ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

παίχτε μπάλα ρε!

Το παρακάτω video το αφιερώνουμε στις μυξοπαρθένες της αριστεράς (όπως για παράδειγμα εδώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! (ΜΕ) ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ) που χύνουν επαναστατικά δάκρυα για την συμπαράταξη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τους επισημαίνουμε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο Αντώνης Σαμαράς να γραφτεί στην ¨πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ¨ και να συμπαραταχτεί με τους αριστερούς που αγωνίζονται και αυτοί για την ¨παραγωγική ανασυγκρότηση¨ της χώρας παρά να συνεργαστεί το ΚΚΕ με οπορτουνιστές και τυχοδιώκτες. 

Το ΚΚΕ ως αυταρχικός και εξουσιαστικός μηχανισμός, όπως και τα καθεστώτα του υπαρκτού κομμουνισμού, δεν μετασχηματίζονται, αλλά κάποια στιγμή καταρρέουν και δεν αφήνουν τίποτα καλό για τις λαϊκές μάζες πίσω τους. Προς τι λοιπόν το κλάμα;

11 σχόλια :

  1. Πουστιές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές οι προτάσεις. Βλέπουν δημοσκοπηκά ότι η αριστερά είναι πρώτη δύναμη και προσπαθούν πως θα κρατήσουν αυτό το ποσοστό στις εκλογές.

    Ο Τσίπρας ψαρεύει ακροδεξιά και ο Λαφαζάνης ακροαριστερά. Στημένο το παιχνίδι. Δεν θέλουν να την πάθουν όπως την έπαθαν με τον "ΔΕΚΕΜΒΡΗ", γιατί γνωρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία συντηρητικοποιείται και παρ' όλη την δημοσκοπική φούσκα της αριστερά η κοινωνία πάει δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρόταση του Λαφαζάνη για συμπαράταξη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πολιτική γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ποιούς πραγματικά απευθύνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το χειροτερο απολα ειναι που ο ΕΟΣ και οι ομοιοι του (ελαχιστοι ευτυχως) νομιζουν οτι το συστημα θα πεσει με μπακοτερμα......τα ζωα μου αργα..ησυχια ο ΕΟΣ κοιμαται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς Ανώνυμο των 7:36 μ.μ.

    Από αυτή την "Αριστεράς" που έχουμε - είτε με συμπαράταξη είτε χωρίς συμπαράταξη - είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία κοινωνική ανατροπή.

    Καμία λάιτ αντιπολίτευση στην βουλή ίσως...

    Και προσοχή μην σπάσει κανένα τζάμι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Π. Λαφαζάνης και η παρέα του στον Συνασπισμό, οι ΝΑΡίτες στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά αποκόμματα από το ΚΚΕ που επιδιώκουν πολιτικά την σύσταση ενός «καλού» ΚΚΕ σε αντίθεση με το ΚΚΕ της Παπαρήγα και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Πολιτικά δεν έχουν να πουν τίποτα πέρα από έναν στείρο αντιευρωπαϊσμό που έχει φετιχοποιήσει το ζήτημα του νομίσματος, αναμασώντας τις θέσεις του ΚΚΕ στα τέλη του προηγούμενου αιώνα.

    Η πολιτική αυτή άποψη ηγεμονεύει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκφράζεται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα του Λαφαζάνη και σε μικρότερο βαθμό από άλλες συνιστώσες του όπως την ΚΟΕ. Επίσης εκφράζεται με διάφορες αποχρώσεις από το «ΑΡΙΣΤΡΕΡΟ ΒΗΜΑ» και την «πρωτοβουλία ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ» ως τις κινήσεις με τους οικονομολόγους και το ΕΠΑΜ του Καζάκη.

    Η διαφορά βρίσκεται στο άρωμα από πατριωτισμό, παραγωγισμό και πίστη στο κόμμα της εργατικής τάξης, που χρησιμοποιεί κάθε μια απ’ αυτές τις ομαδοποιήσεις. Όλοι όμως ανεξαιρέτως προσέχουν να μην σπάσουν τζάμια και τρομάξουν οι αστοί και οι μικροαστοί σύμμαχοί τους στον «αντιμπεριαλιστικό» αγώνα γιατί φαντασιώνονται ότι στην μάχη που δίνουν για την εθνική κυριαρχία της χώρας θα έχουν την πολιτική ηγεμονία. Όλο σχέδια είναι για αυτόν τον αγώνα, γιατί ακόμα δεν έχουμε δει να καταφέρνουν κανένα κτύπημα στον «ιμπεριαλισμό».

    Αυτό το ρεύμα της ανασυγκρότησης του καλού ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να αναγεννηθεί η αριστερά του 21ου αιώνα. Αποτελεί μια πιο εκσυγχρονιστική εκδοχή του ΚΚΕ η οποία δεν βρει έκφραση ως οργανωμένο κομμάτι της αριστεράς με μαζικούς όρους που να επιτρέπουν την αυτοτελή κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση. Και είναι προφανές ότι αν αυτό δεν συμβεί σε αυτή την πολιτική συγκυρία, που το πολιτικό σύστημα περνάει την μεγαλύτερη κρίση του από την εποχή του 2ου παγκόσμιου πολέμου, δεν πρόκειται να συμβεί ΠΟΤΕ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μεν παίζουν μπα(χα)λα και η αριστερά παίζει με τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι,αλλά δεν με χαλάει καθόλου η ιδέα του σχεδίου για το "καλό κκε".Κρατώντας την αγωνιστικότητα,τους δεσμούς με την εργατική τάξη,την ταξική μεροληψία υπέρ της,το βαθύ χνάρι στους αγώνες του λαού εδώ και δεκαετίες.Από την άλλη πετώντας τον ηττοπαθή σεχταρισμό,την άκριτη αποδοχή εκμεταλλευτικών και αυταρχικών καθεστώτων,το σταμάτημα της μαρξιστικής έρευνας,την υποτίμηση των νεολαιίστικων αγώνων σε ένα πεδίο στρατολόγησης γύρω από το κόμμα.

    Αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι στο σχέδιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Λαφαζάνη,ανώνυμε των 01:54,τι έχεις να αντιπροτείνεις?Όσοι έχουν στο μυαλό τους το καλό κκε προτείνουν σε αδρές γραμμές μια μεγάλη τροποποίηση στον συσχετισμό δύναμης μέσα από την ρήξη με την φυλακή που συνιστά το τρίπτυχο χρέος-ευρώ-εε.Εσύ τι αντιπροτείνεις?Μήπως την γνωστή επιτομή του κατά συριζα...αντικαπιταλισμού δηλ την μεταρρύθμιση της εκτ στην κατεύθυνση της (προφανώς σοσιαλιστικής)fed που θα μας δίνει κανένα "φτηνό δανειάκι"?Τα διακυβεύματα είναι τόσο πολύ μεγάλα που δεν γίνεται να κάνεις κριτική σε κάποιους χώρους της αριστεράς χωρίς να λες κάτι άλλο,ακόμα και σε μια κουβέντα στο internet.Και το κάτι άλλο που λες δεν γίνεται να μην απαντάει συγκεκριμένα για χρέος-ευρώ-εε.

    Αν κάποιοι αναζητούν το καλό κκε,και κάποιοι άλλοι την καλή εε,ποιοι από του 2 είναι πιο γειωμένοι στην πραγματικότητα?Μιλώντας πάντα με τα στάνταρ μιας κουβέντας μεταξύ αριστερών ανθρώπων που θεωρούν το κκε κομμάτι του κινήματος και του κάνουν την ανάλογη κριτική.Αν αρχίσουμε να μιλάμε με τους όρους ενός χυδαίου αντικομουνιστικού κατήφορου αλλάζει το πράγμα,και σίγουρα δεν έχει θέση η συμμετοχή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βαγγέλης ζ

    σε αυτό το κόσμο κερδίζουν οι κακοί. Εξάλλου οι κάλοι πάνε μόνον στον Παράδεισο, ενώ οι κακοί πάνε ΠΑΝΤΟΥ! Από το στόμα σου λοιπόν και στο αυτί του Θεού.

    Μακάρι οι Λαφαζάνηδες, ΚΟΕτζίδες και λοιποί που έχουν την γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάνε να γραφτούν εκεί και να κάνουν το κόμμα με την γνωστή πολιτική πλατφόρμα που περιγράφεις επανειλημμένα.

    Όμως είναι κότες και δεν πρόκειται να το κάνουν. Αν συμφωνούσα με την γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πήγαινα να γραφτώ και να γίνω μέλος της. Το να λέω τα ίδια πράγματα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να στριφογυρίζω στο Τριπρέικο είναι εντελώς παρανοϊκό, εκτός και το κάνω γιατί θέλω να παζαρέψω οφίτσια και βουλευτιλίκια.

    Δεν υπάρχει σχέδιο Λαφαζάνη - ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν υπάρχει μπορείς να το κοινοποιήσεις εσύ. Το σχέδιο που όλοι αυτοί έχουν σαν καραμέλα στο στόμα τους είναι ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΚΕ. Το οποίο είναι ανέφικτο και αποπροσανατολιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ζω και αναπνεω για να δω το προγραμμα των 100 πρωτων ημερων απο τον οποιο σχηματισμο της αριστερας
    γιαννης σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς "απορία".
    Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει κοινό σχέδιο Λαφαζάνη -ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Αυτό που υπάρχει είναι η σύγκλιση που προέκυψε όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε αποστάσεις από τον βερμπαλισμό και ο Λαφαζάνης με πιο σαφή τρόπο από από τον ευρωπαϊσμό.

    Όντως τα αντί-εε κομμάτια του συριζα επωμίζονται μεγάλη ευθύνη με το ότι περαμένουν εκεί.Μικρότερο μερίδιο αλλά υπαρκτό έχει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την επιμονή της στην αυτοτέλεια της ,ακόμα και σε εκλογικό επίπεδο.Κατηγορεί (σωστά) ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικισμό,ενώ έχει πέσει και η ίδια μέσα και δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

    Στην αριστερά αναπαράγεται πολλές φορές ένας φόβος απέναντι σε διασπάσεις και τομές.Αυτό εξίσου μπορεί να είναι κάτι θεμιτό,ή απλά να εκφράζει τις ανάγκες των αριστερών γραφειοκρατιών για την αναπαραγωγή τους.Στην περίπτωση μας μάλλον τείνουμε προς το δεύτερο,όσον αφορά την φοβία του Λαφαζάνη να φανταστεί τον εαυτό του εκτός συν,ή της ανταρσύα όσον αφορά την αυταξία της αυτοτέλειας της.Αν το θέμα δεν περάσει με κάποιο τρόπο στην βάση του κόσμου της αριστεράς,και του αγωνιζόμενου λαού γενικά,θα είναι αδύνατον για κάποιον αν αντικρούσει την απαισιοδοξία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ε ρε γλεντια! Δυο λαλουν και τρεις χορευουν! Παντου σοβιετ τωρα, η ΚΝΕ διδασκει... ΟΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ