ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Δημήτρης Χριστούλας δεν είναι “άγνωστος” συνταξιούχος , όπως είναι ο “άγνωστος” στρατιώτης...





Το κράτος φοβάται μήπως ένας νέος “Γρηγορόπουλος” ανατρέψει το ήπιο προεκλογικό κλίμα και επιχειρεί να εξαφανίσει το όνομά του. Στα δελτία τύπου και στα ΜΜΕ παρουσιάζεται ως ο “άγνωστος” συνταξιούχος...


Η Αριστερά χθες δεν ήταν εκεί! Τα κομματικά επιτελεία εξέδωσαν τις καθιερωμένες και αναμενόμενες ανακοινώσεις τους και απεύθυναν προσκλήσεις προς τον κόσμο τους να κατέβει στο Σύνταγμα, εκπληρώνοντας το “χρέος” τους προς τον “άγνωστο” συνταξιούχο. Όμως ο κόσμος της Αριστεράς δεν ακολούθησε τις υποδείξεις της. Ίσως αν δεν υπήρχαν αυτές οι προσκλήσεις, η συμμετοχή του κόσμου της Αριστεράς να ήταν μεγαλύτερη. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να του υποδείξουν τα κομματικά επιτελεία το πότε θα κατέβει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, αντιθέτως μάλιστα οι πιο δυναμικές και οι πιο μαζικές κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει υπό την αιγίδα της Αριστεράς...

Η "πολιτική διαθήκη" του Δημήτρη Χριστούλα, [εδώ]


15 σχόλια :

  1. ΕΟΣ να με συμπαθάς αλλά στο σχόλιό μου συμπεριλαμβάνω και το προηγούμενο άρθρο σου, για το ΜΑΑ:
    Θα με θυμηθείτε λοιπόν πως το ΜΑΑ θα κατέβει στις εκλογές. Θα βάλει πλάτη γι΄ αυτό η ομάδα Γαλάνη-Κατσούλα. Θα περιφέρουν τον Αλαβάνο πάνω στο γάιδαρο μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι διαθέτουν πολιτική πλατφόρμα. Ο Αλέκος θα τσιμπήσει και, ξεφτιλιζόμενος δια μιαν εισέτι φοράν, θα υπογράψει το τέλος του πολιτικού του βίου. Το γεγονός ότι όλοι αριστερά προετοιμάζεται να μετρήσει τους βουλευτές της στο κατοχικό κοινοβούλιο αντιλαμβάνεσθε πόση ζημιά τους έκανε η συμμετοχή τους στους αστικούς θεσμούς. Απόδειξη και η χθεσινή απουσία της αριστεράς από το Σύνταγμα. Το χειρότερο όμως απ΄ όλα -μόνο αυτό αρκεί- είναι που άφησαν στο μαύρο μέτωπο να καταργήσει το 8ωρο στους εργαζόμενους. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Έχουν χάσει και την παραμικρή δύναμη αντίστασης στο κεφάλαιο. Σκέφτονται μονάχα «τα εκατομμύρια, τα εκατομμύρια» που έλεγε και ο Ζαμπέτας από τις επιχορηγήσεις.... Όπως βλέπετε για όλους μας τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Από καλό έδωσε τέλος στη ζωή του ο Δημήτρης Χριστούλας. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν περιμενα ποτε οτι στο ΕΟΣ θα διαβάσω ενα σχολιο τοσο σωστο

      Διαγραφή
  2. εξαιρετικο αρθρο για το Δημητρη Χριστουλα:

    http://aristeroextreme.blogspot.com/2012/04/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια άτυπη συμμαχία καθεστωτικών δημοσιογράφων και κομμάτων (δεξιών και αριστερών), μιλούν για αυτοκτονία, εκφράζουν την λίπη τους και αποσιωπούν το όνομα του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα συμβάλλοντας στην γρήγορη συλλογική λήθη, για μια πράξη βαθιά πολιτική, γενναία, και σε συνδυασμό με την τελευταία παράγραφο του σημειώματός του, άμεση και επαναστατική. Έτσι κάνοντας ανώνυμο τον ίδιο το θάνατο, αφαιρούν απ το θάνατο τη σημασία του, – το τέλος μιας ολοκληρωμένης ζωής, (ειδικά σ αυτή την περίπτωση την πολιτική του σημασία). Κατά κάποιον τρόπο, αφαιρούν απ το άτομο τον ίδιο τον θάνατο, αποδεικνύοντας ότι τίποτε πια δεν του ανήκει, ο θάνατος του επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ. Tο ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είναι αδύνατο να ξέρει κανείς αν ένας κρατούμενος είναι νεκρός ή ζωντανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η Αριστερά χθες δεν ήταν εκεί! Τα κομματικά επιτελεία εξέδωσαν τις καθιερωμένες και αναμενόμενες ανακοινώσεις τους και απεύθυναν προσκλήσεις προς τον κόσμο τους να κατέβει στο Σύνταγμα, εκπληρώνοντας το “χρέος” τους προς τον “άγνωστο” συνταξιούχο. Όμως ο κόσμος της Αριστεράς δεν ακολούθησε τις υποδείξεις της."

    ΕΟΣ, το αντι-ανταρσυακό μένος σου έχει ξεπεράσει κάθε αίσθηση μέτρου, ντροπής και αξιοπρέπειας. Φωτογραφίζεις την Ανταρσύα, καθώς αν δεν κάνω λάθος μόνο εμείς (και το ΕΕΚ αργά το μεσημέρι) βγάλαμε κάλεσμα. Και ήμασταν εκεί. Κάποιοι ήρθαμε ακόμα και από Κορινθία, οπότε δεν ανέχομαι να διαβάζω τέτοιες αθλιότητες. Είμαστε εκεί και στηρίζουμε τους λαϊκούς αγώνες και με επίσημα καλέσματα και με τη δυναμική παρουσία μας. Χτες ήμασταν εκεί, όπως ήμασταν και στις παρελάσεις την 25η Μαρτίου. Ο συν/σύριζα ούτε τότε ούτε χτες κάλεσε, φοβούμενος προφανώς μην του καταλογίσουν τυχόν επεισόδια και χάσει ψήφους. Ε δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχει και άλλη αριστερά, με τις αδυναμίες της, αλλά υπάρχει. Και τα καλέσματα δεν είναι ούτε "αναμενόμενα" όπως λες ούτε όσοι τα κάνουν δεν τα στηρίζουν. Μπορεί να μη σου αρέσει, αλλά τι να κάνουμε... η αριστερά που δε φοβάται μην της τραβήξει το αυτί ο Πρετεντέρης είναι εδώ. Και συνεχώς θα δυναμώνει.
    Πάνος Δ., Τ.Ε. Ν. Κορινθίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο,
      όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται:

      1. Όλοι κάλεσαν και δεν κάλεσε μόνον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΕΚ. Στο e-mail μας, το πρώτο κάλεσμα ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      2. Ο Οργανωμένος κόσμος ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ σε σχέση με το μέγεθος του γεγονότος. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας εκτός από σένα!

      3. Είναι κρίμα που βλέπεις ακόμα και αυτό το συμβάν μέσα από τα πρίσμα της εκλογικής μάχης και τους μικροανταγωνισμούς στο χώρο της αριστεράς από θέση κομματικού πατριωτισμού...

      Διαγραφή
    2. Αν δηλαδή, δεν στο έλεγε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εσύ δεν θα κατέβαινες χθες στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

      Διαγραφή
    3. Εντάξει τώρα, να μιλάμε σοβαρά όμως. Όταν λέμε ότι μία οργάνωση βγάζει κάλεσμα δεν εννοούμε να στέλνει στα μουλωχτά mail ή sms στα μέλη και τους φίλους της. Το γραφείο τύπου του σύριζα το μόνο που έβγαλε από όσο ξέρω είναι το εξής: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26667
      Τα καλέσματα γίνονται ανοιχτά και θαρραλέα, τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε. Ο κόσμος πάντως γενικά ήταν μάλλον λίγος σε σχέση με το μέγεθος του γεγονότος (ή με το πόσοι θα ήθελα να ανταποκριθούν), αυτό είναι αλήθεια.
      Π.Δ.

      Διαγραφή
    4. Που το βάλανε το κάλεσμα; Με πληρωμένη διαφήμιση στην ΕΡΤ; Το ανεβάσανε στο site τους όπου όλοι τρέχουν εκεί για να ενημερωθούν; Μας δουλεύεις Μ.Δ!

      Διαγραφή
  5. Οι Ναρίτες Πάνο δεν κατέβηκαν γιατί είχαν δουλειές, οικοδομούν το κώμα τώρα και δεν έχουν χρόνο για τέτοια. Το ΣΕΚ έχει αλλεργία με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανωνυμε των 12:33,απο που προκυπτει το συμπερασμα που βγαζεις;0ι αγωνιστες της αριστερας οφειλαν χθες να ειναι στο συνταγμα ανεξαρτητα απο καλεσματα.Αλλα η αληθεια (οτι χθες ,εκτος απο ανταρσυα και εεκ, καμμια αλλη οργανωση της αριστερας δεν καλουσε στο συνταγμα),δεν μπορει να καλυπτεται με προβοκατορικες ερωτησεις του τυπου:"αν δεν καλουσε η ανταρσυα δεν θα κατεβαινες στο συνταγμα;".Και να απευθυνεις το ερωτημα σου μαλιστα σε συντροφους που καναν ολοκληρο ταξιδι για να συμμετεχουν στη συγκεντρωση.Οσο αφορα στο σχολιο του ανωνυμου των 12;37,τι να πει κανεις;Μακαρι το τοσο μεγαλο μενος εναντια σε τμηματα της αριστερας(στη συγκεκριμμενη περιπτωση εναντια στην ανταρσυα),να το ειχε και εναντια στους εχθρους των εργαζομενων που για τους αριστερους ειναι(πρεπει να ειναι)ο καπιταλισμος.Αυτο που διαπιστωνω τελευταια ειναι οτι οσο περισσοτερο η ανταρσυα γινεται ενας διακριτος πολος της αριστερας τοσο οι επιθεσεις εναντιον της μεγαλωνουν.Και αυτο οταν γινεται απο αριστερους ειναι τουλαχιστον μικροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιστολή της κ. Χριστούλα:

    «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου (Δημήτρη Χριστούλα), δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

    Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

    Για κάποιους, για ''τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

    Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

    Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

    Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου "To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση".

    Έμμυ Χριστούλα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χθες κατεβηκε και οργανωμενος κοσμος του συριζα γιατι λετε τοσα ψεμματα ελεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πάνω από 50 οι οργανωμένοι συριζέοι; Δεν ήταν!

      Διαγραφή
    2. ηταν και καποιες οργανωμενες δυναμεις που μοιραζαν προεκλογικα φυλλαδια! α! και μια πορεια που ανέβηκε με μικροπορεια απο την οθωνος... Ρε σεις αυτοί που πάτε να βγείτε υπερεπαναστάτες με τα καλέσματα μαζευτειται λίγο!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ! Κυκλοφόρησε μια αφισα και φτιαχτηκαν κάποιες σελιδες στο φμπ απο το πρωι. Αλλα αν κάποιοι θέλουν κοπυραιτ χαρισμά τους! ΟΥΣΤ!!!!

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ