ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

3ο Συνέδριο ΝΑΡ: Η στρατηγική της «ύαινας»



Το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ υπερψήφισε με 94,5% την «Προγραμματική Διακήρυξη», η οποία επιβεβαίωσε την ορθότητα της «αντικαπιταλιστικής γραμμής» όπως αυτή είχε εκφραστεί την προηγούμενη περίοδο, χωρίς καμιά αξιοσημείωτη αλλαγή στην γραμμή πλεύσης. Το 3ο Συνέδριο επίσης, ακολουθώντας τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ στον προσδιορισμό της ταυτότητάς του,  όπως αυτή σηματοδοτείται στο τίτλο του, προσέθεσε την παύλα με το αντίστοιχο συμπλήρωμα: «ΝΑΡ – Κομμουνιστική Απελευθέρωση».  

Πρόκειται για το παραδοσιακό σχήμα αυτοπροσδιορισμού της «πρωτοπορίας», γνωστό από τον προηγούμενο αιώνα, με τρεις ομόκεντρους κύκλους. Στο κέντρο είναι η κομμουνιστική πρωτοπορία των 5 αστέρων, το ΝΑΡ δηλαδή. Ακολουθεί ο επόμενος κύκλος της αντικαπιταλιστικής πρωτοπορίας των 3 αστέρων, ο οποίος αποδίδεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο τελευταίος κύκλος με το 1 αστέρι είναι το «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ». Οι δυο πρώτοι κύκλοι είναι ήδη συγκροτημένοι. Ο τρίτος κύκλος θα συγκροτηθεί όταν περάσουν τις εξετάσεις πολιτικής αξιολόγησηςτων επιτελείων του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η Κ.Ο. Ανασύνταξη, η ΟΚΔΕ, το Σχέδιο Β, και κάποιες απροσδιόριστες ανεξάρτητες δυνάμεις με κομμουνιστικής αναφορά. Εκεί εξαντλούνται τα όρια της πολιτικής απεύθυνσης του «ΝΑΡ – Κομμουνιστική Απελευθέρωση».

Πέρα από τους επαναστατικούς βερμπαλισμούς ενάντια στον καπιταλισμό, η πολιτική πρακτική που προβάλλει περιγράφεται από την πολιτική αντίληψη του ώριμου φρούτου. Ό «τρίτος πόλος» εντός της Αριστεράς, αφού δεν κατάφερε να συγκροτηθεί μέσα από μια δική του αυτόνομη πολιτική παρέμβαση στην κοινωνία και στο κίνημα, ελπίζει να συγκροτηθεί από δυνάμεις που θα αποδεσμευτούν από τη «ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Στάση αναμονής λοιπόν μέχρι να …σαπίσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι! Όμως μέχρι να συμβεί αυτό, στο «μεταβατικό στάδιο» για την συγκρότηση του «επαναστατικού φορέα της εργατικής πολιτικής», οι συνεπείς κομμουνιστικές δυνάμεις δεν θα πρέπει να περιοριστούν στην στάση της «αλεπούς» με τα «ξινά σταφύλια», όπως αυτή περιγράφεται στον γνωστό μύθο του Αισώπου. Θα πρέπει να οργανωθεί το κοπάδι με τις ύαινες για να κατασπαράξει τα πτώματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Αυτό είναι το «πολιτικό σχέδιο» της απόφασης του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ.


Μερικά παλιότερα κείμενα, σχετικά με το θέμα:

6 σχόλια :

  1. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε!11 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:23 μ.μ.

    Γράφει η απόφαση:

    ΙΧ. Την υπεράσπιση των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων του κόσμου της εργασίας,...

    - Άλλος ένας ΝΑΡήτικος νεολογισμός, ο οποίος δεν έχει καμία θεωρική υπόσταση!

    Δεν είναι οι «παραγωγικές δυνάμεις», γενικώς, που καθορίζουν την ιστορική εξέλιξη, αλλά αντίθετα οι παραγωγικές σχέσεις δηλαδή οι ταξικές σχέσεις κυριαρχίας και εκμετάλλευσης, που καθορίζουν τον χαρακτήρα και τους ρυθμούς ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων.

    Ποιές είναι οι "συλλογικές παραγωγικές δυνάμεις του κόσμου της εργασίας" και κάτω από ποιές σχέσεις παραγωγής αναπτύσονται, μόνο ένας ΝΑΡίτης μπορεί να γνωρίζει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον αυτοδιαχειριζόμενες πρωτοβουλίες όπως στη ΒΙΟΜΕΤ εννοούν, αλλά ντρέπονται να τα πουν με το όνομά τους, γιαυτό γράφουν αυτές τις περισπούδαστες μπουρδολογίες!

      Διαγραφή
    2. προσοχή στον εσωτερικό εχθρό11 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:46 μ.μ.

      Την έκφραση “κόσμος της εργασίας” την χρησιμοποιούν μόνον συριζέοι. Σε κανένα άλλο ντοκουμέντο του ΝΑΡ, ούτε στο ίδιο σε άλλο σημείο δεν επαναλαμβάνεται αυτή η έκφραση. Μάλλον κάποιος πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διεισδύσει ανάμεσα στους συντάκτες του κειμένου!

      Διαγραφή
  2. που πας ρε καραμήτρο;11 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:01 μ.μ.

    Αν απαλειφθεί εντελώς αυτό το κομμάτι “των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων του κόσμου της εργασίας,” το οποίο μάλιστα είναι γραμμένο και με bold γράμματα, τότε το κείμενο γίνεται κατανοητό:

    ΙΧ. Την υπεράσπιση πρώτα απ’ όλα της εργατική τάξης, που αποτελεί την κύρια παραγωγική δύναμη, ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων και την αποδιάρθρωση ολόκληρων κλάδων της παραγωγής, αντιπαλεύοντας τη λογική και τα κριτήρια του κέρδους, του αντιδραστικού και ανισόμετρου διεθνούς καταμερισμού εργασίας και της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ, ΠΟΕ, κ.λπ.).

    Βέβαια αυτό είναι ένα γενικό τσιτάτο, τι οποίο από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα επαναλαμβάνεται. Και δεν γίνεται επίκαιρο με την προσθήκη μιας ανοησίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xρειάζεται ένα γρήγορο update η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    Προτεραιότητα για το ΝΑΡ αποτελεί η προγραμματική ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η υστέρηση στην επεξεργασία μιας σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής και στην ανάπτυξη της αντικαπιταλιστικής τακτικής, ψαλιδίζει τις δυνατότητες να επιδράσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλατύ πρωτοπόρο δυναμικό του κινήματος και της Αριστεράς.

    Ακριβώς, αυτός είναι ο λόγος που η χρυσή αυγή απέκτησε ευρύτατα κοινωνικά ερείσματα: είχε μια φοβερή “προγραμματική ανάπτυξη”, ενώ το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ έμεινε πίσω γιατί το είχε ρίξει στον ακτιβισμό και είχε εγκαταλείψει την θεωρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ πάντως διάβαζα και τον προσυνεδριακό διάλογο. Χαρακτηριστικές οι παρεμβάσεις τριών μελών. Ο πρώτος επεσήμαινε ότι η ηγεσία ανέχεται και τις περσόνες τοπικής εμβέλειας, ακόμα και αν αυτό διαλύει τοπικές οργανώσεις. Η δεύτερη έκανε το ατόπημα να πει μια σκέψη περί ιμπεριαλισμού και ήταν ένας άλλος, τρίτος, που της απάνταγε, όπως θα απάνταγε σε ένα δικαστήριο όπου θα δικαζόταν ένας ταξικός εχθρός.
    Απορώ πώς επιβιώνουν τέτοιες καταστάσεις μέσα στην κόλαση που ζούμε. Δεν απορώ, όμως, καθόλου, γιατί τις οργανώσεις που τις ανέχονται, η ίδια η εργατική τάξη στην οποία και καλά αναφέρονται, τις αγνοεί παντελώς.
    Σύριζα είμαι, σε τοπικό Σύριζα συμμετέχω, και όλα αυτά μου θύμισαν Σύριζα. Αλλά έχω αρχίσει να δικαιολογώ και όσους δεν ασχολούνται (πια) με τις πολιτικές οργανώσεις, ενώ αρχίζω να αμφισβητώ πλέον και το επίπεδο νοημοσύνης κάποιων εξ αυτών των ηγετίσκων. Σε καμία περίπτωση ο απλός λαός δεν θα ανεχόταν αυτά τα πράγματα, που δεν είναι καν συγκεντρωτισμός κλπ, αλλά δικτατορία νέτη-σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ