ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Επιστολή του Α. Μπένου προς τη ΠΓ και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ




Προς
τη ΠΓ και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

σύντροφοι και συντρόφισες,
όπως φαίνεται μεγάλη επιτυχία είχε η επίσκεψη του σ. Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος... Για την ...επιτυχία αυτή προφανώς και πρέπει να είναι υπερήφανο το εθνικόφρων και ορθόδοξο τμήμα του ...προεδρικού περιβάλλοντος! (σε ποιο άρθρο του καταστατικού μας θεσμοθετείται αλήθεια αυτό το "περιβάλλον" και η αντιπροσωπεία σε αυτό της ιεράς συνόδου;).

Μια ακριβώς ημέρα πριν την έλευση του σ. Τσίπρα στην Ουρανούπολη, οι αγωνίστριες του SOS Χαλκιδική είχαν αλυσοδεθεί στην πόρτα του εργοταξίου του Μπόμπολα εκφράζοντας δυναμικά την αντίθεση του κινήματος ενάντια στην ψήφιση νόμου που ουσιαστικά νομιμοποιεί εκ των υστέρων σειρά παρανομιών και αυθαιρεσιών των κερδοσκόπων. Το κίνημα αυτό, ως γνωστόν, μας έχει κάνει όλους υπερήφανους και μας γεμίζει αισιοδοξία, με την αγωνιστικότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη του.

Ενώ λοιπόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα από την Ιερισσό, κανένας εγκέφαλος του ...προεδρικού περιβάλλοντος δεν σκέφτηκε ότι ίσως μια επίσκεψη λίγων ωρών και μια φωτογραφία με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Χαλκιδικής θα συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην έμπρακτη συμπαράσταση στο κίνημα αυτό, όσο και στην εικόνα ενός κόμματος που παλεύει μέσα στην κοινωνία.

Ίσως καθοριστικό ρόλο στην αδιαφορία αυτή των υπεύθυνων της εκδρομής στο άγιο όρος να έπαιξε και το γεγονός ότι η μοναστηριακή κοινότητα, παρά τις πιέσεις από την τοπική κοινωνία, αρνείται πεισματικά να πάρει θέση στο θέμα της καταστροφής της Χαλκιδικής.

Και μια γενική παρατήρηση. Όταν αντιπροσωπεία του κόμματος - και μάλιστα η ανώτερη δυνατή- επισκέπτεται επίσημα μια περιοχή δεν θα πρέπει η επίσκεψη να γίνει σε συντονισμό με την τοπική οργάνωση; Η καλύτερο είναι - όπως και έγινε - η τοπική οργάνωση να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ και να προσπαθεί ματαίως να συναντήσει τον Πρόεδρο;

Ερωτήσεις που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες για να προστατευθεί το κόμμα μας και ο πρόεδρος μας από νέα ρεζιλίκια!!!!

συντροφικά
Αλέξης Μπένος

3 σχόλια :

  1. Μαζί με την τοπική οργάνωση! Προστάτευση από ρεζίλια! Να πάρει φωτογραφία με το κίνημα για να του δώσει έμπνευση!.. Σε ορισμένους πραγματικά αξίζουν οι ψηφοθηρικοί κρετινισμοί της ηγεσίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την τοπική οργάνωση Αγίου Όρους; Ο μοναχός Αββακούμ παραμένει γραμματέας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναλαμβάνω γιατί δε υπήρξε ένδειξη ότι δημοσιεύτηκε το σχόλιο.
    Ο Τσίπρας επισκέφτηκε την Ιερισσό δύο φορές και αφιέρωσε αρκετό χρόνο για επαφές, ομιλίες κλπ και αυτό το ξέρατε κ. Μπένο. Κρίμα...

    Χρήστος Αποστολίδης
    Ιερισσιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ