ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Αριστερά επιμένει Ελληνικά

Του Μιχάλη Καβουριάρη

Τσιγαράκι...; παφ και τάληρο! Θυμάστε -οι λίγο πιο παλιοί- τη διαφήμιση, των πρώτων χρόνων του σοσιαλισμού νομίζω, κάπου το 82 στην ελληνική τηλεόραση; Ο τύπος ντυμένος στην τρίχα με Ευρωπαϊκές φίρμες και παπούτσια timberlant περιμένει στην ουρά για το επίδομα ανεργίας.

Το θυμήθηκα σήμερα, γιατί έλαβα ένα μέιλ, από ένα γνωστό μου, Ικαριώτη του χώρου της αριστεράς, με παραλήπτες γνωστά τοπικά ονόματα του ίδιου χώρου, πρώην έπαρχοι, νυν περιφερειακοί σύμβουλοι κλπ κλπ. Είναι από αυτά που προωθούνται και επαναπροωθούνται, αποδεικνύοντας έτσι τη δύναμη και την εμβέλεια του περιεχόμενου μηνύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα είναι σαφές, οι Ολλανδοί ως παράδειγμα για το ποιος φταίει για τα χάλια μας: Λοιπον, οι Ολλανδοί μονοπωλούν την αγορά μπύρας στην Ελλάδα στηριγμένοι στις πλάτες των ξεπουλημένων Ελλήνων πολιτικών. Έτσι μας κατακλέβουν πουλώντας μας τη μπύρα 60% πάνω απ' ότι στην Ολλανδία, μας ξεζουμίζουν 9 δις τον χρόνο που στέλνουν στην Ολλανδία για να κάνουν επενδύσεις και να ζουν αυτοί καλά, και από πάνω ραδιουργούν κατά του έθνους ονομάζοντας τη FYROM Μακεδονία (τζιζ, κακά στο στόμα...) στις ιστοσελίδες τους.
Τουλάχιστον τότε ο “παφ και τάληρο” εμφανίζονταν να έχει κάποια ευθύνη για την προτίμησή του στα “Ολλανδικά” προϊόντα. Σήμερα έστω και αυτή η ευθύνη του Έλληνος έχει εκλείψει, ο Έλλην σέρνεται ανυπεράσπιστος από τη μια σκευωρία στην άλλη, αγνοώντας τους κινδύνους και τις παγίδες που του στήνουν οι ξένοι με τις πλάτες των αρχών (στη συγκεκριμένη περίπτωση: “επιτροπή ανταγωνισμού”). Χαρείτε το κειμενάκι:

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ - TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΠΟΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΤΣΕΠΗ!!!!!!!!!!!!!

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.

Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν. Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν. Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα. Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας. Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη. Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα. Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη από τα αντίστοιχα Oλλανδικά !!!!!. Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους. Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό. Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους. Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους. Μας εκμεταλλεύονται, εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί, Και το μεγάλο ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken www.Heineken.com Παρουσιάζουν το FYROM σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΠΕΣ OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ
"EDELSTEINER" ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

Ένα σχόλιό μου που στάλθηκε στη λίστα των παραληπτών φάνηκε να ενοχλεί πολύ, η ταύτιση απόψεων και λύσεων του συντάκτη του ανωτέρου κειμένου με τον συντάκτη του παρακάτω:

(χρυσή αυγή, 15 Νοεμβρίου 2009)


ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ Μόνο Από Έλληνες – ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ Στην Παγκοσμιοποίηση και στις Πολυεθνικές
Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009, κλιμάκιο συναγωνιστών του Πυρήνα Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πιερίας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και της Ένωσης Νέων Εργαζομένων, πραγματοποίησε πολιτική παρέμβαση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας στην Κατερίνη, υπερ της στήριξης των ελληνικών προϊόντων και ενάντια στην ασύδοτη οικονομική δραστηριότητα αλλοδαπών καταστημάτων στην Ελλάδα.

Στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή σχεδόν όλων των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων της χώρας, Επαγγελματικών Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, για την «καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλείται από την οικονομική δραστηριότητα αλλοδαπών καταστημάτων, κυρίως των κινέζικων που έχουν κατακλύσει τις τοπικές αγορές” Όπως μάλιστα ανέφερε η πρόσκληση: «Από τα ζητήματα που θα τεθούν στη σύσκεψη είναι το κατά πόσο τα καταστήματα των αλλοδαπών έχουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και αν υπόκεινται στην ίδια φορολόγηση. Επίσης, θα γίνει αναφορά στο πλανόδιο εμπόριο και το παρεμπόριο».

Για αρκετή ώρα οι συναγωνιστές μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με τις θέσεις των Ελλήνων Εθνικιστών για το ζήτημα στους επαγγελματίες και εμπόρους που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη, καθώς και σε διερχόμενους περαστικούς και καταστηματάρχες. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, πολλά ήταν τα τοπικά ΜΜΕ που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τις θέσεις μας, ενώ δόθηκε και δήλωση στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Super Fm Κατερίνης. Αυτό που υπογραμμίστηκε ήταν πως όλοι οι επίσημοι φορείς παρέμεναν τόσα χρόνια ουσιeCE�στικά αδρανείς απέναντι στο θέμα της ασύδοτης οικονομικής δραστηριότητας των αλλοδαπών, με αποτέλεσμα ολόκληροι κλάδοι, όπως η κλωστοϋφαντουργία και τα είδη ένδυσης, να καταστραφούν. Η σημερινή παρέμβαση ήταν η πρώτη από μία εκστρατεία που θα ακολουθήσει για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα εκατομμύρια Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους, οι οποίοι είναι απροστάτευτοι από το επίσημο κράτος.
Ακολουθεί το κείμενο το οποίο μοιράστηκε:

“Ο πραγματικός πλούτος της χώρας παράγεται στο χωράφι και στο εργοστάσιο!

Οι Έλληνες έχουμε φτάσει στη δυσάρεστη θέση να ζούμε σε μία χώρα η οποία μετά από δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών επιλογών και αποβιομηχάνισης, δεν παράγει απολύτως τίποτα! Παραδοσιακοί δυναμικοί τομείς της Ελληνικής οικονομίας όπως η ναυτιλία, η γεωργία, η κτηνοτροφία και οι σχετικές βιομηχανίες, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, καθώς και οι φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, μένουν ανεκμετάλευτοι και μαραζώνουν. Η οικονομία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τριτογενή παραγωγή, δηλαδή στις υπηρεσίες και επηρεάζεται από έναν τεράστιο, βραδυκίνητο, διεφθαρμένο και κομματοκρατούμενο δημόσιο τομέα.

Χωρίς πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση αγαθών, ένα κράτος είναι καταδικασμένο να εξαρτάται πλήρως από τρίτους, ενώ η απασχόληση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς είναι αντικείμενο επιρροής εξωτερικών οικονομικών παραγόντων.

Παγκοσμιοποίηση, πολυεθνικές, ελληνικά λουκέτα και ξένες επιχειρήσεις.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, παραγωγοί και έμποροι παλεύουν μόνοι τους σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, όπου η βασική παράμετρος είναι το εύκολο και γρήγορο κέρδος, χωρίς καμία πρόνοια για το Εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Στην παγκόσμια οικονομία, επικρατεί το δίκιο του οικονομικά ισχυρού και το κράτος παρακολουθεί ως απλός διαχειριστής την επιβολή και κερδοσκοπία του διεθνούς κεφαλαίου στην εγχώρια αγορά.

Ο στόχος του κεφαλαίου είναι η μείωση του κόστους εργασίας με κάθε τρόπο. Με την απουσία ενός νομοθετικού πλαισίου που διασφαλίζει επενδύσεις, επιχειρήσεις και εργαζομένους, καθώς το κράτος παρακολουθεί αδιάφορο, ένας τεράστιος αριθμός λαθρομεταναστών έχει αντικαταστήσει το ελληνικό εργατικό δυναμικό, ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν και μετεγκαθίστανται σε ξένες χώρες με φθηνά εργατικά χέeCF�ια, ενώ την ντόπια αγορά την έχουν κατακλύσει καταστήματα αλλοδαπών χωρίς κανέναν έλεγχο. Παράλληλα, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, εκμεταλλεύονται το οικονομικό τους μέγεθος και επιδίδονται σε πόλεμο τιμών και αθέμιτο ανταγωνισμό, οδηγώντας ανταγωνιστικές εγχώριες επιχειρήσεις στο κλείσιμο.

Με αυτόν τον τρόπο, κλάδοι της οικονομίας που άνθιζαν στην Ελλάδα, όπως κλωστοϋφαντουργία, είδη ένδυσης, λιανεμπόριο γενικότερα, έχουν οδηγηθεί στον μαρασμό, αφήνοντας χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στον δρόμο.

Αντίσταση – Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη

Ο μόνος τρόπος αντίστασης στη λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης είναι η Εθνική και κοινωνική αφύπνιση. Εθνική συνείδηση και κοινωνική αλληλεγγύη ενάντια σε ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές και κερδοσκόπους. Για ένα Εθνικό κράτος δικαίου όπου πρώτα θα είναι το συμφέρον του Έλληνα εργαζόμενου!
ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ Μόνο Από Έλληνες – ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ Στην Παγκοσμιοποίηση και στις Πολυεθνικές
• Προτιμήστε τοπικά προϊόντα από τοπικούς προμηθευτές
• Με τη στήριξη των τοπικών αγορών δηµιουργείς θέσεις εργασίας
• Μία από αυτές ψάχνει ένας δικός σου άνθρωπος.”

Η ταύτιση των απόψεων που εκφράζονται ανοιχτά και που διακινούνται ανάμεσα σε κόσμο της αριστεράς σε συζητήσεις και ανταλλαγές μέιλ και της Χρυσής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι: Μια αριστερά που από τον εμφύλιο και δώθε πλειοδοτεί σε πατριωτισμό, προσπαθώντας να πείσει ότι αυτή είναι η γνήσια πατριωτική δύναμη ενάντια στους ξεπουλημένους στους ξένους δεξιούς, μια αριστερά που για 60 χρόνια έχει ως σημαία την εθνική ανεξαρτησία και τον πόλεμο κατά της |”εξάρτησης”, μια αριστερά που δεν μπορεί να δεχτεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σ' ένα γειτονικό λαό, μια αριστερά που είναι πρώτα Ελληνική και μετά αριστερά, δεν μπορεί παρά να αναφωνεί: Ενισχύστε τα ελληνικά προϊόντα για να βρίσκουν δουλειά τα παιδιά μας. Δηλαδή τρώτε γιαούρτια Δέλτα, πίνετε μπύρα Μύθο, αποταμιεύεστε στην Εθνική ή στην Άλφα Μπάνκ, όχι στη City bank, ταξιδέψτε με Ολυμπιακή και όχι με Ryanair, κάντε τουρισμό στα νησιά μας και όχι στο εξωτερικό.

Φυσικό επακόλουθο, ο Δασκαλόπουλος – Δέλτας και ο Βγενόπουλος – Ολυμπιακή και η Άλφα Μπάνκ να μην έχουν καθόλου ευθύνη για το χρέος, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Για όλα φταίει η τρόικα, η Μέρκελ και η εξάρτηση. Τι και αν βοά ο κόσμος ότι το δημόσιο είναι υπερχρεωμένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, οι Γαλλικές τράπεζες είναι αυτές που θα καταρρεύσουν από την χρεωκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ αριστερά και δεξιά. Πόσες προσπάθειες έχουν γίνει αριστερούς οικονομολόγους και πολιτικούς, να ερευνηθεί ο όγκος του Ελληνικού χρέους που κατέχουν δύο ντουζίνες Ελλήνων κροίσων; Ένα σκάνδαλο πριν ένα χρόνο σχετικά με τα υπερκέρδη των ΕΛΤΑ από την αγορά CDS του ελληνικού χρέους θάφτηκε στα γρήγορα και αυτό. Για όλα φταίνε αυτοί οι άθλιοι Γερμανοί.

Οι άδηλοι αλλά πραγματικοί μετωπικοί αγώνες των οπαδών και στελεχών της αριστεράς με τους Έλληνες ναζί σε επιμέρους ζητήματα όπως η στήριξη των ελληνικών προϊόντων, δεν είναι τυχαία, είναι αναμενόμενη. Η εξέλιξη ίσως ξεπερνάει την φαντασία μου: τι μπορεί να γίνει όταν η κατάσταση επιδεινωθεί και άλλο, όταν οι “ξένοι” μας τα “πάρουν όλα”; Μήπως οι πιο γνήσιοι εκφραστές της ξενοφοβίας, οι “βάρβαροι” που χωρίς δισταγμούς και αγκυλώσεις μπορούν φωνάξουν “ζήτω το έθνος και ο εθνικισμός” φανούν ως μια κάποια λύσις; Τρομαχτικό, αλλά εξαιρετικά πιθανό σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ