ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ποίος “μύθος” θα επαληθευθεί το βράδυ των εκλογών;

(ένα σχόλιο για την ανάγνωση της συγκυρίας)



«Ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!».
Όποια συνεκδοχή για την λέξη “πήδημα”και αν εκλάβουμε, η ανακοίνωση της ΝΔ παραμένει ακατανόητη προς το ότι έχει προσβλητικό χαρακτήρα προς “όλους” μας, εκτός και αν προσθέσουμε την αυθαίρετη παραδοχή ότι όλοι μας είμαστε νεοδημοκράτες... Αντίθετα είναι πλήρως κατανοητή η αυτοπεποίθηση στην εκφορά του λόγου του Α. Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθύς γνώστης των εργαλείων για την ανάγνωση της συγκυρίας (γιαυτό το ζήτημα έχουμε αναφερθεί [εδώ]) για να αντιληφθεί ότι οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα ανταποκρίνονται στο τι θα συμβεί το βράδυ της 25ης Γενάρη. Ακόμα και ένα παιδάκι του δημοτικού μπορεί να καταλάβει γιατί θα συμβεί αυτό το ιστορικό “πήδημα”.  Μια μαθήτρια της 4ης δημοτικού το εξηγεί πολύ καλά:




Εκτός από τους μύθους τους Αισώπου, η ζωή του και ιδιαίτερα ο θάνατός του είναι ιδιαίτερα διδακτικός για τις σχέσεις ανάμεσα στο δίκαιο και την εξουσία και την κοινωνική συναίνεση: Κάποτε έφτασε και στη περιοχή των Δελφών κι επισκέφθηκε το περίφημο Μαντείο. Ο Αίσωπος ειρωνεύτηκε τους ιερείς ότι μαντεύουν για να πλουτίζουν, και τους κατοίκους, ότι αντί να καλλιεργούν τα κτήματά τους και να φροντίζουν τα ζώα τους ζούσαν από τ' αφιερώματα των προσκυνητών. Αυτό του το θράσος εξόργισε τους ιερείς του Μαντείου οι οποίοι τον παγίδεψαν, βάζοντας ένα χρυσό ποτήρι στις αποσκευές του και κατόπιν τον κατηγόρησαν για κλέφτη κι ιερόσυλο. Έτσι τον δίκασαν άδικα και τον καταδίκασαν σε θάνατο, ρίχνοντας τον από τις κορυφές των Φαιδριάδων, κάποια απόκρημνα βράχια, στον Παρνασσό.




3 σχόλια :

  1. Προσβλητικό δεν είναι, ούτε όμως το είπε γι αυτό. Σε target group απεθύνεται. Στα "χαλαρά" και "άνετα", αυτά που δεν έχουν διαλέξει ακόμη.
    Το πρόβλημα είναι ότι ή μιλάς προγραμματικά (δηλαδή πείθοντας με επιχειρήματα) ή κολακεύεις νοοτροπίες που "έρχονται από μακριά".
    Και το χειρότερο είναι ότι αυτές τις νοοτροπίες που κολακεύεις, μετά θα τις βρείς δυναμωμένες μπροστά σου,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασσικό λάθος λόγω ενθουσιασμού. Η ατάκα με το "πήδημα" θα μείνει δυστυχώς και θα έχει μεγάλη επιτυχία στις επιθεωρήσεις, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση μετά απο ένα εξάμηνο. Απο κάτι τέτοια ζούν οι κωμικοί. Προφανώς ο Αλ θα μετανοιώσει που την είπε. Ας πρόσεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα, πλάκα εγώ έχω κολλήσει με το μάνγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ