ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Προσφορά στη δημοκρατία να ξηλώσουμε την κυβερνητική προπαγάνδα

Αναδημοσίευση από την "Αυγή"
Συνέντευξη στον ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων εμπλέκονται στο χαλκείο που έστησε εις βάρος του το Μαξίμου προαναγγέλλει ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με συνέντευξή του στην "Αυγή". Ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι κατηγορηματικός στο ποιοι εμπλέκονται: "Δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο τον οχετό από τη μηχανή διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης που έχει χτίσει γύρω του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επικεφαλής και ενορχηστρωτή τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Σίμο Κεδίκογλου".

Παράλληλα, ο Β. Διαμαντόπουλος δείχνει συνειδητοποιημένος πως έγινε αντικείμενο μίας πολιτικής επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δι’ εκείνου, με τη χρησιμοποίηση των μηχανισμών προπαγάνδας που στηρίζουν τα κυρίαρχα κόμματα εδώ και 30 χρόνια. Γι’ αυτό και δεν θέλει ούτε τη συγγνώμη του Σ. Κεδίκογλου: "Θα ήταν υπεκφυγή. Αλλά και με το ήθος που επιδεικνύουν δεν την περιμένω και δεν με ενδιαφέρει".

* Πώς αισθάνεστε που έχετε στοχοποιηθεί από παρακρατικά κέντρα;

Επειδή δεν ήμουν ποτέ βουλευτής και δεν είχα εμπλακεί σε κόμμα, είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Είναι διαφορετικό να γνωρίζεις θεωρητικά τις δυνατότητες των μηχανισμών προπαγάνδας και λάσπης που υπερασπίζονται διάφορα συμφέροντα και αποτελούν βασικό εργαλείο χάραξης πολιτικής των κυρίαρχων κομμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, και διαφορετικό να ζεις αυτή την επίθεση που εξαπολύουν προκειμένου να καταφέρουν τον σκοπό τους: να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Είναι φανερό πως πιστεύουν ότι στο πρόσωπό μου βρήκαν έναν αδύναμο κρίκο μέσω του οποίου στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προσπαθώντας να πλήξουν το κύρος του, αλλά και τη διάχυσή του στην κοινωνία, επειδή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας αυτή την ώρα. Όμως ήδη αυτή η λάσπη έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την εκτοξεύουν. Τους στέλνω μήνυμα πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν λυγίζουν από τον οχετό. Θα βρισκόμαστε μαζί με τον λαό στις επάλξεις για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική που εξαθλιώνει όλο τον κόσμο.
Χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα
* Πως θα αντιδράσετε;

Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μαζί με τους νομικούς μας τον τρόπο αντίδρασής μας, καθώς δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο τον οχετό από τη μηχανή διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης που έχει χτίσει γύρω του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επικεφαλής και ενορχηστρωτή τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Σίμο Κεδίκογλου. Θα είναι προσφορά στη δημοκρατία αν ξηλώσουμε αυτό το κέντρο προπαγάνδας. Την απάντηση, βέβαια, θα τους τη δώσει ο λαός, καθώς όλη αυτή η χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα από πλευράς τους είναι ευανάγνωστη και ευδιάκριτη σε όλους τους πολίτες. Θα προβούμε σε νομικές ενέργειες. Τις επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, ποιες είναι και κατά ποιων θα στρέφονται.


Πολιτική η επίθεση
* Όταν είδατε το βίντεο που κατασκεύασε ο κυβερνητικός μηχανισμός, πώς νιώσατε;

Από αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, είμαι προετοιμασμένος για όλα. Είναι δεδομένο ότι αυτό το επιτελείο δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Η κατάπτυστη λογική και πολιτική φιλοσοφία τους αποτελεί ένα μέσο εκπαίδευσης για μένα, ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ακόμη δυσκολότερες συνθήκες και στην εντατικοποίηση του επικοινωνιακού πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Δεν μας τρομάζουν, γιατί ο κόσμος βλέπει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δίπλα του, στον δρόμο και στις γειτονιές. Εκεί διαμορφώνεται η πολιτική ατζέντα. Εκεί κρίνεται το μέλλον της χώρας, και όχι στους διαστρεβλωτικούς φακούς των καθεστωτικών ΜΜΕ.

* Θα περιμένατε από τον Σ. Κεδίκογλου να ζητήσει συγνώμη;

Είναι πολιτική η επίθεση εναντίον μου. Η συγνώμη θα ήταν υπεκφυγή. Αλλά και με το ήθος που επιδεικνύουν δεν την περιμένω και δεν με ενδιαφέρει.


Από τα κινήματα, στη Βουλή και στα κινήματα
* Ο Β. Διαμαντόπουλος είναι ένα άγνωστο πολιτικό πρόσωπο για την πλειονότητα των Ελλήνων. Είστε ένας επαγγελματίας πολιτικός;

Ήμουν άνθρωπος των κινημάτων, παραμένω δίπλα τους και αυτή την ιδιότητα δεν μπορεί κανείς να μου τη στερήσει επειδή έγινα βουλευτής. Θα παραμείνω δίπλα τους ώσπου να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να ανοίξουμε τον δρόμο για την ελπίδα. Συμμετέχω και πλαισιώνω το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού από την καναδική πολυεθνική. Συμμετέχω στο κίνημα των συμπατριωτών μου από την Καστοριά για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ταξίδεψα, μαζί με τον βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα, για να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας. Στα κινήματα ήμουν, στα κινήματα βρίσκομαι και ως βουλευτής.

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ