ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

συμβολή για μια ταχύρυθμη,"πράσινη" ανάπτυξη ...και όχι μόνοΟ Γιάννης Δραγασάκης έχει αναφερθεί συχνά στο παρελθόν στην αναζήτηση “ανορθόδοξων τρόπων” για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όμως, ούτε στις προγραμματικές της διακηρύξεις, ούτε στην πολιτική πρακτική της νέας κυβέρνησης δεν είδαμε κάτι ανάλογο. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για την αύξηση των εσόδων του κράτους με την αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και σε άλλα ανάλογα προϊόντα που θεωρούνται “είδη πολυτελείας”, δηλαδή μέτρα συμβατικά με αμφίβολη αποτελεσματικότητα.

βιολογικό λάδι κάνναβης
που εισάγεται από την Αυστρία
κλικ στην εικόνα
για παραγγελία.
Θα θυμίσουμε στον Γ. Δραγασάκη, που είναι οπαδός του new deal, ότι ο Ρούσβελτ εφάρμοσε ένα ανορθόδοξο μέτρο, που ήταν αδιανόητο για την επίσημη κουλτούρα του αμερικανικού κράτους, την κατάργηση της ποτοαπαγόρευσης. Μέτρο που δεν στρεφόταν μόνον ενάντια σε μια βασική πλευρά του κύματος διαφθοράς και εγκληματικότητας που είχε κατακλύσει τις HΠA εκείνη την εποχή, αλλά είχε και σημαντική οικονομική διάσταση για την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Σήμερα μπορεί να εφαρμοστεί μια ανάλογη πολιτική με την νομιμοποίηση της χρήσης και της καλλιέργειας της κάνναβης. Ήδη για την φυτική κάνναβη έχουν αρθεί οι νομικοί περιορισμοί (Ελεύθερη η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης και στην Ελλάδα) και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δειλά – δειλά κάποιες παραγωγικές δραστηριότητες. 
 
Όμως θα πρέπει να νομιμοποιηθεί και η χρήση και η καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης.Τα οφέλη από μια τέτοια πολιτική είναι πολλαπλά. Ενδεικτικός ο τίτλος και το περιεχόμενο ενός ενημερωτικού άρθρου από το left.gr “Η Κάνναβη μειώνει την εγκληματικότητακαι γεμίζει τα κρατικά ταμεία” και ενός άλλου από το tvxs.gr “Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε: Ώρα για αναθεώρηση
Εισαγόμενο προϊόν από την Ελβετία που πωλείται στην Ρόδο και στην Κρήτη

Μερικές παραπομπές:

μια συλλογή επιστημονικών απόψεων για το θέμα της νομιμοποίησης:

πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται για  καλλιέργεια:

2. CANNABISHELLAS


και ένα άλλο κείμενο γενικότερου ενδιαφέροντος:


1 σχόλιο :

  1. Φαντάζομαι οτι ο συμπαθέστατος και εξαίρετος κύριος Καμμένος και οι αξιόλογοι συνάδελφοί του θα καταψηφίσουν μια τέτοια προσπάθεια. Αντιθέτως το Ποταμι έχει ταχθεί υπερ της αποποινικοποίησης της κάνναβης οπότε τα κουκιά βγαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ