ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση της Νεολαίας Συνασπισμού στην εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση της ΝΔ

(από τις ένδοξες παραδόσεις του ΕΑΜ)
Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα.
Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Να τους κάνουμε παρελθόν!

To γραφείο τύπου
5/12/2012


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.
Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει». 

Απάντηση της Νεολαίας Συνασπισμού στην εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση της ΝΔ 

Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται. Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια του.
Ο
ι βουλευτές της «κοινής συνισταμένης» του μνημονίου, ως νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.
Ν
α είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή.
Ν
ιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσης τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν.

ΥΓ. Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος  Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

Πώς αντέδρασαν οι χρήστες του twitter στην ανακοίνωση της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ

3 σχόλια :

  1. Τι εννοεί η Νεολ Σύριζα για το "κόμμα που ηταν κυβέρνηση όταν..."; Φταίει η ΝΔ για τη δολοφονία; Επίσης δεν καταλαβαίνω το τελευταίο κομάτι "Περισσότερη σύνεση κι αυτοσυγκράτηση" απ' αυτήν που έδειξαν ο Καραμανλής και ο βλάκας Παυλόπουλος κατά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, δεν γίνεται να υπάρξει. Απλά άφησαν την Αθήνα να καεί! Με τόσους ανεμπόδιστους εμπρησμούς ήμασταν απίστευτα κωλοφαρδοι που δεν κάηκαν μερικές δεκάδες αθώοι. Το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό στη Ν. Συριζα; Καλύτερα να το συνειδητοποιήσουν γρήγορα γιατί σε λίγο θα είναι κυβέρνηση μέσα σε κρίση και η Ιστορία έχει την κακή συνήθεια να επαναλαμβάνεται... Έστω και σαν μαύρη κωμωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα από όλα, να πούμε στον πάνω φίλο ότι η νεολαία ΣΥΝ δεν είναι η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πάει να φτιαχτεί νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
    Δυστυχώς, οι του ΣΥΝ, αφού πέτυχαν να κάνουν οργανωτικά το ΣΥΡΙΖΑ,όπως το ΣΥΝ, θέλουν τώρα να κάνουν τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι η νεολαία ΣΥΝ.Δηλαδή, φυτώριο παραγόντων και-πολιτικά-ανεξάρτητη από το ΣΥΡΙΖΑ.Δηλαδή, να κάνουν τα "άτακτα παιδιά", να βρίσκεται πιο "αριστερά" από το ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, να είναι άλλη μια ακόμα νεολαία, σαν αυτές που γνωρίσαμε-και σιχτιρίσαμε-καθ'ολη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
    Καμμία σχέση,δηλαδή, με την ΕΠΟΝ, που μόνο το πολιτιστικό της έργο να σκεφτεί κανείς τα έτη 1945-47 (κι αυτό υπό συνεχείς διώξεις) αρκεί για να καταλάβει ότι τα "μέτρα" της υπό εκκόλαψη νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι...η νεολαία ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση, αλλά και για τη διαφωτιστική -δυστυχώς- ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ