ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μερικά στοιχεία από την σημερινή (19/10/11) μεγαλειώδη διαδήλωση στην ΑΘΗΝΑ

Παρουσιάζουμε δύο διαγράμματα με την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Το 1ο παρουσιάζει την χωρική διάταξη των δυνάμεων κατά την στιγμή που η πορεία της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ  έχει φτάσει στην Οδό Πανεπιστημίου (ώρα 12.00),  η οποία ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως και προχώρησε μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Πλατείας Ομόνοιας. Τα σωματεία που είναι στο Μουσείο ως την Οδό Πανεπιστημίου δεν έχουν ακόμα αρχίσει να κινούνται. Το ΠΑΜΕ έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και οι τελευταίες του δυνάμεις αποχωρούν από την Πλατεία Ομόνοιας. Επίσης σωματεία έχουν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία όπως στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Το 2ο παρουσιάζει την χωρική διάταξη δύο περίπου ώρες μετά το προηγούμενο (ώρα 14.00) κατά την στιγμή που το ΠΑΜΕ έχει αρχίσει να αποσύρεται. Το ΠΑΜΕ καταλαμβάνει τον χώρο της Πλατείας Συντάγματος και τον χώρο μπροστά στην βουλή και στον εθνικό κήπο προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός. Οι Ταξιτζήδες δίνουν μάχες με τα ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας για μία περίπου ώρα και μετά συντεταγμένοι με τα πανό τους θα κατευθυνθούν μέσω της Πανεπιστημίου στο Σύνταγμα, όπου ενσωματώνονται στον κύριο όγκο της διαδήλωσης. Ο κύριος όγκος των σωματείων της προσυγκέντρωσης του Μουσείου είναι ακόμα εγκλωβισμένος στην Σταδίου και δεν έχει φτάσει στην πλατεία Συντάγματος. Αρκετός κόσμος είναι διάχυτος στους δρόμους που κατευθύνονται προς το Μοναστηράκι και στην οδό Πανεπιστημίου.

Τι σημαίνει “αγανακτισμένος” σήμερα; Μπορείτε να δείτε μια εκδοχή στο παρακάτω video:



Το ΚΚΕ περιφρούρησε και πάλι την Βουλή των Ελλήνων από τους βάνδαλους και τους ταραξίες. Είναι χαρακτηριστική η στάση που έχουν οι ομάδες περιφρούρησης με τα νώτα τους προς τα ΜΑΤ και την βουλή και το πρόσωπό τους προς την συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπως ακριβώς πίσω τους οι ΜΑΤατζήδες...

Και μερικές άλλες φωτογραφίες εδώ:


Την ημέρα της γενικής απεργίας στην Ελλάδα ΄Ελληνες ακτιβιστές που συμμετέχουν σε διάφορες συλλογικότητες, πραγματοποίησαν στο Ευρωκοινοβούλιο διαμαρτυρία συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους λαούς στην ΄Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τα συνθήματα"ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ" και." ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ":

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ