ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Αναδημοσίευση από τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Η πρώτη πολιτική έρευνα της VPRC για το 2012, που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα» την Πέμπτη, καταγράφει...
Δημοσκόπηση ΣΟΚ: Ραγδαίες αλλαγές στην πολιτική σκηνή ραγδαίες αλλαγές στην πολιτική σκηνή και στους πολιτικούς συσχετισμούς.
Η πτώση του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζεται αμείωτη και με έντονους ρυθμούς, φέρνει το κόμμα στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου, πίσω από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 13%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από 12,5% και το ΠΑΣΟΚ 12%, ανοίγοντας την ψαλίδα με τη ΝΔ στις 18,5 ποσοστιαίες μονάδες!
Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 6% , οι Οικολόγοι 3%, ενώ Δημοκρατική Συμμαχία, Αρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή κινούνται στο 2,5%, ενώ 1% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Η ανατροπή αυτή είναι ιλιγγιώδης για τα πολιτικά χρονικά της Μεταπολίτευσης. Ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος φαίνεται να κλείνει, αφού, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αποσύρεται από το επίκεντρο της πολιτικής σκηνής και ο δικομματισμός. Η ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ αφήνει τη ΝΔ μόνη της ως «ισχυρό πόλο» του κομματικού συστήματος, εξαιρετικά αδύνατη, όμως, σε επίπεδο εκλογικής επιρροής, που πεισματικά αρνείται να υπερβεί το όριο του 33% των προηγούμενων –καταστροφικών γι’ αυτή– εκλογών.

ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ παλεύουν ισοδύναμα αυτή τη στιγμή για τη δεύτερη θέση, που θα τους φέρει σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, ο κατακερματισμός του κομματικού συστήματος είναι τέτοιος, που δεν αποκλείεται η επόμενη Βουλή –η Βουλή της νέας Μεταπολίτευσης, όπως φαίνεται– να είναι επτακομματική, οκτακομματική ή ακόμη και εννεακομματική!
Η κατάρρευση δε της εικόνας της κυβέρνησης Παπαδήμου (δείκτης δυσαρέσκειας από την κυβερνητική πολιτική 92%) έχει συμπαρασύρει επίσης σε πτώση τον ΛΑΟΣ.

Η συνέχιση της τρικομματικής συνεργασίας φαίνεται να «καταδικάζει» εκλογικά τα τρία σημερινά κυβερνητικά κόμματα.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, η σταθερότητα του ΚΚΕ και η δημοσκοπική επανεμφάνιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν και δεν συγκλίνουν σε ενιαίο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, αποτελούν σοβαρό παράγοντα ανισορροπίας του υφιστάμενου συστήματος.

12 σχόλια :

  1. Χμμμ. Καλή ιδέα!

    Δείχνουμε τη Χρυσή Αυγή στο 2,5 (tooooooo much) και έτσι λέμε σε κάτι περίεργους (αλλά όχι τόσο σκληροπυρηνικούς) που θέλουν να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ π.χ. να πάνε στα μεγάλα μαντριά, κυρίως στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι παίρνει, αντί για 1 το πολύ 1,5% που θα έπαιρνε κανονικά, 0,7%.

    Επίσης κλείνουμε στους ΠΑΣΟΚους το ματάκι να πάνε να ψηφίσουν ΔΗΜΑΡ (και δευτερευόντως ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Οι ΠΑΣΟΚΟΙ που είναι και πιο πολυπληθείς πράγματι ψηφίζουν και εκλέγουν διάφορους όπως Ψαριανός, Λεβέντης, Κουρουπλής, Μητρόπουλος, Ζίγδης κ.λπ. βάζουμε και μερικούς Θεοδωράκηδες και ολίγην από ατόφιο ΣΥΡΙΖΑ (μέσα και το ΑΡ) και να 'σου η ανάταξη του πολιτικού σκηνικού. Και λίγο παραπάνω ΚΚΕ να κρατάει τα αριστερά μπόσικα με ολίγην από χάπενινγκ.

    Καλό το σεναριάκι;

    Τότε βέβαια οι μισθοί μας θα είναι 12 θα παίρνουμε 500-600 ευρώ, αν δεν είμαστε άνεργοι ή ωρομίσθιοι ή με μπλοκάκι ή μαύροι κ.λπ.

    Να τις βράσω εγώ αυτές τις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συζήτηση καφενείου γιά να σπεκουλάρουμε πόσο θα πάρει το ένα και το άλλο κόμμα στις εκλογές προφανώς και είναι άσκοπο να μπούμε.
    Πρέπει ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι Βερναρδάκης (VPRC) και Μαυρής είναι ιδαίτερα αναξιόπιστοι. Όταν λέμε ιδιαίτερα ενοούμε εντελώς. Ο απατεώνας ο Βερναρδάκης έκανε πάντα σέρβις σε Συν (και μετά, ανάλαογα, και σε Κουβέλη) σε συνδυασμό με σπρώξιμο ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι συνήθως ασαφές πώς και αν κάνει αναγωγές. Γιά Μαυρή τι να λέμε, ουσιαστικά υπάλληλος του Αλαφούζου.
    Επαναλαμβάνω πάντως ότι σε αυτό το ρευστό σκηνικό είναι ανόητο να κάνουμε σπέκουλα απόδω κι από κει. η σπέκουλα προσφέρεται σε διάφορους αριστεροειδείς με άμετρη εκλογομανία και εκλογολαγνεία που τώρα το μόνο που κοιτάνε είναι τα γκάλοπ (των δικών τους).
    Δεν πιστεύω πάντως έτσι εύκολα ότι ΚΚΕ, Κουβάλης και τσίπρας φτάνουν το 40%.
    Μπουρμπούτσαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα κρασια σε οσους θεωρουν οτι ειναι τοσο χαμηλα το πασοκ

    μακαρι αλλα δεν το πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%;

    Άντε να πάει και 2%...

    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ & ΜΙΖΕΡΙΑ για τους καθαρούς και ντούρους επαναστάτες της Αριστεράς

    Παρ' όλα αυτά, το καλάμι καβαλημένο και οι ινστρούχτορες κουνάνε το δακτυλάκι σαν τον Λένιν το 17, περιμένοντας το τέλος του καπιταλισμού εδώ και τώρα!

    Που πας ρε Καραμήτρο!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ, η τσόντα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, παίζει στα ίσια το κώμα της εργατικής τάξης;

    Αυτά βλέπει ο ΤΣΙΠΡΑΣ και αλληθωρίζει προς τον Καμμένο...

    Τι γίνανε οι ταξικοί αγώνες και το ΠΑΜΕ; Δεν καταγράφονται στην βουλή παρά μόνον στις ταξικά περιφρουρημένες παρελάσεις του κόμματος;

    Και οι πατριώτες και θρησκευόμενοι της Κανέλη, οι "θεός φυλάξει από τα μαύρα και την αναρχία" οικογενειάρχες της Παπαρήγα, οι "ένα είναι το κόμμα" του Μαϊλη, που πήγαν αυτοί;

    Το αποτέλεσμα της ταξικής πάλης;

    - Αντί ο Περισσός να κόψει το κεφάλι του Καπιταλισμού, μάλλον το κεφάλι του Μπογιόπουλου κινδυνεύει να πέσει...

    Και το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ ονειρεύεται "ωραία κατάσταση - μεγάλη αναταραχή"!

    Μάλλον θα πρέπει να κόψει τα ληγμένα του υπαρκτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ^
    την ειπες και σημερα μικρε λενινισκο ετσι?
    γιατι δεν τα διορθωνεις εσυ αφου εισαι ο τιτανομεγιστοτεραστιος θεωρητικος με το απιστευτο στρατηγικο μυαλο....αλλα κατσε ξεχασα, εσυ μαλλον δεν θα εχεις ενσημο δουλειας ουτε μερα απεργιας απλα μπαρουφολογεις στο διαδικτυο

    γεμισαμε επαναστατες του κ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - άλλος ένας χαφιές, που γνωρίζει ποιοί έχουν ένσημα δουλειάς και ποιοί απεργούν!

      - Μήπως, θα πρέπει να αναρωτηθείς, αν είμαι απολυμένος από το κώμα της εργατικής τάξης, πως μπορεί να απεργήσει ένας άνεργος;

      - "Μέρα απεργίας" εννοείς προφανώς τις μέρες απεργίας που έχει κάνει η "πουλημένη" ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Γιατί το ΠΑΜΕ δεν έχει κάνει άλλες απεργίες, δικές του πέρα απ' αυτές; Έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  7. Τα κώματα εξουσίας θα αλλάξουν τραγουδάκι και θα σωθούν.Αντί του παλιού σουξέ "ψήφισέ με για να διοριστείς",θα παίξουν το"ψήφισέ με για να μην απολυθείς" με μεγάλη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΩΜΜΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ.Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής Γιάννης Παπαμιχαήλ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ., θα εισηγηθεί το θέμα «Αντιφάσεις και αδιέξοδα της Αριστεράς: η υποβάθμιση του εθνικού ζητήματος και η ανάπτυξη του αριστερού κοσμοπολιτισμού στην μεταπολίτευση».

    Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ., Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων και Στουρνάρη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά μερικοί αριστεροί τώρα πήρατε χαμπάρι τι έχει μαζέψει εκεί ο ''ηγετης''.Αποσκίτης και Παπαμιχαήλ που είναι ηγετικοί του Καζακη ιδρυσαν την ρατσιστική πρωτοβουλία ''επιτροπη για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης''.Για του λόγου το αληθές ρίξτε ενα googlαρισμα.
    Γ.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...την ρατσιστική πρωτοβουλία ''επιτροπη για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης''Χαχα! Το απραβίαστο των συνόρων, που θεωρείται δεδομένο σε όλες τις χώρες του πλανήτη-ασχέτως συστήματος-εδώ θεωρείται ρατσισμός!Πολύ προχώ η Ελλάδα!

      Διαγραφή
  10. Άν το πουλί ήταν βιολί, θαμασταν όλοι Παγκανίνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ