ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το ναζισμός δεν αντιμετωπίζεται με νομοσχέδια...




Η συζήτηση για το “αντιρατσιστικό” είναι απλά μια επικοινωνιακή πολιτική η οποία αφορά ένα και μόνον επίδικο: Να διαμορφώσει την συναίνεση στο ότι  ο λύκος είναι ο αρμόδιος για να  φυλάει τα πρόβατα!

Μα το κράτος και και οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό του, είναι η μήτρα που έφερε τον ναζισμό στη χώρα μας. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει αρκεί για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα της “χρυσής αυγής”. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζεται. Αν αυτά που κάνουν οι χρυσαυγίτες τα έκαναν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, τώρα θα ήταν στις φυλακές. Η κυβέρνηση αν ήθελε να δείξει την πυγμή της προς την χρυσή αυγή θα το είχε κάνει, όπως το έκανε πριν λίγο καιρό απέναντι στα κοινωνικά στέκια, στους αγωνιστές της Χαλκιδικής και σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις. Επιχειρήσεις όπως ο «Ξένιος Ζευς» ξέρει να οργανώνει μόνον απέναντι στους μετανάστες...

Όταν η ανάθεση στο κράτος να αντιμετωπίζει τον ναζισμό γίνεται κοινός τόπος, να που οδηγεί: Διαβάστε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το “βαθύ κόκκινο

2 σχόλια :

  1. Πολύ σωστά.
    Δεν μπορεί αυτοί που ζέστεναν το αυγό του ναζισμού και του ρατσισμού τόσα χρόνια,να παρουσιάζονται σήμερα υπέρμαχοι και υπερασπιστές της Δημοκρατίας.
    Δεν μπορεί ο Βορίδης και όλη η φασιστική μπλέμα να παρευρίσκεται σε παρουσίαση βιβλίου για την καταπολέμηση δήθεν του ρατσισμού και του φασισμού.
    Δεν μπορεί δημοσιογράφοι τύπου Χασαπόπουλου που ύμνησαν τα μνημόνια και έβαλαν πλάτη για να στεργιώσουν όλες οι φασιστικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών,να γράφουν βιβλία δήθεν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ναζιστικής συμμορίας.
    Πράγματι η αντιμετώπιση του φασισμού δεν επιτυγχάνεται με νόμους,αλλά με την πάλη ολόκληρης της δημοκρατικής κοινωνίας με την Αριστερά πρωτοπόρα.
    Ετσι έκανε κάκιστη εντύπωση η παρουσία του Παπαδημούλη δίπλα στους Βορίδηδες και τα άλλα φασιστοειδή για την παρουσίαση του βιβλίου.
    Δεν χρειάζεται η Αριστερά τέτοιες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αν αυτά που κάνουν οι χρυσαυγίτες τα έκαναν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, τώρα θα ήταν στις φυλακές"
    Μα υπάρχουν χρυσαυγίτες στη φυλακή, άλλοι καταδικασμένοι κι άλλοι υπόδικοι. Αλλά πάλι, είναι κανεις μέσα για τη Μαρφιν; Πότε τιμωρήθηκε αναρχικός-αντιεξουσιαστής για ποινικό αδίκημα που διαπράχθηκε σε ΑΕΙ; Εξίσου σπάνια με τους χρυσαυγίτες...
    "Η κυβέρνηση αν ήθελε να δείξει την πυγμή της προς την χρυσή αυγή θα το είχε κάνει, όπως το έκανε πριν λίγο καιρό απέναντι στα κοινωνικά στέκια, στους αγωνιστές της Χαλκιδικής και σε ένα σωρό άλλες περιπτώσεις. Επιχειρήσεις όπως ο «Ξένιος Ζευς» ξέρει να οργανώνει μόνον απέναντι στους μετανάστες..."
    Μήπως ξεχνάς οτι μιλάμε για το τρίτο κόμμα; Τόσο εύκολο σου φαίνεται; Με το αντιρατσιστικό καταδικάζεται η ίδια η ιδεολογία της ΧΑ κι αυτό είναι σημαντικό.
    Κι αν δεν αντιμετωπίσει τη ΧΑ το κράτος, όπως οφείλει, τότε ποιός θα το κάνει; Εσύ ή εγώ; Το κράτος δεν είναι, καλώς ή κακώς, η κυρίαρχη οργανωτική δομή σ'αυτήν ή σε όποια άλλη χώρα; Απο τη μία εγκαλείς το κράτος οτι δεν κάνει τίποτα, απ'την άλλη δε γουστάρεις που ανακατεύεται. Αποφάσισε τί θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ