ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Με του Θεού τη χάρη…

 
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Για τις επαφές αυτές πάντα υπάρχει μια καλή δικαιολογία. Εν προκειμένω, ο κοινός στόχος της αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που υποστηρίζει η εκκλησία και προς τους πάσχοντες, θύματα των μνημονίων, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν, όμως, μερικές κρίσιμες διαφορές οι οποίες λόγω εκλογών και του αδιευκρίνιστου στόχου «κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», αποσιωπούνται. Ακόμα χειρότερα, ίσως σε ορισμένα σοβαρά θέματα δεν υφίστανται πια διαφορές.

Ποιος θυμάται για παράδειγμα τη ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» και το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της φιλανθρωπίας; Ποιος γνωρίζει το μέγεθος της εκκλησιαστικής προσφοράς κυρίως από τον οβολό των πιστών; Πρόκειται για ψιχία. Κανείς δεν θα ήθελε να στερηθούν άνθρωποι που αδυνατούν να επιβιώσουν την πενιχρή βοήθεια της Εκκλησίας. Τι θα γίνει, όμως, με την τεράστια περιουσία της, η οποία δεν φορολογείται, όπως και κάθε μεγάλη περιουσία, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση του καταρρέοντος κοινωνικού κράτους; Τι θα γίνει με τα οικονομικά σκάνδαλα , εκ των οποίων το πιο γνωστό και τερατώδες είναι αυτό του Βατοπεδίου που τώρα λιμνάζει στα δικαστικά αζήτητα;

Λεφτά υπάρχουν, θα μπορούσε να ισχυριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι υπάρχουν. Ένα σοβαρό, όμως, μέρος αυτών δίδεται στη συντήρηση της Εκκλησίας από το κράτος (μισθολόγια ιερέων, κ.λπ.), χάνεται από την αφορολόγητη εκκλησιαστική ύλη, βρίσκεται στις ανεκμετάλλευτες γεωργικές εκτάσεις που θα μπορούσαν ν’ αξιοποιήσουν ακτήμονες αγρότες. Εν κατακλείδι ,αν δεν σταματήσουν οι ροές πόρων από το κοσμικό κράτος προς την Εκκλησία και αν υλοποιηθεί η Ανάπλαση της Πανεπιστημίου - για ν’ αναφερθούμε μόνο γι’ αυτές τις πηγές χρηματοδότησης - οι κάτοικοι της Αθήνας, που στερούνται τα στοιχειώδη, δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτε περισσότερα από τη σημερινή κατάσταση, απλά λόγω έλλειψης πόρων. 

ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ των μελών

4 σχόλια :

  1. αδιευκρίνιστος ο στόχος «κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».δλδ, ο στόχος «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αποκλείει τετοια αίσχη;


    ενός αφελούς μέλους του ΣΥΡΙΖΑ των μελών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μου επιτρέψετε να σας πω πως ο φέρελπις νέος, όφειλε να γνωρίζει τις σχέσεις Ιερώνυμου με Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, την άρνηση του Ιερώνυμου να καταδικάσει τα συνεχή κρούσματα βίας σε βάρος μεταναστών στην πόλη της Αθήνας, τις ευλογίες του στο Φύρερ μέσα στη Βουλή, την ξεχασμένη έρευνα του ΣΔΟΕ στις καταθέσεις και τις περιουσίες μητροπολιτών και συγγενών, την θαμμένη υπόθεση του Βοιωτοπεδίου, την υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης, τα φωτοβολταϊκά της Πεντέλης, το Κατάρ κλπ. κλπ. κλπ
    Όσο για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας που κατά καιρούς υμνούν οι Τσίπρας, Γλέζος, Ν.Παππάς και τώρα και ο Σακελλαρίδης, ιδού μια γεύση:

    από το ΒΗΜΑ:
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211
    Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

    Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας

    Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών
    ...............

    Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος» ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

    Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός.
    ................
    _______________

    Όμως:
    Τον υπερασπίζονται μέρα μεσημέρι τον καταδικασμένο παιδεραστή-βασανιστή παπά και δεν ντρέπονται να το πουν, κρύβοντας βέβαια τις κατηγορίες και ονομάζοντας το θύτη, “αδύνατο”!!!!!!!!!!!:

    http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_4653.html#.U3IQJMKKDmQ

    Ο Γέροντας Νεκτάριος
    ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ…

    Posted: January 13, 2012 at 12:02 pm
    Τελευταία είδαμε το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να υπερασπίζεται με σθένος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στις δύσκολες ώρες της άδικης προφυλάκισής του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

    ………………….
    Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων. Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο.

    Λασκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Υπάρχουν, όμως, μερικές κρίσιμες διαφορές οι οποίες λόγω εκλογών και του αδιευκρίνιστου στόχου «κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», αποσιωπούνται. Ακόμα χειρότερα, ίσως σε ορισμένα σοβαρά θέματα δεν υφίστανται πια διαφορές.''

    Πολυ ευγενικο σε βρισκω...θα ελεγα οτι ο συριζα μερα με τη μερα γινεται εμετικα πασοκοτερος του πασοκ.
    Αφου λοιπον αναζητουν και τη 'Θεια' ευλογια οι διαφοροι υποψηφιοι του Συριζα...ας την βρουν...τωρα αν χασουν τιποτε αλλο βεβαια(την στηριξη των αριστερων)...χμμμ ισως και να τους ειναι αδιαφορο σε μια χωρα που κυβερνηση και δημαρχους βγαζουν οι θεοσεβουμενοι νοικοκυρεοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας έχει ευλογία Θεού το καλό αυτό παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ