ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πολιτικό κουίζ για τους "πατριώτες" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

1. Είχε προταθεί πρόσφατα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να είναι ομιλητής σε μια πολιτική συγκέντρωση με τον Αλέκο Αλαβάνο. Όμως αρνήθηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αλαβάνο, πιθανόν για να μην χαλάσει το χατήρι της Τσιπροπαρέας, πιθανόν για να μην κακοκαδρίσει κάποιους άλλους φίλους του. Από τους οργανωτές της εκδήλωσης βρέθηκε η συμβιβαστική λύση στην θέση του Αλέκου να πάει η Νάντια Βαλαβάνη. Ποία ήταν αυτή η εκδήλωση; (Δεκτές πολλές απαντήσεις, γιατί η ιστορία έχει επαναληφθεί πολλές φορές)

2. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ΣΥΝ μπορεί να έχουν μεγάλο πρόβλημα και να μην δέχονται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέκο Αλαβάνο. Όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάθονται και να μιλάνε με ακροδεξιούς και κυπατζίδες. Σε ποιά εκδήλωση ήταν ομιλητές οι: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σάββας Καλεντερίδης, Δημήτρης Αλευρομάγειρας; Για να σας βοηθήσουμε η εκδήλωση έγινε ένα χρόνο πριν, το Μάη του 2010.

3. Τι σχέση έχουν σήμερα όλοι αυτοί οι ομιλητές με την ΣΠΙΘΑ;

Αν δεν μπορέσατε να απαντήσετε, δεν πειράζει! Μπορείτε όμως να θαυμάσετε τους συλλογισμούς ενός ογκόλιθου της πατριωτικής σκέψης, ο οποίος ήταν ένας από τους συνομιλητές του Π. Λαφαζάνη...

11 σχόλια :

  1. κακό συναπάντημα7 Ιουνίου 2011 στις 2:32 μ.μ.

    Μητρόπουλος - Μαριάς είναι πλέον πρωτοπαλίκαρα του άρχοντα της ΣΠΙΘΑΣ.
    Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Κουμουνδούρου και όσους την στήριξαν στην επιβολή  Μητρόπουλου ως υποψήφιου περιφερειάρχη. Ειδικά δε, στο ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ (υπάρχει ακόμα;) και στους καβαλημένους δημοσιογράφους του "ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 στα FM"  γι όλα υποστήριζαν τότε...

    Για την ιστορικότητα της φυλής ρε γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολλά τα λεφτά της κρατικής επιδότησης. Ο Π. Λαφαζάνης τουλάχιστον τα ίδια έλεγε πάντα. Όμως εκείνοι οι ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟΙ και λοιποί της Τσιπροπαρέας πως τα γύρισαν τόσο πολύ;

    Κουδούνια στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα πρέπει να τους κρεμάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζω το "Μεσοπολεμικό" συλλογισμό από προηγούμενα σχόλια. Ο τίτλος της οπερέττας θά ήταν κάπως έτσι: "Από την απόρριψη της ΝΕΠ μέχρι το Σύμφωνο".
    Εχουμε και λέμε: Η ούτως ή άλλως απότομη κατηφόρα, έγινε πιό απότομη όταν ανακάλυψαν τον radical "σοσιαλιστή" εργατολόγο (φθινοπωρινές εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
    Μετά ακολούθησαν οι "σοσιαλφασιστικές" θεωρίες, με την άνοιξη ήρθαν και οι "Σπίθες" κι έδεσε το γλυκό.
    Να περιμένω τώρα και τους "Μολότωφ-Σάντσο" που θα συνυπογράψουν με τους "Ρίμπεντροππ της ελεειενής μορφής";
    Αλλά ώπ, μη μας διαφύγει ότι "η μητέρα όλων των big bang", απ' όπου ξεκίνησαν όλα αυτά, είναι προγενέστερη: Ακόμα ψάχνω να καταλάβω, τί στην ευχή έγινε στην αρχή, σε τι ακριβώς τα χαλάσανε και ο Αλέκος χώρισε με τον Αλέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Κουκοπέτρο,

    Οι ανθρώπινες στάσεις και συμπεριφορές δεν είναι μονοδιάστατες, δηλαδή δεν μπορείς να απαντάς στο ερώτημα όπως το θέτεις με "πολιτικά" κριτήρια:σε τι ακριβώς τα χαλάσανε και ο Αλέκος χώρισε με τον Αλέξη!. Ίσως και να μην έχει κανένα νόημα ως ερώτημα από πολιτική άποψη με αυτό τον τρόπο που είναι διατυπωμένο, παρά μόνον από κουτσομπολιστική άποψη.

    Ένα ζήτημα είναι η επιλογή του Αλέκου να "αποσυρθεί" από την ηγεσία του ΣΥΝ και να δώσει το δακτυλίδι στο Τσίπρα.

    Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι αφού έδωσε το δακτυλίδι, αν ασχολήθηκε άλλο με το "παιδί" ή το άφησε στα χέρια των Βούτσιδων, των Φλαμπουράριδων και άλλων παρομοίων γιγάντων της ανανεωτικής πολιτικής σκέψης.

    Ένα τρίτο ζήτημα είναι γιατί παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τι έκανε για να στηρίξει αυτό το εγχείρημα ώστε να μην είναι ένα απλό μαγαζάκι του ΣΥΝ αλλά να έχει την δική του αυτόνομη πολιτική υπόσταση.

    Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα άλλα και μερικά άλλα παρόμοια, μπορούν να βάλουν με πολιτικούς όρους αυτό που ονομάζεις "τα χαλάσανε".

    Υ.Γ. Η έκφραση "τα χαλάσανε" μάλλον συγκαλύπτει το ζήτημα και αρνείται να πάρει θέση. Είναι σαν να αναφέρεσαι σε ένα ζευγάρι που πήρε διαζύγιο γιατί κάποιος από τους δύο έχει κάνει κουτσουκέλες, αλλά για λόγους ευγένειας αρνείσαι να πεις τα πράγματα με το όνομά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Αλαβάνος έφυγε από δίπλα μας μόνος του.
    Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
    Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κακό συναπάντημα7 Ιουνίου 2011 στις 5:18 μ.μ.

    @ODA Nobunaga

    Σωστά, οι νεκροί δεν γυρίζουν. Γυρίζει μόνον ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ!

    Όμως στο άλλο που λες τα έχεις μπερδέψει λίγο. Τον Αλαβάνο τον διώξατε, γιαυτό με απόφαση της Τσιπροπαρέας απαγορεύετε στα στελέχη σας να έχουν οποιαδήποτε κοινή δημόσια παρουσία.

    Νεκροί και ...αμίλητοι είναι κάποιοι άλλοι γίγαντες του ΣΥΝασπισμού, όπως εκείνο το ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ...

    Εκείνος που έφυγε από δίπλα σας μόνος είναι ο υποψήφιός σας, το καμάρι σας, ο μεγάλος σύμμαχός σας, ο Μήτρόπουλος μαζι με τον Μαριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο "πολιτικά" σκέφτεται ο Αλευρομάγειρας, άλλο τόσο σκέφτονται και διάφοροι οικονομολόγοι της "γραμμής" Λαφαζάνη. Όλοι μαζί κάνουν μια καλή παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κακό συναπάντημα7 Ιουνίου 2011 στις 5:32 μ.μ.

    Άμα προσθέσεις και τον σερ Μαρκεζίνη με συνοδούς τον Π. Τσίμα και τον Ν. Φίλη, η παρέα γίνεται ακόμα καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οπως και να σας πιάσει κανείς άκρη δεν βρίσκει.
    Οπου πάτε τα διαλύετε.
    Δεν κάνετε για οργάνωση γιατί είσαστε μικροαστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχα! oda nobugana...όνομα και πράμα...

    εγώ έχω ένα άλλο ερώτημα στην ΕΟΣ...Τι θα γίνει ρε παιδιά, θα τα σπάσει το Μέτωπο από τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνουμε; Όλο καταγγέλετε, καταγγέλετε, αλλά στην πράξη τίποτα...Δηλαδή μόνο ο Λαφαζάνης και το Κοκκινοπρασινο συμβιβάζονται; Η ΚΟΕ-ΔΕΑ-ΚΕΔΑ δεν συμβιβάζονται; για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λιγο ντροπη ρε σεις
    Ο Δ.Αλευρομαγειρας ακροδεξιος ?Απο ποτε ρε ψευτες?
    Ξερετε τι λετε η ετσι τα γραφετε ?
    Ειτε ειστε ψευτεσ ειτε ηλιθιοι για να διατυπςνετε κατι τετοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ