ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο Γιώργος Ραφτόπουλος είναι καλύτερος από τον Πάνο Καμμένο;

Την φωτογραφία του με τον Γ. Γεννηματά
χρησιμοποίησε ως βίζα
για να εισέλθει στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
ο Γ. Ραφτόπουλος!
Το στοίχημα για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι στις επόμενες εκλογές να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από την ΔΗΜΑΡ. Τον Αλέκο Αλαβάνο θεωρούσε δύσκολο αντίπαλο και τον έτρεμε η Κουμουνδούρου, όπως τελικά την έπαθε από εκεί που δεν το περίμενε, από τον Φώτη Κουβέλη! Η αγωνιώδης προσπάθειά της να πάρει έστω και ένα ψήφο παραπάνω από την ΔΗΜΑΡ καταγράφεται στις μεθόδους και τους τρόπους που χρησιμοποιεί στην κούρσα των εκλογών, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον προσεταιρισμό παραγόντων του χώρου του ΠΑΣΟΚ που ακόμα και η ΔΗΜΑΡ έχει σοβαρές επιφυλάξεις να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της, όπως τον Γιώργο Ραφτόπουλο!...

Διαβάζουμε στο άρθρο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το φλερτ ο γάμος:  
Έτσι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί όλες οι «πασοκογενείς» κινήσεις, που έπειτα από ένα πολύμηνο φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν στον πολιτικό γάμο με το συμμαχικό σχήμα.Η εξίσωση της συνεργασίας έχει και δυσκολίες, κυρίως όσον αφορά τις συνεργαζόμενες βουλευτικές υποψηφιότητες και τις εκλογικές περιφέρειές τους, όμως από το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως όλα αυτά έχουν μικρή σημασία μπροστά στη συνάντηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με την αντινεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία. Στο μέχρι τώρα πολιτικό φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκονται η Ενωτική Κίνηση (Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Κοτζιάς), η Κοινωνική Αριστερά (Κοτσακάς, Ραυτόπουλος), ο Νέος Αγωνιστής (Ασημακόπουλος, Κασιμάτη) αλλά και το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, που μάλλον έχει εγκαταλείψει την ιδέα της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Σε αυτήν την ιστορία το βασικό πρόβλημα, όπως αναγνωρίζουν και από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως κινείται σε πολύ κεντρικό επίπεδο. Αντίθετα στην περιφέρεια οι προσπάθειες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εντάξουν στο συμμαχικό σχήμα ως συνεργαζόμενους «πασοκογενείς» που έχουν πάρει διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ σπάνια στέφονται από επιτυχία.

Το φλερτ το είχε ανακοινώσει ήδη από τον Δεκέμβρη η “ΑΥΓΗ” στο άρθρο της: Ευρύτερο μέτωπο και συνεργασία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ  και δεν περιορίζεται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά φτάνει ως τις παρυφές της ακροδεξιάς, όπως έχουμε αναφέρει σε άλλα δημοσιεύματά μας. Τώρα έφτασε η στιγμή του γάμου!

Διαζύγιο όμως στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από τους γνωστούς διαφωνούντες  με αυτές τις πολιτικές επιλογές της Κουμουνδούρου δεν βλέπουμε! Θα αρκεστούν και πάλι στους επίσης γνωστούς ενδοοικογενειακούς καυγάδες,  οι οποίοι λειτουργούν εκτονωτικά  και φέρνουν τελικά την συμφιλίωση. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...

7 σχόλια :

  1. Πράγματι, τροτσκιστικές συνιστώσες σηκώνουν σκόνη στα εκλογικά συντονιστικά των τοπικών Σύριζα που διεξάγονται αυτή τη βδομάδα. Όμως, στο τέλος, όλα μέλι-γάλα.
    Προσωπικά, νιώθω ότι μόνο ο Ραυτόπουλος δεν κολλά στο μέτωπο. Αν είναι,όμως, μόνο ένας, τσιμέντο να γίνει..
    Ζήτω ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, ψιτ, δε βρέχει λέμε, ροχάλες είναι!
    Τι τους νοιάζει όμως τους γνωστούς τάχα δήθεν διαφωνούντες. έχουν ο καθένας τη γκρούπα του, το παίζει μεγαλοπολιτική και θα πέσει πλούσια και η επιχορήγα. No problem.
    Μετά τις εκλογές θα κάνουν πααάααλι εκδηλώσεις γιά την ενότητα της αριστεράς, στα περιοδικά τους θα γράφουν άρθρα γιά τη Δημοκρατία της Βαΐμάρης, τον Τρότσκυ και το κίνημα των αγροτοπαροίκων του Περού.
    Αληταράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους βιάζονται να δουν μακελειό, δεν έρχουν χορτάσει διασπάσεις και απογοητεύσεις;
      Δεν πρέπει να δοθεί η μάχη (ακόμα και τώρα, μια ανάσα πριν τις εκλογές) να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όχημα για άλλα, όχι αριστερά, πολιτικά σχέδια;

      Αν βέβαια επιμείνει το τσιπρέϊκο σε αυτό το αίσχος, πολλά "κονόνια" θα σκάσουν και μέσα στο ΣΥΝ και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα συγκρουστεί με τη Νεολαία, το Ρεύμα, τη συντριπτική πλειοψηφία του ΡΙΖ.Α., μόνο και μόνο για να βγάλει βουλευτή τον Κοτζιά; Ή τόσο λιγούρια είναι όλοι αυτοί, για να κλείσουν το στόμα με την "επιχορήγα", που λέει ο Νέλος παραπάνω; Υπάρχουν και αδιαπραγμάτευτα πράγματα, σε όλους τους πολιτκούς χώρους, στα οποία δεν υποχωρείς.

      Ας μην προτρέχουν οι διάφοροι ξερόλες, που προτιμούν τις χυδαίες συκοφαντίες από τα πολιτικά επιχειρήματα.

      Διαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ (οριστικά από την 3η Συνδιάσκεψη του και μετά) και το ΚΚΕ γιά ένα και μόνο σχέδιο αποτελούν όχημα: την αναπαραγωγή τους. Και τίποτε άλλο απολύτως. Αυτό εξυπηρετούν και η πολιτική τους σε αυτό και μόνο αποσκοπεί.

    Δεν θα σκάσει απολύτως κανένα κανόνι ούτε στο σύριζα ούτε στο Συν. Οι διαφωνούντες είναι επαγγελματίες διαφωνούντες και εξυπηρετούν το ίδιο ακριβώε σχέδιο με τους μη διαφωνούντες.
    Καμία σύγκρουση δεν θα γίνει, μόνο κάτι ψοφοδεείς τρόσκες του κώλου θα γκρινιάζουν για τούτο και κείνο, γιατί απλούστατα αυτό το ρόλο παίζουν στη φαρσοκωμωδία του συριζαριού.

    Οι επιχορήγες, οι αποσπάσεις, οι υπεργολαβίες, τα μιστά και τα λοιπά έρχονται επικουρικά (και καθοριστικά) γιά να επισφραγίσουν την παράσταση.
    Ιδιαίτερα σήμερα που θερίζει η ανεργία, τι καλύτερο να παίρνεις από κάτι κατοστάρικα μέχρι δυό χιλιαρικάκια γιά χαβαλέ δουλειά κάνοντας και το κέφι σου με την πολιτική. άσε που πουλάς και μόστρα.
    Ποιές διαφωνίες λέμε τώρα;
    Εδώ οι πιό φανατικοί του ευρώ, της ανανέωσης και της ταξικής πάλης, δηλαδή η ίδια η ομάδα Τσίπρα έχει κάνει τουμπεκί τα πάντα και θα καταπιεί κι άλλα κι άλλα, όσα θες, προκειμένου να παίζει τον αριστερό ηγέτη.
    Και παίζουν χαλαρά και άνετα και στα παπάρια τους όλα, διότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός και έτσι θα εκβιαστούν παάαλι οι περισσότεροι να το ρίξουν Σύριζα. Αφού εναλλακτική είναι οι μπάτσοι του Περισσού ή η κρετινωδία της Ανταρσύα...
    μήπως πρέπει να επικαιροποιηθεί το σύνθημα "Μαύρο στα αστικά κόμματα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ψάχνετε ασφαλώς τον ,,τέλειο,, κόσμο και την αριστερά του ονείρου σας.
    Προσγειωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέλο Νταβά,είσαι απόλυτα σωστός.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ όπως τα γράφεις.
    Με το 'μπάτσοι του Περισσού' και 'κρετινωδία ΑΝΤΑΡΣΥΑ' μόνο διαφωνώ,αλλά μικρή σημασία έχει.
    Άλλωστε τα χιλιαρικάκια και οι επιχορήγες πέφτουνε και εκεί.
    Με όλους δαύτους οι Παπαδήμοι και η Τρόικα κάνουν πάρτι και θα κάνουν για πάντα πάρτι.
    Αρκεί να πέφτουν τα μιστά και οι επιχορήγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο τις λιγες φορες που ταυτιζεται η αποψη μου με ποστ του ΕΟΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

    Ξεφτιλα και μονον τα σωσιβιακια σε ατομα που οικοδομησαν και υπηρετησαν το καθεστως ΠΑΣΟΚ

    Φαινεται στον ΣΥΝ δεν εμαθαν απο το παθημα των περιφερειακων

    Αναμενουμε το νεο παθημα, που φοβαμαι οτι δεν θα γινει μαθημα..

    Στην τελικη τελικη ακομα και εαν αυριο παρει 40% τι να το κανεις εαν εχεις τα ιδια υλικα,ιδεες,στοχους.μεθοδους με αυτα που σαπισαν τα παντα

    Αξιοπρεπεια εχει μεινει??
    Και ας μην αγωνιουν στον Συριζα, θα περασουν την ΔΗΜ.ΑΡ. εχοντας προσφερει τεραστιες υπηρεσιες δυστυχως στο συστημα....το οποιο πολεμουν υποτιθεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ