ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ αγωνίζεται να κατακτήσει την πρωτοπορία στους ...νοικοκυραίους!


Δύο πρόσφατα κομματικά κείμενα του ΚΚΕ είναι αρκετά διαφωτιστικά για όποιον θέλει να κατανοήσει τι πραγματικά σημαίνει η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στην πρώτη δημόσια ομιλία του ως Γραμματέα (24-4-2012) “Η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ είναι η πιο πλατιά πολιτική που ενώνει τις λαϊκές δυνάμεις.”

Τα κείμενα αυτά αποκαλύπτουν ότι αυτή η πιο “πλατιά” πολιτική είναι η πολιτική που ενώνει τους νοικοκυραίους όλης της χώρας! Αυτή η πολιτική ενότητας, δεν είναι μια μεθόδευση από τα πάνω αλλά μια πλατιά κοινωνική συμμαχία από τα κάτω που ενώνει όλους τους νοικοκοιραίους, από τους αριστερούς του ΚΚΕ ως τους νοικοκυραίους της ΝΔ και της χρυσής αυγής! Είναι άραγε τυχαίο ότι ακόμα και οι νοικοκοιραίοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την πρωτοπορία του ΚΚΕ στον χώρο των νοικοκυραίων, ονειρεύονται να γράψουν τα παιδιά τους στο "κατηχητικό" της ΚΝΕ για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους από κακές παρέες, ναρκωτικά και αντιεξουσιαστικές παρεκκλίσεις;

Το πρώτο κείμενο δημοσιεύεται στον ριζοσπάστη της 8ης Μάη 2013 με τον τίτλο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ. Ένα μικρό απόσπασμα:

Oι απεργίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. Οι διαδηλώσεις συχνά συνοδεύονται από ξύλο, χημικά, άγρια καταστολή. Το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρέπεια, στο μισθό με τον οποίο θα ζεις κι όχι θα επιβιώνεις, στη μόρφωση και την υγεία είναι σχεδόν απαγορευτικά. Κι όμως το σύνθημα «Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις», δεν αφορά τίποτα από τα παραπάνω απαγορευτικά που έχουν τεθεί σ' ένα ολόκληρο λαό. Αφορά τη νομιμοποίηση της... κάνναβης. Ο λόγος για το 9ο ναρκω-φεστιβάλ που θα γίνει τις επόμενες μέρες, όπου φέτος εκτός από τις διάφορες και συνηθισμένες ΜΚΟ που αναλαμβάνουν να το διοργανώσουν, το στηρίζουν μεταξύ άλλων: Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νεολαία Συνασπισμού, Φιλελεύθερη Συμμαχία, ΑΚΟΑ, ΟΚΑΝΑ (ο Οργανισμός στον οποίο έχει ανατεθεί ο κύριος ρόλος για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης).

Το άλλο αφορά την απόφαση για απεργία της ΟΛΜΕ στην περίοδο των εξετάσεων. Από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές διέρρευσε μάλιστα η πληροφορία ότι ο Σαμαράς συγκάλεσε την ομάδα “αλήθειας” της ΝΔ και την επέπληξε γιατί το ΚΚΕ την ξεπέρασε με τις “αλήθειες” που παρουσιάζει σε αυτό το κείμενο. Παρουσιάζουμε μερικές απ' αυτές:

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ παίζει πολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου. Οι μεν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για να εξιλεωθούν από τη στήριξη που έδιναν και δίνουν τόσα χρόνια στην κυβερνητική πολιτική, οι δε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν αυτή την απεργία ως πολιτική επένδυση, ως εφαλτήριο που θα συμβάλλει ώστε να ‘ρθει στο κυβερνητικό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από την πλευρά τους χρησιμοποιούν τα καλέσματα γι’ αυτή την απεργία για τις δικές τους επικοινωνιακές ανάγκες, για την αυτοεπιβεβαίωσή τους ότι «και καλά» είναι το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες με αποτελέσματα, μπαίνουν σε έναν αγώνα για να βγουν γρήγορα-γρήγορα, αρκεί η απεργία στις εξετάσεις να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό τους παιχνίδι! Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν ένα κίνημα ηττημένο, βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ που σε συνθήκες «αριστερής» διακυβέρνησης δεν θα θέλει πολλά-πολλά μπερδέματα στα πόδια του από ένα ισχυρό, λαϊκό κίνημα.

Καρφί δεν τους καίγεται αν τσακιστεί το κίνημα. Πρόκειται για καθαρό τυχοδιωκτισμό.



10 σχόλια :

  1. Μαλάμης Πέτσακας9 Μαΐου 2013 στις 2:35 π.μ.

    Σωστός ΕΟΣ! Αυτά μάλιστα. Αυτό είναι το κώμα και τα καμώματά του.
    Υπάρχουν πάντως δύο ζητήματα:
    1. το γεγονός ότι αυτή η αθλιότητα συνεχίζει να μαζεύει 4 με 5 τα εκατό των ψήφων, με αισθητά μειωμένες βέβαια τη συσπείρωσή του και την ικανότητα κινητοποίησης. Πέρα από άλλους παράγοντες ευθύνεται και η πολιτική της υπόλοιποης, κάθε είδους αριστεράς που του επιτρέπει να επιζεί.
    2. Συναφές το δεδομένο ότι μεγάλοι τομείς αυτής της υπόλοιπης αριστεράς, είτε προέρχονται από την κουκουεδία είτε όχι, εμφορούνται σε μεγάλο βαθμό από κουουέδικες αντιλήψεις. Τόσο όσο αφορά σε ιδεολογικά θέματα όσο και στο ζήτημα των σχέσεων κόμματος και μαζών.
    Και αυτό το τελευταίο είναι και το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 26 και 27/4 έγινε στην Πάτρα ένα μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.
    Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων,το φεστιβάλ περιελάμβανε και....εκμάθηση πολεμικών τεχνών!!
    Καράτε,τζούντο,ζίου ζίτσου,ξέρεις τώρα.
    Φαίνετε πως δεν αρκούν πλέον τα ροπαλοφόρα ΚΝΑΤ,και οι εκολαπτόμενοι κνίτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν και στις Ανατολικές πολεμικές τέχνες.!!
    Μάλλον ετοιμάζονται να πείσουν με το καράτε τους ''νοικοκυραίους''να κατεβαίνουν στις πορείες του ΠΑΜΕ,και τους καθηγητές οτι η απεργία μέσα στις εξετάσεις ''βλάπτει το κοινωνικό σύνολο.
    Για γέλια ή για κλάματα.Διαλέγετε και παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Ν. Σοφιανός στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα:

    «Στην ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν οι μόνοι που είναι αντίθετοι σε απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μόνοι!», λέει κομπάζοντας. Δίνοντας παράλληλα τις δικές του εξετάσεις στα αυτιά των νοικοκυραίων, ενισχύει τα συντηρητικά τους ανακλαστικά απαξιώνοντας μια μορφή κινητοποίησης.

    Και συνεχίζει:

    «Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι από τη ΝΔ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις, πριμοδοτούν τη λογική ‘απεργία στις εξετάσεις’. Όλοι μαζί! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι μαζί.»

    «Εσείς τι λέτε;», ρωτάει ο Οικονομέας.

    «Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης.»

    «Μάλιστα. Ξεκάθαρη θέση. Ναι!», επιβραβεύει ο Οικονομέας.

    «Για το δίωρο εσείς έχετε άποψη;» ανοίγει στη συνέχεια η όρεξη του Οικονομέα.

    «Είμαστε αντίθετοι, το είπα. Είμαστε αντίθετοι γιατί ο εκπαιδευτικός δουλεύει πολλαπλά και στο σπίτι. Γιατί σέβεται τη δουλειά, του γιατί πρέπει να ετοιμαστεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε πάτημα στην κυβέρνηση να βάλει στον τοίχο τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας σαν εκβιασμό και σαν πίεση τις εξετάσεις των παιδιών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας που έδωσε τόσα για να μπορέσει να πάει εν πάση περιπτώσει εκεί που είναι να πάει. Αυτές είναι καθαρές κουβέντες», υπογραμμίζει με τη σειρά του και ο Σοφιανός.

    Καθαρές, σ’ αυτό θα συμφωνήσουμε. Μόνο που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την αριστερά του αγώνα. «Εκβιασμός» η απεργιακή κινητοποίηση, επανάληψη των τετριμμένων κλισέ της αστικής προπαγάνδας.

    Ακούστε τον εδώ:
    ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ - MEGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζητω η ελευθερη χρηση του χασισ...
    Κατω το ΚΚΕ
    Αει σιχτιρ μαστουρωμενοι Ευρωλιγουρηδες λεω εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσατε να μου απαντήσετε στα εξής:
    1)Οι καθηγητές της ΟΛΜΕ, την προπερασμένη Κυριακή,όταν και ψηφιζόταν ο νόμος που τους αφορά, ήταν γύρω στους 300.
    α)Γιατί πιστεύετε ότι είναι σε θέση να κάνουν πλέον απεργία διαρκείας, όταν δεν μπορούν να κατέβουν ούτε σε μια χωρίς κόστος κυριακάτικη συγκέντρωση;Έχετε δει τα ποσοστά απεργίας του τελευταίου δίχρονου;
    β)Καταλαβαίνετε ότι για να κάνεις πόλεμο διαρκείας πρέπει να έχεις μαζί σου την κοινωνία, ή να την έχεις ουδετεροποιήσει; Νομίζετε θα την έχει τώρα μαζί του;
    γ)Σε πιο "μακροσκοπικό" επίπεδο, καταλαβαίνετε ότι μετά την αναμενόμενη ήττα της "ιστορικής απεργίας" που ετοιμάζεται, όχι μόνο στους καθηγητές δεν θα κουνιέται φύλλο από Σεπτέμβρη, αλλά συνολικά θα δεχτεί βαρύ πλήγμα το εργατικό κίνημα, μιας και, όντας κυρίως δημοσιοϋπαλληλικό, η ΟΛΜΕ ήταν από τους στυλοβάτες της;
    δ)Δεν σας προβληματίζει η αγωνιστικότητα των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Θυμάται κανείς την ιστορική απεργία του 2006 των δασκάλων, όπου ο Μπράτης (ο Πασκίτης) έσυρε από τη μύτη την Παρέμβαση, όταν την τελευταία εβδομάδα, η ίδια η Παρέμβαση πρότεινε αναστολή της απεργίας, αφού στις εσωδασκαλικές διαπραγματεύσεις ο Μπράτης έριξε την πρόταση για συνέχιση της απεργίας και ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ του είπε "μπλοφάρω"(απορώ πώς υπάρχει ακόμα αυτός ο προδότης αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία)..

    Και τώρα για το φεστιβάλ αποποινικοποίησης:
    Καταλαβαίνει ο ΕΟΣ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όντας αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να στέκεται στα δικαιώματα μειονοτήτων και αθροίζοντας τις ψήφους των τελευταίων να προσδοκά είσοδο στη Βουλή; Το πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ πια είναι να μιλήσει στην καρδιά του "μέσου πολίτη". Που δεν θέλει το παιδί του να κάνει χασίς. Αλλά και την καρδιά του "μέσου νεολαίου" πρέπει να κερδίσει, που ναι μεν τον ψηφίζει, αλλά μόνο ως αντίπαλο δέος στο μνημόνιο. (Από κοντά, όποιος γνωρίζει τον τοπικό του ΣΥΡΙΖΑ, φεύγει τρέχοντας, συνήθως). Και τι να κάνουμε, όποιος είναι 30 ετών,δουλεύει για κανά 650άρι ευρώ, σκέφτεται να παντρευτεί, και ξέρει πως ο συνομίληκός του καπνίζει χασίς, ε, δεν είναι και ότι δεν τρέχει τίποτα.Τον αποφεύγει. Ξέρει, άλλωστε, ότι συνάδελφό του, δεν θα τον έχει.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβάλει τέτοιους νέους (χίπιδες, κουλ, χασισάκι και τα ρέστα) ως πρότυπα (ναι, είτε το θέλει είτε όχι, κάθε κόμμα "παράγει" πρότυπα ανθρώπων που επιθυμεί). Δεν είναι αυτοί οι νέοι, ειδικά τώρα, επί Μνημονίου, που πρέπει να κερδηθούν.

    Ψηφοφόρος (από το 2004,μετέπειτα μέλος) ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς πόσο ετών είστε;

      Ιωσήφ Μπακουνιν

      Διαγραφή
    2. 30, και ζω στον κόσμο των συνομιλήκων μου που εργάζονται, κι όχι στον παράλληλο κόσμο των επαγγελματικών στελεχών της ν. ΣΥΝ.Εσείς;

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω για την απάντηση. Πολλα επαγγελματικά στελέχη θα συμφωνούσαν μαζί σας. Τα αδικειτε νομίζω.

      Να ρωτήσω και κάτι άλλο και αν θέλετε μου απαντάτε: γκευ, λεσβιες, τραβεστι κλπ επιτρέπεται να υπάρχουν και να εκφράζονται ως τέτοιοι στη νεολαια της Αξιωματικης Αντιπολίτευσης η' θα σκανδαλιστουν οι συναδερφοι σας και οι μανάδες τους;

      Ιωσήφ Μπακουνιν

      Διαγραφή
  6. προφανως η ελευθερη χρηση του χασις που προτεινει ο τρισμεγιστος ΣΥΡΙΖΑ ειναι καλυτερη επιλογη απο το τζουντο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρώ πως είναι λάθος τα άτομα με ιδιαιτερότητες να τους κρατάμε σε απόσταση, πολύ δε περισσότερο να ζητάμε την τιμωρία τους. Το τσιγάρο που είναι νόμιμο, και στο πακέτο γράφει πως προκαλεί καρκίνο, για ποιο λόγο το θεωρούμε φυσιολογικό;






    Θεωρώ πως είναι λάθος τα άτομα με ιδιαιτερότητες να τους κρατάμε σε απόσταση, πολύ δε περισσότερο να ζητάμε την τιμωρία τους. Το τσιγάρο που είναι νόμιμο, και στο πακέτο γράφει πως προκαλεί καρκίνο, για ποιο λόγο το θεωρούμε φυσιολογικό;



















    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ