ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η εργατιά, τα ΜΑΤ και ο Μάκης Βορίδης...


Παρασκευή (1/2/13) πραγματοποιήθηκε μια κινητοποίηση εργαζομένων στην Καβάλα, συνεπής και υποδειγματική προς τα “πρότυπα” των κινητοποιήσεων ως προς την μαζικότητα, την μαχητικότητα και τα συγκουσιακά της χαρακτηριστικά, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από πρωτοβουλίες “από τα κάτω”, όπως η Πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και πρωτοβουλίες “από τα πάνω”, όπως το ΠΑΜΕ.

Αρκεί το εργατικό κίνημα να αποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά για να πάει μπροστά και να διαχωριστεί από τον κρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και να γίνει αντικαπιταλιστικό;

Το παράδειγμα της Καβάλας, δίνει την δική του απάντηση. Μόνο που η Αριστερά “σιωπά” μπροστά του. Απέναντι σε αυτή την σιωπή, δημοσιεύουμε τα παρακάτω video, τα οποία είναι αποκαλυπτικά για τα αδιέξοδα, αλλά και τα όρια των πολιτικών της Αριστεράς στο εργατικό κίνημα:






6 σχόλια :

  1. Αν πιστεύει η αριστερά ότι θα "επαναστατικοποιήσει" τα συνδικάτα και ότι μέσα από την συνδικαλιστική/οικονομική πάλη θα αποκτήσουν ταξική συνείδηση οι εργαζόμενοι, μάλλον θα πρέπει να ξαναδιάβασει τον Λενιν. Τουλάχιστον σε αυτό το σημείο έχει επιβεβαιωθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την συμπεριφορά του αρχηγού/συνδικαλιστή, ιδιαίτερα τις στιγμές που δίνει την γραμμή την ώρα της μάχης και επιβάλει την πειθαρχία, θα την ζήλευαν σίγουρα πολλά στελέχη του ΠΑΜΕ (και όχι μόνο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η 'πειθαρχεία'του παμε,έχει να κάνει με στρατιωτικού τύπου υποταγή.Όπως στρατιωτικά είναι ιεραρχημένη και η όλη δομή του κκε.Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής στο βιντεο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συναδέλφων του.Υποταγή και σεβασμός είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κεδρίσει και την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό επίσης των ΜΑΤατζήδων...

      Όπως ακριβώς και η ηγεσία του ΠΑΜΕ...

      Διαγραφή
  4. «...Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ert.gr, οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια της Καβάλας, στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να προβούν σε κάθε είδους κινητοποίηση προκειμένου να διασφαλίσουν την εργασία τους και εξουσιοδότησαν εν λευκώ τη διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ Oil ώστε να λάβει σχετικές αποφάσεις, αν ο νέος νόμος για την ενέργεια αφαιρέσει από την εταιρία τη δυνατότητα επέκτασης της άδειας παραγωγής σε άδεια αποθήκευσης φυσικού αερίου....»
    14 Ιουλίου 2011

    http://www.econews.gr/2011/07/14/kavala-oil-fusiko-aerio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης:
    Kavala Oil Ανώνυμος Εταιρεία.: «Όταν η αδικία γίνεται Νόμος – Η αντίσταση είναι καθήκον»!

    http://www.kavalaoil.gr/index.php?act=viewProd&productId=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ