ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Το υψωμένο δάκτυλο του Βαρουφάκη ή οι "λαθρομετανάστες" του Ν. Κοτζιά είναι πρόβλημσ για την πολιτική της κυβέρνησης;


Έγινε σήμερα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, με καθυστέρηση 478 μέρες, το υψωμένο δάκτυλο του Γ. Βαρουφάκη από μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη ενός εναλλακτικού ενημερωτικού μέσου της Κροατίας. 

Αφήνουμε τον αναγνώστη να αναρωτηθεί γιατί συνέβη αυτό, αλλά και γιατί άλλες δηλώσεις εκείνης της εποχής προσώπων που είναι σήμερα  υπουργοί της κυβέρνησης δεν λαμβάνουν την ίδια δημοσιότητα, αν και έχουν ίσως μεγαλύτερη σημασία ως προς την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε σημαντικά ζητήματα της τωρινής συγκυρίας, όπως για παράδειγμα οι παρακάτω δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών σε ελληνικό κανάλι για τους "λαθρομετανάστες":


5 σχόλια :

  1. Δείτε και αυτό, αν και φαίνεται άσχετο με το θέμα, μάλλον δεν είναι:
    Η τακτική της Λεπέν απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια του left.gr:

    FAZ: “Ο Βαρουφάκης δεν έδειξε το δάχτυλο στους Γερμανούς”


    Κι όμως στο κάποιος αντέξει να δει το video και φτάσει στο 40'και 30'', τότε βλέπει καθαρά την χειρονομία αλλά και ακούει αυτά που λέει ο Γ. Βαρουφάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς είναι απογοητευμένος (όχι τόσο για το θεμα αυτό, αλλά για την όλη συνέχεια της ελληνικής κυβερνητικής ανεπάρκειας - παρά την πολιτική τομή του Ιανουαρίου) ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Μύνχάου.
    Θυμιζω ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος των FT και του Spiegel είναι από την αρχή σφοδρότατος επικριτής της πολιτικής για την κρίση που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση (τον αποκαλούν "Μερκελοκυνηγό"). Υποστηρίζει σταθερά το αίτημα (Ελλήνων και άλλων) για τέλος της καταστροφικής λιτότητας. Προτείνει μια άλλη πολιτική της ευρωζώνης, με κοινωνική συνοχή και μεταβιβάσεις πόρων από τις ισχυρές κοινωνικές τάξεις και τις ισχυρές χώρες προς τις αδύναμες χώρες και τάξεις. Βλέποντας τη διαρκή πολιτική ανεπάρκεια και έλλειψη βούλησης των Ελλήνων κυβερνώντων να συνεχίζεται και μετά την πολιτική αλλαγή του Ιανουαρίου, εκπέμπει τώρα σήμα κινδύνου. Τέτοια ακριβώς σήματα αξίζουν την προσοχή μας.
    http://aftercrisisblog.blogspot.gr/2015/03/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως έχετε δίκιο. Πολύ πιο σοβαρά - και περνούν δυστυχώς χωρίς αντίδραση σχεδόν - είναι δείγματα γραφής όπως αυτά:
    http://aftercrisisblog.blogspot.gr/2015/03/blog-post_66.html
    Το ανησυχητικό δεν είναι το γεγονός (πιθανότατα λάθος) αλλά το ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις.
    Άν προσβάλλεται έως και η "γενετική μνήμη" του αντιφασισμού και το αριστερό "ανοσοποιητικό σύστημα" μένει απαθές, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.
    Την απολιτική "αντιμνημονιακή ΕΑΔΕ", πρέπει να την πληρώσουμε με "μεταλλάξεις στο DNA της αριστεράς";

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ