ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Για το ΠΑΣΟΚ του Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ και άλλα παρόμοια...

1. πες μου ποιοί είναι οι φίλοι σου...


Για όσους ασχολούνται με τις αλληλεπιδράσεις και επιρροές ανάμεσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ας μην λησμονούν ότι εκτός από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, είναι εδώ και το ΠΑΣΟΚ του γαμπρού του, του Θ. Κατσανέβα:

Τι είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περισσότερο απ’ αυτό που διδάσκει η ιστορία ; Αυτό που υποστηρίζουν πάμπολλοι διεθνώς αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι αναλυτές όπως μεταξύ άλλων, οι Paul Krugman, Joseph Stiglitz, Nouriel Roumbini, Kenneth Rogof, Otmar Issing, Marchelo de Κeko, Werner Sinn, Helmout Slesinger, Zack Sapir,George Fritman,Simon Dreick, Roger Boutle, κλπ., και ειλικρινείς φιλέλληνες όπως ο ευπατρίδης Ziscar d’ Estain.

( απόσπασμα από το αρθρο  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ... ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ  του ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ που δημοσιεύεται στην iskra )



2. Mια λαθεμένη άποψη ποτέ δεν εμφανίζεται μόνη της, συνοδεύεται και από πολλές άλλες...

Με θαυμαστή επιμονή η αριστερά επαναφέρει στην καθημερινή ατζέντα της πολιτικής το κρίσιμο ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο στο απώτερο αλλά και στο πιο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε κομβικό σημείο στα προγράμματα των κομμάτων της αριστεράς. Ουσιαστικά, με τα προγράμματα αυτά η αριστερά επιχειρούσε να απαντήσει στα θέματα καθυστέρησης της βιομηχανοποίησης της χώρας αλλά και της εκβιομηχάνισης της αγροτικής παραγωγής. Η προγραμματική αντιμετώπιση αυτής της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας γινόταν με τα κριτήρια που τότε επικρατούσαν και φυσικά ήταν καπιταλιστικά.

(Από το άρθρο Το αίτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και η επαναστατική οργάνωση των εργαζομένων του Κωνσταντίνου Φιλιππακόπουλου που δημοσιεύεται στο RedNodeBook)

Όσο ορθή είναι η παράγραφος του κειμένου του περιγράφει την αναπτυξιολαγνεία της παραδοσιακής αριστεράς, άλλο τόσο λαθεμένες είναι όλες οι υπόλοιπες, στις οποίες ο συντάκτης του κειμένου προσπαθεί να μας πείσει πως σήμερα πλέον άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς!

Συνήθως μια λαθεμένη άποψη δεν εμφανίζεται μόνη της. Συνοδεύεται και από  πολλές άλλες ανάλογες. Και αυτό συμβαίνει εδώ, όπου ο αναγνώστης θα βρεθεί από την δεύτερη παράγραφο ως το τέλος του κειμένου μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος ιδεοληψιών - που κυριαρχούν είναι αλήθεια σε ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς - οι οποίες παρουσιάζονται ως  "πολιτικά επιχειρήματα" για να στηρίξουν τις θέσεις του συντάκτη. Βεβαίως η Πολιτική δεν είναι Επιστήμη και δεν έχουμε απαιτήσεις από ένα πολιτικό άρθρο με παρόμοια θεματολογία να τεκμηριώνεται με θεωρητικές και ιστορικές αναφορές τα ζητήματα που θίγει. Απλά δεν αντέχουμε να διαβάζουμε και άλλες παπάρες!...

5 σχόλια :

  1. Ατράνταχτα επιχειρήματά ως συνηθως.Για ένά πρωτόπαλικαρο του πιο μαυροκιτρινου τηλεοπτικού λαϊκισμού,που καπέλωνει κάθε συλλογική απόφασή και διαδικασία, και δηλώνει πρόθεσή του συριζα είμαι η παράνομη στο ευρω, και όχι το (ανεπαρκεστατο) οχι στα νομισματικα διλληματα που αποφασίστηκε για πολλώστη φορά πριν λίγες μέρες, θα πεις κάτι?Δεν σε ρωτάω για κάποιον πρωθυπουργό εν αναμονή, που ανέλαβε να ξεπλένει εγκληματιες πόλεμου,έχεις ήδη πει καλά κάνει.Δεν σχολίασες όμως πχ την ανακοίνωσή της ΔΕΑ,που για άλλα θέματα υπερπροβαλλεις, για το θέμα αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Την ανακοίνωση της ΔΕΑ που αναφέρεις δεν την έχουμε υπόψη μας. Ούτε έχουμε γραφείο τύπου να διαβάζει όλες τις ανακοινώσεις που βγάζουν όλες οι οργανώσεις, να τις αξιολογείκαι να "βγάζει γραμμή" γιαυτές.

      2. Το ανέκδοτο με το Μπόμπο και το σκουλίκι το γνωρίζεις; Τι σχέση έχει η ανακοίνωση της ΔΕΑ με τα θέματα που θίγονται στο κείμενο΄; Σήμερα στηρίζεις τον ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ, αύριο ποιόν;

      Διαγραφή
  2. 1 δεν έχω σχέση με τον συριζα 2 ο κατσανεβας δεν έχει σχέση με τον συριζα 3 ο μαυροκιτρινος τηλεαστερας ειναι στον συριζα, μαζί με έναν μνημονιακο πασοκο (του 1) έναν κολλητό του γαπ,έναν υπουργό του σημιτη,έναν πραξικοπηματία προεδρο της γσεε 4 γράφω από κινητό,δεν μπορώ να κάνω παραπομπή.μπες στο site της δεα και δες το. Δηλαδή ο νταβανελλος όταν λέει για το ευρω (καμία θυσία και οχι παραμονη που λεει ο μαυροκιτρινος τηλεαστερας/πρέπει να διαλέξεις) ειναι καλος, άλλά όταν χαλάει την σούπα της "συνέχειας του κράτους" δεν είναι?5 ο μαυροκιτρινος τελικά πατάει αποφάσεις? 6 στον συριζα χρησιμοποιείτε σαν επιχείρημά οτι οι επιθέσεις από κέντρα εξουσίας αποδεικνύουν οτι οι κριτικές ανταρσία και κκε ειναι πολλές φορές άδικες.Συμφωνώ μαζί σας. Μήπως όμως τα ίδία κέντρα, από τον συριζα ειδικότερα στοχοποιουν τον λαφαζανη και το αρ?Είδες πίρε άρθρο που να λέει "ντροπή,ο μηλιός κερί για ευρωπαϊκή ρύθμισή ρου χρέους, δανειστή έκτακτης ανάγκης κλπ"? 7 απαντα και σε κάτι,τι το θες το ρημάδι το blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σχέση της δεα με το θέμα είναι οτι πολλές φορές φορείς και άτομα με συστημικες απόψεις για ένά θέμα,έχουν σε όλα τα θέματα σαν βασικό μοτίβο το να μην είμαστε ακραίοι.Επιλογές για το χρέος,την θέση της χώρας σε ονε και εε, και γενικά στο διεθνές πλασιο σχετίζονται.Ειδικά από κινητό αυτή την στιγμή μην περιμένεις αναλυσαρα,αλλά νομίζω καταλαβαινομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη,
      η βασική μας διαφωνία είναι στο ότι εσύ κρίνεις την αριστεροσύνη με ένα βασικό κριτήριο: Αριστερός είναι όποιος φωνάζει πιο πολύ ενάντια στην ΕΕ και δηλώνει πως η σωτηρία της "πατρίδας" είναι εδώ και τώρα η έξοδος από το ευρώ. Για μας είναι άλλα τα κριτήρια.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ