ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μια σύντομη ενημέρωση από την έκτακτη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΜΑΑ



Ολοκληρώθηκαν σε μια μέρα – αντί για δύο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί - οι εργασίες της έκτακτης πανελλαδικής σύσκεψης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με μειωμένη συμμετοχή από τα μέλη των συνιστωσών αλλά πλούσιο και μεστό διάλογο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή τις εκλογές και την στάση του ΜΑΑ απέναντι στο ευρώ.

Σε μια εποχή που η διαπάλη των γραμμών εντός των πολιτικών μορφωμάτων της αριστεράς γίνεται με γνώμονα την προστασία των όρων αναπαραγωγής τους και λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης των κομματικών μηχανισμών, το ΜΑΑ δεν διακατέχεται από παρόμοιους κινδύνους. Όταν, μετά από πολλά χρόνια, τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΝ συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών και οργανώσεις όπως το ΝΑΡ θεωρούν εσωτερική τους υπόθεση την οικοδόμηση του “επαναστατικού” κόμματος, η αντιπαράθεση των απόψεων στο ΜΑΑ γίνεται με όρους πλήρους δημοσιότητας.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της έκτακτης πανελλαδικής σύσκεψης του ΜΑΑ θεωρούμε ότι δεν είναι οι αποφάσεις, οι οποίες λίγο πολύ ήταν αναμενόμενες, αλλά ο πλούσιος προβληματισμός και οι ολοκληρωμένες απόψεις που ακούστηκαν. Για τις αποφάσεις και την σημασία τους και τι στόχους εξυπηρετούν στην προεκλογική περίοδο θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενο κείμενό μας. Εδώ θα παρουσιάσουμε τρεις αντιπροσωπευτικές τοποθετήσεις, που εκτός των άλλων έχουν ενδιαφέρον και για τα στοιχεία ενημέρωσης που περιέχουν ως προς τις διαπραγματεύσεις και τις σχέσεις του ΜΑΑ με άλλους πολιτικούς χώρους, όπως την ΕΛΑΔΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:






12 σχόλια :

  1. "και οργανώσεις όπως το ΝΑΡ θεωρούν εσωτερική τους υπόθεση την οικοδόμηση του “επαναστατικού” κόμματος"
    Το πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ που είχε αυτό το θέμα έγινε εξίσου ανοιχτά, στη γεωπονική σχολή, και όποιος ήθελε μπορούσε να πάει. Είπαμε, βγάζεις σπυράκια με την Ανταρσύα, αλλά συγκρατήσου λίγο σε αυτά που γράφεις γιατί γίνεσαι και ρεζίλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Επιβεβαιώνεις τον χαρακτηρισμό ΝΑΡ/ΑΝΤΑΣΡΥΑ, αφού ταυτίζεις την στάση που μπορεί να έχει κάποιος για το ΝΑΡ με την στάση που μπορεί να έχει έχει με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    2. Η θέση μας είναι καθαρή και την έχουμε επαναλάβει πολλές φορές: Είμαστε υπέρ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών και ενάντια στις αυτόνομες οικοδομήσεις.

    3. Το ΝΑΡ θεωρεί "εσωτερική" του υπόθεση την οικοδομηση του "επαναστατικού" κόμματος. Αν δεν την θεωρούσε θα κινιόταν στην κατεύθυνσης της αυτοδιάλυσής του και της μετασχηματισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο "επαναστατικό" πολιτικό υποκείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλτε και τον Χ.Καραμάνο ρε παιδιά μιας και έχετε ανεβάσει το video στο youtube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα τα ανεβάσουμε αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τους βιαστικούς εδώ:
    http://www.youtube.com/user/eossyriza/videos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα και ευχαριστώ για την ενημέρωση. Δεν προλαβαίνω να τα δω .. αλλά καταγράφω δυο πράγματα:
    1. Το ΜΑΑ δεν είναι "συνιστώσα" του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλαβάνος ένα "απλό μέλος ΣΥΡΙΖΑ"?! Μετά τους ΨαριανοΚουβέληδες τελικά -που ευτυχώς ξεκουμπίστηκαν- Ο Αλαβάνος τι πρόβλημα ειχε τελικά (και αρχικά..) με τον πρόεδρο που προτεινε ?..https://www.facebook.com/events/205100452923622/

    2. ΛΕΤΕ: "..περιέχουν ως προς τις διαπραγματεύσεις και τις σχέσεις του ΜΑΑ με άλλους πολιτικούς χώρους, όπως την ΕΛΑΔΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:" Τι σόι διαπραγματευσεις είναι αυτές?!.. Για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές?! ή για συμμετοχή στα ψηφοδελτια?!.. Και καλά με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στην ΕΛΑΔΑ.. εκτός από τον ΓΛΕΖΟ (=ΣΥΡΙΖΑ και το δηλώνει με παρρησία..) υπάρχει και ο Μικης με τον Κασσιμάτη που μεχρι να συναντηθουν με τον Γλεζο ακόμη παραμυθιαζότανε με το "ΛΕΥΚΟ" και το "όλοι ίδιοι είναι" και "φταίει και η κοινοβουλευτική Αριστερά" !!!

    Εξηγείστε μου παρακαλώ πως με την ΑΙΣΧΡΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ υπάρχει περίπτωση να συμβάλλει το ΜΑΑ στην ανατροπή ψηφίζοντας-ενισχύοντας οτιδήποτε άλλο πέρα από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αν και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ λυπάμαι που το λέω υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ξεπερασει το 3% τελικά και να λεηλατηθεί το ποσοστό της από τον δικομματισμό και την καθεστωτική συγκυβερνηση με +50 βΟλευτές μπόνους.. Κι επειδή ακόμη αναρρωτιέμαι γιατί δεν προτάσσεται η ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που θα έλυνε τα χέρια και πολλών συμπολιτών μας συντρόφων και συναγωνιστών ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: α) της χαμένης ψήφου και β) της Επαναστατικής Ανατρεπτικής Δημοκρατικής Αντιστασης σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση που διαφαίνεται και με ξένες-αλλοδαπές ωμές παρεμβασεις..και με το ληστρικό-εκλογικό-σύστημα και μιντιακή προπαγάνδα ;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΠΟΥ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ;ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΜΑΑ , ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΑΑ.
    ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ανταρσίτες:
      α/ Δεν θέλουν τον Αλαβάνο στα ψηφοδέλτια γιατί πιστεύουν ότι θα είναι ο πιο γνωστός και θα καπελώσει αντικειμενικά το σχήμα.
      β/ Δεν θέλουν τους πρώην ΚΟΕ γιατί ενώ πολιτικά συμφωνούν σε όλα, ξέρουν ότι είναι διασπαστικά στοιχεία και δεν τους θέλουν μέσα μιας και είναι και πολύ λίγοι.
      Τι μένει λοιπόν να πάρουν; Μια υποστήριξη από Αλαβάνο. Αλλά και αυτός γιατί να τη δώσει χωρίς κανένα όφελος;
      O eos ας πει περισσότερα.

      Διαγραφή
  7. Για το φίλο 02:02 μη λυπάσαι άν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ξεπεράσει το 3%.Να λυπάσαι που με της ψήφους έντιμων αριστερών ανθρώπων γίναν βουλευτές οιψαριανοκουβέληδες και θα γίνουν τώρα βουλευτές οι Μητροπουλος-Ραφτόπουλος και άλλα πασοκορετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ:
    Η απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πρόταση του ΜΑΑ

    Άλλα λόγια ν' αγαπιώπαστε!

    Επαληθεύεται η παλιότερη εκτίμησή μας, όπου είχαμε αναφέρει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποφασίσει την δική της αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές και απλώς προσπαθεί να μαζέψει κάποια ψηφαλάκια από το χώρο του ΜΑΑ.

    Απλώς καθυστερεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση και αφήνει ψεύτικες ελπίδες σε μερικούς αφελείς του ΜΑΑ για εκλογική συνεργασία με στόχο να αποτρέψει την συνεργασία του ΜΑΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διευκρίνηση:

      Η "επιστολή" που αναφέρει το κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι κάποια ιδιαίτερη επιστολή, αλλά το κείμενο που έχει δημοσιευθεί στα πλαίσια του διαλόγου του ΜΜΑ:
      Για μια άμεση πολιτική πρωτοβουλία εκλογικής συμμαχίας

      Διαγραφή
  9. αναρτήστε αν θέλετε και την τοποθέτηση της ΑΡΑΣ για την ενδεχόμενη συνεργασία

    http://aristeriantepithesi.blogspot.com/2012/04/blog-post_09.html

    είναι αρκετά διαφοροποιημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ