ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μια φορά κνίτης, πάντα κνίτης!



Για τους οπαδούς του σοβιετικού μαρξισμού ο λόγος των “κομμένων κεφαλών” είναι όπως ο λόγος του Θεού για τους χριστιανούς. Γιαυτό τα “διαλεχτά” τους έργα αποτελούν τα “ευαγγέλια” του Μαρξισμού – Λενινισμού. Η πίστη στην αυθεντία επικαθορίζει τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο αντίληψης του κόσμου. Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν απαντήσεις στα ιερά κείμενα. Παραφράζοντας την δήλωση του Ν. Μπογιόπουλου “μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης”, θα λέγαμε ότι η κατάσταση αυτή περιγράφεται με την φράση “Μια φορά κνίτης, πάντα κνίτης”, αφού αυτή η  αλλοιωμένη σχέση με την θεωρία του Μαρξισμού συγκροτεί μια ιδεολογική πρακτική  η οποία λειτουργεί όπως το μπετόν αρμέ στο οικοδόμημα της σκέψης και εμποδίζει την ανατροπή του από τις δονήσεις που προκαλούν επιμέρους πολιτικές διαφοροποιήσεις, όσο μεγάλες και αν είναι αυτές. Το οικοδόμημα παραμένει σταθερό από τους κλυδωνισμούς και συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε διαφορετικά πολιτικά και κοινωνικά περιβάλλοντα, όπως  και η θρησκευτική πίστη αποκτά υλική υπόσταση μέσα από διαφορετικές πρακτικές. Είναι γεγονός ότι ο τρόπος σκέψης πολλών αριστερών οι οποίοι έχουν περάσει κάποια περίοδο της ζωής από το ΚΚΕ, παρόλο ότι έχουν απομακρυνθεί απ' αυτό, παραμένει συνήθως ο ίδιος, όπως ακριβώς τον κληρονόμησαν από το ΚΚΕ.

Ένα από τα παραδείγματα που επαληθεύει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις διαπιστώσεις που περιγράψαμε παραπάνω, είναι ο Νίκος Κοτζιάς. Από Ιδεολογικός Υπεύθυνος του ΚΚΕ και ένας από τους βασικούς ντίλερ του “σοβιετικού μαρξισμού” στη χώρα μας, αφού διαφώνησε απ' τ' αριστερά με το κόμμα και έφυγε με το ΝΑΡ, κατέληξε να γίνει σύμβουλος του Γιωργάκη και πρόσφατα υποστηρικτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Παρ' όλη αυτή την ταραχώδη πολιτική  πορεία και τις διευρυμένες πανεπιστημιακές σπουδές, όπως αυτές καταγράφονται στο βιογραφικό του,  συνεχίζει να σκέφτεται με τον τρόπο σκέψης ο οποίος εμφυτεύτηκε στον εγκέφαλό του, όταν πρωτοργανώθηκε στο ΚΚΕ. Λοιπόν, οι Θεοί του Μαρξισμού – Λενινισμού παραμένουν στην θέση τους και είναι αυτοί που γνωρίζουν τα πάντα, σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά. 

Η επιστήμη από την εποχή του Κ. Μαρξ και του Φ. Ένγκελς έχει προχωρήσει πολύ και όπως είναι φυσικό σήμερα υπάρχουν επιστημονικές κατακτήσεις που είναι έξω από το πεδίο των γνώσεων εκείνης της εποχής. Όμως αυτές οι εξελίξεις σύμφωνα με την Ν. Κοτζιά προσδιορίζονται από τις νόρμες που έβαλαν οι ιδρυτές του “επιστημονικού σοσιαλισμού”,  έστω και αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Γιαυτό, ο Νίκος Κοτζιάς προλογίζοντας το βιβλίο του Νόαμ Τσόμσκιη αρχιτεκτονική της γλώσσας”, δεν δίνει καμία σημασία σε αυτά που γράφει Τσόμσκι. Προσπαθεί να προβάλει στο έργο του εκείνα που κουβαλάει στο κεφάλι του από την εποχή που ήταν ιδεολογικός καθοδηγητής του ΚΚΕ. Γράφει λοιπόν στον πρόλογο, προσπαθώντας να αναδείξει τον Τσόμσκι άξιο συνεχιστή του Φ. Ένγκελς:
Ουσιαστικά ο Τσόμσκι, γνωρίζοντας σε ένα βαθμό τις θετικές επιστήμες και έχοντας σπουδάσει σε βάθος την γλωσσολογία της εποχής του, θεωρεί ότι ο άνθρωπος αποκτά μια υποδομή – εργαλείο εντός του εγκεφάλου του. Υποδομή που έχει άμεσες επιπτώσεις πάνω στη γλωσσική του ικανότητα, αλλά και στην ίδια την υποδομή της γλώσσας. Η προσέγγιση αυτή, μεθοδολογικά, διαλεκτικά και υλιστικά, δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη του Φ. Ένγκελς ο οποίος περιέγραψε με ποιό τρόπο ο άνθρωπος μετατρέπεται μέσω της εργασίας σε κοινωνικό ον. Πώς, μέσα στο χρόνο, διαμορφώνει ένα ειδικό εργαλείο ανάμεσα στον ίδιο και τα πράγματα – αντικείμενα που θέλει να επεξεργαστεί.
(σελίδα 10 του βιβλίου “η αρχιτεκτονική της γλώσσας”)

Μερικές σελίδες παρακάτω, ο ίδιος ο Νόαμ Τσόμσκι, γράφει πράγματα εντελώς διαφορετικά από αυτά που “ανέγνωσε” με τα γυαλιά του “σοβιετικού μαρξισμού” στο κείμενο του ο Ν. Κοτζιάς:
Για να περιγράψω τι συνέβη με τη μορφή ενός μύθου, είναι σχεδόν σαν πριν από πάρα πολλά χρόνια να υπήρχε κάποιο περιπλανώμενο ανώτερο πρωτεύον θηλαστικό και κάποια τυχαία μετάλλαξη, ίσως μετά από μια βροχή κοσμικών αχτίνων, να αναδιοργάνωσε τον εγκέφαλό του, με συνέπεια να εμφυτευτεί το γλωσσικό όργανο σε έναν εγκέφαλο που δεν διέφερε από εκείνο των υπόλοιπων πρωτευόντων θηλαστικών. Φυσικά, δεν θα πρέπει να εκλάβουμε κυριολεκτικά αυτή την ιστορία. Είναι όμως πιθανό να βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια από πολλούς άλλους μύθους για την εξελικτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τη γλώσσα.
(Σελίδα 26 του βιβλίου “η αρχιτεκτονική της γλώσσας”)

Αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική απ' αυτή που φανταζόμαστε πως είναι, τόσο το χειρότερο γιαυτήν!...

22 σχόλια :

  1. Η Θεία φώτιση μας έδωσε την γλώσσα του κυρίου και δεν είναι μια τυχαία μετάλαξη ΕΟΣ παρα δρόμος φωτεινός και οδηγός για την αποκάλυψη των νέων σωτήρων που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλες ΕΟΣ αφού και εσύ ήσουν κάποτε σταλινικός. Πάντα σταλινικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΟΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 6 ΑΠΟΨΕΙΣ.ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΝΤΕΜΕΚ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ......ΑΡΕ ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ......ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΣΑΝ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΤΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΟΥ(ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ)ΕΥΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ,ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ.Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΝΑ 17%ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γράφονται όλες οι λέξεις με κεφαλαία γράμματα, όπως γράφεται το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ!

      Διαγραφή
  4. Τέτοιος μηδενισμός δεν αρμόζει ούτε στον Κοτζιά ούτε και σε εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα να μην διαβάζει ούτε τα βιβλία στα οποία γράφει τον πρόλογο. Με το σκονάκι από το ΚΚΕ πάει να κάνει την δουλειά του επιμελητή των εκδόσεων. Θα πρέπει να τον απολύσει ο ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ.

      Και μετά κάτι τέτοιοι τύποι σαν τον Κοτζιά λένε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και λουφαδόροι.

      Και λίγα του λέει ο ΕΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι τόσο απλό, ανώνυμε. Ο μηδενισμός δεν έγκειται στην κριτική, αλλά απλά στον τρόπο με τον οποίο καταφέρεται. Μου θυμίζει όταν φοιτητές νομίζαμε ότι είμαστε τόσο καλοί μαρξιστές ή ιστορικοί (η ειδικότητά μου) και μαλώναμε με τους καθηγητές. Μετά από χρόνια αρκετά μάλλον, κατάλαβα ότι απλά ήταν μία μορφή πόρωσης/φανατισμού. Η κριτική σε έναν πανεπιστημιακό, με τέτοια διαδρομή στο χώρο της διανόησης και σε διάφορα πόστα, δεν μπορεί να έρχεται τόσο εύκολα μέσα από ένα λίβελο.

      Διαγραφή
    3. Καμια αντίρηση, αλλά να προσέχει κι αυτός τι γράφει, δεν φταίω εγώ που το κείμενό του είναι βλακώδες

      Διαγραφή
  5. Επιτέλους ΕΟΣ! Μετά τον Μπογιόπουλο χτυπάς και τον Κοτζιά, αλήθεια για το πουλέν του Κοτζιά, τον Τσίπρα θα πεις κάτι ή θα κάνεις γαργάρες για πολύ καιρό ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως διαβάζει ο Κοτζιάς τα κείμενα του Τσόμσκι διαβάζεις και εσύ τα δικά μας!

      Διαγραφή
  6. Αυτά είναι αθλιότητες εις βάρος ενός διανοούμενου αγωνιστή όπως ο σ. Νίκος Κοτζιάς!
    Τίποτα δεν εμφυτεύτηκε στο μυαλό του συντρόφου απ' όλ αυτά που λέει η ΕΟΣ. Διότι βεβαίως δεν αναφέρει το βασικό:
    τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας και συγκεκριμμένα το τμήμα Ελέγχου και επιρροής εξωτερικού (Abteilung X) του Υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας.
    Τώρα αν ο σ. Κοτζιάς ανατρέχει στα ίδια προσχήματα που του έμαθαν οι σύντροφοι του εργατοαγροτικού κράτους ακόμα και στις σημερινές συνθήκες, μπορεί να οφείλεται στο ότι έχει πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί.
    Όταν ήταν σύμβουλος ΄του Γιωργάκη ως υπουργού εξωτερικών λέτε να έσπρωχνε ακόμα τη γραμμή του Συμφώνου της Βαρσοβίας στα εθνικά θέματα της χώρας κοντά δεκαπέντε χρόνια μετά τη διάλυση αυτής της διεθνιστικής σπίδας του παγκόσμιου προλεταριάτου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Monty Python:
      είναι προφανές πως κάμποσοι αγωνιστές της RAF που είχαν βρει πολιτικο άσυλο στην DDR θα διαφωνούν με τον σαρκασμό σου, στις δυτικογερμανικές φυλακες σήμερα, αλλα τι να κάνουμε, ωμος αντικομμουνισμός και τα μυαλά στα μπλέντερ!

      Διαγραφή
    2. Ψιτ,Τρας, ακούσαμε κάτι κάπου άρπα κόλα και το κοτσάρουμε ε;
      1. Στις φυλακές σήμερα βρίσκεται μόνο η Μπίργκιτ Χόγκεφελντ, καμία σχέση με αυτούς που είχαν φύγει στη ΓΛΔ.
      2. Από τα συνολικά 10 άτομα που είχαν πάει στη ΓΛΔ από τη ΡΑΦ κανείς δεν έκατσε φυλακή, αρκετοί προσφέρθηκαν γιά μάρτυρες της Εισαγγελίας όταν τους έπιασαν το 90.
      3. Και σπουδαιότερο: το ίδιο είναι αυτοί της ΡΑΦ με τον Κοτζιά; Οι μεν χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα που πρόσφερε ο ανταγωνισμός του ψυχρού πολέμου γιά να γλυτώσουν.
      Ο δεν τι χρησιμοποίησε και γιατί; Γιά να φέρει το σοσιαλισμό; Με το Γιωργάκη; Ή με το Φαήλο που είχε κολλητιλίκια;

      Κάνε μας λοιπόν τη χάρη ρε φίλε.
      Όσο γιά τους λαφανοαποτέτοιους τσιπραίους κσι μη, αυτοί κι αν πρέπει να ακούνε.

      Διαγραφή
  7. Ρε, τι ζόρια τραβάει ο "ανανεωτικός"! Μια και δεν του πάει καρδια να χτυπήσει τον Κοτζιά για αυτό που είναι, "πρεπει πρωτα" να τόν βγάλει ΚΚΕ!
    "Μια φορα Κνίτης- πάντα κνίτης" λοιπόν!
    Το ακούνε οι Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Τσίπρας, Κωστόπουλος και λοιποί ή κάνουν την κορόιδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ποιον κόσμο ζείτε; Μήπως ζείτε στα πούπουλα; Μάθατε σήμερα ότι το πετρέλαιο από το χειμώνα θα πωλείται 1,40 το λίτρο;. Που είναι η αριστερά να ξηλώσει όλη την Αθήνα; Μέσα στις κουβέρτες τη βγάλαμε το χειμώνα και σεις όλοι ασχολείστε με τη φιλολογία. Τι λέει ο Κοτζιάς και τι λέει ο Λακάλ. Για τον Κοτζιά τι να πω. Δίπλα στον καθίκι το Γιώργο δεν ήταν; Και τώρα τι θέλει; Να μας πουλήσει αριστεροσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ ή όπου αλλού; Τα πέρασε όλα τα δωμάτια όπως οι πο@τ@νες. Βγάζει πολλούς τέτοιους η συστημική αριστερά. Είναι εφεδρείες στο σύστημα. Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να συγκρίνει στη μεθοδολογία τον Τσόμσκι με τον Ένγκελς; Πουλάει φιλοσοφικό πνεύμα για να χωθεί ξανά στο σύστημα και να τα κονομάει. Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί τα συζητάμε όλα αυτά;Γιατί τα στερεότυπα της Κνίτικης νοοτροπίας είναι βαθιά ριζωμένα στο μυαλό των ανθρώπων που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ.Βρέθηκαν έξω από το ΚΚΕ αλλά δεν αμφισβήτησαν τίποτε από τα "δεδομένα" του.Ούτε τον "υπαρκτό σοσιαλισμό" σοβιετικού τύπου ούτε τις κακεμπίτικες πραχτικές.Η ελπίδα τους βρίσκεται εκεί στην ανασύνταξη του.Τώρα στην εποχή της πιο μεγάλης κρίσης του καπιταλισμού,την εποχή που το καπιταλιστικό σύστημα αμφισβητείται παγκοσμίως από το ποτάμι των ανθρώπων που έχουν καταστραφεί,τώρα που ο κάθε άνθρωπος τουλάχιστον αμφιβάλει για τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής "ανάπτυξης" στη ζωή των ανθρώπων και στο περιβάλλον, τώρα που το καινούργιο διαμορφώνεται και ο φόβος για το άγνωστο και την επιβίωση γιγαντώνεται ΤΩΡΑ είναι η εποχή της τροχοπέδης των θρησκειών.Η θρησκευτικού τύπου ανασύνταξη στο μοντέλο του "σοβιετικού σοσιαλισμού"(δηλαδή του σοβιετικού καπιταλισμού) όπου μπορεί να μην είχαμε ελευθερία αλλά είχαμε δουλειά και υγεία για όλους ( για μερικούς καλύτερη),όπου μπορεί να καταστρέφαμε το περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο καπιταλισμός με την "ανάπτυξή" του αλλά δεν πειράζει κλπ κλπ , αυτή λοιπόν η θρησκευτικού τύπου ανασύνταξη είναι κάτι σαν το καταφύγιο απέναντι σε ένα φυσικό φαινόμενο,ΕΙΝΑΙ η ασφάλεια του γνώριμου.Όσοι/ες τρέφουν αυτές τις ελπίδες για επιστροφή στο παλιό θα ήταν πιο έντιμο να ξεχωρίσουν από το ΣΥΡΙΖΑ,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΜΑΑ και αλλού και να επιστρέψουν στο ΚΚΕ όπως το έκανε και ο Μπογιόπουλος.Εκεί θα μπορέσουν άνετα να αγωνιστούν για να σώσουν την χώρα καταλαμβάνοντας και χρησιμοποιώντας το κράτος και τα μονοπώλια.Χωρίς αυθόρμητες εξεγέρσεις και πειραματισμούς για άμεση δημοκρατία και αλληλέγγυα οικονομία.Μαζί τους να πάνε και όσοι/ες τρέφουν την ψευδαίσθηση πως θα σωθούν οι άνθρωποι αυτής της χώρας αν επιστρέψουμε στον καπιταλισμό της προηγούμενης εποχής με προστατευτισμό και κλειστά σύνορα.Κάτι που οι καπιταλιστές και αυτοί ακόμη που θίγονται σε εθνικό επίπεδο δεν έχουν την ψευδαίσθηση να το ζητήσουν. Η ιστορία δεν γυρνάει πίσω.Θέλω να πω σε όλους πως "τάξη και ασφάλεια" δεν θα υπάρξει. Είναι η εποχή της αταξίας και της ανασφαλούς διαβίωσης για όλους.Η εποχή που το καινούργιο γεννιέται.ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. Όσο νωρίτερα συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει επιστροφή τόσο καλύτερα θα βουτήξουμε στην παγκόσμια θάλασσα των εξεγέρσεων όπου δημιουργείται ο καινούργιος κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κνίτης, ξανά κνίτης, κνιτάκια, κνιταριό, κνίτησα, κνατ, ξανά κνίτης. Μια ζωή κνίτες. Όλοι οι αμόλυντοι να γυρίσουν στο κνιταριό το συντομότερο, να μη μπερδεύονται στα πόδια μας και να μη παρουσιάζονται σα σωτήριες του λαού. Μας μόλυναν με τη δυσπιστία, τον σπαραγμό, τον χαφιεδισμό, το ξύλο. Γι΄ αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί κοινή γλώσσα ανάμεσά μας. Η αστική τάξη μας προκαλεί. Αν έχετε δύναμη ξαναπάρετε τα, μας λέει. Θα μας τσακίσουν όλους. Κανένας κνίτης κανένας αριστερός που διαπαιδαγωγήθηκε στο πνεύμα του κνίτη δεν τολμά να συγκρουστεί με το σύστημα. Κανένας ευρωκομουνιστής που καύλωνε με το ειρηνικό πέρασμα δεν θα συγκρουστεί με το σύστημα. Μας περιμένουν τα συρματοπλέγματα. Ο Γολγοθάς και τα μαρτύρια της Γυάρου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είναι γεγονός ότι ο τρόπος σκέψης πολλών αριστερών οι οποίοι έχουν περάσει κάποια περίοδο της ζωής από το ΚΚΕ, παρόλο ότι έχουν απομακρυνθεί απ' αυτό, παραμένει συνήθως ο ίδιος, όπως ακριβώς τον κληρονόμησαν από το ΚΚΕ."

      δηλαδή εκεί στην ΕΟΣ κάνετε αυτοκριτική;

      Διαγραφή
  11. Ο ανορθολογισμός δεν μπορεί να συνομιλήσει με την ορθολογική σκέψη, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επιρροή του ΚΚΕ εντάσσεται στην ανορθολογική σκέψη, όπως οι θρησκείες, ο φασισμός κλπ. Πίστευε και μη ερεύνα... Η Πίστη στο Κόμμα, που είναι κάτι ανεξήγητο με λογικά κριτήρια (ποιος είναι το Κόμμα που έχει πάντα δίκιο) δεν είναι δυνατό να αλλάξει. Το Κόμμα πάντα θα ζει από πατέρα σε γιο και σε εγγονό... Τα επιτεύγματα του υπαρκτού σοσιαλισμού θα μας κατατροπώνουν για πάντα... Το όνειρο της χιλιετίας...Ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κομμουνισμός είναι η νιότη του Κόσμου, γιαυτό πάντα θα εμπνέει .
    όπως και η αρχαία ελληνική δημοκρατία που συγκινεί παρότι ανατράπηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια.
    Αντίθετα ο καπιταλισμός είναι ένα σάπιο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο σύστημα που γεννά εκατομμύρια φτωχές και κατεστραμμένες υπάρξεις, και μια αδίστακτη ελίτ τοκογλύφων και ολιγαρχιών του πλούτου μαζί με τα πληρωμένα τσιράκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρη στους Αγώνες που έκανε το ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές από το 1974, μέσω των συνδικάτων, των πολιτικών διαμαρτυριών, οι εργαζόμενοι κέρδισαν πάρα πολλά όπως : Ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, καλύτερες συνθήκες δουλείας, μείωση της ανεργίας, κοινωνικές παροχές και κύρια ευτυχία και αξιοπρέπεια στην ζωή τους και αυτό επέδρασε στην ευμάρεια της μεσαίας τάξης.
    Με τα μνημόνια όμως των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Κουβέλης, και ο συνασπισμο ς σήμερα καθώς και Δαμανάκη Μπίστη, οικολόγοι εναλλακτικοί και λοιπών όψιμων υποστηριχτών του μνημονίου όπως το ΠΟΤΑΜΙ ) οι εργαζόμενοι έχασαν πάρα πολλά από αυτά που είχαν κερδίσει, και τα έχασαν εξαιτίας των παραπάνω κομμάτων που στήριξαν το μνημονίου και την λιτότητα, κόμματα που βλακωδώς ακόμα πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να τα ψηφίζουν.
    Τέλος στον μαζοχισμό και την κατευθυνόμενη αποβλάκωση του λαού που προωθεί το σύστημα του Ευρωμονόδρομου.
    Eμπιστευτείτε αυτούς που είναι πάντα πλάι σας και σας στήριξαν και σας στηρίζουν.
    ενισχύστε το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ