ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Λιγότερο πρόγραμμα - Περισσότερος Δρόμος

Αναδημοσίευση από το —opsifanis
Αφού δουλεύω σε χρυσορυχείο,
γιατί δεν είμαι πλούσιος; El Roto

Αγαπητοί σύντροφοι της Αριστεράς (όσοι θέλετε ν’ ακούσετε στο όνομα αυτό), μια παράκληση από έναν ψηφοφόρο που ψήφισε Σύριζα όχι για τις συγκεκριμένες προτάσεις του, κοστολογημένες ή μη, ρεαλιστικές ή μη, όχι για λύσεις με ευρώ ή χωρίς ευρώ, αλλά για μια ιδέα, για την ανατροπή ΤΩΡΑ. Πρώτα ΑΝΑΤΡΟΠΗ και μετά βλέπουμε.

Η παράκληση είναι για λιγότερες προγραμματικές δηλώσεις και κατευθύνσεις. Προσωπική μου άποψη: Δεν μ’ ενδιαφέρει αν το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα έχει σωστή γραμμή στο θέμα του Ευρώ, αν έχει παραλείψεις, λάθη, αμφισημίες και ξέρω γω τι άλλο.

Μ’ ενδιαφέρει η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μ’ ενδιαφέρει η ανατροπή της πολιτικής τους και η ανατροπή των αξιών τους, των αρχών τους. Μια ιδεολογική και πολιτική ανατροπή. Νίκη της αριστεράς σημαίνει νίκη των «από κάτω», σημαίνει δρόμος ενάντια στο κεφάλαιο.


Αν ορισμένοι Συριζαίοι την έχουν ψωνίσει με τις δημοσκοπήσεις και νομίζουν ότι θα κάνουν κυβέρνηση, εγώ φοβάμαι για το αντίθετο. Μακάρι να την κάνουν, όμως ας σκεφτούμε και το αντίθετο, όποιο κι αν είναι αυτό. Αν ορισμένοι κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες και ετοιμάζουν κουστούμια για τον εαυτό τους και για να «προετοιμάσουν το λαό» ας σκεφτούν καλύτερα το παρόν και το παρελθόν.

Διότι έρχονται όλοι και την πέφτουν στο Σύριζα λες κι έκανε κυβέρνηση ήδη και από τώρα μερικοί ανόητοι κάθονται και απολογούνται για τις ελλείψεις του προγράμματός τους.

Η πρότασή μου είναι να πούμε, όχι, Όχι κύριοι, δεν έχουμε τις απαντήσεις. Έχουμε τα ερωτήματα που οι κυβερνήσεις δημιούργησαν. Τις απαντήσεις θα τις φτιάξουμε στο δρόμο και δεν θα τις επεξεργαστεί κανένα κομματικό επιτελείο που θα δώσει τη σωστή γραμμή αλλά θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικών συσχετισμών και συλλογικών δράσεων.

Ας απαντήσουμε
Όχι κύριοι, δεν έχουμε έτοιμο το μανιφέστο , δεν έχουμε έτοιμες συνταγές, ούτε για το ευρώ, ούτε για την οικονομία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι οι δικές σας συνταγές απέτυχαν και εμείς το μόνο έχουμε είναι προσανατολισμός, αρχές και ιδεολογία. Είμαστε με τους καταπιεσμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους.

Και έχουν δοκιμαστεί στην πράξη όσοι έχουν έτοιμες απαντήσεις και κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Κι αυτοί που λένε ότι αυτοί είναι μοναδικό αποκούμπι έχουν δοκιμαστεί. Τι αποτέλεσμα είχαν οι σοφές τους απόψεις; Τις πορείες στην Ομόνοια και το Θησείο όταν όλος ο κόσμος μαζευόταν στο Σύνταγμα;

Ας ακουστούμε κι εμείς που δεν γουστάρουμε τους σωτήρες αλλά ελπίζουμε στις ανατροπές και αποφασίσαμε να ψηφίσουμε Σύριζα ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν μας καλύπτει το πρόγραμμά του αλλά το αποτέλεσμα.

Η άποψή μου είναι ότι το κυριότερο πρόβλημα της προπαγάνδας του Σύριζα είναι ότι η κουβέντα γίνεται για τα «κακά που θα πάθουμε» αν βγει κυβέρνηση ο Σύριζα και πολλοί πέφτουν στη λούμπα και προτείνουν «τι καλό θα μας κάνουν». Μπούρδες. Ας πάψουμε να συζητάμε για το αμφίβολο μέλλον αλλά για το πασίγνωστο και αδιαμφισβήτητο παρελθόν και παρόν. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα πάθουμε αν κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα, όμως ξέρω πολύ καλά τι θα πάθουμε αν κάνει κυβέρνηση ο Σαμαροβενιζέλος, για τον απλούστατο λόγο ότι το έχω πάθει ήδη.

Το «Αντε στο Διάολο» των εκλογών της 6ης Μάη όπου ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν πήρε πάνω από 18% των ψήφων είναι συγκλονιστικό. Είναι αντίστοιχο με το “να φύγουν όλοι” της Αργεντινής. Ο αγαναχτισμένος κόσμος δεν θέλει “συγκεκριμένες προτάσεις”, θέλει “κάτι” να αλλάξει.

Κι επιτέλους αυτό το “κάτι” που θα αλλάξει ας το αφήσουμε ασαφές να το συνδιαμορφώσουμε στους δρόμους, δεν χρειάζεται να μας το πούνε οι ινστρούχτορες.
Γιατί αν φτιάξετε πολλές συνταγές για τα μαγειρεία του κοντινού μέλλοντος, κινδυνεύουμε όλοι από πείνα, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά.

2 σχόλια :

  1. Γιατι τρεμουν την κυβερνηση της αριστερας

    Τι σημαίνει πολιτική μάχη;

    Στην αριστερά υπάρχει μια τρομερή αδυναμία διάκρισης της προπαγάνδας από την πολιτική μάχη. Πολλοί νομίζουν ότι το να αραδιάζουν ένα τσούρμο από πολιτικές θέσεις ή συνθήματα, τους κάνει πιο αριστερούς ή πιο επαναστάτες από κάποιους άλλους. Βεβαίως έχει την αξία του να έχει κανείς πολιτικές θέσεις και ιδεολογικές αρχές. Όλα αυτά είναι αναγκαία για να αποκτήσει μια ταυτότητα. Να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο και ειδικά όταν ζει κανείς σε μια -έστω και κουτσουρεμένη- αστική δημοκρατία. Από κει και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Τι αξία έχουν αυτές οι θέσεις, όταν δεν μπορούν να βρουν ένα δρόμο για να πραγματοποιηθούν; Όταν παραμένουν στο επίπεδο ενός διακηρυκτικού λόγου; Όταν αδυνατούν να επηρεάσουν την πραγματική ζωή; Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί όποιος ασχολείται με τα κοινά και δεν το κάνει μόνο για να σώσει την ψυχή του στη μεταθάνατο ζωή...
    Συνεχεια εδώ: wp.me/pryYN-12i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστό το άρθρο στην Κόκκινη Ορχήστρα. Όσοι νομίζουν ότι κάνουν πολιτική ψάχνοντας το "πιο συνεπές" πρόγραμμα καταλήγουν να μην κάνουν καθόλου πολιτική και να βρίσκονται στο περιθώριο των εξελίξεων. Φτάνουν μάλιστα στην ανοησία, όπως η Ανταρσύα που κάνει ψάχνει μανιωδώς να βρει "ηχηρές ελλείψεις" στο πρόγραμμα του Σύριζα και του κάνει κριτική επειδή λέει να καταργηθούν τα ΜΑΤ αλλά δεν λέει τίποτα για τα ΔΙΑΣ.Έχουν φτάσει στο άκρον άωτον της πολιτικής ηλιθιότητας και ελπίζουν μόνο να γίνουν "αποκούμπι" αν ο Σύριζα αποδειχτεί λίγος. Καμία διάθεση για ουσιαστική παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ