ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Αν συνομιλούσαμε με τον πατέρα του Ν. Σακελλίωνα θα ντρεπόμαστε να του δώσουμε την «πολιτική απόφαση» του Συνεδρίου μας...




Διαβάζοντας για τον «δεύτερο θάνατο» του Νίκου Σακελλίωνα, ανατρέξαμε στην «Πολιτική Απόφαση» του Ιδρυτικού Συνεδρίου του νέου κόμματός μας, μήπως και βρούμε την «γραμμή» για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα κρατικής βίας και πως θα τσακίσει τους μηχανισμούς που τα παράγουν. Τι θα κάνει με το δικαστικό σώμα και την αστυνομία;

Διαφωτιστικό το κείμενο της «Αυγής» και του «left.gr»,όμως η πολιτική δεν είναι δημοσιογραφία. Αν ένας συριζέος συνομιλούσε με τον πατέρα του Νίκου Σακελλίωνα, θα μπορούσε να του πει: «Πάρε την Πολιτική απόφαση του Συνεδρίου μας και βρες μια απάντηση στα ερωτήματα που θέτεις»;

Βρήκαμε λοιπόν στην «πολιτική απόφαση» για το πώς θα αντιμετωπίσει ο νέος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ «τους μεγάλους tour operators» ως το τι θα κάνει για την «ικανοποιητική λειτουργία και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης και τη δωρεάν καθολική πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας» και άλλα αριστερά παρόμοια. Όμως τον πατέρα του κάθε Νίκου Σακελλίωνα, που χάνει την ζωή του ο γιός του από ανάλογα επεισόδια κρατικής βίας, δεν τον αφορούν αυτές οι ... αντισταθμιστικές κρατικές παροχές.  Ο γιός του είναι νεκρός και δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ούτε υπάγεται στην περίπτωση μιας ιδιαίτερης μορφής κοινωνικής βίας, για την αντιμετώπιση της οποίας ο νέος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχει κάτι να προτείνει, όπως εδώ: «Για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης βίας κατά των γυναικών (κρατική, ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός) ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην εκπαίδευση και τα ΜΜΕ και μονάδες υποστήριξης (καταφύγια, κλπ) για τις γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας.».

Μετά από αρκετό ψάξιμο,το μόνο απόσπασμα που βρήκαμε σχετικό με τις αγωνίες και τα ερωτήματα του πατέρα του Ν. Σακελλίωνα, είναι στο κεφάλαιο «ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ». Το παραθέτουμε: «13. 7. Στο πλαίσιο του σεβασμού της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της και των δικαιωμάτων όλων των έμβιων όντων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει σχετική νομοθεσία για την προστασία των ζώων, τη διασφάλιση των τόπων διαμονής και αναπαραγωγής τους, την απαγόρευση της κακοποίησης και της διαβίωσής τους σε μη αποδεκτές συνθήκες».

Αν συνομιλούσαμε με τον πατέρα του Ν. Σακελλίωνα θα ντρεπόμαστε να του δώσουμε - έστω και για παρηγοριά - την «πολιτική απόφαση» του Συνεδρίου μας, μήπως και βρει μια ελπίδα για το πως θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκαλο και θα πάψουν να συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά…

8 σχόλια :

  1. Εντάξει,
    αν ντρέπεστε να του δώσετε την πολιτική απόφαση, τότε έχετε εναλλακτική λύση. Μπορείτε να τον παραπέμψετε στον αρμόδιο της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα έκανε κάθε συνεπές μέλος ενός αριστερού κόμματος.

    Σύμφωνα με τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων τα θέματα που αφορούν στην “δικαιοσύνη – Δικαιώματα” τα έχει αναλάβει η Μπαρζέφσκι Μάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τα έχετε με τους δικαστικούς;

    Η απόφαση που έβγαλαν είναι υπέρ των εργαζομένων.

    Αν δεν τους αθώωναν, θα κινδύνευαν να χαρακτηριστούν «επίορκοι» και να μπουν στον κατάλογο με τα ονόματα αυτών που πρόκειται να απολυθούν!

    Τι θέλετε να κάνουν, να τους παραδώσουν τους τροϊκανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσίπρας θα βάλει χέρι στους μηχανισμούς που καταγγέλλετε, όσο έβαλε και στους μηχανισμούς των συνιστωσών!

    Θα περιμένει να «ωριμάσουν οι συνθήκες».

    Αυτά προβλέπει η στρατηγική του «δημοκρατικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάθος δρόμο πήρατε:

    - Αν η χώρα φύγει από την ΕΕ και επιστρέψει στη δραχμή, μόνον τότε όλα αυτά τα ζητήματα θα λυθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίταξε να δεις σύντροφε 5 : 21 .

      η αναγνώριση της αστικής στρατηγικής και των πυλώνων της ( ευρωπαϊσμός ) , του μοντέλου παραγωγής και εξουσίας ( επιχειρηματικότητα , κοινοβούλιο , συμμαχίες με τα πιο φθαρμένα και αυταρχικά και μνημονιακά υλικά του δικομματισμού σαν την Κατσέλη και τον Καμένο , ή τον Κουβέλη ) και του κράτους με τους πυλώνες του συγκεκριμένα ( αστυνομία , στρατός παρακράτος , δικαιοσύνη , ΜΜΕ Εκκλησία ) είναι ένα ενιαίο νήμα .

      αν νομίζεις ότι απάντησες σε αυτό που βάζει η ανάρτηση , τι να σου πω . Φταίει η αντί ΕΕ άποψη ,μιας και προφανώς στην ΕΕ τα δικαιώματα και η δημοκρατία κυριαρχούν .

      δεν έχεις παράπονο έτσι , 3 χρόνια ? συνδικάτα απεργίες και συγκεντρώσεις παράνομες ,βασανιστήρια νόμιμα , ηγετικά στελέχη της αριστεράς με διώξεις και μηνύσεις , οι κρατικοί μηχανισμοί εκφασισμένοι .

      πήγαινε πες στην νεολαία του 65 % ανεργία ότι το πρόβλημα είναι πως κάποιοι λένε να φύγουμε από το κοινωνικό νεκροταφείο , και όχι να το σταθεροποιήσουμε που λένε οι δραγασακοσταθάκηδες . Θα μείνεις έκπληκτος από την απάντηση .

      που θα πάει , όμως , θα γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ... θα πάρει παραπάνω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Θρίαμβος !

      εγώ μεγάλε δεν ανήκω σε αυτήν την δύση . να την χαίρεσαι .

      " κάποιος σύντροφος "

      Διαγραφή
    2. αν καλά κατάλαβα το ειρωνικό περιεχόμενο του σχολίου σου που νομίζω έτσι είναι .

      " κάποιος σύντροφος "

      Διαγραφή
  5. Και πριν απο την Ε.Ε και με την δραχμή,πάλι αυτά τα ζητήματα δεν λυνόντουσαν.
    Και οι μπάτσοι δολοφονούσαν ατιμώρητα,και οι δικαστές έβγαζαν αποφάσεις σύμφωνα με τις επιταγές της εξουσίας.
    Οποιος νομίζει πως απο μόνη της μια έξοδος απο την Ε.Ε ή την επιστροφή στην δραχμή χωρίς άλλες προυποθέσεις,θα λύσει ζητήματα δεκατιών,είναι πολύ γελασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα χωρις άλλες προϋποθέσεις δεν λύνει τα προβλήματα. Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Δεν είναι "συνθήκη ικανή", μήπως όμως είναι "συνθήκη αναγκαία"; Αυτό είναι προς διερεύνηση και σε αυτό ας πέσουν επιχειρήματα "ένθεν, κακείθεν"! Με εξορκισμούς του τύπου "είναι ψευτοδίλημμα" δεν γίνεται τίποτα!

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ