ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η “Μέγαιρα” του Μητσοτάκη και η “Μέλαινα” του Σαμαρά...




Πριν 20 χρόνια, ένας νέος αποστάτης, ο Σαμαράς παινευόταν ότι έριξε την κυβέρνηση ενός παλαιότερου αποστάτη, του Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που γνωρίζει ο Σαμαράς για για το πως πέφτουν οι κυβερνήσεις. Σήμερα φοβάται μια νέα αποστασία, γιαυτό- όπως μας ενημέρωσαν τα παπαγαλάκια του από τα ΜΜΕ - έτριβε τα χέρια του από χαρά για  την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ επειδή θεωρεί ότι λειτουργεί συσπειρωτικά για την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Όσο αδικαιολόγητοι είναι οι φόβοι του, τόσο μάταιη είναι και η χαρά του. Ο Σαμαράς και η παρέα του έχουν κάνει το κοινοβούλιο “μπουρδέλο”. Όσοι εκεί στηρίζουν την κυβέρνησή του είναι ξεγραμμένοι. Τους έχει ήδη μαυρίσει ο ελληνικός λαός, έστω και αν τους “ασπρίζει” που και που με κανένα γιαουρτάκι. Το γνωρίζουν καλά. Γιαυτό και δεν πρόκειται να αποστατήσουν. Αδικαιολόγητοι λοιπόν οι φόβοι του. Δεν θα βρεθεί στην θέση του Μητσοτάκη το 93. Μαζί θα προχωρήσουν ως το τέλος, χέρι – χέρι και με τον γιο και με την κόρη του αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει το τοπίο σε αυτό το “μπουρδέλο”. Ο κάθε σαλτιμπάγκος στον ..πάγκο του: Ή με την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές ή εναντίον. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει μια βρωμική πολιτική λύση που θα στηρίζεται σε αποστάτες αλλά μια καθαρή λύση που θα στηρίζεται στην λαϊκή βούληση.

Μάταιη όμως και η χαρά του Σαμαρά. Αυτή η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα θα φύγει. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικά μορφώματα θα εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή και ο Αντωνάκης θα μείνει στην ιστορία σαν ο χειρότερος πρωθυπουργός της χώρας, χειρότερος ακόμα και από τον Γιωργάκη...

2 σχόλια :

  1. ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ, με τον ιδιαίτερο τρόπο που γνωρίζει καλύτερα ο καθένας τους, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΑΜΑΡΑ. Αυτό είναι πράγματι "νίκη" της τροϊκανής κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ