ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή 32 στελεχών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη: ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "χρονικά" της Ημαθίας.
Τριανταδύο στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέταξαν και έστειλαν επιστολή στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκφράζουν τις διαφωνίες τους σχετικά με την απόφαση του σχήματος, και του Τσίπρα προσωπικά θα έλεγα εγώ, να συνεργαστεί με την Κοινωνική Αριστερά του ΠΑΣΟΚ που ως προβεβλημένα στελέχη της φιγουράρουν οι Γ. Ραφτόπουλος και Α. Κοτσακάς.

Τα στελέχη αυτά εκφράζουν τη διαφωνία τους στην συγκρότηση της "μεγάλης Κεντροαριστεράς" χωρίς αυτή να προκύψει μέσα από κοινούς αγώνες και δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι και δεν τους εκφράζει η συμπόρευση με ανθρώπους που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ όταν έχουν ταυτίσει την πορεία τους με εργατοκτόνους νόμους και πρακτικές.
Δείτε την επιστολή, έχει ενδιαφέρον...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Αγαπητοί σύντροφοι/σες,
Εμείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, σας απευθύνουμε αυτήν την ανοικτή επιστολή, γιατί θέλουμε να θέσουμε τους έντονους και σοβαρούς προβληματισμούς-διαφωνίες μας σε σχέση με το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε και μετά την τελευταία επισφράγιση της συνεργασίας με τη λεγόμενη Κοινωνική Αριστερά.
1. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν, ιδίως τα δύο τελευταία χρόνια, και οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία, είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και την αποδέσμευση των κοινωνικών στρωμάτων που το στήριξαν διαχρονικά.

2. Η κοινωνική αποδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να αποτελέσει το έρεισμα για τη συνάντησή μας με τα στελέχη και τα μέλη του στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται στα σωματεία, στις γειτονιές, στα κινήματα ανυπακοής, σε κάθε κοινωνικό χώρο που βρίσκεται σε κινητοποίηση. Από αυτήν τη συνάντηση θα κριθεί η δυνατότητα ευρύτερων συγκλίσεων πάντα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος αλλαγών στην ελληνική κοινωνία με αντινεοφιλελεύθερο πρόσημο και ορίζοντα τον σοσιαλισμό. Κάθε άλλη επιλογή επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο της συγκρότησης της «μεγάλης κεντροαριστεράς» που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

3. Αυτό που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε είναι η συνεργασία με πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χωρίς να αποστασιοποιούνται από τη διαχρονική πολιτική που μας οδήγησε στην κρίση, χωρίς να κάνουν την ελάχιστη αυτοκριτική για τα μέτρα που στήριξαν επί δεκαετίες. Ιδιαίτερα, όταν μεταξύ αυτών των στελεχών περιλαμβάνονται διανοούμενοι που διατέλεσαν προσωπικοί σύμβουλοι - θαυμαστές του Γ.Α.Π. και «μόνιμα» στελέχη της κομματικής γραφειοκρατίας του, καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη όπως ο δοτός πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., δύο πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αποδυνάμωσή τους, και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη που στήριξαν δομικές αντεργατικές πολιτικές, όπως το γνωστό άρθρο 4, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κτλ. και τη διάσπαση της ΓΣΕΕ, πολιτικές που αποτέλεσαν καμπή της περαιτέρω συντηρητικής μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές, που εμείς, συνδικαλιστικά στελέχη, παλιότερα και νεότερα οι περισσότεροι από εμάς, αντιπαλέψαμε σθεναρά στους εργασιακούς χώρους, με πολυήμερους απεργιακούς αγώνες. Γι αυτό αισθανόμαστε ιδιαίτερα προσβεβλημένοι διαβάζοντας στο αντίστοιχο κείμενο της Κοινωνικής Αριστεράς ότι: «ο χώρος των εργαζομένων υπήρξε πάντα για μας, εκείνος από τον οποίο αντλήσαμε δύναμη, ενθουσιασμό, έμπνευση, πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα, αλλά και ένας χώρος και ένας κόσμος με τον οποίο γράφουμε μια κοινή ιστορία». Εμείς, σύντροφοι της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

4. Με βάση τα παραπάνω, εκτιμάμε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε και χαιρετίζει την απόφαση της «Κοινωνικής Αριστεράς» για συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, κοινωνικό και συνδικαλιστικό) με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντιστρατεύεται τις ανάγκες συγκρότησης ενός αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου που να αποτελέσει αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική λύση για τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά στρώματα που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης.
Θεσσαλονίκη 7/12/2011

Ακολουθούν υπογραφές:
Αθανασιάδου Μυρσίνη μέλος Δ.Σ. Δ΄ΕΛΜΕ
Βερύκιος Ανδρέας μέλος Ν.Π.ΟΤΟΕ Θεσ/κης
Ζέρβας Αναστάσιος Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γεωπόνων Β. Ελλάδος
Ισίδης Μπάμπης συνδικαλιστής ΟΣΕ
Καμπούρης Νίκος μέλος Δ.Σ. Ενωτικού Συλλ. Εργαζομένων Τρ. Eurobank-Εργασίας
Κανταράς Τάσος πρ. μέλος Δ.Σ. ΟΜΕ-ΟΤΕ
Κιοσέογλου Λευτέρης Αναπλ. Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Β. Ελλάδος
Κοντοζής Δημήτρης συνδ/στής ΕΜΤΕ
Κοτζάμπασης Γιάννης μέλος Δ.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ
Κουρμπέτης Κώστας πρ. μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Κωστούλας Περικλής πρ. μέλος Δ.Σ. Ενωτικού Συλλ. Εργ/νων Τρ. Eurobank-Εργασίας
Λαζαρίδης Τάσος Πρόεδρος Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Β.Ελλάδος
Μαλαχτάρης Παύλος πρ. μέλος Γ.Συμβουλίου ΟΤΟΕ
Μοναστηρίδης Μηνάς μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΔΟΘ, μέλος Δ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ
Μπαλάφας Γιάννης μέλος Δ.Σ. Σωμ. Εργαζ/νων ΟΤΑ και Δημοτ. Επιχ. ν.Θεσ/κης
Μπουνόβας Πάρις, πρ. Πρόεδρος Επιχ/κού Σωμ. ΠΡΟΤΕΧ ΑΕ «Α. Μπεναρόγια»
Νικολαίδης Κώστας Αντιπρόεδρος Σωμ. Εργατ/λων Ενθνικής Άμυνας ν. Θεσ/κης
Πέννας Γιώργος μέλος Δ.Σ. Ενωτικού Συλλόγου Εργ/νων Τρ. Πειραιώς
Πιτιτζόγιας Βασίλης, πρ. μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδος
Ρασπάκου Σούλα Αναπλ. Γραμματέας Συνδικάτου Ιματισμού θεσ/κης
Ρέκκας Κώστας
Σαμαράς Θόδωρος, πρ. μέλος Νομ/κού Παρα/τος ΣΥΕΜΤΕ Θεσ/κης
Σερπέζης Πάρις πρ. Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Θεσ/κης
Σμήλιος Γιώργος μέλος Δ.Σ. ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Σουλτανίδου Χριστίνα πρ. μέλος Γ. Συμβουλίου ΟΤΟΕ και Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ
Σωτηριάδου Νόπη μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Θεσ/κης
Ταρπάγκος Ανέστης πρ. μέλος Δ.Σ. Μισθωτών Τεχνικών
Τάτσης Πέτρος πρ. μέλος Γ. Συμβουλίου ΟΤΟΕ
Τοζίδης Γιώργος πρ. μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΤΟΕ
Τσιντζόγλου Περικλής πρ. μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργ/νων Τρ. Μ-Θ
Φραγκίδης Παναγιώτης μέλος Γ.Σ. ΕΔΟΘ και μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ
Χαραλαμπίδου Δέσποινα Αναπλ. Γραμματέας Ε.Κ.Θ.

1 σχόλιο :

  1. Είναι κρίμα και μεγάλο λάθος αν γίνει.Αν μη τι άλλο θα δικαιώσει την Αλέκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ