ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εκδήλωση για το αγροτικό και διατροφικό ζήτημα στο Συν Αλλοις

Το Σάββατο, 26 Μάη στις 6 μ.μ., διοργανώνουμε στο χώρο του Συν Αλλοις (Νηλέως 35, Θησείο - χάρτης) μια εκδήλωση για την τροφή και τη γεωργία. Θα ξεκινήσουμε με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Fresh" και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τον Γιώργο Κολέμπα, οικο-γεωργό στο Πήλιο και τον Νίκο Καρρά, βιοκαλλιεργητή στις Ρίζες Τρίπολης.
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Fresh”, Άννα Σοφία Τζόουνς, ΗΠΑ 2009 (Διάρκεια 72')

To ντοκιμαντέρ FRESH δίνει το λόγο στους αγρότες και διανοούμενους που αγωνίζονται για ένα διαφορετικό διατροφικό σύστημα στις Η.Π.Α. Βιώνοντας την ραγδαία βιομηχανοποίηση της γεωργίας, έχουν όλοι έρθει αντιμέτωποι με τις συνέπειές της: τη μόλυνση της τροφής, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την εξάντληση των φυσικών πόρων και τη θανατηφόρα παχυσαρκία. Χτίζοντας υγιείς και βιώσιμες εναλλακτικές, προσφέρουν ένα άλλο όραμα για το μέλλον της τροφής μας και του πλανήτη μας.
http://www.freshthemovie.com/

Εισηγήσεις:
Οι συνέπειες της υφιστάμενης αγροτικής πολιτικής στην ελληνική ύπαιθρο – Εναλλακτικοί δρόμοι
Γιώργος Κολέμπας - Οικο-γεωργός στο Πήλιο, πρώην εκπαιδευτικός. Συγγραφέας των βιβλίων “Τοπικοποίηση” και “Κοινωνικοποίηση”.
http://topikopoiisi.blogspot.com/

Πρακτικοί τρόποι βιολογικής & ομοιοδυναμικής καλλιέργειας – Πρόταση ζωής
Νίκος Καρράς – βιοκαλλιεργητής, Ρίζες Τρίπολης

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών. Σας περιμένουμε!
Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας – Συν Αλλοις
Νηλέως 35, Θησείο
210-3456681
www.synallois.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ