ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Προχωράει η εκλογική συνεργασία Καζάκη - Καμμένου


Τα όνειρα και οι αυταπάτες διάφορων αφελών αριστερών που φαντασιώνονταν ότι θα οικοδομήσουν ένα νέο ΕΑΜ ενάντια στους νέους κατακτητές της χώρας, άρχισαν να διαψεύδονται με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Ο Δημήτρης Καζάκης και το κόμμα του, για πολλούς απ' αυτούς τους αριστερούς ήταν το υπόδειγμα της μαζικής δουλειάς, της πολιτικής οξυδέρκειας και της υγιούς έκφρασης του αριστερού πατριωτισμού τους. Πρόσφατα λοιπόν ξεκαθάρισε τους πολιτικούς του προσανατολισμούς σε σχέση με τις εκλογές. Ακούστε τον, στην αρχή της συνέντευξης:

Όμως, η "αντικαπιταλιστική" αριστερά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τον Δημήτρη Καζάκη. Την Τετάρτη 21/3/ 2012 ο Π. Μαυροειδής, (Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της Ε. Ε.και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μαζί με τον Δ. Καζάκη θα είναι οι ομιλητές εκδήλωσης στο Μαρούσι με θέμα: "ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ Ε. Ε.Το εθνικό νόμισμα δεν ενώνει μόνον τον Γιάννη Τόλιο  με τον Ιφικράτη Αμυρά, όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, αλλά και τον Π. Μαυροειδή με τον Δ. Καζάκη...

Για τις αυταπάτες της πατριωτικής αριστεράς και την πολύπλευρη διαπλοκή της με την ακροδεξιά έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο παρελθόν. Όμως, αυτή την περίοδο θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα θίξουμε σε επόμενα δημοσιεύματά μας.

40 σχόλια :

  1. Όμως, αυτή την περίοδο θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα θίξουμε σε επόμενα δημοσιεύματά μας.
    και πολύ καλά θα κανετε. Επιτελους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμάν πιά με αυτό το "ευρώ ή δραχμή"!19 Μαρτίου 2012 στις 4:54 π.μ.

    - Την Τετάρτη 21/3/2012 είναι η παγκόσμια μέρα ενάντια στον ρατσισμό. Φαίνεται ότι τέτοιο πρόβλημα δεν έχουμε στη χώρα μας, γιαυτό αυτή την ημέρα ο Καζάκης και ο Μαυροειδής θα ασχοληθούν, όπως όλες τις άλλες μέρες με "το ευρώ ή δραχμή"

    - Εκτός από συνομιλητές θα είναι και συνδιαδηλωτές (μαζί και με τον Καμμένο) την 25η Μάρτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνον συνομιλητές και συνδιαδηλωτές, αλλά και την κυβέρνηση του βουνού (δηλαδή της δραχμής) μαζί θα την φτιάξουν!

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν ήσουν το Σάββατο στην αντιφασιστική πορεία της ΚΕΕΡΦΑ την οποία στήριξε η ανταρσύα και με ανακοίνωση και με αρκετά πανό. Δεν πειράζει... Εγώ όμως ήμουν εκεί και αν προσπαθείς να ταυτίσεις την ανταρσύα με εθνικιστικές απόψεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι.
      Πάνος Δ.

      Διαγραφή
  3. Ποιός βγαίνει κερδισμένος από τέτοιες εκδηλώσεις όπως αυτή στο Μαρούσι; Η Ακροδεξιά του Καμμένου ή η αντικαπιταλιστική αριστερά του ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    Χαμένοι είναι σίγουρα αυτοί που μεγαλοπιάνονται και νομίζουν ότι στο συντηρητικό πατριωτικό ρεύμα της εθνικής αναδίπλωσης μπορεί να ηγεμονεύσει η Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένω κι εγώ να δω τις θέσεις σας για τις σχέσεις αριστεράς και ακροδεξιάς. Ωστόσο, ας σημειώσω πως η συνύπαρξη σε μία εκδήλωση αριστερών και δεξιών ομιλητών (ο Καζάκης δεν είναι δα κι ακροδεξιός) δεν είναι κακή. Αντίθετα, καλύπτει ένα ευρύτερο πλαίσιο. Τώρα ποιοι είναι εκείνοι που τον ήθελαν αριστερό, δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Καζάκη όχι μόνον τον "ήθελαν" αριστερό, αλλά τον ήθελαν και στα ψηφοδέλτιά τους αρκετοί χώροι της Αριστεράς. Προτάσεις για συνεργασίες και συγκλίσεις με το ΕΠΑΜ έχουν διατυπωθεί αρκετές...

      Διαγραφή
  5. Αγαπητοι φιλοι νομιζω οτι η κριτικη ειναι αν οχι αδικη τουλαχιστον υπερβολικα αυστηρη.Στις καταστασεις που ζουμε μια minimum συναινεση εστω και με πολιτικες δυναμεις που δεν συμφωνεις 100% ειναι προτιμοτερη απο ανουσιες ψευτοαντιθεσεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοια "για υπερβολικά αυστηρή κριτική" έλεγαν για τον Μουσολίνι αρκετοί αριστεροί στην Ιταλία, όταν άρχισε να τα στρίβει από το σοσιαλιστικές ιδέες και να γίνεται φασίστας με όχημα τον "πατριωτισμό". Μετά κτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο, αλλά ήταν αργά!....

      Διαγραφή
    2. Κρίμα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειδικά για τον Π. Μαυροειδή.
      Τζάμπα ξεφτιλίζονται

      Διαγραφή
  6. Τούτη την ώρα μας χρειάζονται οι πάντες.
    Ενιαίο Αντιμνημονιακό μέτωπο κατά των τραπεζών και των κερδοσκόπων.
    Δεν περισεύει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Καμένος τη δεκαετία του 90 είχε κάτι ωραίες φιλίες με τη χρυσή αυγή. Δεν είναι ακροδεξιός. Ακροδεξιός είναι ο Αδωνις, ο Καμένος είναι νεοφασίστας. Απλά είναι πονηρός και ξέρει να κρύβεται. Επίσης είναι και παρανοικός. Καλά ξεμπερδέματα Καζάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως πήρες πολύ φόρα? με το συμπάθειο..
      έτσι εύκολα βάζεις ταμπέλες..

      Διαγραφή
  8. Να γιατί το ΜΟΝΟ μέτωπο και η ΜΟΝΗ ενότητα μπορεί να είναι ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, αντιρατσιστική ενότητα, μόνο για Πολιτικά Αιτήματα κατά του Φασισμού είτε της εξουσίας είτε των υποστηρικτών της. Με τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ αιτήματα δεν μπορεί να υπάρξει μέτωπο αριστεράς ή κινδυνεύει να γίνει Φασισμός. Η Λυδία λίθος ή ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ είναι ο αντιρατσισμός, όχι τα μέσα ή έξω από το ευρώ, τα δάνεια, οι τόκοι και μαλακίες... Πρώτα ο άνθρωπος και η σχέση του με την εξουσία... Η πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΆΤΕ ΚΑΛΆ,ΠΌΣΗ ΒΛΑΚΕΊΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΝΤΈΞΟΥΜΕ.Εχετε καταλάβει ότι παίζετε η ζωή μας και ο μόνος τρόπος να σταματήσει είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα.Οι αριστεροί τον Καζάκη τον λένε δεξιό και οι δεξιοί κομμουνιστή.Εχετε καταλάβει τους λόγους της κρίσης,αμφιβάλλω,δεν σας νοιάζει η λύση ,αλλά το κώλημα στο κεφάλι σας.Ο Καμμένος είναι δεξιός,δεν του έχω καμμιά εμπιστοσύνη.Αλλά έχω χάσει και οποιαδήποτε ελπίδα από τους αριστερούς σαν εσάς.ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ.Φασισμος πολλων ειδων υπαρχει.Η έξαθλίωση και η πείνα φέρνει τον φασισμό,αν δεν το κατάλαβες 6.54.Δεν βλέπετε το πρόβλημα σας,τα βάζετε συνέχεια με τον Καζάκη.Πόση απογοήτευση από τους αριστερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ . Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΩΣ "ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΣΗ ΤΗΣ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΨΕΙ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ,ΓΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ,ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ,ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

      Διαγραφή
  10. Βέβαια την εκδήλωση την κάνει ο σύλλογος των δασκάλων της περιοχής,αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους διάφορους δήθεν υπερεπαναστάτες.

    Θα σου πρότεινα επίσης να προβληματιστείς ότι είσαι ο μόνος που συγκρίνεται με τον Καζάκη σε αντί-αριστερό μένος.

    Σταμάτα να αναπαράγεις όλη την ώρα την θεωρία των άκρων που ταυτίζονται κτλ.Ειλικρινά θυμίζεις όλο και περισσότερο Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο Καζάκης εκφράζει έναν αφελή γενικόλογο μικροαστικό θυμό.Η κατεύθυνση αυτή είναι ενσωματώσιμη από την ακροδεξιά,και η αριστερά οφείλει να είναι απέναντι της.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι από την πρώτη στιγμή,βρες σε άλλους χώρους της αριστεράς φωνές που τα καλοβλέπουν.Για παλαιικό μέτωπο γενικά πχ μιλάει η ΚΟΕ.Από την άλλη ο Τσίπρας την προηγούμενη βδομάδα έλεγε στο KONTRA ότι καλοδεχούμενη η ...ψήφος εμπιστοσύνης από τον Καμμένο στην ...αντιμνημονιακή κυβέρνηση .

    Το να εύχεσαι όμως και να προσπαθείς αυτός ο κόσμος(που ψάχνετε σε ΕΠΑΜ,Σπίθες κλπ) να πάει στην ακροδεξιά μια ώρα αρχύτερα είναι τραγικό λάθος.

    Επίσης ξεχνάτε μια μικρή λεπτομέρεια:ο Καμένος δεν είναι με την δραχμή.Θα βόλευε πάρα πολύ την δήθεν ντούρα ταξική γραμμή που ακούω και διαβάζω από διάφορους(ΔΕΑ.ΕΟΣ ΚΑ) ότι η ελληνική αστική τάξη,δεν ...έχει προτίμηση στο νόμισμα,ή ότι έχει αρχίσει να γυρνάει προς δραχμή (με επιχείρημα την προεκλογική εκστρατεία της ...Λεπέν )να λέει δραχμή αλλά δεν σας βγήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια σύντομη απάντηση:
      - 1)Παρπαρτού δια πάσαν νόσο και μαλακία:
      "εκφράζει έναν αφελή γενικόλογο μικροαστικό θυμό"

      - 2)Έχει μεγάλη πλάκα που στα εθνικά μέτωπα συμπλέεις με τον Τσίπρα, επικαλούμενος τα λόγια του: "ο Τσίπρας την προηγούμενη βδομάδα έλεγε στο KONTRA ότι καλοδεχούμενη η ...ψήφος εμπιστοσύνης από τον Καμμένο στην ...αντιμνημονιακή κυβέρνηση " Μακάρι να βοηθήσεις αυτή η σύμπλευση να μην μείνει στα λόγια αλλά να προχωρήσει και σε μια κοινή εκλογική κάθοδο! Σοβαρά το λέω δεν κάνω πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Η εμμονή σας ενάντια στον Τσίπρα γίνεται κουραστική.
      Το εγχείρημα Αλαβάνου απέτυχε και τώρα πήρατε εργολαβία την λασπολογία.
      Περαστικά σας, ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Τσίπρα θα είναι εκεί για να σας κάθεται στο στομάχι

      Διαγραφή
  11. Η συμμετοχή του Μαυροειδή στην εκδήλωση χρεώνεται πολιτικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Όταν ο Τσίπρας αναπαράγει συνέχεια την καραμέλα της "καλής Ε.Ε." και της "ισχυρής Ελλάδας μέσα στην Ε.Ε." (που 'σαι Σημίτη)τότε τι σύντροφοι ΕΟΣ;;Ή το άλλο με τους ασφαλίτες (χιλιάδες) που "προβοκάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ" (γιατί άραγε, αφού στηρίζει Ε.Ε;
    Για να μην μιλήσουμε για το "νέο πατριωτικό ΕΑΜ".
    Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά.Όχι τουλάχιστον στο όνομα της εργ. τάξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούφ πια με τις μ@...19 Μαρτίου 2012 στις 9:55 μ.μ.

    Unknown,
    γιατί βρε κουφάλες τότε που πήγε η χρυσή αυγή στην χαλυβουργική και μίλησε για ένα λεπτό ο Σιφωνιός στο μικρόφωνο με τους χρυσαυγίτες σαν πέσανε τα μαλιά; Μια προσφώνηση έκανε ο άνθρωπος, δεν έκανε ολόκληρη εισήγηση για το πως θα κάνουν μαζί κυβέρνηση!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι μικρός που είναι ο κόσμος!Γιάννη Τόλιος,Ιφικράτης Αμυράς, Π. Μαυροειδής Δ. Καζάκης, όλοι μια παρέα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.epam-hellas.gr/Deltia_typou/680/Anakoinosi_tis_prosorinis_politikis_epitropis.htm
    Για τον Ιφικράτη Αμυρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΕΟΣ με τις ενδοσκοπησεις σας >> ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ - δεν το χετε καταλαβει?? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ο καζακης πηρε τους δρομους, τα χωρια και τις πλατειες και μιλαει οπου μπορει: αυτο ειναι πιο εντιμο απο εσας που μεσα στη ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ δεν κανετε βημα χωρις το αριστερομετρο: ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΟΣ δεν είχα χρόνο να δω ολόκληρο το βίντεο σύμφωνα πάντως με όσα είπε ο Καζάκης στη προηγούμενη διαδικτυακή του εκπομπή διαπραγματεύεται συνεργασία με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις (πλην του ΚΚΕ). Άρα για να λέει «όλους» προφανώς εννοεί ότι βρίσκεται σε συνομιλίες και με ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΚΚΕ φυσικά έφαγε πόρτα όπως ήταν αναμενόμενο.
    Μπορείτε να με προσανατολίσετε πάνω στις απόψεις του Ιφικράτη Αμυρά; Τώρα είδα την ανακοίνωση του ΕΠΑΜ αλλά δεν τον γνωρίζω τον τύπο και έτσι δεν καταλαβαίνω τον ντόρο γύρω απ τ' όνομα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άμα περίμενε ο λαός αυτήν την αριστερά να τον βοηθήσει και να τον οργανώσει...
    Άρε ήρωες της αντίστασης που είστε να καμαρώσετε την κατάντια των παιδιών σας, που το μόνο που τους νοιάζει είναι η γκρούπα τους.
    Κρίμα για τα χρόνια που έφαγα τρέχοντας και ελπίζοντας στα κόμματά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά,
      δεν περίμενε την Αριστερά, γιαυτό πήγε στην ακροδεξιά!

      Για δόκιμο μέλος της χρυσής αυγής, περνάς την 1η δοκιμασία της φασιστικής προπαγάνδας.

      Διαγραφή
  18. tsipρασ καμενοσ επαμ ανταρσυα μαριασ δημαρασ ολοσ ο κοσμος εναντια στο μνημονιο που ειναι καπως σοβαρος για να παρουν οι αντιμνημονιακοι την κυβερνηση εαν γινουν ποτε εκλογες και μετα βλεπουμε,να κανουμε σταση πληρωμων να συλλαβουμε την τροικα και τουσ δοσιλογους και παμε παρακατω.Η διαχωριστικη γραμμη δεξια αριστερα δεν υπαρχει.Υπαρχει μνημονιακος υπερ τησ κατοχησ του 4 ραιχ ή αντιμνημονιακοσ εναντια στην κατοχη την τροικα το δντ.[οι αντιμνημονιακοι που ειναι υπερ του ευρω και τησ εοκ ειναι απλα απατεωνες και λαμογια γιατι δε μπορει να κανεισ σταση πληρωμων και να θελεισ να σε δανειζουνε για να πληρωνεισ τα παρανομα δανεια ή να περιμενεις να σου δινει ευρω αυτος που πασ να καταστρεψεις με τη σταση πληρωμων]Ολοι μαζι λοιπον και τα λαμογια τησ αριστερας και οι γνησιοι φιλοι του εργατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άρμενο Κούπτσιος21 Μαρτίου 2012 στις 12:42 π.μ.

    Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει διακηρυγμένο στόχο την έξοδο από το Ευρώ. Ο Καμμένος είναι υπέρ τους ευρώ. Που βλέπεται να προχωράει η συνεργασία "σύντροφοι"?
    Ευσεβείς πόθοι "βολεμένων αριστερών" που βλέπουν μάλλον να ξεβολεύονται προσεχώς...Μην εκτίθεστε τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο ίδιος ο Καζάκης το δηλώνει ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με τον Καμμένο! Δεν άκουσες τι λέει στο video;

      Διαγραφή
    2. Άρμενο Κούπτσιος22 Μαρτίου 2012 στις 8:32 μ.μ.

      Ο Καζάκης λέει συζητάμε με πολλούς και με τον Καμμένο. Εσύ δεν διάβασες τον δεύτερο βασικό στόχο του Ε.ΠΑ.Μ.? Η κάνεις σα να μην υπάρχει για να λές αυτά που θα καταλάβαινες, είτε τα έλεγε ο Καζάκης, είτε όχι?

      Διαγραφή
  20. Αυτό το κείμενο δημοσιεύεται σε αρκετά blog τις τελευταίες ημέρες:

    Οι πληροφορίες που έρχονται δείχνουν οτι οδηγούμαστε σε ενα ευρύ αντιμνημονιακό κίνημα με την συμμετοχή δεξιών-αριστερών-κεντρώων δυνάμεων με την στήριξη και του Μίκη Θεοδωράκη.
    Οι συζητήσεις...

    είναι υπαρκτές απλώς δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία. Μάλιστα απο οτι μαθαίνουμε υπάρχει προσπάθεια για προσέγγιση και άλλων έντιμων πολιτικών δυνάμεων που καταψήφισαν τα μνημόνια όπως του Π. Κουρουμπλή.

    Αν τελικά επιβεβαιωθούμε θα μιλάμε για πλήρη ανατροπή στο πολιτικό σύστημα αφού η ένωση όλων αυτών των δυνάμεων, τους δίνει άλλη δυναμική... δυναμική ίσως πρώτου κόμματος στις επικείμενες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ναι, ναι και το επιχείρημα που το συνοδεύει αυτές τις φήμες είναι συνήθως αυτό:

    ο Άρης ο Βελουχιώτης και ο Ναπολέων Ζέρβας για να ρίξουν την γέφυρα του Γοργοποτάμου συνεργάστηκαν, εμείς σήμερα δεν μπορούμε να μιμηθούμε το παράδειγμά τους και να διώξουμε ξανά τους Γερμανούς;


    στο ρόλο του Βελουχιώτη ο Καζάκης και στο ρόλο του Ζέρβα ο Καμμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάτι τέτοια ακούνε οι αριστεροί και χαίρονται, τρομάρα τους!

    Επένδυσε στο αντιμνημονιακό μένος των δεξιών που καλλιεργήθηκε εδώ και δυο χρόνια από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ξεπετάχτηκε με το νέο κόμμα του για να θερίσει ότι έσπειραν άλλοι!

    Αρκετοί δεξιοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν το ναι του Αντώνη Σαμαρά στον εκβιασμό των εταίρων μας και προτίμησαν να ακούν....τον ανέξοδο και τζάμπα μάγκικο λόγο του
    Πάνου Καμμένου.

    Μέχρι εδώ τα είχε καταφέρει μια χαρά ο κάτοικος των νοτίων προαστίων και μελλοντικός προστάτης των ανέργων της χώρας μας.

    Έλα όμως που οι …αριστερές ζειμπεκιές του Πάνου, άρχισαν να γυρνάνε τα έντερα του αγνού δεξιού ψηφοφόρου που τον ακολούθησε!

    Πρώτα μας ήρθαν τα σαλιαρίσματα με τον Τσίπρα.

    Ξέρετε αυτόν που έβριζε πρωί μεσημέρι και βράδυ τον Καραμανλή και τη ΝΔ, αυτόν που σιγοντάριζε τους γνωστούς άγνωστους, τον άνθρωπο με τις αγαπημένες ….Σκοπιανές συνιστώσες του!

    Μετά μας ήρθε το φλέρτ και ο ….αρραβώνας με τον γνωστό Σκοπιανολάγνο αριστερόστροφο οπαδό της δραχμής …Καζάκη!

    Και τώρα έρχεται η σειρά της συνεργασίας με το αριστερό άρμα πολιτών του Δημαρά!!!
    Είναι μετά να μην απογοητεύεται ο δεξιός;


    από εδώ:
    Απογοήτευση στους δεξιούς ψηφοφόρους από την αριστερή στροφή Καμμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε που γράφεις το κείμενο.
    Το νέο ΕΑΜ δεν είναι καθόλου φαντασίωση.
    Είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε σήμερα.
    Φαντασίωση (απάτη σκέτη,καλύτερα...) είναι να θεωρεί κανείς ότι το νέο ΕΑΜ θα φτιαχτεί με το ΕΠΑΜ παρέα με τον Καμένο.
    Φαντασίωση είναι να πιστεύεις ότι ο Τσίπρας και η παρέα του με τις δεξιο-σοσιαλδημοκρατικές θέσεις τους και την ευρωπληξία τους μπορούν να βοηθήσουν σε ένα νέο ΕΑΜ.Δεν μπορούν τα παλικάρια.Γι'άλλα πράγματα είναι φτιαγμένα.
    Και πάνω απ'όλα.Φαντασίωση είναι να πιστεύει κανείς ότι το νέο ΕΑΜ είναι ποτέ δυνατόν να γίνει χωρίς το ΚΚΕ.
    Από τη στιγμή λοιπόν που το ΚΚΕ δε θέλει και ο Τσίπρας δε μπορεί,η προσπάθεια για το νέο ΕΑΜ δε μπορεί να προχωρήσει.Είναι καταδικασμένη.
    Όσο και να χτυπιέται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (την οποία εκτιμώ πολύ για τις θέσεις που παίρνει),όσα καλά κείμενα και να γράψει η ΙΣΚΡΑ κι ο Λαφαζάνης,το παιχνίδι θα είναι στημένο και στα μέτρα τους και θα βγάλουν τη 10ετία όπως ακριβώς τη θέλουν.
    Τα υπόλοιπα πλέον είναι προσπάθειες κάποιων να χωθούν στη Βουλή με οπορτουνιστικές συμμαχίες και κινήσεις και τίποτε περισσότερο.
    Όσο για το ΕΠΑΜ,αλλιώς ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι,και αλλιώς καταλήγει.
    Από ένα κίνημα που θα μπορούσε να είναι μέρος της λύσης και να ενώσει κομμάτια του λαού,
    το ΕΠΑΜ μετατρέπεται σε παράρτημα της ΝΔ (μέσω Καμένου) και δεξαμενή ψήφων της λαϊκής δεξιάς.
    Τις επιθέσεις του Καζάκη στην Αριστερά,αν και έχουν αρκετά στοιχεία αλήθειας μέσα τους,δε μπορείς να τις πάρεις στα σοβαρά από τη στιγμή που συνεργάζεται με τη ΝΔ Νο2 που έφτιαξε ο Καμένος.
    Ακόμα,την ίδια ώρα που έφευγαν αρκετοί αριστεροί απ'τους πυρήνες του ΕΠΑΜ (όχι όλοι οι αριστεροί,
    αλλά έτσι όπως το πάνε θα τους φύγουν και οι υπόλοιποι) άρχισαν να μπουκάρουν οι Αμυράδες.
    Σύμπτωση;
    Την ίδια στιγμή που άρχισαν να φεύγουν αρκετοί αριστεροί και να μπαίνουν οι Αμυράδες,είχαμε τριπλή στροφή:ξέσκισμα στην αριστερά,κουβέντες με Καμένο και ρητορική περί κόμματος.
    Ποιος τολμούσε να μιλήσει για ''κόμμα ΕΠΑΜ'' πέρυσι το καλοκαίρι ή ακόμα και τον Οκτώβριο;
    Κάπως έτσι,απ'τις πολλές χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη του ΕΠΑΜ,φτάσανε να έχουν 4000 και οι μισοί να μην ψηφίζουν στην ψηφοφορία αν θα γίνει κόμμα
    (άρα οι συγκεκριμένοι,50%,σίγουρα δεν έσκιζαν και τα ρούχα τους για να γίνει κόμμα το ΕΠΑΜ).
    Σκεφτείτε τι θα γίνει τώρα που θα τους ξεφουρνίσει το νέο ο Καζάκης και θα τους πει ''κατεβαίνουμε στις εκλογές μαζί με τον αγωνιστή της αντίστασης τον τρόμο των ολιγαρχών τον εφιάλτη των ευρωκρατών τον τιμωρό των εφοπλιστών του Δασκαλόπουλου και του Φιλίππου,τον Πάνο τον Καμένο''.
    Καμιά 1000άρα θα πάει να ψηφίσει.
    Και 100% ναι να πούνε αυτοί,ο εκφυλισμός ενός κινήματος είναι εκφυλισμός ενός κινήματος.
    Απ'τις 20 χιλιάδες,στις 4,στις 2,στους χίλιους...
    Και μπορεί τον Αμυρά να τον διώξανε,αλλά οι Αμυράδες είναι ακόμα μέσα...
    Την κάνανε τη δουλειά τους οι δεξιοί στο ΕΠΑΜ.
    Στοχοποιούσαν τους αριστερούς,τους συκοφαντούσαν ότι θέλανε να στήσουνε ''το αριστερό μαγαζάκι τους'' κλπ κλπ, μόνο και μόνο για να φτιάξουνε ΟΙ ΙΔΙΟΙ το δεξιό μαγαζάκι τους και να κάνουνε το ΕΠΑΜ ουρά του Καμένου.
    Κλασική προβοκατόρικη,μην πω και πρακτόρικη,
    τακτική:σε καρφώνω και σου αποδίδω κάτι που θέλω να κάνω εγώ.
    Συμπέρασμα;
    Γάμησέ τα είναι το συμπέρασμα,αλλά τέλος πάντων πρέπει πάντα να κάνουμε ό,τι μπορούμε με βάση τις δοσμένες καταστάσεις και τα υλικά που υπάρχουν,αλλιώς θα παίρναμε τα βουνά.
    Μακάρι να μπορούσε να υπάρξει μια προσέγγιση ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Θα σήμαινε πολλά.
    Αφού αυτό δε γίνεται,ας στηρίξουμε ένα από τα δύο και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. απο οτι φαινεται δεν ακουτε τις ομιλιες που κανει ο καζακησ και την εκπομπη αε.Ο προεδρασ προτεινει απαλλοτριωση των πλουσιων των 3000 συπματριωτων μασ που εχουν 1,5 τρισ ευρω κινητη και ακινητη περιουσια στην ελλαδα.κρατικοποιηση των 10.000 οφσορ και απαλλοτριωση της περιουσιασ τουσ δεσμευση των ρευστων διαθεσιμων των 140 μεγαλων εταιρειων.Ολα αυτα δε μπορουμε να τα χαρακτηρισουμε σαν ελευθερη οικονομια δαν δεξια -πασοκικη πολιτικη αλλα μαλλον σαν αναρχοκομμουνιστικη.Το επαμ οπως η ανταρσυα και το κκε μιλανε για εξοδο απο ευρω και εοκ και κοψιμο νομισματος.Αυτο ειναι δεξια ή αριστερη προταση?Η δεξια και η αριστερα ειναι ξεπερασμενες εννοιες.Το ερωτημα ειναι ναι ή οχι στην κατοχη και το 4 ραιχ,επανασταση λαικη ειρηνικη απο τους ερτγαζομενους οπως λεει το επαμ και η ανταρσυα ή πασο στους τοκογλυφους οπως κανουν κκε συν και αλλοι?.Συναγωνιστες,απο αυτη την κριση αν παμε πασο οπως προτεινει η ψευτοαριστερα που καποτε ολοι συμμετειχαμε ,δε θα μεινει τιποτα εκτοσ απο καμενη γη και ερειπια.Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ γιατι δεν υπαρχει αυριο με το μνημονιο.Η πουλημενη αριστερα του ευρω και της επουρανιασ βασιλειασ ,ασ παει πασο.Εμεισ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κε Καραμπα οι προτάσεις αυτές δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι είναι αριστερές και ριζοσπαστικές.Ο αγωνιστής αντιμνημονιακός,το φόβητρο των τοκογλύφων,ο Πάνος ο Καμένος όμως με τον οποίο θα συνεργαστείτε,είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς,κατά του κράτους,και υπέρ του ευρώ.
    Λέει που και που καμιά παπαρολογία για το Μνημόνιο,αλλά ΟΠΟΙΟΣ δε θέλει ΡΗΞΗ με ευρώ και ΕΕ,είναι απατεώνας και ως προς τα αντιμνημονιακά.
    Δεν τα πιστεύει αυτά που λέει,και όταν έρθει η ώρα θα πει ''πρέπει να μείνουμε στο ευρώ'' και ''πάμε για επαναδιαπραγμάτευση''.Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Καμένο.Ισχύει και για τον Τσίπρα και τη δεξιόστροφη ευρώπληκτη σοσιαλδημοκρατική παρέα του.
    Αλλά αναρωτιέμαι.Θα πάτε να συνεργαστείτε με τον Καμένο,τον Μαρκόπουλο,τον Ζώη,την Κουντουρά,τον Μελά κλπ;Πηγαίντε,αλλά θά'χετε γίνει παράρτημα της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. συναγωνιστα απο πανω πολυ σωστα τα λες ,ότι σταση πληρωμων διαγραφη του χρεους δε μπορει να γινει με ευρω και εοκ.Ειναι καραμπινατη απατη αυτα που λενε οι καμενοσ τσιπρασ μαριασ κα για να μεινουμε στο ευρω που μασ το δινουνε αλλοι δεν το τυπωνουμε εμεις,ειναι ενα ξενο σκληρο νομισμα όπως ηταν η χρυση δραχμη πχ.Και εμενα δε μου φαινεται λογικο ο καμμενοσ που εχει ρευμα και βουλευτες τησ δεξιας αρκετουσ να συν εργαστει με τους αναρχοκομμουνιστες του επαμ.Δεν ειναι λογικο ειναι μαλακια.Εμενα πες μου να παω να ψηφισω Μαρκοπουλο.Θα ειχε ενα νοημα εαν συριζα ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΜΕΝΟς ΕΠΑΜ ΜΑΡΙΑΣ δημαρασ οικολογοι κατεβαινανε ολοι μαζι εναντια στο μηνομιο αλλα αυτο δε γινεται πλεον.Οποτε ας ραψουμε κοστουμια του υποψηφιου.Ψηφιστε με γιατι θα φερω ποταμια και θα σασ κανω παιδια κοκ κοκ,το καθε γκρουπουσκουλο θα κατεβει μονο του και αγιος ο θεοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. παιδιά θα του πρότεινα του κ. καμένου να πάρει και τον λεβέντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ