ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τα πολιτικά "σχέδια" της πατριωτικής αριστεράς είναι εκ των προτέρων ηττημένα από τα "οράματα" της πατριωτικής δεξιάς...



Ο Δ. Καζάκης με ένα πρόσφατο άρθρο του με τον τίτλο "Το μεταναστευτικό και η σπέκουλα σε βάρος του λαού" διεκδικεί την πρωτοπορία την πατριωτικής αριστεράς και ταυτόχρονα καταδεικνύει την αποτυχία των πολιτικών σχεδίων της. Ο οικονομίστικος και και ταυτόχρονα συνωμοτικός τρόπος ερμηνείας των των πραγμάτων αν και παραπέμπει σε κουκουέδικο τρόπο σκέψης, προχωράει αρκετά βήματα παραπέρα και ακολουθεί ατραπούς που οδηγούν στον συντηρητισμό και στρώνουν το χαλί για την άνοδο της Ακροδεξιάς.
 Ακόμα και το ΚΚΕ έχει αντιληφθεί αυτούς τους κινδύνους από ανάλογες θέσεις με αυτές που εκφράζει ο Δ. Καζάκης και κρατάει τις αποστάσεις του.  Η Λ. Κανέλλη φαντάζει μπροστά του αγία του "διεθνισμού"...

Το που οδηγούν πολιτικές θέσεις του κ. Καζάκη, δεν χρειάζεται κανείς να μελετήσει εμβριθώς τα κείμενα και τις ομιλίες του για να το αντιληφθεί. Ο τρόπος συγκρότησης του ΕΠΑΜ και ποιοί σαγηνεύτηκαν από τις "νέες ιδέες" που πρέσβευε είναι αποκαλυπτικός. (Για όποιον έχει αμφιβολίες ας ρίξει μια  ματιά εδώ να δει τις πραγματικές σχέσεις με τον φασισμό και τους μηχανισμούς του:
ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ του στρατηγού Γεωργίου Αϋφαντή, υποψηφίου στις εκλογές με το ΟΧΙ και εδώ για να δει ποιοί είναι οι "φίλοι" του  Γεωργίου Αϋφαντή: Αποκλειστικό: Συνέντευξη του ανεξάρτητου Πατριώτη Γεωργίου Μεταξά στον "Μαύρο Κρίνο")

Η ασυλία που μέχρι σήμερα είχε από τον χώρο της πατριωτικής αριστεράς αρχίζει σιγά - σιγά να αίρεται. Ακόμα και αυτοί που θεωρούν σωστές τις αναλύσεις του, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται που πολιτικά οδηγούν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κείμενο του Κώστα Παλούκη που δημοσιεύεται ως εισαγωγή στο άρθρο του Δ. Καζάκη στο "raskolnikov.gr", το οποίο παραθέτουμε παρακάτω:


"Πρόκειται για μια πολύ καλή ανάλυση για τον ρόλο της Ελλάδας και του ελληνικού αστικού κόσμου στο φαινόμενο της μετανάστευσης. Έχω μόνο δύο σημαντικές επισημάνσεις και ουσιαστικές διαφωνίες.

Ο Καζάκης επιχειρεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο, να εκφράσει ο ίδιος τα πατριωτικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού και όχι οι εθνικιστές-φασίστες. Για αυτό επιχειρεί να υπερβεί το δίπολο αριστερά-δεξιά. Συνεπώς, η υποψία κατηγορίας ότι αριστερές ΜΚΟ παίζουν το παιχνίδι του συστήματος χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες είναι μια ακραία και υπερβολική απόληξη μιας καλής ανάλυσης, ιδιαίτερα στην περίπτωση φωτογράφισης συγκεκριμένων αγωνιστών και ρευμάτων. Κατά βάση "παίζει" με το απολίτικο αντιαριστερό "όλοι ίδιοι είναι" που κυρίως εκφράζουν οι κεντρώας ή κεντροδεξιάς προέλευσης ψηφοφόροι και πολίτες, ως συνεπής ακολουθία με τις προηγούμενες κομματικές επιλογές τους και τον προηγούμενο αντικομμουνιστικό τους λόγο (οι αριστεροί του Κολωνακίου κλπ).

Επίσης, η υιοθέτηση του σχήματος περί αφομοιωτικής δύναμης του ελληνισμού για να αποδείξει ότι το ελληνικό έθνος δεν κινδυνεύει από τους μετανάστες είναι ιστορικά προβληματική. Κατά βάση είναι ο μόνος συνεπής συνεχιστής του σχήματος του Σβορώνου, ενός σχήματος που η αριστερά έχει σε όλες της τις εκδοχές εγκαταλείψει, αλλά και που οι κοινωνικές επιστήμες έχουν αποδομήσει οριστικά. Ωστόσο το υιοθετεί ακριβώς για να υπηρετήσει το σχέδιό του, να μιλήσει στους εθνικιστές με τα δικά τους νοητικά εργαλεία, να εντάξει τους ριζοσπαστικοποιημένους πολίτες που φοβούνται τον διεθνισμό-κοσμοπολιτισμό σε ένα ριζοσπαστικό δημοκρατικό γιακωβίνικο πατριωτισμό, να δημιουργήσει μια ριζοσπαστική δημοκρατική ηγεμονία ενσωματώνοντας-ακυρώνοντας τα αντιδραστικά εθνικιστικά αντανακλαστικά, να αναποδογυρίσει δηλαδή τον κυρίαρχο αντιδραστικό εθνικισμό σε δημοκρατικό ανατρεπτικό εθνικισμό. Εξάλλου το σχήμα του Σβορώνου επιτελούσε ακριβώς τον ίδιο ρόλο τότε. Νομίζω πως η οξύτατη κοινωνική και ταξική πόλωση δεν επιτρέπουν στην ευόδωση του "ευφυούς" αυτού σχεδίου για μια κεκαλυμμένη με πατριωτικό-εθνικό ένδυμα αριστερή ηγεμονία. "

15 σχόλια :

  1. Κι όμως αγαπητή ΕΟΣ η εισαγωγή δείχνει και το φόβο του συγγραφέα. Πρώτο αποδέχεται ότι η ανάλυση του καζάκη είναι σωστή, "πολύ καλή" γράφει.
    Δεύτερον έχει ένα μικρό δίκιο όταν λεει ότι ο Καζάκης προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα (Αριστερά- Δεξιά), αλλά αυτή είναι η πολιτική του. Εάν η Αριστερά ήταν σοβαρή τότε θα ήταν κι ο Καζάκης μονόπαντος κατά της Δεξιάς.
    Τρίτον παραδέχεται ότι ο Καζάκης προσπαθεί "να δημιουργήσει μια ριζοσπαστική δημοκρατική ηγεμονία ενσωματώνοντας-ακυρώνοντας τα αντιδραστικά εθνικιστικά αντανακλαστικά, να αναποδογυρίσει δηλαδή τον κυρίαρχο αντιδραστικό εθνικισμό σε δημοκρατικό ανατρεπτικό εθνικισμό". Και πυ 'ναι το κακό αγαπητή ΕΟΣ; Και μάλιστα δείχνει ο συγγραφές της εισαγωγής ότι το φοβάται γιατί όπως γράφει στις τελευταίες τρεις παραγράφους ότι "νομίζει" πως ο καζάκης θα αποτύχει. Το νομίζει αποδεικνύει τη σιγουριά που τον διακατέχει ότι ο Καζάκης θα πετύχει, έως ένα βαθμό βέβαια γιατί υπάρχουν χιλιάδες ανένταχτοι αριστεροί που σήμερα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν ένα νέο πολιτικό υποκείμενο της Αριστεράς που θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους και για τον διεθνισμό (και όχι τον νεοφιλελεύθερο κοσμοπολιτισμό της ηγεσίας του ΣΥΝ) και για τον πατριωτισμό (και όχι τον χρυσαυγίτικο ναζιστικό εθνικισμό) και για το ευρώ και την ευρωζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματική αντίθεση δεν βρίσκεται ανάμεσα στον "διεθνισμό" και στον "πατριωτισμό" αλλά ανάμεσα στον "εθνική" και την "ταξική" σκοπιά. Ο λόγος και η πολιτική της πραγματικής Αριστεράς ιστορικά ήταν (και παραμένει) αναφορικός ως προς την προτεραιότητα της ταξικής σκοπιάς απέναντι στην εθνική.

      Για τον Καζάκη και τους ομοϊδεάτες του που προσπαθούν να ψαρέψουν αριστερά "λαυράκια" στα θολά νερά της κυρίαρχης ισχύει η γνωστή παροιμία: "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες!"

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να μου πείς τι ναρκωτικά παίρνετε εκεί στον Σύριζα;
      Αν ισχύουν αυτά που λες το 1041 στην κατοχή θα έπρεπε να ησουν δοσίλογος μιας και η προτεραιότητα της ταξικής σκοπιάς έναντι της εθνικής θα υπερτερούσε.

      Συγγνώμη αλλά αν το έλεγες αυτό σε ενα αγωνιστή του ΕΑΜ το πιθανότερο θα ηταν να σε πλάκωνε στις φάπες.

      Να υποθέσω οτι αμα σταλούν στην Ελλάδα ταξιαρχίες της Eurogendfor εσυ μπορεί να τους υποδεχτείς σαν τα ταξικά σου αδέρφια.

      Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος τον δοσιλογισμό τον έχεις στο τσεπάκι σου.Φυσικά μπορεί να έχεις και το πρακτοριλίκι.Αυτό μονο εσυ το ξέρεις.

      Φιλικά
      Ιωάννης Κ.Δ

      Διαγραφή
    3. Αν νομίζεις ότι έχουμε κατοχή, τότε θα έπρεπε να πάρεις τα όπλα και να διώξεις τον εχθρό, όπως έκανε το ΕΑΜ.

      Επίσης, αν δεν κατέθετε τα όπλα το ΕΑΜ και είχε την εξουσία, θα μπορούσαμε να κρίνουμε αν υπερτερούσε η ταξική ή η εθνική σκοπιά. Ασε λοιπόν το ΕΑΜ και την ιστορία του στην άκρη και μην τα μπερδεύεις με την σημερινή κατάσταση. Το μόνο σε ενδιαφέρει είναι μια καινούρια συμφωνία της Βάρκιζας!

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν όντως αδύνατα σημεία στο κείμενο του Καζάκη, ή και εκφραστικές κατασκευές που με βρίσκουν αντίθετο, αλλά... τα "ανακλαστικά" για τα οποία μιλάτε (ας μου συγχωρηθεί η έκφραση) τάχω χεσμένα (ή χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι).

    Διότι η ουσία του άρθρου του, είναι στον ίδιο τον τομέα του, σαν οικονομολόγος που καταρρίπτει με πρωτοφανή επιτυχία μερικά ΠΟΛΥ διαδεδομένα ψεύδη της ακροδεξιάς (ΚΑΙ μερικά της πατριωτικής αριστεράς), χρησιμοποιώντας πλήθος από στατιστικά κ.ά. στοιχεία. Π.χ. κατάρριψε πανηγυρικά τον κυρίαρχο μύθο ότι η χώρα ζημιώνεται οικονομικά από τα εμβάσματα των μεταναστών στις δικές τους πατρίδες. Με βάση ΑΥΤΑ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ θα πρέπει να κριθεί το σημαντικό άρθρο του, αλλά ΚΑΙ ο ίδιος ο Καζάκης, ο οποίος ΚΑΚΩΣ γίνεται στόχος όλων επειδή έχει ορισμένες εμμονές που ενοχλούν, κλπ.

    Η συσχέτιση με Σβορώνο κλπ. αποτελεί απλή κατάποση καμήλων μετά διυλισμού κωνώπων. Ο Καζάκης είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ σε τέτοια θέματα. Καλά θα κάνει να ρίξει κι άλλες Χριστοπαναγίες σε κομματόσκυλα και ιδεολογικούς "κριτές" παντός είδους και να ασχοληθεί με τον πραγματικό τομέα του, όπου έχει πολλά να προσφέρει ακόμη.

    Το Σβορώνο και τη "συνέχεια του Ελληνισμού" τάχω λίαν επιεικώς χεσμένα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ εκεί.

    ΠΟΛΥ σωστά είπε ο Καζάκης όμως (με πρωτότυπο τρόπο, όχι και απόλυτα σωστό -δεν έχει σημασία) ότι δεν κινδυνεύει κανενός η εθνική ταυτότητα από τη μετανάστευση, διότι (αν μη τι άλλο) η παρουσία του Αλλου, του διαφορετικού, οδηγεί αμειλικτα και στην ενίσχυση είτε της διεθνιστικής αυτεπίγνωσης, είτε της... εθελοτυφλίας του εθνικισμού, οπότε (ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις) καμμία "ταυτότητα" δεν κινδυνεύει.

    ΚΑΝΕΙΣ σας δεν έμαθε όμως τον ΤΡΟΠΟ να διαβάζει τον Καζάκη, να αναδεικνύει από τα κείμενά του τις ωφέλιμες ουσίες πετώντας τα τσόφλια. Ενας πίθηκος που.... τρώει μπανάνες τα καταφέρνει καλύτερα (σε άλλον τομέα) χαχαχα

    Οσο για τους εγκληματικά ηλίθιους "πατριώτες" που έδωσαν συνεντεύξεις στο νεοναζιστικό "τριτο-θεσικό" Μαύρο Κρίνο, δυστυχώς για τον Καζάκη ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΑΚΟΜΗ τον τρόπο να φυλάγεται από τέτοια υποκείμενα.

    Επίσης χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι πούριξε και μερικά βέλη στις ΜΚΟ. Υπήρξαν και περιπτωσάρες, ή ΠΑΣΟΚάρες προσωπικότητες του "αντιρατσισμού" (σε στυλ Αλ Σαλέχ) όπου οι χειρότεροι φόβοι του Καζάκη έχουν ΗΔΗ επιβεβαιωθεί.
    (ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ βέβαια, γενικεύοντας...)

    Ενας... καρα-διεθνιστής συμπαθών (κριτικά) τον Καζάκη (ΚΑΙ εσάς, σχεδόν... εξίσου)! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Τα οικονομικά στοιχεία για τους μετανάστες δεν είναι κάτι το καινούργιο που "ανακάλυψε" ο Καζάκης. Όποιος έχει κάποια στοιχειώδη σχέση με το θέμα, γνωρίζει ότι αυτά είχαν ήδη προβληθεί από την εποχή που είχαν αρχίσει να έρχονται οι πρώτοι Αλβανοί μετανάστες στην χώρα μας. Από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο ποτάμι.

      2. Η πολιτική πρακτική στην προσφυγή "μικρών" και "ασήμαντων" γεγονότων και στοιχείων που αποκλίνουν από τα πραγματικά τόσο "λίγο", ώστε ο αναγνώστης να δηλώνει ότι "χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι", ονομάζεται "φαιά προπαγάνδα" την οποία αξιοποίησε στο έπακρο ο κ. Γκαίμπελς και έκτοτε βρήκε πολλούς μιμητές ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ο κ. Καζάκης είναι ένας καλός "προπαγανδιστής" των ιδεών του, ο οποίος καταφεύγει στην χρήση οικονομικών και άλλων στοιχείων ως "παραδειγμάτων" για να τεκμηριώσει τις πολιτικές του θέσεις. Οι οικονομικές του "θεωρίες" είναι σαθρές, αναξιόπιστες και στερούνται στοιχειώδους τεκμηρίωσης. Η αποσπασματική παράθεση (είτε πρόκειται για "αριθμούς" είτε για "ιδέες") δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επιστημονική τεκμηρίωση.

      Διαγραφή
    2. "Ο αναγνώστης" που δήλωσε (2 φορές, ίσως και κακώς) ότι "χέστηκε η φοράδα στο αλώνι" ήμουν εγώ, και το δήλωσα για τον εθνικισμό κυρίως, ή για την υπερβολική ενασχόληση μαζί του, τόσο πολύ ώστε βρήκαμε κάτι τρίχες στη σούπα του Καζάκη και τις περάσαμε για τρίχες του Γκέμπελς (χεχε).
      Λογοπαίγνια (και τσουβαλιάσματα) μπορούμε να κάνουμε άφθονα, αλλά εκείνο που χρειάζεται είναι ορθολογική κριτική, γραμμή-προς-γραμμή, ενός κειμένου σαν εκείνο του Καζάκη, το οποίο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ΚΥΡΙΩΣ σαν... αντι-ρατσιστικό και αντι-φασιστικό, όχι σαν το αντίθετο. Χρειάζεται μια κριτική που δεν περιορίζεται στο "τα είπαν κι άλλοι κάποτε" αλλά στο ΠΩΣ τα λέει ο συγκεκριμμένος και ΤΙ προσφέρει στον αδαή αναγνώστη του (κυρίως αυτόν). (Π.χ. Εγώ το άρθρο Καζάκη το έστειλα σε ένα φίλο απ' τα παλιά που είναι αδαής για τη νεοναζιστική προπαγάνδα και χρειάζεται ταρακούνημα για να ΜΗΝ ολισθήσει στο ρατσισμό).

      Για την ακρίβεια, το "τα είπαν κι άλλοι" δεν ισχύει και τόσο, εδώ πέρα. Τα στοιχεία του είναι πολύ πιο πρόσφατα από εκείνα της εποχής που είχαν αρχίσει να έρχονται οι πρώτοι Αλβανοί, κλπ.

      Αν όμως η κριτική ξεκινάει παρακάμπτοντας τα ουσιώδη, στο θάψιμο, θα βρει τρόπο να συσκοτίσει τα ουσιώδη.

      ΕΜΕΤΙΚΗ βρήκα πάντως τη συνέντευξη του Γεωργίου Αϋφαντή στο νεοναζιστικό Μαύρο Κρίνο, και επίσης γεμάτη αποδεδειγμένα ψεύδη. Εκείνο που χρειάζεται ο Καζάκης είναι ενημέρωση για τους βρωμιάρηδες που συρρέουν γύρω του και σκληρή κριτική αν τους ανέχεται.

      Επειδή όμως ξέρω κάτι περισσότερο για τον χαρακτήρα και τις πραγματικές προθέσεις του Καζάκη, θα σας πρότεινα να τον δείτε πιο διαλεκτικά και μη-προκατειλλημένα. Είναι ένας ΠΟΛΥ ειλικρινής άνθρωπος με πολύ πάθος στη ΣΩΣΤΗ κατεύθυνση. Θα μπορούσε να ήταν εξαιρετικά πολύτιμος σε ΟΛΟΥΣ μας (και επικίνδυνος στους ταξικούς εχθρούς μας). ΕΧει κάνει και κάποια λάθη βέβαια, κυρίως λόγω του "ενωτικού ερασιτεχνισμού" του.

      Κατά τη γνώμη μου ο Καζάκης έχει διανοητική και πολιτική αξία πολύ μεγαλύτερη από τους... μισούς διανοούμενους του ΣΥΡΙΖΑ όλους μαζί. Προσελκύει κυρίως τόνους ζήλειας και φόβου, αλλά σωστή και εποικοδομητική κριτική ΠΟΛΥ λίγη.

      Διαγραφή
    3. "κατάρριψε πανηγυρικά τον κυρίαρχο μύθο ότι η χώρα ζημιώνεται οικονομικά από τα εμβάσματα των μεταναστών στις δικές τους πατρίδες"
      Μα δεν το καταρίπτει! Πουθενά στο κείμενό του δεν λέει κατι τέτοιο. Το μόνο που λέει είναι οτι η χώρα ζημιώνεται πολύ περισότερο απο την παγκοσμιοποίηση και λιγότερο απο τη μετανάστευση. Έχει διαφορά...

      Διαγραφή
  3. για μενα το σημαντικο για τη μεταναστευση ειναι ανοιχτα συνορα που υποστηριζει ο συριζα και η ανταρσυα και υπαγορευει το δντ η παγκοσμια τραπεζα και αλλοι θεσμοι τοκογλυφικοι και εφαρμοζουν σημερα και απο το 90 οι κυβερνησεις,ή κλειστα συνορα όπως λεει το επαμ η χρυση αυγη και άλλοι[πώς κλειστα?με ναρκες με πυρ απο το στρατο και αλλα σκληρα μετρα]
    Το επαμ μιλαει για εξοδο απο ευρω και εοκ και εκδοση εθνικου νομισματος.Εαν γινει αυτο μετα απο επανασταση ειτε βιαιη ειτε ειρηνικη θα φυγουν οι πιο πολλοι μεταναστες με χαρτιά ή χωρίς.\
    Συναγωνιστες της εοσ διαπιστωνω ότι σασ εχει υπνωτισει η προδοτικη ηγεσια του συνασπισμου.Αυτοι η κεντρικη επιτροπη και οι βουλευτες δηλαδη που θα παρουν επαξια τη θεση τουσ στο ικριωμα ή στο πηγαδι μετα απο τα λαικα δικαστηρια που θα γινουν μαζι με πασοκνδδημαρλαοσ ,τοκογλυφους ,τραπεζιτες ,δημοσιογραφους που βοηθανε στην ξενη κατοχη απο τους γερμανους τοκογλυφους αλλα και τους αμερικανους της γκολντμαν σακσ τους ροκφελερ ροτσολντ μοργκαν που ειναι ιδιοκτητες τησ τραπεζασ ελλαδος και της εθνικης.Η λαικη επανασταση απεχη 5 μηνες.Είτε θα αποτιναξουμε την ξενη κατοχη απο την παγκοσμια τοκογλυφια και θα κερδισουμε την εθνικη μας κυριαρχια όπως εγινε το 1944 [41,42,43,44] ειτε θα εξαφανιστουμε απο το χαρτη.Ας κανει ο καθενας τον αγωνα του.Αλλοι υπερ του παρανομου χρεους του ευρω και τησ εοκ δηλαδη ο συριζα,άλλοι με άλλους στόχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια άποψη του συγγραφέα του σημειώματος για τον Σβορώνο:
    http://raskolnikovgr.blogspot.gr/2009/03/blog-post_5758.html

    και μια άποψη του συγγραφέα για το έθνος:
    http://raskolnikovgr.blogspot.gr/2012/08/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό καθυστερημένο τμήμα στην Αριστερά που δεν βλέπει οτι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Είναι οι αντιδραστικοί σοσιαλιστές που θέλουν να γυρίσουν στα κλειστά εθνικά σύνορα, να διαλύσουν τις πολυεθνικές , να επιστρέψουμε στην εθνική βιομηχανία και στο χωραφάκι του παππού μας με την καλύβα.
    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσείς νομίζεται ότι δεν έχουμε κατοχή επειδή δεν υπάρχουν ξένα στρατεύματα και επειδή εσείς είσαστε αξιωματική αντιπολίτευση τότε πραγματικά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σας ποτίζουν γιαυτό δεν μπορείτε να κάνετε και αντιπολίτευση αριστερή αλλά μόνο της ¨κυβερνώσας αριστεράς¨. Όλη αυτή η οικονομική και κοινωνική εξολόθρευση που μας επιβάλλεται τι είναι τιμωρία γιατί είμαστε τα κακά παιδιά της ΕΕ ? αν νομίζεται ότι αυτό που εσείς σήμερα κάνεται είναι πολιτική αριστερής δύναμης και δη αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε είσαστε βαθιά νυχτωμένοι και τα αποτελέσματα θα τα εισπράξετε γρήγορα .

      Διαγραφή
    2. αν η "αριστερά" είναι άτομα σαν του λογου σου, τότε μιλάμε στην πραγματικότητα για μια σύγχρονη, βαθιά αντδραστική ακροδεξιά με "αντιρατσιστικές" και δήθεν κοινωνικές αναφορές.

      Διαγραφή
  6. Για να μη κουράζω εδώ... δίνω σύνδεσμο σε σχόλιο που έγραψα για tο ίδιο θέμα αλλού (στους "Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα", με κριτική σε "σκοτεινά σημεία" του άρθρου Καζάκη αλλά ΚΑΙ δικαιοσύνη στα θετικά του σημεία)

    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/08/14/1-246/comment-page-1/#comment-91976

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τη χρήση τοπικών "ταξικών" ή απλώς τοπικών κριτηρίων δεν λύνονται τα προβλήματα παγκοσμιοποιημένων διαστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ