ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γιατί άραγε προπηλακίζονται οι βουλευτές;


Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή. Αρκεί να παρακολουθήσετε την παρακάτω διαδοχή γεγονότων που οδήγησαν σε ένα προπηλακισμό βουλευτή. Είναι πολύ εύκολο να αντιληφθείτε την εσωτερική συνοχή που έχουν, όπως επίσης και την αναμενόμενη κατάληξη τους. Τα αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ:

1ο γεγονός


2ο γεγονός
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 12:30 η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης κ. Αθανασιάδη, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Αθανασιάδης ζήτησε την απένταξη της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που προβλέπει τομεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, παρουσιάζοντας στον υπουργό Οικονομικών τη συλλογιστική του για το θέμα.

Πάντως, η στάση του βουλευτή Κοζάνης θα καθοριστεί από την σημερινή ομιλία του κ. Βενιζέλου στην Βουλή. 

Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «καλό, συναδελφικό κλίμα».Στόχος επίθεσης έγινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης στην οδό Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας.


3ο γεγονός
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, εξέθεσε ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέκο Αθανασιάδη, με τη δήλωση του, ότι σε συνομιλία που είχε μαζί του τον διαβεβαίωσε ότι δεν δέχθηκε απειλές από κανένα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ήταν μια συνειδητή επιλογή του.
Υπενθυμίζουμε ότι σε τοπικό δίκτυο ο κ. Αθανασιάδης υποστήριξε ότι τον καλούσαν από γερμανικά νούμερα και τον απειλούσαν μέχρι και με δολοφονία, αν καταψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο.



4ο γεγονός
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
Προπηλάκισαν τον βουλευτή Αθανασιάδη

Στόχος επίθεσης έγινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης στην οδό Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, όταν ομάδα ατόμων αντιλήφθηκε την παρουσία του βουλευτή.

Οι δράστες, όπως δήλωσε, τον κτύπησαν με ρόπαλο στον αυχένα και στην πλάτη, χωρίς, ευτυχώς, να τον τραυματίσουν. Ακόμη του έριξαν νερά και καφέδες και απέφυγε τα χειρότερα χάρη στην επέμβαση ενός πολίτη, ο οποίος τον συνόδεψε έως το σημείο που ήταν μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, τα άτομα που του επιτέθηκαν του φώναζαν "πουλημένοι" και του έλεγαν ότι "δεν έπρεπε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο".

Η σκηνή που ένας από τους δράστες βάζει κουκούλα και κτυπά τον Α. Αθανασιάδη καταγράφηκε από συνεργείο του MEGA.Στο επεισόδιο αναφέρθηκε στη Βουλή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το χαρακτήρισε "λυπηρό".

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ