ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Το ΠΑΝΚ και το …ΣΚΑΚΙ


Σε φωτογραφία που ανέβηκε στο twitter καταγράφεται η σύλληψη του Κασπάροφ, ηγέτη της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης και γνωστού σκακιστή και συγγραφέα, όπου φαίνονται αστυνομικοί να τον σπρώχνουν βίαια μέσα σε ένα αστυνομικό βαν. Η σύλληψη του Κασπάροφ έγινε έξω από δικαστήριο στη Μόσχα το οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης δύο χρόνων σε τρεις κατηγορούμενες γυναίκες, μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή τριών ετών φυλάκισης στις Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, Μαρία Αλεξίνα, 24 ετών, και Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 29 ετών, για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος» επειδή τον Φεβρουάριο τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου υπογράμμισε στην αγόρευσή της ότι οι κατηγορούμενες δεν έδειξαν καμία «μεταμέλεια», διατάραξαν «τη δημόσια τάξη» και «προσέβαλαν το αίσθημα των πιστών».
Τόσο υποστηρικτές όσο και αντίπαλοι των Pussy Riot έσπευσαν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου όταν ξεκινούσε η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου. Εθνικιστές και ορθόδοξοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των τριών γυναικών, ενώ ένας εξ αυτών δήλωσε: «Θέλω να καούν στην κόλαση οι Pussy Riot και όσοι τις υποστηρίζουν».

Εκτός από τον Κασπάροφ, έξω από το δικαστήριο όπου δικάζονταν οι Pussy Riot, συνελήφθη και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου της Ρωσίας, Σεργκέι Ουντάλτσοφ όταν προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των αστυνομικών. Επίσης συνελήφθησαν και άλλοι διαδηλωτες μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστό στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Συγκεντρώσεις υπέρ των Pussy Riot ξεκίνησαν ήδη στη Ρωσία, ενώ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού από τη Βαρσοβία και το Σίδνεϊ ως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

8 σχόλια :

  1. Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα να υποστηρίζουμε την "ελευθερία του λόγου" σε αυτές που έκαναν διαφήμιση στο "μαγαζί" τους.
    Τα εκατομμύρια των πιστών δεν θα τα κερδίσουμε καταστρέφοντας ή βεβηλώνοντας εκκλησίες, ούτε μπορείς να πεις αυτό το πράγμα ¨"αθεϊστική προπαγάνδα". Μόνο με τη δημιουργία προϋποθέσεων ένταξής τους στον ταξικό αγώνα μπορούμε να τους κερδίσουμε.

    Μέλος Σύριζα

    ΥΓ. Ελπίζω να μην κάνει καμία ανοησία το "Τμήμα Φύλου" ή "Δικαιωμάτων" του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει αυτή την εμπορική κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ στο τρέντυ το ρίξαμε. Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό τις έκανε και αφίσα για τη ΔΕΘ http://www.kar.org.gr/?p=1281

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μέλος!
    Τι ειναι αυτά ρε συ;
    Αντιληφτήκαμε ότι κλάσετε μέντες ομαδικώς, από προχτές που ένας ψευτοπαλληκαράς σας, εν τη μαλακία του, όμολόγησε συμμετοχή στο φόνο του μετανάστη.
    Αλλά να φτάσετε στο σημείο να δηλώνετε και μέλη Συριζα, ούτε στα όνειρά μας.
    Ρε μέλη, ε ρε μέλη.
    ΥΓ: Και μη παραβάζεις εισαγωγικά. 4 τις 5 φορές καρφώνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανώνυμε 5:33μ.μ.

    Είσαι τόσο τούβλο ,λυπούμαι που είσαι και συ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Στυγνέ ορθολογιστή.No pasaran.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "..Μόνο με τη δημιουργία προϋποθέσεων ένταξής τους στον ταξικό αγώνα μπορούμε να τους κερδίσουμε.."
    Αν όντως εννοείς τους πιστούς άστο στους πνευματικούς τους συνδικαλιστές, αν εννοείς τους φευγάτους του ότι δηλώσεις είσαι άστο στη πίκρα της ψήφου της κάλπης, αν ΟΝΤΩΣ εννοείς να τους κερδίσουμε χρίζει άλλης βάπτισης στον ταξικό αγώνα ΟΠΟΥ μπορούμε να τους κερδίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ώπα, μετά το αριστερόμετρο, πιάσαμε και το μελόμετρο;
    Ναι, είμαι μέλος και πρέπει να συνηθίσετε πια, καποιοι, ότι δεν θα αμολάτε τις ιδεολογικές σας πορδές στο Σύριζα. Δε σας παρακολουθεί μόνο η αριστερή πιάτσα. Να μάθετε να είστε υπεύθυνοι.Αν και είναι φασίστας ο Πούτιν, σωστά είπε ότι "σε άλλες χώρες δεν θα είχαμε προλάβει καν να τις συλλάβουμε". Έτσι είναι.
    Και χίλιες φορές έναν κολλημένο χριστιανό που θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου για το λαό του, παρά έναν διανοούμενο δημόσιουπάλληλο "αριστερό", που στα δύσκολα του Σύριζα χρόνια την έκανε, με κριτική αφ'υψηλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον σχολιαστή:18/8,5.33μμ & 20/8,12:11πμ
    Σταματήστε πια να κυκλοφορείτε ντυμένος καλόγρια, κύριε Κασιδιάρη.
    Το μόνο που καταφέρνετε είναι να γίνεσθε καταγέλαστος
    Η λίμπιντο ημών των αριστερών διεγείρεται με εντελώς διαφορετικές φαντασιώσεις από τις δικές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "σε άλλες χώρες δεν θα είχαμε προλάβει καν να τις συλλάβουμε"
    Σίγουρα, αλλά και σε κάποιες άλλες χώρες θα είχαν τιμωρηθεί με ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο.
    Σε ποιές χώρες θέλει να μοιάζει η Ρωσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ