ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η κρίση δανεισμού της "αντικαπιταλιστικής" αριστεράς και οι ανεκπλήρωτες πολιτικές επιταγές της...

(όλα εδώ πληρώνονται!)

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ιδεολογικοποίηση / απολιτικοποίηση της πολιτικής που επιχειρείται από μια μερίδα δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία αποβλέπει στη διαμόρφωση των όρων μουσειακής διατήρησης αλλά και διευρυμένης αναπαραγωγής της σκουριάς που κουβαλάει από το παρελθόν. Σε παλαιότερο σημείωμά μας γράφαμε:


Η Αριστερά στη χώρα μας προβάλει διάφορα ιδεολογήματα ως πολιτική γραμμή. Τα ιδεολογήματα αυτά έχουν προκύψει κυρίως για να καλύψουν τις ανάγκες αναπαραγωγής των πολιτικών μηχανισμών της, ως προϊόντα του ενδοαριστερού ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει εντρυφήσει ιδιαίτερα στις ενδοαριστερές διαμάχες για να αντιληφθεί πως εταιροκαθορίζονται οι "πολιτικές γραμμές" των πολιτικών μορφωμάτων της. Ο τρόπος που οργανώνονται και επιλέγονται οι τόποι συγκεντρώσεων στις διαδηλώσεις αποτελεί μια παραστατική απεικόνιση αυτού μηχανισμού "παραγωγής πολιτικής" της Αριστεράς. Γι αυτό εξάλλου και είναι προβλέψιμες οι πολιτικές τους επιλογές και η στάση τους απέναντι στις εξελίξεις. Κανένας αριστερός βεβαίως δεν προέβλεψε τις εξελίξεις σχετικά με οικονομική κρίση. Όμως εύκολα μπορεί να προβλέψει κάποιος που δεν είναι καν αριστερός, για το τι θα προτείνουν οι πολιτικοί σχηματισμοί της Αριστεράς ως διέξοδο από αυτή την κρίση. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να είναι κανένας μάγος για να καταλάβει ότι ένας πολιτικός χώρος που διεκδικεί να είναι διακριτός από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝασπισμό σε αυτή την πολιτική συγκυρία, θα προβάλει το ιδεολόγημα “ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ”, το οποίο είναι η προμετωπίδα της κίνησης των αριστερών οικονομολόγων. Και το οποίο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αποτελεί τον κεντρικό άξονα της συγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν τσιμπάμε στο “επιστημονιλίκι” λοιπόν που πέφτει αυτό τον καιρό, ως δήθεν αντικειμενική/επιστημονική τεκμηρίωση αυτών των ιδεολογημάτων. Δεν ξεχνάμε ότι η "πολιτική" αξία των οικονομολόγων μετρήθηκε με τις προβλέψεις που έκαναν για την κρίση. Βεβαίως δεν είναι άχρηστοι και θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας την γνώση που μας προσφέρουν. Όμως αυτή η γνώση δεν μπορεί να συγκροτήσει ούτε καν τις προτάσεις των διαχειριστών του συστήματος. Πολύ περισσότερο δε της Αριστεράς. Εξάλλου, σε σχέση με την συγκυρία, επανειλημμένα έχουμε τονίσει, ότι το “χρέος” είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και όχι οικονομικό.

Στα πλαίσια λοιπόν της πολιτικής πρακτικής που περιγράψαμε παραπάνω οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέδειξαν τον Δ. Καζάκη ως τον φωτισμένο ηγέτη που θα διαφωτίσει και θα εξοπλίσει τις μάζες των συνεπών αριστερών με πολιτικά επιχειρήματα ενάντια στους οπορτουνιστές και στους άλλους συμβιβασμένους αριστερούς. Ο Κώστας Λαπαβίστας θεωρούσαν ότι ρέπει προς τον ρεφορμισμό και δεν είναι τόσο ντούρος επαναστάτης όσο ο Καζάκης. Γιαυτό φρόντιζαν σε κάθε εκδήλωση να είναι ομιλητής ο Καζάκης:

Διαβάζουμε στο ΠΡΙΝΜε μεγάλη επιτυχία και με παρουσία 100 ατόμων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, με ομιλητές τους . Βούλγαρη, Δ. Καζάκη και Κ. Μάρκου, την Τετάρτη. Πάνω από 60 άτομα, επίσης, παρακολούθησαν εκδήλωση στα Γρεβενά, με ομιλητές τους Δ. Καζάκη και Σπ. Κωνσταντινίδη, την Τρίτη". (ΠΡΙΝ - Κυριακή, 4 Ιουλίου 201)

Επίσης πληροφορούμαστε ότι στην 2η μέρα του φεστιβάλ των Αναιρέσεων 2010 " Αναλυτικές και πολύ ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις της κρίσης από τους Δ. Καζάκη, Π. Παπακωνσταντίνου και Π. Γκαργκάνα" Η ίδια τριάδα ομιλητών ήταν και στην πολιτική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ Πάτρας: στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Πάτρας με θέμα: «Η οικονομική κρίση, το δημόσιο χρέος, η Αριστερά και το Εργατικό Κίνημα».

Ακόμα και αρκετά πρόσφατα (Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010) αυτές οι πολιτικές πρακτικές συνεχίζονται. Ο Δ Καζάκης προσκλήθηκε στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η “Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή” με τίτλο «Υπάρχει κι’ άλλος δρόμος-Διαγραφή του χρέους!».

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του Δ. Καζάκη στην “συμβουλευτική επιτροπή” της ΣΠΙΘΑΣ του Μ. Θεοδωράκη, έχει πέσει αφωνία σε αυτούς που μέχρι χθες τον είχαν κάνει σημαία της συνεπούς αντικαπιταλιστικής πολιτικής. Αναμένουμε τις εξηγήσεις έχουν να δώσουν για το θέμα της σύμπλευσης ενός πολιτικού τους "καθοδηγητή" με τον Ζουράρι, τον Καραμπελιά και τον Παπαθεμελή. Ελπίζουμε αυτές οι εξηγήσεις να είναι κάπως καλύτερες από γνωστές εξηγήσεις που δίνει η Αριστερά σε παρόμοιες περιπτώσεις, εξηγήσεις που δεν έχουν κανένα στοιχείο αυτοκριτικής άλλα εξορκίζουν την πραγματικότητα που δεν θέλουν να δουν με ψυχολογικές και ψυχιατρικές αναφορές. 

Τα γκουλάγκ και τα ψυχιατρεία έχουν τελειώσει προ πολλού για την δική μας Αριστερά...

43 σχόλια :

  1. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΟΣ ;
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΡΕΦΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ. ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ..ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΡΥΒΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ "ΕΟΣ".ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΣ..... ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΗΣΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΡΑΒΗΞΕ) ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ. ΤΟ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΣΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πίνακας πίσω από τους ομιλητές στην φωτογραφία, τα λέει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΡΙΣΑ

    Ψυχραιμία! Θυμίζεις το γνωστό ανέκδοτο για την έκθεση του Μπόμπου με το μήλο και σκουλήκι. Για τον ΚΑΖΑΚΗ και τις ΣΧΕΣΕΙΣ του με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάμε και εσύ το γνωστό παραμύθι για τον ΣΥΡΙΖΑ...

    1. Κωλοτούμπες δεν ξέρω ποιός πραγματικά έκανε στην περίπτωση του Δ. Καζάκη. Ο "εθνικοπατριωτικός" του προσανατολισμός ήταν από την αρχή ξεκάθαρος. Όπως επίσης ξεκάθαρος ήταν και ο δρόμος που οδηγούσαν αυτά που έλεγε και εξακολουθεί να λέει. Κωλοτούμπες μάλλον κάνουν αυτοί που εχθές τον είχαν για "καθοδηγητή" και σήμερα κάνουν πως δεν τον γνωρίζουν. Αυτοί παρέκκλιναν από την πορεία...

    2. Τις φωτογραφίες που έχεις, αν θέλεις μπορείς να τις στείλεις και θα τις δημοσιεύσουμε. Δεν έχουμε προβλήματα κομματικού "πατριωτισμού", όπως έχεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΨΕΚΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ (ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ) ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΜΕΝΩ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ..ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ..Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΘΕΣΕΩΝ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΑ-ΚΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ).ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΠ΄ΑΥΤΩΝ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΘΕΛΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ..ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ "ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ" ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ..ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ - ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΩΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ,ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ;
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ίδιον της μικροαστικής αντίληψης περί πολιτικής είναι να δείχνει τις αδυναμίες του άλλου(είτε υπάρχουν είτε όχι) που ο ίδιος έχει.
    Αγαπητές ΕΟΣ:
    Οι δικές σου κωλοτούμπες, νομίζεις έχουν ξεχαστεί;
    Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος τι θεωρώ κωλοτούμπα σου:
    με πρόσχημα..."το νέο έτος", έβαλες "σφουγγάρι" σε διάφορες καταστάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΜΑΑ, για τις οποίες ήσουν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μιλήσεις, όντας μέρος του όλου θέματος.
    Πέταξες τη μπάλα στο κοινό, και πήγες "για πιο μεγάλα πράγματα".
    Εξίσου κωλοτούμπα είναι το γεγονός ότι λόγω αναβολής των εξελίξεων στο ΜΑΑ, δεν κάνεις ούτε εκεί μια κριτική. Και ασχολείσαι με...την Ανταρσύα.
    Κάτσε ρε σύ: αν δεν μπορείς ούτε για το χώρο όπου ανδρώθηκες ιντερνετικά να κάνεις μια κριτική, τότε πώς περνάς στα πιο μεγάλα πράγματα;
    Πες μας λοιπόν:1) πού αποδίδεις την κωλυσιεργία στο ΜΑΑ; 2) Υπάρχουν δυνάμεις του ΜΑΑ που καλοβλέπουν το μαντρί του ΣΥΝ που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ(τώρα πια μαντρί θα είναι);3)Στα πλαίσια ενός απολογισμού για τη δράση του ΜΑΑ ως τώρα: υπήρχε πέμπτη φάλαγγα του Τσίπρα στο ΜΑΑ ή όχι;Αυτή έφτανε το μέγεθος μιας συνιστώσας ή ήταν μόνο "προσωπικότητες";
    Αυτά, και πολλά άλλα.
    Για τα οποία υποσχέθηκες ότι θα ασχοληθείς, αλλά δεν το έκανες "λόγω ξεκούρασης" και "λόγω γιορτών".
    Πέρασαν όλα αυτά. Δεν θα μιλήσεις;

    Μετωπικός που έφτυσε αίμα (και έσκασε όσο χρήμα μπορούσε) προεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κρίση" , "όλα εδω πληρώνονται" , "καθοδηγητής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Καζάκης" , "η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αφωνία" , "γκουλαγκ και ψυχιατεία" να προσθέσω και εγώ οτι χιλιάδες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτομαστιγώνονται και κλαίνε γοερά που ο Καζάκης πήγε με το Μίκη...

    ΕΟΣ θα μας τρελάνεις ?

    Για να σοβαρευτούμε τώρα ο Καζάκης έχει καλή ανάλυση για τον καπιταλισμό, την κρίση και το χρέος. Κατά την γνώμη μου σωστά προβάλει τη διαγραφή του χρέους και τη ρήξη με ΟΝΕ - ΕΕ σαν απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε. Ως εδώ η συμβολή του, όπως και συνολικά των Αριστερών Οικονομολόγων, είναι πολύτιμη. Στο ζήτημα της προοπτικής διαφωνούσαμε και διαφωνούμε ριζικά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα απολογηθεί για τον Δ.Κ. από τη στιγμή που οι θέσεις της ήταν , είναι και θα είναι ξεκάθαρα σε αντιπαραβολή με την "εθνική ανάπτυξη".Γι' αυτό άλλωστε υπήρχαν και οι άλλοι ομιλητές. Επί αυτών των θέσεων έχετε να πείτε κάτι? Η λογική ο Καζάκης πήγε στη Σπίθα άρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να απολογηθεί,συγνώμη σύντροφοι αλλά μόνο φτηνό παραγοντισμό φανερώνει. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο 7:36 & ΔΗΜΗΤΡΗ-ΛΑΡΙΣΣΑ

    1. Αναγνωρίζετe ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά προσπαθείτε να το κουκουλώσετε.

    Το τι κάνουμε εμείς, το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος είναι άσχετο με αυτό το πρόβλημα. Και δεν μπορείτε να λένε σε κανένα δεν δικαιούσαι να ομιλείς. Αυτές είναι Σταλινικοτροτσκιστικές πρακτικές που αναγνωρίζουν την "αυθεντία" του κόμματος και της αλάθητης ηγεσίας του, που οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν τα προσόντα να τις κρίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντιεθνικιστής - αντικαπιταλιστής30 Ιανουαρίου 2011 στις 9:52 μ.μ.

    Προς Παναγιώτη,

    μέχρι χθες τον είχατε πρώτο τραπέζι πίστα, τώρα θα κάνετε face control ή θα συνεχίζετε να τον καλείτε στις εκδηλώσεις σας; Πάμε στοίχημα ότι τα πολλά πάρε δώσε κομμένα από δω και πέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μη το λες, τώρα θα καλούν και την υπόλοιπη παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Παναγιώτη

    σε ηλίθιους απευθύνεσαι ρε φίλε; Δηλαδή αν ο Πλεύρης - λέμε τώρα - "προβάλει τη διαγραφή του χρέους και τη ρήξη με ΟΝΕ - ΕΕ σαν απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε" θα τον καλούσατε και αυτόν ομιλητή σε όλες σας τις εκδηλώσεις; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφανώς δεν έχει να απολογηθεί για τις απόψεις του Καζάκη, οφείλει όμως να εξηγήσει γιατί έχει (ή μήπως τώρα έπαψε να είναι) προνομιακός συνομιλητής της σε πολιτικά και όχι οικονομικά ζητήματα.

    Ο Καζάκης δεν πήγαινε ως "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ" στις εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά ως "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ". Άσε λοιπόν τα σάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Παναγιώτη

    φτηνό παραγοντισμό φανερώνει η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καλεί έναν εθνικιστή σαν τον ΚΑΖΑΚΗ σε πάρα πολλές πολιτικές της εκδηλώσεις (με μια φορά δεν κολλάς το μικρόβιο του ...πραγοντισμού), ενώ γνώριζε ευθύς εξ αρχής τις θέσεις του.

    Και αυτό το έκανε άραγε γιατί δεν είχε άλλες καλύτερες επιλογές ή γιατί πίστευε ότι μπορεί να τον χειραγωγήσει ως πολιτική άποψη αλλά και ως ...άνθρωπο;

    Επίσης άλλο πράγμα η εθνική ανάπτυξη και άλλο ο εθνικισμός. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την διάκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αντιεθνικιστής - αντικαπιταλιστής30 Ιανουαρίου 2011 στις 11:03 μ.μ.

    @ΕΟΣ
    Ναι, πράγματι "άλλο πράγμα είναι η εθνική ανάπτυξη και άλλο ο εθνικισμός", αλλά συνήθως αυτοί που μιλάνε σήμερα για "εθνική απάπτυξη" έχουν και μια μεγάλη δόση "πατριωτισμού" που δεν είναι παρά μια ένα άλλο όνομα του εθνικισμού. Και μην αρχίσουμε την συζήτηση για "αριστερό" και "δεξιό" πατριωτισμό. Αυτή η διάκριση δεν υπάρχει. Και το επιβεβαιώνει ο τρόπος που οικοδομείται σήμερα και αποκτάει μαζικά χαρακτηριστικά η ΣΠΙΘΑ, το κίνημα που ενώνει τους δεξιούς και τους αριστερούς πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχάς ποια αφωνία της Ανταρσύα σχετικά με το θέμα; Σήμερα είχε εκδήλωση η Ανταρσύα Ζωγράφου με τον Καζάκη. Από πού κι ως πού είναι εθνικιστής ο Καζάκης, ενώ δε σε ενοχλούν καθόλου οι δηλώσεις του Αλαβάνου ότι "είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες" και ότι "όποιος θέλει να καταργηθεί το άσυλο δεν είναι Έλληνας"; Μην τα "χώνουμε" μόνο εκεί που θέλουμε... Και τέλος πάντων, μην είστε καθόλου σίγουροι ότι ο ίδιος ο Καζάκης την έχει καταβρεί με κάποιους που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Σπίθα και ότι δε συμμετέχει κυρίως για να τραβήξει το εγχείρημα προς τα αριστερά. Στο κάτω κάτω, η Σπίθα προχωράει και εξαπλώνεται, με ή χωρίς την αριστερά... καλύτερα να έχει μέσα και ανθρώπους σαν τον Καζάκη παρά να κάνουν παιχνίδι Καμμένοι και Παπαθεμελήδες.
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αντιεθνικιστής - αντικαπιταλιστής31 Ιανουαρίου 2011 στις 12:41 π.μ.

    Προς Πάνο Δ.

    Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι είναι η ΣΠΙΘΑ, στην οποία ο Καζάκης είναι μέλος του καθοδηγητικού οργάνου της. Πολύ προχωρημένη η άποψη για "εισοδισμό" στον Καραμπελιά, και στον Ζουράρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βεβαίως και έγινε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με εκπρόσωπο της ΣΠΙΘΑΣ στου ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Μίλησε μάλιστα και ο Α. Χάγιος. Αντιγράφω την ανακοίνωση:

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1/2011 Θέατρο ΑΛΕΚΑ (πλ. Γαρδένιας) 12μ

    Η κρίση, το χρέος, η απάντηση του εργατικού κινήματος και της αριστεράς

    Ομιλητές: Σωτήρης Κοντογιάννης, Δημήτρης Καζάκης, Άγγελος Χάγιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε φίλε ΕΟΣ συγνώμη αλλά από που και ως που ο Καζάκης πολιτικός καθοδηγητής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    Ξέρεις και άλλους τέτοιους πολιτικούς καθοδηγητές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή άτομα που δεν ανήκουν σε καμιά συνιστώσα της ή ο Καζάκης είχε το αποκλειστικό προνόμιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τον εκπρόσωπο της ΣΠΙΘΑΣ στην σημερινή  εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπορείτε να τον δείτε εδώ:
    Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ο. Ζωγράφου 30/01/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη31 Ιανουαρίου 2011 στις 1:00 π.μ.

    1)Ο Καζάκης είναι ένας πολύ καλός οικονομολόγος,και καλώς κατ'εμέ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον καλεί σε κουβέντες με θέμα την κρίση.Τι πρόβλημα έχεις μ'αυτό ΕΟΣ;
    2)Ο Καζάκης δεν είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κάποιας συνιστώσας της.Αυτός οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις επιλογές του και όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Γιατί κατηγορείς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΟΣ;
    3)Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρίνεται και θα κρίνεται,από τις πολιτικές της θέσεις και από την καθημερινή της παρουσία και δράση.Και τα πάει μια χαρά σε πολλά μέτωπα.Εργατικό,αντιρατσιστικό,κοινωνικό κ.α. Με αποτέλεσμα να κερδίζει την προσοχή εχθρών και φίλων και να συσπειρώνει νέο κόσμο.Κάτι που μπορεί να μετρηθεί π.χ. και σε πορείες,αλλά και στις τελευταίες εκλογές.Γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα τους παραγοντίσκους των διαδρόμων καθώς τα ψηφουλάκια τούς ενδιαφέρουν πρωτίστως και όχι το εργατικό κίνημα.Μήπως αυτή είναι η πραγματική αιτία που γκρινιάζεις και προβοκάρεις ΕΟΣ;
    4)Κάποιοι,καλώς ή κακώς,επέλεξαν πρόωρα τη σάπια βάρκα του ρεφορμιστικού ΣΥΝ,ονειρευόμενοι ποιός ξέρει τι είδους πολιτικά μεγαλεία.Και αντί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αλλάξουν στάση,τώρα που το νερό τους έφτασε ως το λαιμό,τσιρίζουν για παραγοντισμούς(!)κουκουλώματα(!!) και.. τροτσκιστοσταλινικές μεθόδους(sic).Καλές μπουρμπουλήθρες.. ΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @dimitris_t

    η πολιτική καθοδήγηση είναι μια σχέση πομπού - δέκτη ανάμεσα σε άτομα κατά την οποία ο καθοδηγητής μεταφέρει την ειδική πολιτική γνώση που κατέχει προς τους καθοδηγούμενους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση του κ. ΚΑΖΑΚΗ, ο οποίος μεταφέρει και διαδίδει τις πολιτικές του απόψεις προς τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δια μέσου συγκεκριμένων πρακτικών, που χρησιμοποιεί προνομιακά σε σχέση με τα απλά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ποίο απλό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αυτές τις δυνατότητες διάδοσης και προβολής των δικών του απόψεων σε σχέση με τον Δ. ΚΑΖΑΚΗ, ο οποίος μιλάει σε άπειρες εκδηλώσεις και διακινεί με άλλους τρόπους (γραπτό και ηλεκτρονικό κείμενο κλπ) τις απόψεις του; Δεν έχει πράγματι μια προνομιακή θέση για την προβολή των απόψεών του στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχέση με ένα απλό μέλος της; Αυτή η θέση είναι η θέση του "καθοδηγητή"....

    Μιας και είναι επίκαιρο το μεταναστευτικό, αν έχεις απορίες για την σύγχρονη εκδοχή του καθοδηγητή, ρίξε μια ματιά εδώ: ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΟΡΑ (Europe Vocation - επαγγελματική κατάρτιση για μη ευρωπαίους πολίτες), είναι αρκετά διαφωτιστικά και διασκεδαστικά με μία έννοια,  αυτά που περιγράφονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αντιεθνικιστής - αντικαπιταλιστής31 Ιανουαρίου 2011 στις 1:57 π.μ.

    για Γρηγόρη - Θεσσαλονίκη

    1. Με την ίδια λογική που όπως ισχυρίζεσαι χρησιμοποιεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Δ. Καζάκη, επειδή έχει "ειδική αξία χρήσης", δηλαδή είναι “ένας πολύ καλός οικονομολόγος", αύριο όταν θα χρειαστεί να περιφρουρήσει τα γραφεία της θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιον μπράβο της νύχτας γιατί και αυτός έχει "ειδική αξία χρήσης"...

    2. Ούτε και ο “μπράβος της νύχτας” είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και επομένως – σύμφωνα με την δική σου πάλι λογική – δεν θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

    3. Προφανώς “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρίνεται και θα κρίνεται,από τις πολιτικές της θέσεις και από την καθημερινή της παρουσία και δράση”. Για αυτό ακριβώς κρίνεται για την κοινή δράση αλλά και την ιδεολογική και πολιτική συγγένεια της ένα στέλεχος της ΣΠΙΘΑΣ.

    4. Το τι κάνει η ΕΟΣ ο ΣΥΝ, το ΜΛ και δεν ξέρω ποιός άλλος, ουδεμία σχέση έχουν για τις στενές σχέσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και ΣΠΙΘΑΣ με σύνδεσμο τον ΚΑΖΑΚΗ. Εκτός και θεωρείς ότι όλοι οι άλλοι ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο και είναι όλοι πουλημένοι και έχουν μείνει μόνον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΣΠΙΘΑ για να σώσουν την χώρα μας από την καταστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άσμα που τραγουδούν ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ για τον ΚΑΖΑΚΗ:

    Σε ντύνω, σε ταίζω, σε σπιτώνω,
    σε πήρα με κουμπάρο και παπά,
    και ήθελα από σένα ένα μόνο,
    να περπατάς στο πλάι μου σεμνά!

    Η ψείρα, όμως, λέει μια παροιμία,
    όταν χορτάσει, βγαίνει στο γιακά,
    και σ' έπιασα στα πράσα μια πρωία,
    με κάποιο μικρομέγαλο λαπά!

    Τρελάθηκα! Όταν σε είδα!
    Τρελάθηκα! Λασκάρησε η βίδα!

    Επωδός:
    Όξω! Αλλού τρως!
    Όξω! Αλλού πίνεις!
    Όξω!
    Αλλού τρως, αλλού πίνεις,
    και αλλού πας και το δίνεις! (δις
    )

    ηχογραφημένο είναι εδώ:
    Αλλού τρως, αλλού πίνεις,
    και αλλού πας και το δίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη31 Ιανουαρίου 2011 στις 2:15 π.μ.

    1)Το εγχειρίδιο του μέντορα που μας προτείνεις δεν νομίζω ότι έχει στενή σχέση με αυτό που παραδοσιακά στη χώρα μας εννοούμε ως πολιτική καθοδήγηση.Ισως σε ένα δεύτερο αφαιρετικό επίπεδο.Αλλά και πάλι,αυτό τί αποδεικνύει για σένα;Οτι εχει παραχωρηθεί ανεπισήμως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ο ρόλος του πολιτικού καθοδηγητή στον Καζάκη;
    2)Ούτως ή άλλως τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,απεχθανόμαστε την αλά ΚΚΕ 'πολιτική καθοδήγηση'.Και λόγο έχουμε και συμμετοχή στις αποφάσεις.
    3)Αλλά και πάλι αν επιμένεις τόσο,δίπλα και κόντρα στον 'κάθε πιθανό' Καζάκη,αναλογούν καμμιά 50αριά 'πολιτικοί καθοδηγητές' με διεθνιστικό λόγο.Ας μην παρουσιάζουμε λίστες με ονόματα.Δεν κινδυνεύουμε από πλύση εγκεφάλου από 'πατριωτικούς' λόγους.Κάτι που επισης δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.Δες και κρίνε τίμια μόνος σου απ'την σημερινή εκδήλωση στην Τ.Ο. Ζωγράφου.
    4)Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχουμε σχέσεις πομπού-δέκτη.Κάθε απλό μέλος μπορεί να τοποθετηθεί/επιχειρηματολογήσει/διαφωνήσει.Ειδικότερα στην εποχή του διαδικτύου είναι ακόμη πιο απλό για κάθε σκεπτόμενο πολιτικό ον,να διαδώσει τις ιδέες του και την κριτική του.Μειώνεται έτσι κι'άλλο η 'προνομιακή θέση' του κάθε 'καθοδηγητή'.
    5)ΕΟΣ σταμάτα να κάνεις την τρίχα τριχιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη31 Ιανουαρίου 2011 στις 2:33 π.μ.

    Για αντιεθνικιστή-αντικαπιταλιστή:

    1)Ανάμεσα σ'έναν προσκεκλημένο ομιλητή και έναν μισθωμένο μπράβο,υπάρχει ένα σαφές και μεγάλο ποιοτικό άλμα,που προφανώς δεν θες να αντιληφθείς.Μην ανησυχείς αδίκως.Εχουμε αρκετό κόσμο να υπερασπιστούμε και τις πορείες μας και τα γραφεία μας.Καποιοι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί ανατρέχουν συχνά-πυκνά σε υπηρεσίες επί μισθώσει.Εξάλλου.. είναι πολλά τα λεφτά Αρη!
    2)Μεγάλε υποκλίνομαι στη διάνοιά σου!Ανακάλυψες επιτέλους τον μυστικό σύνδεσμο μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΠΙΘΑ και το αναδυόμενο πατριωτικό μέτωπο.Αλλά όπως φαίνεται,πολιτικοκινηματική πενία ιστολογίου τέχνας κατεργάζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΟΣ νομίζω ότι στη περίπτωση σου ισχύει το γνωστό 'το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη'. Μην το πάρεις προσωπικά αλλά δεν πρόκειται να διαβάσω το εγχειρίδιο σου γιατί λόγω και της δουλειάς μου έχω διαβάσει πολλές εταιρικές παπαριές για να ασχοληθώ και με του μέντορα.

    Απάντησε σε παρακαλώ στις ερωτήσεις που σου θέτουν: έχει και άλλους καθοδηγητές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή έχει στηθεί γύρω από τον Καζάκη; Είναι και ο Λαφαζάνης καθοδηγητής ή το πρόβλημα με τον Καζάκη είναι ότι τον έχουν καλέσει σε πολλές εκδηλώσεις; τα περί αφωνίας τα καταπίνεις τώρα που ξέρεις ότι πήρε μέρος σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα;

    φίλε αντικαπιταλιστή τι να πω, το παράδειγμα του μπράβου είναι μαγικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΟΣ .ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , ΤΟ ΕΥΡΩ , ΤΗΝ ΕΕ , ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ Ή ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΟΥΝ. ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΓΚΑΡΙΣΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΖΑΚΗ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΞΑΠΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΛΟΥΦΑΞΤΕ ΣΤΟ ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΙ.ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΗΘΕΛΕ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΚΡΑΧΤΗ, ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΑΤΙΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑ ..ΣΤΟ ΚΕΝΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ , Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΑΚΑΣ ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΥΣ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ
    *ΦΙΛΕ ΤΗΣ ΕΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΑΜΠΑΡΙΖΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το μπλογκ αρχίζει να θυμίζει "κίτρινο τύπο". Μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιοι "οπαδοί" αποφασίζουν για το περιεχόμενο του, με ότι αυτό συνεπάγεται ποιοτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:36 π.μ.

    Α,και κάτι εύλογες απορίες:

    1)Ενόψει της κρατικής καταστολής που όλο και οξύνεται,ο ΣΥΝ θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί την εφημεριδούλα για τους αστυνομικούς,την
    'ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ' ,μ'εκείνα τα καταπληκτικά αρθράκια του στυλ για μια 'ΣΥΓΧΡΟΝΗ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ';

    2)Πώς σας φαίνονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Τσίπρα α)Για τα γεγονότα της νομικής και το χοντρό άδειασμα που έκανε στους αγωνιστές και β)Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο Φανάρι: 'Εκτιμάμε ιδιαίτερα τη στάση του Πατριαρχείου που με την οικουμενική του οπτική παρεμβαίνει στα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας και εργάζεται για την φιλία των λαών,την ειρήνη,την καταπολέμηση της φτώχειας μαι την προστασία του περιβάλλοντος';

    Αντε,τυπώστε και την 'ΕΚΤΟΣ ΑΜΒΩΝΟΣ' για μια 'ΣΥΓΧΡΟΝΗ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ'
    3)Και ένα άσμα για τους παραπλανηθέντες ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ:
    Δεν κράτησα,δεν κράτησα
    στη ζάλη επαραστράτησα
    σανίδι σάπιο πάτησα
    γι'αυτό και παραστράτησα

    ζαλίστηκα,ζαλίστηκα
    μια νύχτα παρασύρθηκα
    πώς δεν το συλλογίστηκα
    και σε γκρεμό γκρεμίστηκα;

    Θαμπώθηκα,θαμπώθηκα
    και μόνος παραδόθηκα
    σε μιαν αγάπη δόθηκα
    αγάπησα προδόθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ?ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΑΤΕ? ΣΙΓΑ ΠΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΚΑΒΑΛΛΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΣΑΙΟΙ!ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ!ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΡΕ!! ΕΟΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟ...ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΛΔ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΣΑΣΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τελικά είναι πιο μεγάλο το πρόβλημα με τον ΚΑΖΑΚΗ και εθνικά ζητήματα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απ' ότι φανταζόμουν. Τα αλλοπρόσαλλα και ασυνάρτητα σχόλια των υποστηρικτών της αυτό αποδεικνύουν. ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό επιχείρημα. Με ύβρεις και τσαμπουκάδες δεν εξορκίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...31 Ιανουαρίου 2011 στις 8:56 π.μ.

    Αντε λοιπόν,ας καρφωθώ εντελώς...

    Είμαι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου.Πράγματι καλέσαμε τον Καζάκη και αυτό είχε κανονιστεί αρκετό καιρό πριν.Προβληματιστήκαμε σχετικά με αυτό λόγω των τελευταίων εξελίξεων,αλλά αποφασίσαμε να μην ακυρώσουμε την εκδήλωση και για λόγους σεβασμού απέναντι σε έναν καλεσμένο,αλλά κυρίως για το ότι δεν έχουμε πρόβλημα να άνοιγε η κουβέντα ακόμα και προς άλλη κατεύθυνση από ένα ομιλητή.Στο πάνελ ήταν και άλλοι 2 σύντροφοι (Χάγιος,Κοντογιάννης) που μπορούσαν μια χαρά να διαφοροποιηθούν και να κάνουν σαφές το στίγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Όποιος παρακολουθεί τι γίνεται σε εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχει δει ότι δεν καλούνται μόνο σύντροφοι μέλη ή με τους οποίους συμφωνούμε πλήρως (π.χ. Λαπαβίτσας,Κουβελάκης,Λαφαζάνης στη Λάρισα κλπ.).Αν το θεωρείς κι αυτό κακό ΕΟΣ τι να πω;

    Παρεμπιπτόντως,βρε ΕΟΣ,εθνικοαναπτυξιακούς μας ανεβάζεις,εθνικοαναπτυξιακούς μας κατεβάζεις,αλλά στο Μέτωπο υπάρχει ολόκληρη συνιστώσα (και μάλιστα η μεγαλύτερη),η ΚΟΕ,που τα λέει κανονικότατα αυτά και μέλη της γράφουν πολλά σχετικά άρθρα στο Δρόμο (με σαφείς αναφορές στη θεωρία εξάρτησης κλπ.).Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει συνιστώσα,τάση ούτε καν μεμονωμένες περιπτώσεις δεν έχω γνωρίσει ή ακούσει που είναι σαφώς με την εξάρτηση.Λίγο αυτοκριτική και φειδώ δεν βλάπτει.Δεν σε είδα ποτέ να χρεώνεις στο Μέτωπο ή στο Δρόμο τις σαφείς και σεβαστές απόψεις της ΚΟΕ,δεν σε είδα ποτέ να κατηγορείς το Δρόμο ή το Μέτωπο για εθνικοαναπτυξιακή στροφή επειδή δημοσιεύει άρθα του Καζάκη (μέχρι πολύ πρόσφατα),του Λαπαβίτσα ή άλλων.Και δεν σε είδα ποτέ να λες κουβέντα για τον τρόπο που παρουσίαζε την πρωτοβουλία του Θεοδωράκη άρθρο του Δρόμου πριν 2-3 Σάββατα,ο οποίος ήταν οριακά θετικός!!Και ξεκαθαρίζω σαφώς ότι εγώ δεν έχω πρόβλημα με όλα αυτά,απλά εσύ έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.Εγώ με την ΚΟΕ και σε κοινό πολιτικό μέτωπο πάω άνετα και πιστεύω στη σύγκλιση των δυνάμεων ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μετώπου κοινωνικά και πολιτικά,όπως και στην ευρύτερη σύγκλιση των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων.

    Και μετά μου την πέφτεις ότι είμαι σταλινικός που προσάπτει ψυχολογικές κατηγορίες στους διαφωνούντες και αν υπήρχαν γκούλαγκ θα σε έριχνα μέσα επειδή τόλμησα να γράψω παλιότερα ότι μπορεί βρε παιδί μου να είσαι λίγο εμπαθής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εθνικοαναπτυξιακή και σε υπόγειες διαβουλεύσεις με τη Σπίθα ! Τι άλλο θα ακούσουμε...Πάρτε πρώτα θέση για την ελληνικότητα του Σαμαρά και μετά ελάτε να κουβεντιάσουμε για τον προλεταριακό διεθνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι

    1. Ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί ψύχραιμοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Κατανοητές οι εξηγήσεις για ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

    2. Δεν κάνουμε κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι "εθνικοαναπτυξιακή", ούτε βέβαια στον ΚΑΖΑΚΗ και στην ΣΠΙΘΑ. Ισχυριζόμαστε ότι η ΣΠΙΘΑ διαμορφώνει ένα πολιτικό προφίλ με εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά. Και θεωρούμε ότι σε αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε κάθετοι.

    3. Και προφανώς υπάρχουν αφορμές να τεθούν και τέτοια ζητήματα με πολιτικές επιλογές της ΚΟΕ, άλλα αυτά είναι τρίχες μπροστά στις τριχιές που συζητάμε. Εξάλλου, αυτά τα ζητήματα διαπερνούν όλους τους πολιτικούς χώρους της αριστεράς και αποτελούν σημεία τριβών. Αυτά είναι γνωστά και από παλαιότερες εποχές, όπως για παράδειγμα από την εποχή της σύγκρουση για το βιβλίο της ιστορίας της 6ης δημοτικού.

    4. Όσο για τις "ψυχολογικές κατηγορίες στους διαφωνούντες " αφορούν στην αλλαγή στάσης από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΚΑΖΑΚΗ. Έχουν πέσει στα αυτιά μας κατηγορίες από ανθρώπους που χθες τον είχαν για θεό και σήμερα λένε ότι είναι για το ψυχιατρείο...

    Υ.Γ ( για τον Διεθνιστή) Αν έβγαλες στην γύρα τον "διεθνισμό" σου και θέλεις να μετρήσεις ποίος τον έχει πιο μεγάλο, μέτρα τον με τον ΚΑΖΑΚΗ, τον ΖΟΥΡΑΡΙ και τον ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ. Σίγουρα θα αυτοϊκανοποιηθείς με αυτή την σύγκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΣ ΕΟΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΟΠΩΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ , ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΤΛ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΣ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 4.36 ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ...ΜΑΘΕ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ)
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ ΕΟΣ

    Ταραχή θα πέσει στον Αδη...
    "...Ισχυριζόμαστε ότι η ΣΠΙΘΑ διαμορφώνει ένα πολιτικό προφίλ με εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά. Και θεωρούμε ότι σε αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε κάθετοι*...."
    Κάθετοι σε τι???
    Στο αλάθητο της όποιας "σταλινικής" σου αλήθειας??
    Στο "αλάθητο" να πυροβολείς όποιον και ότι θέλεις επειδή δεν ακολουθεί τη διαδρομή της σκέψης σου???
    Τα τόσα "λάθη" ποιος τα έχει πληρώσει μέχρι τώρα??
    Ο Αλέκος,η Αλέκα,ο Αλέξης,ο Φώτης ποιος τελικά΄??
    Ή μήπως 50 άτομα που "βασανίζουν" χρόνια τώρα την "αριστερά" και δεν την αφήνουν ν αναπνεύσει???
    "Εθνικοσοσιαλιστής" ο Ζουράρις,ο Καραμπελιάς,ο Μίκης που βρισκόσαστε άραγε σε ποια βουνοκορφή να έρθουμε κι εμείς παρέα,ποτέ δε ξέρεις...
    Πρόταση που σου λέει κι ο Δήμήτρης απο Λάρισα έχεις κι άσε τα λαικομετωπικά,ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου και με αυτούς είσαι υποχρεωμένος να προχωρήσεις,καλό το συγκρουσιακό αλλά όχι και με προυποθέσεις μόνιμης ήττας.
    @ dimitris t
    Βρές και κάτι άλλο... "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"..σε όποιο blog μπαίνεις την ίδια παπάρα δεν βαρέθηκες να την επαναλαμβάνεις,το γ.... το Λύκειο δεν σου έμαθε τίποτε άλλο ή το άκουσες σε καμιά μαλακοπαρέα και το αναμασάς όπου σου ΄ρχετε???
    Μήτσος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη31 Ιανουαρίου 2011 στις 12:19 μ.μ.

    Γόνιμη κριτική ναι.Πονηρά αρθράκια με εμφανείς διαθέσεις σπίλωσης,πλέον όχι!

    Αν είχες ξεκαθαρίσει απ'την αρχή ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η ΣΠΙΘΑ με τα εθνικοσοσιαλιστικά της χαρακτηριστικά(συμφωνούμε),η κουβέντα θα είχε κυλήσει ομαλά χωρίς γκρίνιες και ειρωνίες.

    Πάντα είμαστε ψύχραιμοι και πρόθυμοι να συζητάμε ουσιαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε Μήτσε, που το έχεις ξαναδεί ρε γκεμπελίσκε από ‘μένα και αν είναι έτσι (που δεν είναι), κάτι πιο ουσιαστικό έχεις να μας πεις εκτός από τα «γαλλικά» του δήθεν αγανακτισμένου δήθεν αριστερού;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι...31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:00 μ.μ.

    ναι,ωραία.Να είμαστε κάθετοι λοιπόν.Το άρθρο του Δρόμου για την πρωτοβουλία Θεοδωράκη πώς σου φάνηκε λοιπόν;Θα ήθελα τη γνώμη σου επί αυτού.

    http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3932:%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7&Itemid=61

    υποθέτω ότι αυτό το ύφος δεν κατατάσσεται στην κατηγορία του "κάθετου".Προσωπικά προτιμώ βέβαια αυτό το ύφος από το "κάθετο".Άλλο πράγμα είναι ο εθνικοσοσιαλισμός.Μην τρελαινόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Μήτσο Π.

    Μήπως έχεις γραφτεί και εσύ στην ΣΠΙΘΑ και μας το κρύβεις;

    Αυτή την κριτική που κάνεις στην Αριστερά, την έχουμε ακούσει εδώ και πολλά χρόνια από τον Ζουράρι, τον Καραμπελιά και την υπόλοιπη παρέα. Γι αυτό προσπάθησαν να την ξεπεράσουν επιστρέφοντας στις αγκάλες του "έθνους" και της "πατρίδας". Εκεί όλοι χωράνε...

    ΥΓ. Σταλινισμός είναι ότι δεν κρίνουμε τις απόψεις του άλλου, αλλά τις προθέσεις του. Και επειδή αυτές δεν τις κοινοποιεί, φροντίζουμε να τις εντοπίσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ αλτουσέρ ναι,μηλιός πλέον όχι

    1. Ο "ΔΡΟΜΟΣ" είναι μια εφημερίδα που εκφράζει πολλές και διαφορετικές απόψεις. Είναι άλλο ζήτημα ένα κείμενο που δημοσιεύεται σε μια εφημερίδα και άλλο η θέση και η στάση μιας πολιτικής οργάνωσης.

    2. Το άρθρο του "δρόμου" παρουσιάζει τις θέσεις του Μ. Θεοδωράκης, εντοπίζει αντιφάσεις και ασυνέπειες σε αυτές τις θέσεις αλλά δεν πάει ένα βήμα παραπέρα να κρίνει την ίδια την κίνηση της ΣΠΙΘΑΣ. Προς αυτή την κατεύθυνση της συνολικής κριτικής αυτού του εγχειρήματος σαφώς πιο ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο είναι το άρθρο του Δ. Ψαρά "Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου", που λογοκρίθηκε στην "Ε", και το έχουμε αναδημοσιεύει εδώ.

    ΥΓ. Γραπτή απάντηση στο ερώτημά σου νομίζω δεν χρειαζόταν, γιατί αυτά τα αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε ρίξει μια ματιά και δει τι γράφεται εδώ. Δεν νομίζουμε ότι είναι τόσο "τυφλός", όσο παριστάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νομίζω πολύ αχοληθήκαμε με το άνωτέρω θέμα. Κι εμένα η συμμετοχή του Καζάκη ( άσχετα αν συμφωνώ σε όλα η όχι μαζί του ) στην ΣΠΙΘΑ ήταν πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Το θέμα είναι άλλο γενικώτερο νομίζω: πως η πολλοί αριστεροί, ειδικά στην Ελλάδα αλλά κι αλλού, από τον αντιιμπεριαλισμό καταλήγουν στον εθνικισμό. Ετσι απλά. Και επιμένω ότι αυτοί δεν και τόσο λίγοι. Και δεν είναι το θέμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ η ΜΑΑ, ποιός είναι ο πιο αριστερός , ο πιο συνεπής κ.λ.π. Εδώ μας πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι κι εμείς.....Και σταλινισμός είναι και η παράδοση της αριστεράς να επιδίδεται σε εσωτερικές διαμάχες με περισσή όρεξη , για να εξοντώσει τους ρεφορμιστές , αιρετικούς κ.λ.π. Επαναλαμβάνω οι καιροί ου μενετοί για να κραυγάζουμε το σύνθημα: εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. είμαι ο Μετωπικός, στον οποίο απάντησες πως δε δίνεις λογαριασμό σε κανένα.
    Ε, όχι, αυτό δεν είναι αποδεκτό.
    Ξαφνικά σιώπησες για τα ζητήματα του ΜΑΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, και άφησες αναπάντητες τόσες ερωτήσεις, αφήνοντας ξεκρέμαστους απλούς,ανιδιοτελείς συντρόφους, εντός και εκτός συνιστωσών του ΜΑΑ (ειδικότερα) και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορούν να σταθούν σε μια πολιτική κουβέντα αυτό τον καιρό.
    Από τη στιγμή που είχες λειτουργικό ρόλο στην όλη φάση με την Ελεύθερη Αττική, οφείλεις να μιλήσεις.
    Αν όχι για τα εσωτερικά του ΜΑΑ, τουλάχιστον για το ΣΥΡΙΖΑ.

    Εκτός κι αν ανήκεις ιστορικά στα "ποντίκια" (όπως αντίστοιχα, αλλά χοντροκομμένα είχε πει η Παπαρήγα για όσους έφυγαν από το ΚΚΕ όταν αυτό βυθιζόταν το 1991).
    Μπράβο. Από τέτοια παραδείγματα αριστερών, έχουμε χορτάσει, ήδη από τη δεκαετία του '80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Ανώνυμο - μετωπικό

    Τι θέση μας για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε ξεκαθαρίσει. Αν αυτό το θεωρείς ότι είναι η πρακτική του "ποντικού", δεν θα διαφωνήσουμε!

    Τον καπετάνιο άλλοι θέλανε και θέλουν να τον κάνουνε σε αυτό το καράβι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Και εκεί έχουν μείνει μόνον οι καπεταναίοι και οι μισθοφόροι. Οι επιβάτες και το κληρωτοί έχουν ήδη αποβιβαστεί...

    Τα λόγια σου: αφήνοντας ξεκρέμαστους απλούς,ανιδιοτελείς συντρόφους ακούγονται ύποπτα! Ποτέ δεν διεκδικήσαμε την εκπροσώπηση ή καθοδήγηση κανενός. Ούτε κάνουμε αυτού του ηθικού τύπου διακρίσεις για τους συντρόφους που διαφωνούμε πολιτικά μαζί τους. Βεβαίως και υπάρχουν ιδιοτέλειες στην άσκηση της πολιτικής που καταγράφονται σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, όμως η πολιτική μας κριτική δεν εξαντλείται ούτε κυρίως επικεντρώνεται σε αυτά τα ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μιλάς για "σταλινοτροτσκιστικές" πρακτικές και είσαι ο πρώτος που ρωτάς "μήπως μεγάλωσες στην ΚΝΕ;" ή λες ότι ο τάδε ή ο δείναι είναι "ύποπτος".
    Το θέμα με το "ξεκρέμαστο" αφορά το γεγονός ότι κάποτε είχες πληροφόρηση εσωτερική και την διέδιδες. Εξ ου και παινευόσουν για την επισκεψιμότητα του μπλογκ. Τώρα όμως, που ασχολήθηκες πιο ενεργά, άρα είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ τουλάχιστον για το χάλι του ΜΑΑ, έχεις κλείσει τη στρόφιγγα της πληροφόρησης.
    Να γιατί λέω "δεν μπορούμε να σταθούμε σε πολιτική συζήτηση". Γιατί απλώς δεν έχουμε επιχειρήματα-πληροφόρηση.

    Μετωπικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ