ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Επιχείρηση των ΜΑΤ στη Βίλα Αμαλία - Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ


Ο Παύλος από την συνέλευση της Βίλλα Αμαλίας στην Ελληνοφρένεια

Μια ματιά εδώ για το πως τα ΜΜΕ λειτουργούν σαν γραφείο τύπου των κατασταλτικών μηχανισμών:
Ενημέρωση από την σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας
Έγινε ανακατάληψη της Villa Amalias

Πως ο ΣΚΑΪ παρουσιάζει τα γεγονότα:


και το σχετικό video με τους μπάτσους - δημοσιογράφους που ανακρίνουν τον Σκουρλέτη:

9 σχόλια :

  1. δεν βάζεις και την ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ για να γελάσουμε και να κλάψουμε μαζί.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι εδώ,
      όπως και η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ και μια αναλυτική ενημέρωση:
      Εισβολή της ΕΛΑΣ στην ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας και την κατάληψη Σκαραμαγκά (ενημέρωση)

      Την ανακοίνωση του ΚΚΕ την διάβασες;

      Διαγραφή
    2. Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά μετά την ανακοίνωση δε θα είμαι για πολύ.Ήμαρτον πια με τους ΚΝΙτες ρε παίδια.ΕΚΜ μας έταξε η ηγεσία...όχι τέτοιες ανακοινώσεις ίσων αποστάσεων.

      Διαγραφή
  2. αμαν ρε ΕΟΣ. Φαίνεται είσαι σαν όλους τους ανανεωτικούς που θέλουν να πάρουν ρεβάνς από το ΚΚΕ για το 1968.
    Εμάς τι μας νοιάζουν τα προσωπικά σας, όπως αντιστοίχως, τι μας νοιάζουν τα προσωπικά της Παπαρήγα με το Λαφαζανέικο για το '91 ή της Παπαρήγα για το ΝΑΡ το '89;
    «Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος» (...)

    «Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα».

    Επομένως, καταδικάζεται η εισβολή σε γραφεία κόμματος, αφού δίνει λαβή (ας το παραδεχτούμε) σε όξυνση της καταστολής σε άλλες ακτιβίστικες ενέργειες, και ουδετερότητα για το ζήτημα της Βίλας.

    Έλεος. Πολιτική υπεραξία δεν μπορεί να βγει από την ανακοίνωση αυτή.

    Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε και το κράτος το συμφέρει η εμπλοκή του, για αυτό δίνει συνέχεια, είτε με εκ νέου εισβολές είτε με σχόλια τύπου "Η εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική είναι σαν ανακοινωση της Βίλας Αμαλίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικά ομως δεν υπερασπιζεται και ΤΙΠΟΤΑ ο Σκουρλέτης .τα μασαει . Μια για τη λιστα μια για το ενα μια για το αλλο ..Εκεινος που μιλησε καθαρα και ξαστερα και ντομπρα .. ηταν ο Χρηστος ο Καραγιαννιδης στον οποιο βγαζω το καπέλο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλαιστίδης Ντίνος9 Ιανουαρίου 2013 στις 9:06 μ.μ.

    αίσχος.... απίστευτο και όμως αληθινό !!!

    ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν τη συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ....

    Και καλά από το ΚΚΕ τι να περιμένει κανείς.... Το ΚΚΕ έχει δηλώσει πως στις πολιτικά ορθές κοινωνικές συγκρούσεις και στην πολιτικά ορθή επανάσταση, που θα γίνουν με την καθοδήγηση του, "δεν θα σπάσει ούτε τζάμι".
    Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ;;!! Αυτοί δηλώνουν πως συντάσσονται με τα κινήματα, τις διαμαρτυρίες, τους λαϊκούς αγώνες.
    Τί γίνεται; Ο βασιλιάς αποκαλύπτεται γυμνός;

    Περιμένουμε τη δημόσια διαφοροποίηση των οργανώσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς που συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ, ΔΕΑ, ομάδα Ρόζα, Κόκκινη Ορχήστρα, ομάδα Κόκκινο, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα κλπ). Περιμένουμε τη δημόσια διαφοροποίηση των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν σε αυτές τις οργανώσεις.

    Ντίνος Παλαιστίδης, συνδικαλιστής από το Σύλλογο Βιβλίου - Χάρτου Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kινήματα, διαμαρτυρίες και λαϊκούς αγώνες επικαλείται και η Χρυσή Αυγή για να δικαιολογήσει ό,τι κάνει. Επειδή ο καθένας μπορεί να επικαλλείται ό,τι θέλει, καλό είναι να κρίνουμε από τις πράξεις και όχι απο τις προθέσεις. Γι αυτό καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην πολιτική διαπάλη. Αυτό μας εξυπηρετεί όλους και είναι δείγμα ευθύνης και πολιτισμού. Οι αντιεξουσιαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τέτοιες αρχές και καλά κάνουν. Τα πολιτικά κόμματα όμως είναι άλλο πράμα. Διότι αν λειτουργούσαμε σύμφωνα με τις απόψεις σου, αγαπητέ Ντίνο, οι οπαδοί του χ κόμματος, όποτε γουστάρανε, θα καταλάμβαναν τα γραφεία του ψ κόμματος και τούμπαλιν. Δεν νομίζω οτι η κλιμάκωση της βίας, που σίγουρα θ'ακολουθούσε, θα εξυπηρετούσε κανέναν. Δεν είμαι χουλιγκάνος να την πέσω στα γραφεία της άλλης ομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θέλουμε (θέλουμε;) να μην έχουμε μια δημοσιογραφική αντίληψη για τα γεγονότα τότε πρέπει να δούμε το περιεχόμενό τους και που στοχεύουν. Οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ (από τον Ξένιο Δία ως την Κατάληψη Σκαραμαγκά) είναι μια μόνο πρακτική απόληξη της υιοθέτησης της ακροδεξιάς ατζέντας του ΛΑΟΣ και της ΧΑ από το "επισημο" αστικό κόσμο. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται (με κάθε αφορμή και ευκαιρία) για να στρογγυλεύσει τις θέσεις του, για να "ενταχθεί" και έτσι να ακυρωθούν σταδιακά τα όποια χαρακτηριστικά είχε την προηγούμενη περίοδο. Αυτό αφορά το "αντιμνημονιακό" αλλά όχι μόνο. Η περίπτωση της Villa Αμαλια ειναι απλά μέσω πίεσης για "ενσωμάτωση"

    Εχοντας περάσει σε ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης ειναι σημαντικό και για το ΣΥΡΙΖΑ και για όλους να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στον πυρήνα του προβλήματος: τη δημοκρατία.

    Όποιος το κάνει αυτό εύκολα θα καταλάβει γιατί δεν χωράνε στρογγυλά λόγια και ίσες αποστάσεις από τις φασιστικές (σε έμπνευση και εκτέλεση) επιχειρήσεις της αστυνομίας και γιατί οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις Καταλήψεις (ακόμη κι όσες δεν είναι ότι καλύτερο σε επίπεδο παραδείγματος).

    Αυτά και για τους εντός και για τους εκτός συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα ο τσίπρας τα ξεκαθάρισε τα πράγματα, είναι με τους "νοικοκυραίους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ