ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο κύκλος των χαμένων στελεχών




ενός ταλαίπωρου συριζαίου,
 ειλικρινούς λάτρη της ποίησης

Βουλευτές και ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναποτέλεσαν, μαζί με εκπροσώπους όλων των κόμματων του δημοκρατικού τόξου και του καλλιτεχνικού κόσμου, ένα σύγχρονο «κύκλο χαμένων ποιητών». Λάτρεις της ποίησης και του νεόκοπου ποιητή κ. Παναγιωτόπουλου - διευθυντή των ειδήσεων του Mega - πλην φευ και της εξουσίας, οι κ.κ. Νάσος Αθανασίου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Μηλιός, ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Καπάκος, Πέτρος Κατσάκος προσήλθαν στη φιέστα του Mega, ομοθυμαδόν με τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, προς τέρψιν του πνεύματος και της ψυχής.

Σίγουρα κατακρεουργούν την τέχνη της ποίησης και τους ποιητές, που μάλλον «δεν χρειάζονται σε ένα μικρόψυχο καιρό», αλλά ευτυχώς η ποίηση δεν έχει ανάγκη τους ταγούς του glamour και της εξουσίας για να επιζήσει. Το αντίθετο, δημιουργείται σε χώρους ζωής και σχεδόν πάντα σε αντιπαράθεση με την εξουσία. Οι συνθέτες κ.κ. Μικρούτσικος και Παπαδημητρίου δεν θα προσδώσουν ποτέ μακροημέρευση σε μπουρδολογίες. Απλώς χάνουν την αξιοπρέπειά τους.


Τίθεται, όμως, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα : που βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια προβεβλημένα στελέχη του ; Μ’ άλλα λόγια, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ; Ως γνωστόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι συγκρούεται με την ιδιωτική τηλεόραση και τους καναλάρχες, ιδιαίτερα μάλιστα με το Mega που καταχράται δημόσιες συχνότητες, διαπλέκεται με τον ΔΟΛ, επιβιώνει με δημόσιο χρήμα, εκμεταλλεύεται στυγνά εργαζόμενους, δεν καταβάλλει το τέλος για τον πολιτισμό και διαλύει τον εγκέφαλο των τηλεθεατών με τα ψεύδη και τις κακόγουστες «ψυχαγωγικές» εκπομπές του.

Δεν πιστεύουμε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησαν τη μούσα της ποίησης στην «πολύ προσωπική ποίηση» του κ. Παναγιωτόπουλου, ούτε πήγαν εκεί για να τον γνωρίσουν «σε κάθε της συλλαβή». Άλλωστε, ακόμα κι αν η παρουσία σου έχει άλλο σκοπό, δύσκολα καταπίνεις στίχους όπως «βγάλε απ’ τα χείλη αυτού του κόσμου το κραγιόν/λύσε τον κόμπο στο σινιέ του παπιγιόν/Άψογες, άψυχες ζωές, δύο τίτλοι τέλους/ δεν κάνει σκόντο η μοναξιά ούτε σε αγγέλους». Ποιος είναι, λοιπόν, ο σκοπός της παρουσίας τους ; Σίγουρα για κάποιους από αυτούς είναι η προβολή, αλλά αυτή - η οπωσδήποτε προσβλητική για τον πενόμενο κόσμο που εκπροσωπούν και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ερμηνεία δεν αρκεί. Μήπως, η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως αλλιώς την πει κανείς, αναζητεί προκαταβολικά ασυλία και διαμορφώνει σχέσεις με την πραγματική και ακλόνητη οικονομική, μιντιακή κ.λπ. εξουσία; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Αλλά θα πρέπει να μας πείσουν γι’ αυτό.

5 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Να πούμε μπράβο στα αγγελούδια μας για την στήριξη τους στον ποιητή. Να χαίρονται τους συνδαιτημόνες τους

      Διαγραφή
  2. Τώρα, εμένα που (έκανα το λάθος και) μπήκα και είδα "για το ποιοί άλλοι ήταν εκεί", γιατί μουρχεται εμμετός που δεν μπορώ να σταματήσωωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, κι εμένα μου έρχεται εμετός, αλλά είμαι συγκρατημένος γιατί δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που φέρνει σε τέτοια κατάσταση. Είναι και πολλά άλλα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.... Αν κάτσω και στα αραδιάσω, δεν θα χωράνε σε σχόλιο!

      Διαγραφή
  3. Να τα απαριθμήσουμε σύντροφε ψύχραιμα αλλα συστηματικά γιατι αλλιως θα μας ρουφήξει η κινούμενη άμμος τους και μαζύ με μας και την τελευταία ελπίδα της ελληνικης κοινωνίας. Γιατι εμένα δεν με νοιάζει αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑΣ αλλα αν θα διασωθούμε απο την ολοσχερη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ