ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Αναδημοσίευση από το www.politikokafeneio.com

Πολλοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Δώσαμε τη μάχη για το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ » και 31.000 άνθρωποι του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Μέχρι στιγμής η προσπάθεια δεν καρποφόρησε. Ο σπόρος έπεσε. Συνεχίζουμε. Παίρνουμε νέες ενωτικές πρωτοβουλίες από τις 7 Μάη. Ανάμεσα στον αναχωρητισμό του ΚΚΕ, τις αγκυλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις ταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο που βρίσκεται πιο κοντά στην αναγκαιότητα της μετωπικής, ριζοσπαστικής δράσης. Και γι' αυτό επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. όπου μετέχουν και συντρόφισσες, σύντροφοι και οργανώσεις που συμμετέχουν στο Μ.Α.Α.


1. Οι εκλογές της 6ης Μάη γίνονται δύο χρόνια μετά τον ξεσηκωμό στις 5 Μάη του 2010 ...Κερατέα, 28η Οκτώβρη 2011, Χαλυβουργία, οι αγώνες στον Τύπο, τα κινήματα ενάντια στα διόδια, για τα εισιτήρια, ενάντια στα χαράτσια, οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονίες, 12η Φλεβάρη 2012...

Ένα χρόνο μετά το μεγαλειώδες κίνημα των πλατειών που κλόνισε τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και τις μουχλιασμένες και αυτάρεσκες πρακτικές της αριστεράς.

Αυτές οι εκλογές αποτελούν έναν ακόμη σταθμό στον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της δημιουργίας μιας νέας Ελλάδας.

Σήμερα ένα δίλημμα υπάρχει. Ή θα ακολουθήσει η χώρα μια ριζοσπαστική αριστερή κατεύθυνση σε ρήξη με το παρελθόν και το παρόν ή θα συνεχίσει ο καπιταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός την επίθεση τους σε βάρος των ζωτικών λαϊκών συμφερόντων.

2. Τρίτη «χαμένη άνοιξη» για την Αριστερά σημαίνει άλλη μια «χαμένη άνοιξη» για τον λαό μας, που σπρώχνεται κάθε στιγμή στην εξαθλίωση, την φτώχια και την πείνα. Για τη χώρα μας που οδηγείται στην πιο βαθειά εξάρτηση.

Μια Αριστερά ενωμένη σε ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για τους αγώνες την επομένη των εκλογών. Είναι αναγκαία για να δημιουργήσει και να στηρίξει την ελπίδα όσων οι ζωές τσακίζονται κάθε μέρα. Η ενότητα της Αριστεράς στην Ελλάδα θα δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και στους λαούς της Ευρώπης.

3. Η Αριστερά και μπορεί και οφείλει να αγωνιστεί για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στάση πληρωμών στις δανειστές με διαγραφή του χρέους και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, σύγκρουση με την ευρωζώνη και την Ε.Ε. ( και σε κάθε περίπτωση προτάσσοντας τις κοινωνικές ανάγκες απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές ), κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ανασυγκρότηση της οικονομίας, πραγματικός δημόσιος τομέας, δημοκρατία παντού με άμεση συμμετοχή και έλεγχο στις αποφάσεις είναι τα σημεία της σημερινής καμπής.

4. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο θα ενισχύσουν τα κόμματα του Μνημονίου και της υποδούλωσης στις τράπεζες και την ΕΕ, θα προσμετρηθούν στο πιο ακραίο κόμμα του ανθρωποφάγου καπιταλισμού, τη Χρυσή Αυγή.

Πολλοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Δώσαμε τη μάχη για το «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ » και 31.000 άνθρωποι του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Μέχρι στιγμής η προσπάθεια δεν καρποφόρησε. Ο σπόρος έπεσε. Συνεχίζουμε. Παίρνουμε νέες ενωτικές πρωτοβουλίες από τις 7 Μάη. Ανάμεσα στον αναχωρητισμό του ΚΚΕ, τις αγκυλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις ταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο που βρίσκεται πιο κοντά στην αναγκαιότητα της μετωπικής, ριζοσπαστικής δράσης. Και γι' αυτό επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. όπου συμμετέχουν και συντρόφισσες, σύντροφοι και οργανώσεις που συμμετέχουν στο Μ.Α.Α.

Το ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει αγωνιστικά δείγματα στον αγώνα για το άρθρο 16, το Δεκέμβρη του '08 αλλά και στην κατεύθυνση μιας ενωτικής κοινής πορείας της αριστεράς.
Διατηρώντας όλες τις επιφυλάξεις μας, ειδικά για την αναδίπλωσή του από το 2009 και την έλλειψη δημοκρατικής οργάνωσής του.

Η ψήφος στην Αριστερά δεν θα είναι «εν λευκώ».

Είναι υπό δοκιμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Οι πλατείες έστειλαν μήνυμα και στην Αριστερά.

Η κάθε μία αριστερή πολιτική δύναμη συμπληρώνει την άλλη κι ας παριστάνουν οι ηγεσίες ότι δεν είναι έτσι.

Κανένα από τα αριστερά ψηφοδέλτια δεν θα δικαιούται, το βράδυ της 6ης Μαΐου,
να μιλήσει με έπαρση και αμετροέπεια για την επιτυχία του.

Επιτυχία που ελπίζουμε και ευχόμαστε.

Η Αριστερά οφείλει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Σήμερα.


Αθανασοπούλου Αμαλία
Γεωργάτσος Σπύρος
Δουρέκα Καίτη
Καλλιντεράκης Γιάννης
Κοροτζής Κώστας
Μάρκου Αργύρης
Ματθαίου Γιώργος
Μπελαβίλας Νίκος
Οικονομίδης Δημήτρης
Παπαπέτρος Γιώργος
Πετράς Δημήτρης
Στρατινάκης Γιώργος
Τακόπουλος Πόλυς
Υφάντη Χρύσα
Χριστακόπουλος Μπάμπης


6 σχόλια :

 1. Καλά κρασιά τον Αύγουστο....
  Ψήφος υπό δοκιμή...
  Λίγο ντροπή....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ντροπή σε όσους κρύβονται στην καθαρότητα τους και φυγομαχούν.

  Ντροπή σε όσους αρνούνται την πραγματικότητα και επιμένουν να τιμωρούν πρώτα την ανεπαρκή αριστερά και μετά όλους τους άλλους.

  Ντροπή σε όσους ενώ οδεύουμε για μισθούς 300 ευρώ (και με τη βούλα) και ολοκληρωτική κατάλυση της όποιας, κουτσουρεμένης δημοκρατίας, επιλέγουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

  Ντροπή σε όσους θέλουν απλά να διαμαρτυρηθούν, ενώ έχουν τη δυνατότητα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, να περάσουν στην πραγματική αντεπίθεση (όχι την ανέξοδη που προτείνει το ΚΚΕ).

  Καλή δύναμη και καλά μυαλά στην κάλπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποσο κριμα...αναρωτιεμαι ολοι αυτοι οι συντροφοι που διατυπωναν επι χρονια επαναστατικο σοσιαλιστικο λογο πως ειναι δυνατον να στηριζουν τον Τσιπρα?
  ΔΕΝ βλεπουν? ΔΕΝ ακουν/?
  Τοσο πολυ εχουν πορωθει απο την εκλογολαγνεια?

  Κριμα...προσωπικα τους θεωρω ηθικα τελειωμενους
  Ολα ξεπουλιουνται τελικα

  Ποσο υποκριτικο ειναι αυτο το 'υπο δοκιμη' ? Λες και προκειται για κατι καινουργιο και δεν ξερουμε τον ΣΥΝ ουτε τον Τσιπρα

  καθείς εφ' ω ετάχθη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΚΕ:

  * Για να ενταθούν οι αγώνες των εργαζομένων,

  * για να διαμορφωθούν τα σωστά μεταβατικά αιτήματα προς την εργατική εξουσία και μια κυβέρνηση των εργαζομένων,

  * για Συντακτική συνέλευση και για να σταλεί ένα θετικό μήνυμα στην Ευρωπαϊκή εργατική τάξη.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ
  http://cms.todeltio.webnode.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η λαϊκή παροιμία λέει: ”Όπως έστρωσαν θα...κοιμηθούμε». Να μη ξεχνάνε όμως πως ο λαός δεν είναι φακίρης σαν κι΄ αυτούς να αντέξει το κρεβάτι με μυτερά καρφιά. Το πείραμα με τη λεγόμενη κυβέρνηση της αριστεράς θα καταλήξει στο τέλος σε όνειρο εφιάλτης. Αυτός που θα την πληρώσει θα είναι δυστυχώς ο λαός. Κατάλαβαν τα επιτελεία της αριστεράς τι εστί κεφάλαιο και τι σημαίνει έχω τη δύναμη και σας παίρνω πίσω όλες τις καταχτήσεις; ΝΑΙ ή ΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η κριτική υποστήριξη προς το ΚΚΕ δεν έχει κανένα νόημα δεδομένου ότι το κομμά αυτό είναι θωρακισμένο και πρακτικά αδιαπέραστο από την κριτική που του ασκείται εξωτερικά. Σ' ότι αφορά την εσωτερική κριτική ας ρωτήσουμε αυτούς που ενδεχομένως την ασκούν να μας πουν με τι κόστος γίνεται αυτό.
  Η κριτική υποστήριξη έχει νόημα μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι συλλογικότητες λίγο ή πολύ διαπερατές από τις πιέσεις της κοινωνίας.
  Ως υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, με πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων και των προβλημάτων του, θα πρότεινα στους συντρόφους που πήραν τη δύσκολη απόφαση και υπογράφουν αυτό το κείμενο να εξετάσουν την πιθανότητα μετεκλογικής παρέμβασης μέσα από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απογοητευτικές εμπειρίες τους από το παρελθόν μήπως και μπορέσουν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις να καθορίσουν τον γενικότερο προσανατολισμό του σχήματος.
  Για όσους επιμένουν να επιχειρηματολογούν με τους όρους πουλημένοι-τελειωμένοι και τα τοιαύτα είναι γνωστό ότι τα υπαρξιακά αδιέξοδα σε πολιτικό επίπεδο παράγουν μια τέτοια συμπεριφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ