ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Α. Κυρίτση και Ε. Μαρώλια για την ανακοίνωση του ΚΚΕ: "Επιτέλους, λίγη τσίπα…"


Με πραγματική θλίψη διαβάσαμε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ. Μια ανακοίνωση που αφενός δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και αφετέρου -και αυτό είναι το σημαντικότερο- αναδεικνύει ένα πρωτόγνωρο για την Αριστερά και κυρίως για τους κομμουνιστές, ήθος.

Τα ψέματα, σύντροφοι, δεν ταιριάζουν στην Αριστερά και η συκοφαντία είναι δοκιμασμένη πρακτική, άλλων πολιτικών χώρων.


Όσο για την ουσία των ζητημάτων που θίγει -με λεπτομέρειες μάλιστα- η ανακοίνωση, στηριζόμενη πάντα σε «φήμες», δεν αξίζει τον κόπο να μπούμε.

Η ζωή, η αγωνιστικότητα και το ήθος του καθενός δεν κρίνεται από ανακοινώσεις, «ταμπέλες» και πολύ περισσότερο από «φήμες». Κρίνεται στον καθημερινό αγώνα και τη στάση ζωής του καθενός μας. Κρίνεται απ" το πόσο συμβάλλει απ" το μετερίζι του ο καθένας από εμάς στον καθημερινό αγώνα για το καλό του λαού και του τόπου.

Μ' αυτό αναμετριόμαστε όλοι μας και απ" αυτό κρινόμαστε.

Επιτέλους, λίγη τσίπα.

Στο δρόμο προς τις εκλογές, ειδικά σε μια τέτοια καταστροφική περίοδο, η προσοχή και το ενδιαφέρον μας πρέπει να είναι στραμμένα αλλού.

Καλή δύναμη σε όλους.


Αγλαΐα Κυρίτση
Υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Ευαγγελία Μαρώλια
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σάμου-Ικαρίας


Η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΚΕ εδώ:
Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι είναι με το ΚΚΕ για να «ψαρέψουν» ψήφους

9 σχόλια :

  1. Oι κκεδες εκτός απο σύμμαχοι του Σαμαρά είναι και ηλίθιοι.
    Δεν καταλαβαίνουν οι άμοιροι πως όποιος ακούει κκε γυρίζει την πλάτη του.
    Ετσι αν ένας υποψήφιος θέλει να χάσει στα σίγουρα,λέει πως είναι με το κκε.
    Ειδικά η Κυρίτση δεν χρειάζεται να ''ψαρέψει''ψήφους.
    Εγινε πασίγνωστη σαν αγωνιζόμενη-απολυμένη της ΕΡΤ.
    Για να της επιτίθενται τα σταλινικά απολιθώματα,σημαίνει πως πάει πολύ καλά σαν υποψήφια,και ο δικός τους να πατώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμα και προσβλητικά σχόλια για εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΚΚΕ αποδεικνύουν ότι ο αντικομμουνισμός και το μίσος για το ΚΚΕ είναι ακόμα της μόδας, 6 δεκαετίες μετά τον εμφύλιο.Επί της ουσίας η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή είναι δεδομένη και αληθινή, για να διατηρήσει το μαγαζάκι που έχει στήσει με ντόπιους πρώην πασόκους και άλλους τύπους που αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα.Η Κυρία Κυρίτση είναι αγωνίστρια, αλλά ας αποφασίσει πια ότι με το ΚΚΕ δεν έχει σχέση και δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί για ψηφαλάκια.Τα κόκκινα κάστρα του ΚΚΕ θα παραμείνουν κόκκινα την περιοχή και θα αυξήσουν την επιρροή τους στις ερχόμενες τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές.

      Διαγραφή
  2. Προς ανωνυμο 7:48
    Καλα τα "σταλινικα απολιθωματα" αποκαλειτε συντροφους ;;;
    Aσχετο
    Ποσο πηρε ο ΣΥΡΙΖ"Α" στους φοιτητες ;;;
    5% ;;;
    Να καταγγειλη ο Σκουρλετης αμεσως τις εκλογες...
    Πειραγμενες ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα, μην τρελαινόμαστε.
    Σε δήμους της Αθήνας, πολλοί κυκλοφορούν σε άλλα ψηφοδέλτια και λένε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ (ψευδώς).
    Και βέβαια, κακώς λέει η Κυρίτση ότι "κατάγεται από το ΚΚΕ".
    Τέλος, κακώς συνεχίζουμε να μιλάμε για "απολιθώματα" όταν μιλάμε για το ΚΚΕ. Είδε κανείς τα χτεσινά αποτελέσματα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα γίνει επιτέλους με τα παιδιά αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμο 10:35 Ποιός σου είπε πως είμαστε ''συντροφοί σου''? Ποιός σου 'εδωσε την εντύπωση πως μπορούμε να θεωρούμε ''συντρόφους''τα δεκανίκια του καθεστώτος? Δυστυχώς για το ΚΚΕ και ευτυχώς για τον λαό,δήμαρχους και περιφερειάρχες δεν βγάζουν οι φοιτικές παρατάξεις.
    Ακόμα πιό δυστυχώς για τα σταλινικά δεκανίκια του Σαμαρά στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζει μόνο η ΚΝΕ η ΟΝΝΕΔ και το 30% των φοιτητών.
    red star Λίγους λές εκαταντάδες χιλιάδες.Βάλε 5-6 εκατομμύρια ψηφοφόρους να είσαι μέσα!!!
    Για τα ''κόκκινα κάστρα''να μας πείς που θα βρίσκονται μετά τις ευρωεκλογές.Αρκεί να μην εξαφανιστείς.
    Το ίδιο να είσαι εδώ για τους δήμαρχους και περιφερειάρχες των εκλογών της πρώτης Κυριακής.Για να δούμε πόσοι απο τους υποψήφιους του ΚΚΕ θα έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο.
    Μην εξαφανιστείς μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ανωνυμο των 3:42
    Εκτος απο νεοΑυριανιστης εισαι και βλακας...λογικο
    Διαβασε την ανακοινωση της Κυριτση να δεις ποιοιμας αποκαλουν συντροφους τρομαρα τους...οι οπαδοι του
    σχεδιου Μαρσαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμο 7:17
    Εκτός απο κρετίνος κνίτης είσαι και χυδαίος νεοσταλινικός.
    Φυσικό....φυσικότατο
    ''Σύντροφοι'' δεν μπορούν να λέγονται οι συμμαχοι του Σαμαρά.Ούτε αυτοί που 4 χρόνια φτύνουν τον λαό εξαφανισμένοι απο όλους τούς αγώνες του.
    Η Κυρίτση σας έκανε χάρη και τιμή που σας προσφώνησε συντρόφους.Νόμιζε πως είχε να κάνει με ανθρώπους...τρομάρα σας.Το ήθος της δεν της επέτρεπε να σας προσφωνήσει με τον τίτλο που σας αρμόζει.Δεκανίκια και στήριγμα του συστήματος!!!.Στο εξής και η Κυρίτση και η κοινωνία,έτσι θα σας αποκαλεί.Σαν ξεδιάντροπα δεκανίκια του Σαμαρά!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανωνυμο τω 5:16
    Ακου νεοΑυριανιστη -η μηπως παλαιοΑυριανιστη , νεοΠασοκο-η μηπως παλαιοΠασοκο-
    Ουτε με το σχεδιο Μερκελ του ΝΔΣΟΚ
    Ουτε με το σχεδιο Μαρσαλ του ΣΥΡΙΖ"Α"
    Οσο για τα υπολοιπα καλα κανεις και τα γραφεις αλλιως
    τι Αυριανιστης θασουνα..Τελος γιατι η βλακεια (σου) ως γνωστον ειναι ανικητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανεπιστήμια - Σχολές and tagged Θεσσαλονίκη


    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ
    •Πολυτεχνείο ’73: Πραγματοποιείται κατάληψη του χώρου μέσα στο γενικευμένο κλίμα εξέγερσης της κοινωνίας. Το ΚΚΕ αποφασίζει «με το έτσι θέλω» να εισβάλλει στην κατάληψη και να την σταματήσει προκειμένου να διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές που προφανώς θα έφερνε την ΠΚΣ αναδεικνυόμενη τότε δύναμη.
    •Χημείο ’79: Η πρώτη κατειλημμένη σχολή ενάντια στην κατάργηση του ασύλου. ΚΝΑΤ επεμβαίνουν στο χώρο προκειμένου να επαναφέρουν την ομαλή λειτουργία της σχολής αφού δεν μπορούσαν να καθοδηγήσουν την κατάληψη.
    •Επέτειος Πολυτεχνείου ’98: Πριν καν καλά καλά αρχίσει η πορεία τα ΚΝΑΤ κάνουν για άλλη μια φορά υπερήφανη την ηγεσία του ΚΚΕ παραδίδοντας στους μπάτσους πάνω από 150 αναρχικούς και άλλους αγωνιστές.
    •Εξέργεση 2008: Το «ΣΚΕ» (σταλινικό κώμα ελλάδος)=ΚΚΕ καθώς δεν μπορεί να ελέγξει και να καθοδηγήσει τον αγώνα αυτόν έλαβε ξεκάθαρη θέση εναντίον του με το πρόσχημα ότι δεν του άρεσε η μορφή.
    •Περιφρούρηση της βουλής το 2011 κατά την διάρκεια γενικής μαζικότατης απεργίας: (20 Οκτώβρη): Για άλλη μια φορά τα ΚΝΑΤ συνεργάζονται με αγάπη και ευλάβεια με τους μπάτσους .Το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) προέβη σε πρωτοφανείς μέχρι τότε τραμπουκισμούς άλλων διαδηλωτών οι οποίοι απλά δεν ήταν στο δικό τους μπλοκ. Ως αποτέλεσμα υπήρξε γενικευμένη σύγκρουση μαζί τους και οι μπάτσοι κρατούσαν ουδέτερη στάση καθώς τέτοια ήταν η εντολή που είχαν λάβει από τα γραφεία του ΚΚΕ.



    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ: Έτσι και φέτος τα ΚΝΑΤ είπαν να υποδείξουν για άλλη μία φορά την υπέρογκη μαλακία τους. Μετά την καταμέτρηση στις φοιτητικές εκλογές σε ένα τμήμα της φιλοσοφικής σχολής καθώς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚονσομανσιόν πανηγύριζε τα ποσοστά της κάποια μέλη των ΕΑΑΚ αντέδρασαν προς αυτούς τους καρνάβαλους που γλένταγαν.

    Αμέσως μετά τα ΚΝΑΤ εισέβαλλαν στην φιλοσοφική σχολή και με τον γνωστό τους τρόπο επιτέθηκαν στα μέλη των ΕΑΑΚ (προκαλώντας σωματικές ζημιές σε κάποια άτομα) λαμβάνοντας έτσι ξεκάθαρη θέση υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

    Ως αυτόνομο σχήμα ΠΑ.ΜΑΚ. με το παρών κείμενο σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε θέση υπέρ των ΕΑΑΚ αλλά προσπαθούμε να αναδείξουμε την θρασύδειλη στάση του κοοκουέ. Το επαναστατικό αυτό κώμα απέδειξε πάλι την σταλινική του στάση: ή εμείς ή κανένας., την οποία προσπαθεί να επιτύχει με κάθε τρόπο ακόμα κι αν αυτό, σημαίνει συνεργασία με το ίδιο το σύστημα.

    Όλα αυτά γενικότερα που έγιναν στις φοιτητικές εκλογές αποδεικνύουν ότι οι κομματικοί μηχανισμοί και οι ίδιες οι εκλογές εμποδίζουν την ανάπτυξη των αγώνων από τα κάτω.

    ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

    ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑ.ΜΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ