ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αλαίν Μπαντιού στην ΑΘΗΝΑ: Η ομιλία του και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις του ακροατηρίου.

 Αν και πέρασαν μερικές μέρες, τελικά τηρήσαμε την υπόσχεσή μας. Ο λόγος της καθυστέρησης ήταν ότι υπήρχαν προβλήματα με τον ήχο και χρειάστηκε να γίνει ξανά επεξεργασία. Δείτε λοιπόν σε βίντεο όλη την ομιλία του Αλαίν Μπαντιού που έγινε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στο Μ.Α.Χ. του ΕΜΠ με θέμα: «Η κρίση του καπιταλισμού και η ιδέα του κομμουνισμού».  Αν και θεωρητικός και φιλόσοφος,  ο πολιτικός του λόγος ήταν απλός, καθαρός και συγκροτημένος. Μακάρι  να μιλούσαν έτσι και οι πολιτικοί της δικής μας Αριστεράς. 

Αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο και με αφορμή αυτές τις εξεγέρσεις έθεσε τα κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν από τα κενά της επαναστατικής θεωρίας σε μεταβατικές περιόδους όπως είναι η σημερινή. Αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό και περιέγραψε τους όρους με τους οποίους εντάσσεται στην αντικαπιταλιστική πάλη εντός των δυτικών κοινωνικών σχηματισμών. Αναφέρθηκε επίσης στα κινήματα νεολαίας και στον δικό μας "Δεκέμβρη". Ακούστε την ομιλία του, όπως και τις απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις που έκανε το ακροατήριο:




Επίσης,  ως κείμενο, ένα πρώτο τμήμα από ομιλία του Α. Μπανιού  δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Radical Desire, εδώ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ