ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στις βάρκες αδερφές μου, στις βάρκες...




Τα κακά νέα είναι ότι ο σύριζας δεν κέρδισε τις εκλογές. Τα καλά νέα είναι ότι ο σύριζας δεν κέρδισε τις εκλογές. Διότι ανεξάρτητα από τον πρώτο (που παίρνει την πίτσα δώρο των 50βουλευτών), οι εκλογές της 17η ιούνη, παγίωσαν λίγο πολύ τις τάσεις που καταγράφηκαν την 6η μάη. Και ο πρώτος με το μπόνους ήταν λίγο πολύ αδιάφορος. Καθώς, το 19% που βρισκόταν εκτός βουλής, και μας μπέρδευε ξεκαθάρισε, και οι απορίες μας λίγο πολύ λύθηκαν για το πως αποκρυσταλλώνεται σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Και το σήμερα δεν είναι στιγμιαίο αδίκημα, σαν το περίφημο κολπάκι του καραμανλή για τα χουντικά εγκλήματα. Οι εκλογές δεν είναι η φωτογραφία μιας στιγμής όπως ισχυρίζονται πολλοί. Γιαυτό και έχω πάθει αυτόν τον έρωτα με τη λέξη αποκρυστάλλωση. Διότι δεν επιτρέπει να πετάμε στο παρελθόν τα σκατά που δεν μας αρέσουν και δεν βολεύουν τις φαντασιώσεις μας. Οι εκλογές είναι το καταστάλαγμα της εμπειρίας, των φαντασιώσεων και των προσδοκιών μιας κοινωνίας που επεκτείνονται από το παρελθόν μέχρι το μέλλον.

Το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο, αλλά είναι αρκετά χωρισμένο γιαυτό και μπορείτε να το διαβάσετε σε συνέχειες, εδώ:

2 σχόλια :

  1. Αν και η άμεση σύνδεση των κοινωνικών τάξεων με τους πολιτικούς σχηματισμούς εμπεριέχει μια οικονομίστικη προσέγγιση ανάλυσης που αποτελεί οργανικό στοιχείο συγκρότησης του σταλινοτροτσκισμού, οι εκλογές αυτές εξέφρασαν σαφώς μια ταξική πόλωση ως προς τους πολιτικούς σχηματισμούς.

    Η εργατική τάξη και οι ζωντανές δυνάμεις της εργασίας που πλήττονται από την κρίση εκφράζονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τους αυτόκλητους εργολάβους που έχουν αναλάβει την ταξική υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

    Τα δεδομένα από τις αναλύσεις σε σχέση με τις περιοχές και τις κοινωνικές κατηγορίες που στήριξαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αποδεικνύουν την πραγματική χρεωκοπία όλων εκείνων που μιλάνε στο όνομα της εργατικής τάξης και αποδεικνύουν το χάσμα της πολιτικής τους με την κοινωνική πραγματικότητα.

    Σήμερα η κοινωνική βάση των κομμάτων της παραδοσιακής αριστεράς (ΚΚΕ και λοιπά πχ.ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι πιο συντηρητική και πιο μικροαστική σε σχέση με την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι με τις πολιτικές πρωτοπορείς των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ