ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Για τα 3 θαυμαστικά της Ε. Λουπάκη και όχι μόνο…



Από το youtube της Ευγενίας Λουπάκη:
Αυτή η νύχτα μένει - Γιορτή Κόκκινου  - Κραουνάκης - Βέττα - Γαβριήλ Σακελλαρίδης!!!

Ο συμπαθής και αξιόλογος στην δουλειά του (οικονομικά) Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από την στιγμή που αναδείχθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί από την ανικανότητα των επιτελείων που τον επέλεξαν γι' αυτή την θέση. Μην ξεχνάμε ότι ο Α. Τσίπρας είχε εξ αρχής συμμετοχή στην συγκρότηση της “ανοικτής πόλης”, η οποία έγινε στις αρχές του 2006. Όταν προτάθηκε για υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη γνώριζε τα αυτοδιοικητικά θέματα του δήμου. Στις πρώτες δημόσιες συνεντεύξεις του, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έδειξε αδυναμία να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις για τα προβλήματα της πόλης, για τα οποία υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία και επεξεργασμένες θέσεις  από την οκταετή πορεία της “ανοικτής πόλης”.  Από αρκετούς συντρόφους και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η άποψη ότι τα επιτελεία της Κουμουνδούρου, τουλάχιστον θα έπρεπε να μην τον αφήσουν μόνο και να τον στηρίζουν με ένα “εντατικό φροντιστήριο”, ώστε να έχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα από τα αυτοδιοικητικά ζητήματα της Αθήνας. Όμως, δεν πρόκειται για αβλεψία, αλλά για πολιτική άποψη. Η υποτίμηση των αυτοδιοικητικών ζητημάτων προκύπτει από την αλαζονική γραμμή της “ενιαίας μάχης” για τις τριπλές εκλογές του Μάη: Ως βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές θεωρείται από τα επιτελεία της Κουμουνδούρου η δημοσκοπική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρύτερη απήχηση που έχει στην κοινωνία, όπως αυτή καταγράφεται στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την πολιτική σκηνή.

Παρ' όλα αυτά, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δείχνει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας, αν και τα επιτελεία της Κουμουνδούρου επιμένουν να διαμορφώσουν το προφίλ του υποψήφιου δημάρχου κυρίως με επικοινωνιακές πρακτικές. Η προσφυγή σε επικοινωνιακές πρακτικές για την άγρα ψήφων αναδεικνύεται ως κυρίαρχο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας, όταν δεν επαρκούν τα κοινωνικά ερείσματα της κινηματικής δράσης και γενικότερης πολιτικής φυσιογνωμίας να αποφέρουν το επιδιωκόμενο αριθμητικό αποτέλεσμα. Τα επιτελεία της Κουμουνδούρου αντί να διαμορφώνουν την εκλογική τους πολιτική από τις δημοσκοπήσεις, θα πρέπει να αναρωτηθούν σοβαρά γιατί η χρυσή αυγή, η οποία ούτε τα επεξεργασμένα προγράμματα έχει, ούτε τα φωτεινά πρόσωπα που με την λάμψη τους φέρνουν ψήφους, και παρ’ όλο διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, καταφέρνει να διεκδικεί την τρίτη θέση στο κοινοβούλιο.

Οι επικοινωνιακές πολιτικές δεν αφορούν μόνον στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου. Αν γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω, στις δημοτικές εκλογές του 2006, όταν η «ανοικτή πόλη» κατέβηκε με υποψήφιο δήμαρχο τον Α. Τσίπρα, θα διαπιστώσουμε πως στο αριθμητικό αποτέλεσμα συμβάλει σημαντικά και η προσωπική «λάμψη» των άλλων συμμετεχόντων στα εκλογικά «καλλιστεία» που προσδιορίζουν αυτές οι επικοινωνιακές πολιτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πρώτοι σε σταυρούς ήταν τότε ο Γ. Ψαριανός με 3.247 σταυρούς και η Α. Φιλίνη  με 2.712 σταυρούς, με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Είναι προφανές ότι η αγωνιστική παρουσία τους στο αυτοδιοικητικό κίνημα δεν ήταν αυτή που τους έφερε σε αυτές τις θέσεις και πρόσθεσε παράλληλα αρκετές ψήφους στο εκλογικό αποτέλεσμα της “ανοικτής πόλης”.

Μερικές φορές η εμμονή στις επικοινωνιακές πολιτικές μπορεί να αγγίξει και τα όρια της γελοιότητας, όπως στο video της Ε. Λουπάκη που καταγράφει τον ιδιότυπο γάμο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τον πολιτισμό του Κραουνάκη. Βεβαίως, ο Γαβριήλ, όπως και η κ. Λουπάκη έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα στην ιδιωτική τους ζωή να μερακλώνουν με ότι θέλουν. Όταν όμως αυτά γίνονται δημόσια, προβάλλουν συγκεκριμένα πολιτιστικά πρότυπα και υπόκεινται στην δημόσια κριτική. Και με αυτό το δεδομένο, θεωρούμε ότι ο πολιτισμός του Κραουνάκη δεν είναι «υπόδειγμα» για την Αριστερά. Προφανώς δεν αναφερόμαστε στην «Σπείρα-Σπείρα» του Κραουνάκη ως ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) που επιδοτήθηκε από την Νέα Δημοκρατία, αλλά στο παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν…

Μήπως θα πρέπει να κάνουμε μερικά βήματα πίσω, αντικαθιστώντας τα θαυμαστικά της κ. Λουπάκη με ερωτηματικά;


7 σχόλια :

  1. Η προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των δημοτικών εκλογών είναι επικίνδυνη. Πρώτον, επειδή αυτό ακριβώς επιδιώκει το συστημικό στρατόπεδο. Δεύτερον, επειδή αγνοεί την ιστορική παράδοση της αριστεράς που κάποτε μπορούσε να έχει εκπροσώπους ΚΑΙ "κόκκινους" ΚΑΙ "ειδικούς". Τρίτον, επειδή δεν είναι ανιδιοτελής. Κάποιοι, δύο χρόνια τώρα, επένδυαν στην επιβολή επετηρίδας και στο ΣΥΡΙΖΑ, με το να διώχνουν τα νεότερα μέλη τάχα για ιδεολογικούς λόγους.
    Όσοι επένδυσαν σε αυτό, λοιπόν, ας το λουστούν. Ας ελπίσουμε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα πετάξουν έξω και τους υπόλοιπους.
    Τέλος, συγκεκριμένα για το Γαβριήλ. Ο κίνδυνος να χάσει δεν θα οφείλεται στην ασχετοσύνη του μόνο. Θα οφείλεται στο ότι στους συνομιλήκους του φαίνεται ότι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα. Πραγματικά, τρομερή ζημιά έχει γίνει δύο χρόνια από αυτή την κατάσταση με τους νεολαίους του ΣΥΝ να έχουν γίνει όλοι επαγγελματικά στελέχη. Εκπέμπουν μια αλαζονεία που δεν είναι ανεκτή στους συνομιλήκους τους, οι οποιοι μάλιστα είναι και άνεργη.
    Από κει και πέρα όμως, οι μουρμούρες για το Σακκελαρίδη είναι μάχη οπισθοφυλακής των "ριγμένων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. - Ο "πολιτισμός" του Κραουνάκη δεν σε προσβάλει;
      - Η "οικονομική διαχείριση" στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιο σκοτεινή και από της ΚΥΠ, δεν σε ενοχλεί;
      - Το "πραξικόπημα" στο εργατικό με την δημιουργία με το έτσι θέλω από κάποιους μηχανισμούς μιας "παράταξης" μαγαζάκι τους δεν σε προβληματίζει για το που πάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
    2. ριγμένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ25 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:45 π.μ.

      - Ο "πολιτισμός" του Κραουνάκη δεν σε προσβάλει;

      - Η διαχείριση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πιο σκοτεινή και από τα οικονομικά της ΕΥΠ δεν σε ανησυχεί;

      - Το πραξικόπημα στο εργατικό από κάποια μαγαζάκια να κτίσουν την δικής ενιαία κομματική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σε εξοργίζει;

      Διαγραφή
  2. 1. Ποίος μίλησε για "αποπολιτικοποίηση" των δημοτικών εκλογών; Μήπως μπερδεύεις την "κομματικοποίηση'' με την "πολιτικοποίηση";

    2. Η μόνη επετηρίδα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επετηρίδα του ΣΥΝ, που αν και διαλύθηκε, την κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πολλά άλλα κακά απ' αυτόν.

    3. Τα φαινόμενα αλαζονείας κλπ δεν αφορούν μόνον στον ΣΥΝ και την νεολαία του, αλλά και πολλές πρώην συνιστώσες του με πιο ακραίο παράδειγμα κάποιους πρώην "κινηματικούς/ες" που σήμερα έχουν γίνει γενίσταροι της Κουμουνδούρου.

    4. Το επιχείρημα: Οι μουρμούρες για το Σακκελαρίδη είναι μάχη οπισθοφυλακής των "ριγμένων" είναι ο λόγος των κυρίαρχων και χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση. Επίσης, η αντίληψη των "ριγμένων" και των "κερδισμένων" εκφράζει στην ουσία μια αποδοχή των μηχανισμών και του τρόπου που σχετίζονται μεταξύ τους.
    Για την δική μας την λογική "ριγμένος" ή "κερδισμένος" είναι συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριγμένο μέλος,
    Σαφώς όσα θίγεις στα δύο πρώτα ερωτήματα είναι ενοχλητικά. Το τρίτο ωστόσο, αφορά μαγαζάκια, φέουδα, τα οποία γίνονται καπετανάτα αν τους θίξουν τα προνόμια. Κινειται στην ίδια λογική με το άρθρο και υπερασπίζεται τους ριγμένους επετηριδάκηδες, η τύχη των οποίων δεν με αφορά.
    ΕΟΣ,
    με το σκεπτικό σου η Πορτάλιου θα ήταν πολιτικοποίηση ενώ ο Γαβριήλ κομματικοποίηση. Νομίζω είναι αντιφαντικό. Εξάλλου, υπερασπιζόμενος τους "ριγμένους" επετηριδάκιδες, επουδενί δεν φαίνεται η εναντίωσή σου στις επετηρίδες συνολικά. Όσοι φωνάζουν για αδικίες αυτή τη στιγμή, χωρίζουν τους επετηριδάκιδες σε ριγμένους και κερδισμένους, δεν παλεύουν την επετηρίδα, και παίζουν το παιχνίδι των ριγμένων μηχανισμών ή προσωπικοτήτων που έχτιζαν μηχανισμούς.
    Τέλος, αν μπορείς ανάφερε το "ακραίο παράδειγμα κάποιων πρώην κινηματικών/κινηματικών". Δεν τα βλέπουμε όλοι από τόσο κοντά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο συμπαθής και αξιόλογος στην δουλειά του (οικονομικά) Γαβριήλ Σακελλαρίδης..."
    Συμπαθής μπορεί να είναι, αλλά από πού συνάγεται το "αξιόλογος στην δουλειά του"; Έχουμε δεί και καλύτερα βιογραφικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "αξιόλογος στην δουλειά του δεν αφορά στα "βιογραφικά", αλλά στην δημόσια παρουσία του και τις τοποθετήσεις σε θέματα οικονομικής πολιτικής

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ