ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η “χρυσή αυγή” δημοσιεύει άρθρα από το ΠΡΙΝ...


Ανέλπιστους συμμάχους στο χώρο της Αριστεράς βρίσκει αυτές τις μέρες η “χρυσή αυγή”. Χθες είχε τον Τάκη Φωτόπουλο. Περισσότερα γι' αυτό το θέμα εδώ:

Σήμερα το κείμενο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη Δημοκρατία» του  Γ. Δελαστικ που δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ, το λάτρεψε η Χρυσή Αυγή και γράφει γιαυτό ύμνους στην ιστοσελίδα της:


Ο Γιώργος Δελαστίκ είναι γνωστός «αντιφασίστας», επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα συμπάθειας για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Με κείμενό του στο διαδίκτυο υπό τον τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη Δημοκρατία», ο Δελαστίκ αναφερόμενος στην υπόθεση Φύσσα γράφει ότι «από πολιτική σκοπιά πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή δολοφονίας την έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης».
Ο Δελαστίκ λέει το αυτονόητο. Αυτό ακριβώς, το οποίο μέσα στην απύθμενη λάσπη που εκτοξεύουν τα τσοντοκάναλα και οι βρωμοφυλλάδες της διαπλοκής κάνουν ότι δεν βλέπουν οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι. Τι θα μπορούσε να κερδίσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από μια τέτοια ιστορία; Τίποτα απολύτως. Γι' αυτό και προσπαθούν καθημερινά με απίστευτες ιστορίες γι' αγρίους, ανύπαρκτες συνεντεύξεις δήθεν πρώην και νυν (!) μελών και σενάρια επιστημονικής φαντασίας να συντηρήσουν το ανήθικο και άνοστο αυτό παραμύθι περί εμπλοκής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην εγκληματική αυτή ενέργεια.
Για να δούμε ποίος θα είναι ο επόμενος...

11 σχόλια :

  1. Αυτό το κείμενο του Δελαστίκ η "ίσκρα" δεν το δημοσίευσε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον πρώτο σε στραυρούς υποψήφιό της στην Α' ΑΘΗΝΑΣ, δεν θα σχολιάσει το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λαϊκό κίνημα να κλείσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
    http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4319.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις κοπτοραπτικές άρθρων για προπαγανδιστικούς λόγους τις έχουμε ξαναδεί. Η διαστρέβλωση που κάνει η Χ.Α. για να σώσει στελέχη της φτάνει μέχρι και σε σχήματα "double negative = negative", στο σημείο που λέει πως ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως δεν ήταν πολιτκή η εντολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλιό μου στο… His Master’s Voice in Athens)
    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82#comment-104587
    (δεν είδα ακόμη να εγκρίνεται…)
    _______________

    Κύριε [Δημήτρη] Φύσσα,
    Το άρθρο σας ξεκινάει με παράθεση (εντός εισαγωγικών) μιας… αποκρουστικής (θάλεγα) παραγράφου. …μόνο που ΔΕΝ ειναι παράθεση τμήματος άρθρου των 2 προσώπων που κριτικάρετε, ούτε καν παράθεση τμήματος άρθρου της Χρυσής Αυγής. Είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ δημιούργημα! Μια συρραφή των πιο ακραίων και ηλίθιων “απόψεων” που τσουβαλιάζουν αδίκως εξίσου 2 αρθρογράφους με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές προσεγγίσεις και περισσότερες διαφορές μεταξύ τους, παρά ομοιότητες.

    Για τον κ. Τάκη Φωτόπουλο δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι είναι… ακόμη χειρότερος από όσα του καταλογίζετε! Είχα ασχοληθεί εκτενώς μαζί του και στο παρελθόν, όταν υπέστην… μπαράζ συκοφαντικών επιθέσεων από κατάπτυστα άρθρα του που αναπαράχθηκαν από εκαντοντάδες μπλογκ, λόγω της τυφλής εκτιμησης μιας χούφτας ιστολόγων (και μιας εφημερίδας) προς το πρόσωπό του, με βάση προηγούμενη “καλή φήμη” του (ως αρθρογράφου της Ελευθεροτυπίας, κλπ.) Κατ’ εμέ, είναι “αριστερός” ΟΣΟ ακριβώς εσείς είστε… οπαδός των Ερυθρών Χμέρ κ. Φύσσα! Εχει καταλασπώσει σχεδόν το σύνολο της αριστεράς, θεωρώντας τους πάντες “συστημικούς πράκτορες”, κλπ. ενώ έχει _πολύ_ λίγους φανατικούς οπαδούς, ως Ηγέτης γκρουπούσκουλου ονόματι “Περιεκτική Δημοκρατία”, περιβόητο για διασυρμούς και συκοφαντικές επιθέσεις κατά πολλών μπλόγκερ, ακόμη και επώνυμων προσώπων της αριστεράς (κυρίως). π.χ. κατά των… αντιμνημονιακών πανεπιστημιακών Λεωνίδα Βατικιώτη και Σπύρο Μαρκέτο, κ.ά.

    Ομως εκεί που διαφωνώ απόλυτα είναι με το άδικο τσουβάλιασμα του (όχι αλάνθαστου αλλά… αθώου και ειλικρινούς) Γιώργου Δελαστίκ με τον απαράδεκτο Τάκη Φωτόπουλο. Κάνετε μεγάλο λάθος, όταν τους εξισώνετε.

    Ο Γιώργος Δελαστίκ έχει κάνει κάποια λάθη στο δικό του άρθρο, αλλά ουδέποτε το αναπαρήγαγε η Χρυσή Αυγή, όπως έκανε για τον “αντισιωνιστή” Τάκη Φωτόπουλο. Οι ναζί απλώς διαστρέβλωσαν κατά το δοκούν τις απόψεις του Δελαστίκ ώστε να τον παρουσιάσουν ως… συνήγορο της δικής τους “αθωότητας”, με έναν εξωφρενικό τρόπο, κατά την γνήσια… Γκεμπελική τους παράδοση (με άρθρα του Γκέμπελς επίσημα αναδημοσιευμένα στο ιδεολογικό τους ιστολόγια πριν 2-3 χρονια, κλπ.)

    Ο Δελαστίκ δεν πιστεύει, ούτε προωθεί, όπως ο T. Φωτόπουλος… συνωμοσιολογικά φληναφήματα. Είναι απόλυτα λογικό άλλωστε, η ΝΔ να θέλει τις ψήφους που έχασε από τους ναζιστές, όπως είναι λογικό και να αξιοποιείται ο φόνος του… άααλλου Φύσσα (του Παύλου) [αλήθεια, έχετε κάποια συγγένεια?] ποικιλλοτρόπως. Πληρωμένες δολοφονίες έχουν επίσης γίνει [ιστορικά] πολλές με σκοτεινές σκοπιμότητες. Ο Δελαστίκ απλώς μπαίνει σε ρόλο… επιθεωρητή Κλουζώ. Ατυχώς, με ελλιπή
    στοιχεία. Ομως η σκοτεινή αυτή υπόθεση ενδέχεται να είναι… ακόμη χειρότερης δυσωδίας από την “υπόθεση εργασίας” του.

    Ομως..
    Εσείς κ. Φύσσα, τώρα… ΤΙ ρόλο παίζετε? που εξαπλώνετε την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής υιοθετώντας τις ΔΙΚΕΣ της διαστρεβλώσεις του Δελαστίκ? και εξισώνοντάς τες με τα Φωτοπουλικά φληναφήματα? ε, ε, ε? χα χα χα

    Εννοια σας κ. Φύσσα, αν δεν δημοσιεύσετε αυτό ΕΔΩ το σχόλιο, θα… φυσήξει νοτιάς και [ως γνωστόν] τότε γεμίζει η θάλασσα του Σαρωνικού σκουπίδια (σαν τα… άρθρα του κυρίου Τάκη, ένα πράμα).

    Με τιμή
    Ομαδεών
    -ο μπλόγκερ του… πρώτου λινκ σε σχόλιο αυτής της σελίδας, που έφερε άλλος:
    http://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/

    Υ.Γ. Ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν παλαβοί, ή ακόμη και αντισημίτες στην αριστερά?
    ΠΑΡΤΕ τους. Σας τους χαρίζουμε. ΔΕΝ τους θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες πως τελειώνει το άρθρο του Δελαστικ;

    - Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες –μέχρι στιγμής, τουλάχιστον– αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν…

    Τέτοια γραμμή υπεράσπισης ούτε ο Γκέμπελς δεν θα μπορούσε να κατασκευάσει!

    Το να βλέπεις μόνον το πρόβλημα με τον Τάκη Φωτόπουλο και όχι με τον Δελαστίκ, σημαίνει ότι περισσότερο μετράνε οι προσωπικές αντιθέσεις με τον Τ.Φ. παρά η πολιτική σκέψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΕΟΣ

      Οχι, δεν νομίζω...

      Το κύριο πραγματικό λάθος του Δελαστίκ, στο απόσπασμα που παραθέτεις, είναι ότι ξέχασε να τονίσει ότι η ΙΔΙΑ η Χρυσή Αυγή, εξ ολοκλήρου, θα μπορούσε κάλλιστα να εξυπηρετεί συμφέροντα και "να εκτελεί εντολές άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών από την ηγεσία της".
      Για την ακρίβεια, αυτό ακριβώς κάνει, π.χ. όταν εξυπηρετεί συμφέροντα εφοπλιστών στο Πέραμα ή όταν δρα σαν μαντρόσκυλο του συστήματος, ή όταν μετατρέπεται σε εφεδρεία των ΜΑΤ για να εντείνει την καταστολή, ή όταν ψηφίζει υπέρ της πώλησης βραχονησίδων.

      Αναμφίβολα, η προσέγγιση του Δελαστίκ είναι ελλιπής, άστοχα διατυπωμένη και από τη φύση της προβληματική, σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες...

      Ομως δεν απόρησε o Δελαστίκ (όπως ο Φωτόπουλος) για τους λόγους που... "κυνηγάει λυσσαλέα τη Χ.Α. η υπερεθνική σιωνιστική ελίτ" (=ρε την καημένη τη Χ.Α. που είναι θύμα κι αυτή της ίδιας πάντα παγκόσμιας συνωμοσίας επειδή είναι γνήσια "μη-συστημικό κόμμα" κ.ο.κ.)

      Θα μπορούσα να επεκταθώ ΠΟΛΥ περισσότερο.

      Και ίσως το κάνω σε ποστ συγκριτικής μελέτης των δύο άρθων.

      ΔΕΝ απαλλάσσω τον Δελαστίκ από τα λάθη του, αλλά ούτε τα εξισώνω με τα απείρως τραγικότερα λάθη του Φωτόπουλου.

      Οσο για προσωπική εμπάθεια, φυσικά και έχω (ή είχα). Πιστεύω όμως ότι όποιος συκοφαντεί με το χειρότερο τρόπο (όπως ο Τ.Φ.) αμέτρητους αθώους συντρόφους και δυνάμει συμμάχους στον ίδιο αγώνα, είτε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ακούσιος προβοκάτορας με διαταραγμένο ψυχισμό και λανθασμένη σκέψη, είτε είναι βαλτός να μας τρελλάνει όλους σπέρνοντας διχόνοια και σύγχιση. Μια τέτοια αδελφοκτόνα στάση καθόλου δεν χαρακτηρίζει τον Δελαστίκ, ενώ αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της παρανοϊκής ιδεολογίας του Φωτόπουλου, στρεφόμενης _κυρίως_ κατά της λεγόμενης "εκφυλισμένης αριστεράς" (μόνο που εκεί συναντάει υποχθόνιες συνδέσεις με ναζιστικές και ακροδεξιές ιδέες, κ.ο.κ.-ακόμη και με έναν ιδιότυπο _λανθάνοντα_ αντισημιτισμό).

      Είναι λάθος να μη βλέπει κανείς τις πολιτικές επιπτώσεις μιας τέτοιας μανίας καταδίωξης, που έφτασε στο σημείο π.χ. [ο Τ.Φ.] να θεωρεί το Σπύρο Μαρκέτο και το Λεωνίδα Βατικιώτη... πουλημένους πράκτορες του συστήματος. ΑΥΤΗ όμως, η μανία καταδίωξης, είναι είδος φασισμού [στην κυριολεξία] και ΑΥΤΗ τη μανία εξυπηρετεί το άρθρο του Τ.Φ.

      Αν δεν είχαμε τα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα της κρίσης, μετά χσράς θάγραφα... βιβλίο συγκριτικής μελέτης ανάμεσα στους δύο αυτούς αρθρογράφους (και όσα εκπροσωπούν γενικότερα).

      Οσον αφορά τώρα... τις ομοιότητες ανάμεσά τους, ΟΚ, υπάρχουν. Οπως π.χ. όσο οι γάτες, όσο και οι τίγρεις είναι αιλουροειδή, αλλά _μόνο_ οι τίγρεις είναι επικίνδυνες να... φάνε και ανθρώπους.
      :-) :-)

      Διαγραφή
  7. Εϊ, προφανώς έπρεπε να περιμένουμε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να βγάλει το πόρισμά της για την δολοφονία του Π.Φυσσα για να ξέρουμε που να διαδηλώσουμε στο σπίτι του Ρουπακιά απ έξω ή στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ίσως είναι το πνεύμα του Δ(Γ)ελαστίκ.

    Όμως εκεί στο ΝΑΡ πως και τα καταπίνουν αμάσητα τέτοια κείμενα πρώτης γραμμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξένα συμφέροντα

    Στη λεγόμενη Εφημερίδα των Συντακτών χτες ο Δημήτρης Ψαρράς μού κάνει την τιμή να με κατονομάζει μαζί με τον Τάκη Φωτόπουλο και τον Γ. Δελαστίκ ως σχολιογράφο, που το 2001 (!) η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» επαίνεσε για ένα από τα σχόλιά μου στον «Καιρό».

    Είναι τιμή μου να συγκαταλέγομαι μεταξύ αναμφισβήτητων αγωνιστών στα πυρά ενός ανθρώπου, που η αρθρογραφία του ήταν μονίμως υπέρ των ΝΑΤΟϊκών και ευρωπαϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, στον κακό Σαντάμ Χουσεΐν και οπουδήποτε επενέβη το αμερικανικό συμφέρον.

    Επίσης, υπέρ της λεγόμενης Δημοκρατίας της Μακεδονίας, του Σχεδίου Ανάν, της Ρεπούση και οπουδήποτε υπήρχε αποδεδειγμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό συμφέρον, σε βάρος της Ελλάδας.

    Και λυπάμαι, αλλά δεν ήμουν ποτέ αναγνώστης της «Χρυσής Αυγής», όπως ήταν ο Δημήτρης Ψαρράς.
    Ο καιρός
    ( Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=388779

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα, εκ μέρους του κ. Παπαδόπουλου-Τετράδη αν προσέφερε συνδέσμους ή (έστω) τίτλους στα επίμαχα άρθρα του Δ. Ψαρρά που ήταν "ήταν μονίμως υπέρ των ΝΑΤΟϊκών και ευρωπαϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, στον κακό Σαντάμ Χουσεΐν και οπουδήποτε επενέβη το αμερικανικό συμφέρον".

      Για τα υπόλοιπα... το συζητάμε. Με κανέναν τρόπο δεν θεωρώ τον "ιό" αλάνθαστο, αλλά έχω εντοπίσει τόσες διαστρεβλώσεις των άρθρων του, ώστε... κρατάω μικρό καλάθι απέναντι σε ορισμένους ισχυρισμούς.

      Ας φροντίσει πάντως ο κ. Παπαδόπουλος-Τετράδης να ΜΗΝ ξανα-δημοσιεύσει λιντσαρίσματα κατά ανώνυμων μπλογκ η εφημερίδα που (τώρα) διευθύνει:

      http://omadeon.wordpress.com/2013/10/07/takis-fotopopulos-slanders-omadeon/

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ