ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγές στον ηγετικό πυρήνα της ΣΠΙΘΑ διευρύνουν τις αποστάσεις της από την “πατριωτική” αριστερά.


Σε ένα λιτό δελτίου τύπου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑ  και αναφέρεται στην κεντρική πρώτη δημόσια εμφάνισή της “Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής”στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης, καταγράφονται αλλαγές στην συγκρότησή της. Ο ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης - όπως αναφέρει το δελτίο - ο οποίος αφού παρουσίασε την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή τόνισε πως  «κοινό χαρακτηριστικό όλων  είναι η  βαθιά τους αγάπη και πίστη στα ιδανικά και τους στόχους της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Η Συμβουλευτική Επιτροπή δεν είναι κάποιο καθοδηγητικό όργανο αλλά μια ομάδα φίλων  όπου με το κύρος το ήθος και τις δηλώσεις τους καλούνται να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας αρχών

Βέβαια το δελτίο δεν αναφέρει τα ονόματα που συγκροτούν αυτή την επιτροπή, η σύνθεση προκύπτει έμμεσα. Στις 24/1 είχε εκδοθεί δελτίο με αναλυτική αναφορά των μελών  της επιτροπής,  η οποία ανέφερε ότι: “θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης (Κύπρου 68, Δημαρχείο) το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 18.00 με την παρουσία Επιτροπών (Σπιθών) Αττικής.

Στο δελτίο της 6 Φεβρουαρίου όμως παρατηρούνται αλλαγές στην σύνθεση της επιτροπής. Απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε δύο ονόματα: του Βασίλη Παπαδόπουλου, γιατρού και του Δημήτρη Καζάκη, πολιτικού μέντορα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενο δελτίο τύπου είχε ανακοινωθεί το όνομα του Δημήτρη Παξινού, αλλά δόθηκε μετά διευκρίνηση ότι ο κ. Παξινός είχε προταθεί από τον καθηγητή κύριο Γεώργιο Κασιμάτη είχε περιληφθεί στην λίστα εκ παραδρομής.

συστράτευση στο ολυμπιακό ιδεώδες
Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το όνομα του Δημήτρη Παξινού είχε ανακοινωθεί και ήταν  αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΣΠΙΘΑ, όπως φαίνεται και από δημοσίευμά μας. Η "Συμβουλευτική Επιτροπή" της ...ΣΠΙΘΑΣ", το οποίο αποτελεί αναδημοσίευση της αντίστοιχης σελίδας ( της ημερομηνίας 25/1) της ιστοσελίδας της ΣΠΙΘΑΣ. Απ' όλα αυτά είναι σαφές ότι ο κ. Παξινός διαχώρισε την θέση του από την ΣΠΙΘΑ, ήδη πριν από την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τους άλλους δύο. Από το δελτίο τύπου προκύπτει εμμέσως, αλλά σαφώς ότι δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση της 5/2 γιατί δεν αναφέρονται ούτε στα μέλη της συμβουλευτικής τα οποία μίλησαν, αλλά ούτε και στα μέλη της συμβουλευτικής που “συμπλήρωσαν το πάνελ”,  τα οποία κατονομάζονται στο δελτίο τύπου. Την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια; Απουσίαζαν γιατί είχαν γρίπη; Θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.  Σε σημερινό άρθρο τη  "Ε" αναφέρεται όμως ότι στην συμβουλευτική επιτροπή συμμετέχει και ο Δ. Καζάκης ενώ δεν αναφέρεται το όνομα του Βασίλη Παπαδόπουλου. Στην επιτροπή  επίσης διορίστηκε από τον αρχηγό Μίκη και ένα νέο μέλος, ο Διονύσης  Τόδουλος, πολιτικός μηχανικός.

Η εκδήλωση ξεκαθάρισε επίσης εκτός από την σύνθεση  της "προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής", και την ιδεολογική ταυτότητα της κίνησης, με τον προσδιορισμό του “Έθνους - Κράτους” ως τον βασικό άξονα που γύρω του στρατεύεται η δράση του κινήματος. Μάλιστα προβάλλονται και δύο συμπληρωματικές έννοιες, οι “εκπροσώπους Εθνών - Κρατών” και το “μέτωπο των Εθνών-Κρατών”. Η έννοια αυτή αποκτάει και συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο:

"Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μέτωπο των Εθνών-Κρατών, που με βάση την παραδοχή από αυτά του ιδεολογικού μας στίγματος, που θεωρεί την ανάδειξη των Εθνών-Κρατών σε βασικούς παράγοντες άμυνας στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και με την υιοθέτηση της άποψης ότι η βασική διεθνής αντίθεση περνά κάθετα μέσα σε κάθε Έθνος-Κράτος, ώστε να αλλάξει όλη η ως σήμερα εικόνα που έχουμε για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την άμυνα και σε συνέχεια για την επίθεση των ανεξάρτητων πολιτών...

12 σχόλια :

  1. Ως γνωστόν τα αστικά κράτη είναι εθνικά κράτη. Όμως το έθνος δεν ταυτίζεται με το κράτος. Η ταύτιση αυτών των δύο εννοιών, πέρα από τις βαρύγδουπες παπάρες για μέτωπο των εθνών και άλλα τραγελαφικά παρόμοια, παραπέμπει ευθέως σε αντίστοιχες διακηρύξεις των εθνικοσοσιαλιστών. Επίσης παραπέμπει σε συγκεκριμένα μέτρα για τις μειονότητες αλλά και για τους μετανάστες. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα απ' αυτό το κίνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινης απορια:Γιατι τοση ενασχοληση με την ομαδα που συγκροτει ο υπεργηρος Μικης, που μαλιστα ισχυριζεται οτι δεν ειναι κομμα. Εκτος αν εχω χασει κεφαλαια για τους στοχους της.

    Δ.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ. Επίσης είναι προτελευταίος στην σειρά και τελευταίος είναι ο Δημήτρης ΚΑΖΑΚΗΣ. Η αναφορά των ονομάτων δεν είναι αλφαβητική. Υπάρχει άλλου τύπου ιεραρχία. Όποιος ανακαλύψει με πια κριτήρια έχουν τοποθετηθεί τα ονόματα στην λίστα θα κερδίσει ένα "Σπιθόμετρο", το όργανο που μετράει τον πατριωτισμό των ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελευταίοι είναι οι ντούροι αντικαπιταλιστές. Και επειδή ο Καζάκης είναι πιο ντούρος από τον Κωνσταντακόπουλο μπήκε τελευταίος. Κατ' αναλογία, ο πρώτος - πρώτος θα πρέπει να ειναι ο πλέον δεξιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο video (http://youtu.be/b77OPXDkOzI) από την εκδήλωση ανακοινώνει ο αρχηγός Μίκης το όνομα του Δ. Καζάκη καθώς επίσης ότι απουσιάζει και τον αντικαθιστά ο κ. Παπαμιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «και του Δημήτρη Καζάκη, πολιτικού μέντορα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.»

    λολ, δεν είμαι ανταρσυα αλλά δεν είναι έτσι και το ξέρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά λίγη σοβαρότητα δε βλάφτει. Άς περιμένουμε να δούμε. Ο όποιος χαρακτηρισμός είναι πρόωρος. Εγώ που παραβρέθηκα στην Αργυρούπολη σας διαβεβαιώ ότι κανένα απο τα παραπάνω σχόλια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα εκτός απο αυτό που γράφει ο τελευταίος σχολιαστής (ΕΟΣ).
    Αφού η (όποια) αριστερά ψάχνει τα σωθικά της, κάποιος πρέπει να εκφράσει την οργή του Έλληνα, να απευθυνθεί στην κοινωνία, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Θα μου πεις, μα ο Θεοδωράκης θα το κάνει; Μα και ο ίδιος δεν λέει κάτι τέτοιο. Αυτό που λέει είναι ότι εγώ προτείνω μια τέτοια κίνηση που θα καλύψει τον "κανένα". Αλήθεια, ποια αριστερά ή "αριστερά" μπορεί να καλύψει αυτό το κενό σήμερα; Μα θα είναι αριστερή η κίνηση αυτή; Θα δείξει... βλέπεις... το μόνο πράγμα που μας έμαθε η "υπαρκτή" αριστερά είναι να περιμένουμε. Κι' ακαρτέρει... κι' ακαρτέρει... και στο τέλος καφέ στο θησείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιοs ξεφτιλισμενοs εγραψε οτι ο Καζακηs ειναι μεντοραs τηs ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο 7:47π.μ.

    Μα η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού είναι ο πιο συχνά εμφανιζόμενος στις πολιτικές πασαρέλλες που οργανώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mprabo anwnume 8:41

    O kosmos barethike na perimenei thn Aristera na organwsei thn antistash sthn Troika.

    Eida to binteo apo th sygkentrwsh sthn Arguroupolh, kai mou kanane polu thetikh entupwsh o Kasimaths kai o Filias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως γνωρίζει κανένας ποιός είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλου, γιατρός που είχε ανακοινωθεί ότι είναι στην συμβουλευτική της ΣΠΙΘΑΣ και μετά τον έφαγε η μαρμάγκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Maλλον ο πρωην διοικητης του ΕΚΑΒ.[ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ] mike

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ