ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποιούς “σταύρωσαν” οι αντικαπιταλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;


Την μάχη του σταυρού στους συνασπισμούς κομμάτων την κερδίζει αυτός που έχει τον πιο καλό μηχανισμό. Όπως ήταν αναμενόμενο, στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρώτοι σε σταυρούς ήρθαν οι υποψήφιοι του ΝΑΡ.

Στην Α' ΑΘΗΝΩΝ η πρώην δημοσιογράφος Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη με 17.485 σταυρούς ξέσκισε τον αγωνιστή εργάτη και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γιώργο Μαυρίκο, ο οποίος ήρθε 2ος και καταϊδρωμένος με μόνον 9.397 σταυρούς. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα πράγματα εξελίχθηκαν με ανάλογο τρόπο όπως και στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο δημοσιογράφος Δελαστίκ Γεώργιος με 1007 σταυρούς και ακολουθούν ο Χάγιος Άγγελος με 838 σταυρούς, ο Αλεξάτος Γιώργος με 509 και ο Κωνσταντίνου Πέτρος με 460. Τόσο λοιπόν στο ΚΚΕ, όσο και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων δεν ήρθαν άνθρωποι του μαζικού κινήματος και της νεολαίας, αλλά άνθρωποι που είναι γνωστοί από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης. Αν αξιολογήσουμε μάλιστα την διαφορά ψήφων ανάμεσα στον Γιώργο Δελαστίκ που είναι ένας δημοσιογράφος της “πατριωτικής” αριστεράς, με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο της Αθήνας και έχει μάλιστα έντονη δραστηριότητα στα θέματα με τους μετανάστες, τότε το προφίλ των ψηφοφόρων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάλλον βρίσκεται σε αναντιστοιχία με αυτό που φαντασιώνονται ορισμένοι οπαδοί της..
Στην Β' ΑΘΗΝΑΣ, πάλι πρώτοι σε σταυρούς ήρθαν οι υποψήφιοι του ΝΑΡ: Δεσύλλας Δημήτριος με 1.734, Γράψας Δημήτριος με 1.673 και Παπακωνσταντίνου Πέτρος με 1.358 σταυρούς. Ακολουθούν Αλεξίου Σπυρίδων με 1.234, Ζούπα Στυλιανή με 1.078, Ξιφαρά Μαρία με 1.061 και Γκαργκάνας Παναγιώτης με1037. Η μόνη έκπληξη είναι η θέση που κατέλαβε ο Π. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κινείται στα όρια της πολιτικής γραμμής του ΝΑΡ. Και δεν ήρθε στην 3η θέση επειδή και αυτός είναι γνωστός δημοσιογράφος, όπως και ο Γ. Δελαστίκ αλλά γιατί κάποιος κόσμος εκτίμησε αυτή την υπό όρους πολιτική του “ανεξαρτησία”. Στο ψηφοδέλτιο του υπόλοιπου της Αττικής, η Στόμη Παγώνα του Παναγιώτη ήρθε πρώτη με 570 και δεύτερος ο Π.Μαυροειδής ο οποίος πήρε 540 σταυρούς. Ανένταχτος κόσμος που δεν είναι είναι σε κάποιο μικρό ή μεγάλο παραμάγαζο δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα σε τέτοιες διαδικασίες. Η μάχη του σταυρού στον μικρό ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε με τους ίδιους ακριβώς όρους που δόθηκε και στον μεγάλο. Σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα τα κοινά σημεία είναι πολύ περισσότερα από τις υποτιθέμενες διαφορές τους...

8 σχόλια :

  1. Προς στον δρόμο που χάραξε το ΚΚΕ!9 Μαΐου 2012 στις 8:20 π.μ.

    1. Στη γραμμή σταυροδοσίας του ΝΑΡ δεν ήταν ούτε ο Γ. Δελαστίκ, ούτε ο Π. Παπακωνσταντίνου.
    2. Ήταν όμως στην γραμμή των πρώην κουκουέδων του ΣΥΝ (Λαφαζανικοί και Αλαβανικοί) και των διαγραμμένων της ΚΟΕ που ψήφισαν ανταρσυα. Ως πατριώτες ήθελαν να ψηφίσουν τον Ιφικράτη Αμυρά τους, που τους τον στέρησε την τελευταία στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ (να είναι καλά ο ΕΟΣ που έβαλε το χερακί του σε αυτή την υπόθεση)
    3. Ενδιαφέρον έχει και ο συντελεστής αναλογίας των σταυρών με το σύνολο των ψηφοδελτίων. Τον Γ. Δελαστίκ τον σταύρωσε 1 στους 4 ψηφοφόρους της ανταρσύα που ψήφισε στην Α' Αθηνων, πράγμα αρκετά σημαντικό. Στην β' Αθηνών τον Δεσύλλα τον σταύρωσε 1 στους 9 από τους ψηφοφόρους που ψήφισαν στην Β Αθήνας. Ως προς αυτό το σημείο πράγματι έχει αξία η σύγκριση με το ΚΚΕ. Όπως στο ΚΚΕ έβαλαν την Λιάνα στην Α Αθήνας για να μην ξεφτιλίσει με τους ψήφους της όλα τα στελεχά του ΚΚΕ που κατεβαίνουν στο ψηφοδέλτιο, το ίδιο ακριβώς φαίνεται ότι έκαναν και οι ΝΑΡίτες με τον τον Δελαστίκ και τον έβαλαν στην Α' Αθήνας, γιατί αν τον έβαζαν στην Β' μάλλον θα ήταν πρώτο με διαφόρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Παγώνα που έριξε τάπα στον Μαυροειδή δεν μας είπες τίποτα!

      Διαγραφή
  2. Πριν από τις εκλογές είχαμε γράψει
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΝΑΡ. Ενώ οριοθετείται πολιτικά ως κλειστό σύνολο απέναντι στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς εκλογικούς σχηματισμούς που διεκδικούν την ψήφο μας, είναι ανοικτό ως προς διάφορες εκδοχές της πατριωτικής αριστεράς. Αν διαβάσει κάποιος την απόφαση “Απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ” της 17/3/2012, θα διαπιστώσει πως ενώ υπάρχουν επιχειρήματα / οριοθετήσεις απέναντι σε όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, ανάμεσα στις 6362 λέξεις που περιέχει, δεν υπάρχει ούτε μια φράση, ούτε μια λέξη με την οποία να οριοθετείται απέναντι στο ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη και την ΕΛΑΔΑ του Μ. Θεοδωράκη.

    Με τα αποτελέσματα των εκλογών, όπου ο Δελαστίκ αναδεικνύεται πράγματι ως η Κανέλλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πράγματι επαληθεύεται ότι η ηγεσία του ΝΑΡ είχε τους λόγους της να αφήνει ανοικτή την πόρτα προς το ΕΠΑΜ και να αποβλέπει σε μια συμμαχία με τον Δ. Καζάκη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα βρε σύντροφε της ΕΟΣ νομίζω ότι γίνεσαι άδικος. Πιο πολύ μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι ήθελαν τον Καζάκη παρά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκεί ακόμα και κοτζάμ ζωντανή ιστορία της Αριστεράς ο Αλέκος δεν τους έκανε θα έπαιρναν το εθνίκι; Το λάθος τους ήταν που συμμετείχε στους οικονομολόγους στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οτι να ναι ρε...ο καθενας με την τρελα του...ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σημαίνει εκλογική μάχη;

    Β' ΑΘΗΝΩΝ:
    Νάντια Βαλαβάνη(σταυροί: 17.183) - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    (ψήφοι: 15.284),

    σημειώσατε 1!

    Δεν είναι τρέλα, είναι αριθμητική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H Στόμη Παγώνα είναι αγωνίστρια του μαζικού κινήματος που αναδείχτηκε μέσα στον ηρωΪκό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Αυτό εκτίμησε ο κόσμος και την ψήφισε και νομίζω όλοι χαρήκαμε που βγήκε πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι οικογενειοκρατία καλά κρατάει και στην Αριστερά. Η κόρη του Ν. Κωσταντόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ και ο γιος του Γράψα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλά τα πήγαν από σταυρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ