ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο “αγανακτισμένος” Παύλος Τσίμας και η Κουμουνδούρου...


Για τον Παύλο Τζίμα είχαμε αναφερθεί πρόσφατα στο κείμενό μας “Ο δικηγόρος του Μ. Θεοδωράκη και ο ...Αριστείδης Μπαλτάς”, όπου καταγράψαμε την σύμπλευσή του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κουμουνδούρου στην ανάδειξη του σερ Βασιλείου Μαρκεζίνη σαν  το νέο εξέχον πρόσωπο στην πολιτική σκηνή. Μερικά συνθήματα στους τοίχους και ένα πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα “πιτσιρίκος”  με τον τίτλο "Και ο Παύλος Τσίμας αγανακτισμένος" (αξίζει να το διαβάσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει), μας θύμισαν την εποχή που η Κουμουνδούρου ήθελε να κάνει  τον Παύλο Τζίμα γενικό δερβεναγά στα δικά της ΜΜΕ. Αναδημοσιεύουμε μερικά αποσπάσματα από τον τύπο εκείνης της περιόδου:

1. Απόσπασμα από το κείμενο "ΣΥΝασπισμός media group" ("Ελευθεροτυπία" - 06/07/2008)

Πριν από τέσσερις μήνες ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας και ο γραμματέας Ν. Χουντής είχαν συγκαλέσει μια άτυπη σύσκεψη μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία έχουν εμπειρίες στα ΜΜΕ, όπως οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Γ. Χελάκης, Αγ. Τσέκερης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Α. Καρύντζης. Θέμα της, να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η επικοινωνία του κόμματος να ενταχθεί σε ενιαία στρατηγική, οι ιδέες του να αποκτήσουν «πολλαπλασιαστές» στην κοινή γνώμη, τα έντυπά του να εκσυγχρονιστούν και τα στελέχη του να ασκηθούν σε σύγχρονες μεθόδους επαφής με τους έλληνες ψηφοφόρους.

Τις προτεινόμενες αλλαγές βλέπουν θετικά τόσο οι Γ. Σταθάκης (πρόεδρος του δ.σ. της «Αυγής») και Κ. Κάρης (διευθυντής της εφημερίδας), όσο και οι Θ. Καρτερός και Μ. Δαρειώτης (διευθυντής και σύμβουλος αντίστοιχα του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο»).

Ολοι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι σχεδιασμοί δεν μπορούν να γίνουν πράξη αν δεν υπάρξει ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό. Ετσι, ο Αλ. Τσίπρας έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο να βολιδοσκοπήσει πρόσωπα με γνώσεις, κύρος και επαγγελματική επάρκεια. Ηδη έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση με τον Π. Τσίμα (μετά την ευγενική άρνηση του Β. Μουλόπουλου), με στόχο να κάμψει τις αντιρρήσεις του.

«Είναι μια συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο», λέει ο ίδιος ο δημοσιογράφος στην «Κ.Ε.». «Μου ζήτησαν να βοηθήσω, ο χώρος έχει πράγματι ανάγκη από ένα νέο εγχείρημα και το βλέπω κατ' αρχήν θετικά».

2. Απόσπασμα από το κείμενο "Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ" (ΕΠΟΧΗ - 13/07/2008)

Στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται το όνομα του Π. Τσίμα, ο οποίος, μάλιστα, δεν κρύβει ότι έχει κάνει σχετικές συζητήσεις με τον πρόεδρο του Συνασπισμού. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η υλοποίηση αυτής της σκέψης, καθώς από τον Συνασπισμό τίθεται ως όρος η αποκλειστικότητα, δηλαδή η μη ενασχόλησή του με "Νέα" και "Μέγκα", κάτι, που ο γνωστός δημοσιογράφος δύσκολα θα το δεχτεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε η εφημερίδα "Ποντίκι" ο Παύλος Τσίμας - όπως άλλωστε και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός - υπέγραψε με το ραδιοφωνικό σταθμό της Γ. Αγγελοπούλου City FM, για να παρουσιάζει καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή. Συνεπώς, σε περίπτωση άρνησης να αναλάβει την "Αυγή" - που είναι και το πιθανότερο - θα αναζητηθεί άλλο πρόσωπο από την αγορά. Ανάμεσα σε άλλα ονόματα ακούγεται δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ της Καθημερινής.

3. Για να μην ξεχνιόμαστε, ρίξτε και μια ματιά εδώ:

12 σχόλια :

  1. Δλδ μόνο οι αντίπαλοι θα κερδίζουν ανθρώπους μας ?
    Η προσπάθεια να κερδίσουμε και εμείς και να μην είμαστε καθηλωμένοι σε μέσα και ανθρώπους,ενοχλεί?
    Μετά κοιτάμε να δούμε γιατί η αριστερά είναι στάσιμη?
    Είναι κακό πράγμα να μην ξέρεις τι θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρκος,

    πάψε πια να υποστηρίζεις κάθε μ.. της Τσιπροπαρέας!

    Για τον Π. Τζίμα ξέρουμε καλά τι θέλουμε.

    Αν νομίζεις ότι είναι από τους ανθρώπους που θα πρέπει να προσπαθήσεις να τον κερδίσει η Αριστερά, είσαι βαθειά νυχτωμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάρκο, μην τους ακούς, εγώ μαζί σου είμαι. Εμείς την ξέρουμε τη συνταγή: Το γόητρο της ομάδας σώζεται από τις μεταγραφές. Αυτό ζητάνε οι οπαδοί μας, αυτό κι θα τους δώσουμε. Ο πρόεδρος να βάλει επιτέλους το χέρι στη τσέπη και να κόψει τις τσιγκουνιές. Χωρίς μεταγραφές απογοητευόμαστε. Δε μετράει το τι θα κάνει στο γήπεδο ο "παίκτης". Αυτό που μετράει είναι το πόσο θ ανεβάσει το ηθικό μας η απόκτησή του.
    Χαιρετώ και ελπίζω να σε δω να τους τα χώνεις στο επόμενο αχτίφ που θαρθει ο Βίτσας να μας ανεβάσει το ηθικό με τζάμπα παπαριές πάλι.
    Α! Μιας και σε βρήκα, να ρωτήσω και κάτι: Με τον προπονητή τι λες ότι πρέπει να γίνει ρε Μάρκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Φοβόμαστε ότι εκτός από τη μπάλα, αρχίζετε να χάνετε και το τέρμα! Η μάλλον, ακόμα χειρότερα, να μπερδεύετε το τέρμα και να θεωρείτε πως το αντίπαλο είναι το δικό μας!

    Για τον Παυλάκη τον Τσίμα δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Είναι ένας από τους χιλιάδες πρώην αριστερούς που πέρασαν απέναντι. Ούτε για τη μλκ τού ΣΥΝ που ήθελε να τον βάλει δερβέναγα στο εγχείρημα της αναδιοργάνωσης των κομματικών ΜΜΕ έχουμε να πούμε κάτι.

    Αλλά για να 'χουμε και δυο καλά ρωτήματα:

    Μας παραπέμπετε στο σούργελο τον πιτσιρίκο για κριτική στον Τσίμα; Πάτε καλά;

    Το δεύτερο: αναπαράγετε άκριτα την αθλιότητα που μετατρέπει την απόλυτα δικαιολογημένη απορία και διαφωνία τού Κουράκη για την παρουσία τής αλεπούς (Γουσέτης) στο παζάρι ("Αυγή") σε απαίτηση για απολύσεις;;; Η απαίτηση να μην αρθρογραφεί σε αριστερή εφημερίδα ένας καραμπινάτα απόστάτης της Αριστερά έγινε "απαίτηση για απολύσεις";;;

    Σόρυ, αλλά αυτά είναι ντροπής πράγματα! Άλλο η μαχητική κριτική στα κόμματα και τα στελέχη της Αριστεράς (κι εμείς την ασκούμε), κι άλλο η διαστρέβλωση που επί της ουσίας ισοδυναμεί με λασπολογία!

    Σας προτρέπουμε καλόπιστα και συντροφικά, αλλά έντονα, να διορθώσετε τα πράγματα, ανασκευάζοντας το ποστ. Εκτός κι αν φοβηθείτε ότι έτσι θα παραβιαστεί η "αυτονομία" σας...


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί Λέφτιδες,

    φαίνεται πως αξιολογείται τους ανθρώπους ως προς τον πολιτικό τους λόγο, ανάλογα με τις εκθέσεις που εκδίδουν οι "οίκοι αξιολόγησης" που κατοικοεδρεύουν στην Κουμουνδούρου!

    Επίσης, όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται... Τι θέλουμε να πούμε;

    Η παραπομπή που σας εξόργισε δεν είναι σε ένα κείμενο, αλλά σε ένα κείμενο με σχόλια. Και τα σχόλια που το συνοδεύουν έχουν την ίδια αξία με το κείμενο, αφού πρόκειται για ένα διάλογο πάνω σε αυτό το θέμα. Ε, λοιπόν εσείς είδατε μόνον την μύγα, αλλά καταπίνετε ολόκληρο το βόδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης,

    θα θέλαμε να μάθουμε τι σας ενόχλησε από το κείμενο του "πιτσιρίκου" και τον αποκαλείται "σούργελο"; Επειδή δεν έχει κάνει "μεταπτυχιακό" στον Α.Μπαλτά και στον Γ.Μηλιό και δεν γνωρίζει τον "μαρξισμό" σας καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Πρέπει να αποφασίσετε: Ή έχουμε "κουκουέδικη νοοτροπία", ή παίρνουμε γραμμή από την Κουμουνδούρου! ;-)

    Τώρα, επί της ουσίας τής απάντησής(;) σας:

    Ε τώρα! Παιδιά είμαστε; Τέτοια "συνδικαλιστικά" τερτίπια, ούτε στην ...Κουμουνδούρου! ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Τα διλήμματα που βάζετε είναι ψεύτικα: Για κάποιον που έχει "κουκουέδικη νοοτροπία" είναι φυσικό να παίρνει γραμμή από την "Κουμουνδούρου". Εξάλλου η "Μόσχα" μας έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια...

    2. Αν και έχουμε δεχτεί πολλές κριτικές, την κριτική ότι κάνουμε "συνδικαλισμό" την δεχόμαστε πρώτη φορά. Θα την λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Δυστυχώς δεν έχουμε καλούς δασκάλους σε αυτό!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αριστερά-θρησκεία-όλοι στην πλατεία8 Ιουλίου 2011 στις 1:51 π.μ.

    Παιδιά η πολυμετοχικότητα έχει φάει τα ψωμιά της.
    Όλοι μιλάνε γιά ενότητα, επανεκκίνηση και τέτοια αλλά ουσιαστικά αγοράζουν χρόνο γιά να εκθέσει ο ένας τον άλλο ως ανθενωτικό. Η ομάδα δεν τραβάει παρόλο που έκανε καλούτσικη εμφάνιση στο τουρνουά της πλατείας.
    Κατ' αρχήν δεν γίνεται να κατεβαίνουμε με τόσο γερασμένη ομάδα και να μην μπορούμε να ανδείξουμε ούτε ένα ταλέντο. Όλοι οι βασικοί έχουν εκτεθεί με στησίματα εδώ και χρόνια (Βούτσης, Βίτσας, Ρούντι, Μπανιάς κλπ).
    Ο οπαδισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Δεν μπορεί η πατσαβούρα του Τσίπρα να τα βάζει συνέχεια με τον Αλαβάνο, ενώ η φυλλάδα του τελευταίου να ρίχνει συνέχεια μπηχτές γιά το καθεστώς Τσίπρα στην ομάδα.
    Όπως λέει κι άλλο ένα αρρωστάκι από πάνω, δε γίνεται να κατέβουμε του χρόνου χωρίς μεταγγραφές. Αντίθετα η παράγκα κατάφερε να διώξει το Ξεκίνημα και όλους τους ανένταχτους που έπαιζαν τίμια. Δε γίνεται να παίξουμε όταν σε όλες τις συνδιασκέψεις είναι πιασμένα τα προεδρεία.
    Εδώ ο ίδιος ο πρόεδρος έδοσε το προηγούμενο ντέρμπι στην αστυνομία. Χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια και μετά οδύρεται και τρέχει τάχα μου να κάνει μυνήσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα μαύρο παιχταρά και αντ αυτού μπογιατίστηκε μαύρος ο Μηλιός και φωνάζει I have a dream μπας και τον πιστέψει κανένας.
    Δεν υπάρχει ιδέα ούτε γιά δείγμα και ελπίζουμε ότι θα πάρουμε όσουν φεύγουν με ελευθέρας από το ΠΑΣΟΚ.
    Στο εθνικό πρωτάθλημα μας πάνε πίπα κώλο και μεις το ρίχνουμε στο ευρωπαικό. Ποιά Ευρώπη μωρέ με τέτοια ομάδα; Είδαμε τους Πορτογάλλους που είχανε και ομάδα τι πάθανε.
    Αν δεν καθαρίσει η παράγκα της Κουνουνδούρου δεν πρόκειται να παιχτεί μπάλα. τα ίδια και τα ίδια θα βλέπουμε.
    Θα το στήνει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ με τα παραρτήματα ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία γιά το παίρνουνε μιά ο ένας μία ο άλλος. Άσε που με τέτοια ομάδα σε λίγο δεν θα κόβουμε ούτε μισό εισιτήριο και εμείς που παίζουμε υποτίθεται μόνο γιά τη φανέλλα και το λαό μας θα μείνουμε μόνο με τα τσιμέντα.
    ΑΛΕΚΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδάκια, όλο οι άλλοι σας φταίνε.
    Ιδού το γήπεδο, φτιάχτε ομάδα, παίχτε μπάλα , αν μπορείτε, και μην τα ρίχνετε συνέχεια σε άλλους.
    Βαρέθηκα να ακούω να μυξοκλαίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    OK, να επανέλθουμε λοιπόν.

    1. Είναι σωστό ότι όποιος έχει την νοοτροπία τής πιστής αναπαραγωγής μιας κομματικής γραμμής και πέραν τούτου ουδέν (αυτό που εσείς αποκαλείτε «κουκουέδικη νοοτροπία») μπορεί κάλλιστα να το κάνει για οποιοδήποτε κομματικό σχήμα. Έτσι λοιπόν, θα μπορούσε τα όσα γράψαμε για τον Γουσέτη και τον Κουράκη να αποτελούν αναπαραγωγή της γραμμής Κουμουνδούρου. Αλλά, φίλοι μας, δεν συμβαίνει πάντα ό,τι θα μπορούσε να συμβεί! Σας έχουμε δώσει την εντύπωση ότι στο τσαρδί μας αναπαράγουμε τη γραμμή Κουμουνδούρου; Σας έχουμε δώσει την εντύπωση ότι δεν έχουμε ανεξαρτησία σκέψης; Κι αν είμαστε φερέφωνα της Κουμουνδούρου, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι οι μοναδικοί δύο συνομιλητές μας που κατά δήλωσή τους ήταν οργανωμένοι στον ΣΥΝ, μας έχουν κουνήσει μαντήλι (με οργή) προ πολλού; Και πώς να εξηγήσουμε εμείς το γεγονός ότι μας εμφανίζετε ‘‘μηλαράκια’’ του Μηλιού, ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι τον έχουμε επικρίνει σφοδρά με δύο συνεχόμενα και μακροσκελέστατα ποστς, όχι πολύ καιρό πριν (κάτι που έκανε τον ένα εκ των δύο προαναφερομένων να μας χαρακτηρίσει περίπου σχιζοφρενείς); Νομίζετε ότι απαντάτε στην κριτική μας με το να μας χαρακτηρίζετε μια παπαγαλάκια του Περισσού και μια της Κουμουνδούρου; Είναι διάλογος αυτός μεταξύ αριστερών ή μεταξύ παναθηναϊκών και ολυμπιακών;

    2. Μιλήσαμε για συνδικαλιστικά τερτίπια γιατί οι δικαιολογίες τους τύπου «παραπέμπουμε στην αθλιότητα, αλλά, ταυτόχρονα, και στον όποιο αντίλογο αναπτύχθηκε εκεί» είναι επιεικώς απαράδεκτες! Γιατί, εκτός των άλλων, προσπερνούν το γεγονός ότι η συνοδευτική αναφορά σας («και για να μη ξεχνιόμαστε») δείχνει εμμέσως, αλλά με σαφήνεια που βγάζει μάτι, ότι αυτή την διαστρεβλωτική αθλιότητα τη υιοθετείτε! Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας.

    Παραπέρα:

    Μας ρωτάτε τι μας ενόχλησε από το κείμενο του πιτσιρίκου. Δεν μας ενόχλησε το κείμενο του πιτσιρίκου φίλοι της ΕΟΣ. Μας ενόχλησε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύουν οι διάφοροι πιτσιρίκοι (ή και μεγαλύτερης ηλικίας). Και μας ενόχλησε ακόμα ότι προκειμένου να προωθήσετε την αντικομματική σας αντίληψη (όχι την αντιΚΚΕ, ή την αντιΣΥΡΙΖΑ, ή την αντιΑΝΤΑΡΣΥ αντίληψη˙ την αντικομματική, δηλαδή αντιοργανωτική) δεν διστάζετε να πιανόσαστε από τον κάθε θιασώτη του δόγματος «γουστάρω ελεύθερη και πλούσια ζωή για πάρτη μου»!

    Τέλος, στα «πεταχτά»:

    Απολύτως παραπλανητικά μάς αποκαλείτε ‘‘μαρξιστές’’. Εισαγωγικά στη λέξη βάζουν μόνο οι μαρξιστές που επικρίνουν άλλους αριστερούς για παρέκκλιση. Εσείς, αν δεν κάνουμε λάθος, έχετε ανακηρύξει τον μαρξισμό τυμπανιαίο πτώμα. Με ποιον είστε τελικά; Με τον χωροφύλαξ ή με τον αστυφύλαξ; Τέτοιες επαμφοτερίζουσες πρακτικές ασκούν οι Δημαρίτες. Θα ’χει γούστο! ;-)

    Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΝ μπορεί να χαρακτηρίζεται κόμμα-οπερέτα είναι και το γεγονός ότι είχε τον Γουσέτη αρθρογράφο στην «Αυγή» επί σειρά ετών κι αφού είχε φανεί πανηγυρικά πως «το πήγαινε το φιλελεύθερο γράμμα». Αν εσείς πιστεύετε ότι μπορείς να διεξάγεις ταξικό πολιτικό αγώνα φιλοξενώντας τους αντιπάλους σου (και, επομένως, ‘‘ευλογώντας’’ τα γένια τους) τα έχετε μπερδέψει πολύ τα πράγματα.

    Τι την περάσατε την ταξική πάλη; Τσίρκο Medrano; ;-)


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί Leftιδες,

    1. Η διαφορά ανάμεσα στους "Γουσέτηδες" και τους "Κουράκηδες" είναι ασήμαντη, μπροστά στις αδυναμίες και τα κενά που παρουσιάζει η Αριστερά σήμερα. Αν ήταν να σωθεί η Αριστερά και το κίνημα από τους "Κουράκηδες" θα είχε ήδη σωθεί.

    2. Ακριβώς για αυτό το λόγο οι σκυλοκαυγάδες που γίνονται σε ένα σημαντικό βαθμό αφορούν - παρ' όλη την οξύτητα που μπορεί να έχουν - τις αντιθέσεις και τις αντιπαλότητες των μηχανισμών και ενδιαφέρουν μόνον όσους αυτοκαταναλώνονται πολιτικά γύρω από την φιλολογία που αναπτύσσεται με βάση αυτή την θεματολογία. Ένα μεγάλο μέλος των αντιπαλοτήτων και των διαφορών που υπάρχουν σήμερα στην αριστερά και αναπαράγονται με συγκεκριμένες μορφές είναι υπολείμματα από το παρελθόν και τίποτα άλλο. Δεν εμπεριέχουν καμία ελπίδα για το μέλλον.

    3. Η Αριστερά και οι"μαρξιστές" στους οποίους αναφέρεστε είναι σίγουρα "Τσίρκο Medrano". Η ταξική πάλη είναι και αυτή βεβαίως και "τσίρκο Medrano", αλλά ταυτόχρονα είναι και πολλά άλλα πράγματα...

    4. Η υπεράσπιση της έννοιας της "οργάνωσης" γενικά και αφηρημένα είναι μια δήλωση υποταγής στους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς. Με το ανάβεις κεράκια στα "εικονίσματα" δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να στηρίζεις το "παπαδαριό" που έχει έχει αναλάβει την φύλαξή τους.

    Αφήστε λοιπόν τα σάπια! Σας έχουμε ξαναρωτήσει:΅
    - Έχετε υπόψη σας κανένα σωστό κόμμα να πάμε να γραφτούμε και εμείς; Γιατί από "κριτικές υποστηρίξεις" και από άλλες ανάλογες στάσεις αρκετός κόσμος έχει γίνει κοψοχέρης.

    Αν δεν έχετε λοιπόν, αφήστε τα αυτά τα ψευτοδιλήμματα ότι αυτοί που είναι υπέρ της οργάνωσης είναι καλύτεροι αγωνιστές απ' αυτούς που κατακρίνουν και φτύνουν τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα. Αυτό τον συνδικαλισμό τον γνωρίζουμε καλά, και ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ