ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησε η οικοδόμηση του “εθνικοσοσιαλιστικού” κινήματος στη χώρα μας με την συμμετοχή και την ανοχή της Αριστεράς!

Μυστική αντιστασιακή οργάνωση  της κόρης του Ιωάννου Μεταξά, Λουκίας
Δεν ξεκίνησε με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ούτε από την συμμετοχή μελών του ΛΑΟΣ στα γνωστά έκτροπα στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτά είναι περιθωριακά και γραφικά φαινόμενα, μπροστά στο νέο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα που άρχισε ήδη να οικοδομείται ως πολιτικό κίνημα στη χώρα μας και ετοιμάζεται να κατέλθει στις επόμενες εκλογές και να διεκδικήσει την υπέρβαση ανάμεσα στην δεξιά και και την αριστερά!
Πρόκειται για ένα κίνημα που αποκτά ισχυρά κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα και οικοδομείται με πρωταγωνιστή τον Μίκη Θεοδωράκη. Από τον Κώστα Ζουράρι ως τον Δημήτρη Καζάκη και από Γιώργο Καραμπελιά ως την Σοφία Σακοράφα συσπειρώνονται γύρω του. Έχει και την προϊστορία του, δεν πρόκειται για παρθενογένεση. Όλες αυτές οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δεν συναντιόνται πρώτη φορά. Έχουν συναντηθεί ξανά παρελθόν για να προασπίσουν τα "εθνικά" μας συμφέροντα. Η πιο πρόσφατη συνεύρεσή τους ήταν στο κίνημα για την απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της Στ Δημοτικού το Φθινόπωρο του 2006 προκαλώντας μία χιονοστιβάδα αντιδράσεων, η οποία οδήγησε στην απόσυρσή του μετά από ένα χρόνο.

Σήμερα, αυτό το μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ανασυγκροτείται και οργανώνεται διεκδικώντας να εκφράσει το εναλλακτικό σχέδιο του αστισμού - τύπου Ουγγαρίας - απέναντι στην πολιτική κρίση του δικομματισμού, η οποία ήδη έχει οξυνθεί μπροστά στην υπαρκτή εκδοχή της χρεωκοπίας της χώρας. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα που περιγράφει εκδήλωση σε επαρχιακή πόλη, καταγράφει το κλίμα που διαμορφώνεται πανελλαδικά:

Σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση «από τα κάτω», δηλαδή συγκέντρωση αυτόνομων κομματικά πολιτών, έγινε χθες βράδυ στη αίθουσα του Επιμελητηρίου η ιδρυτική συνέλευση της «Σπίθας των Κεφαλλήνων πολιτών» που αποτελεί «παράρτημα» της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη στο νησί μας. Περίπου 300 συμπολίτες μας (επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι κ.α.) έδωσαν το παρόν στη «Σπίθα», που τείνει να πάρει διαστάσεις λάβας σε ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας έτσι το θυμό αλλά και την αγωνία του κάθε Ελληνα για το που οδηγείται η χώρα μας με το επαίσχυντο Μνημόνιο, που όπως είχε χαρακτηριστικά ο εκ των χθεσινών ομιλητών Δημήτρης Καζάκης «…αποτελεί καθεστώς ιδιότυπης κατοχής της χώρας μας από το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους…». Στη συγκέντρωση έστειλαν μηνύματα η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.

Επισημαίνουμε την κατηγοριοποίηση των “συμπολιτών” που υπάρχει σε παρένθεση: επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι κ.α.. Είναι μια κατηγοριοποίηση που καταγράφει λαϊκά στρώματα, αλλά με διαφορετική διάταξη απ' αυτή που χρησιμοποιεί παραδοσιακά η Αριστερά. Ως γνωστόν και οι φασίστες απευθύνονται στα λαϊκά στρώματα κυρίως ως επαγγελματικές συντεχνίες, χωρίς να έχουν προνομιακή απεύθυνση προς την εργατική τάξη. Αυτού του τύπου κοινωνική απεύθυνση καταγράφεται και σε άλλες εκδηλώσεις της “Σπίθας” της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι αποκαλυπτικός ο κατάλογος των κοινωνικών οργανώσεων με τις οποίες συνδιοργάνωσε την μαζική συγκέντρωση στο Θέατρο Ακροπόλ στις 17 Ιανουαρίου:

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία,
Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού,
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,
Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος,
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών,
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εξίσου αποκαλυπτικά ως προς το ιδεολογικό τους περιεχόμενο είναι τα συνθήματα που αναγράφονται στην αφίσα της εκδήλωσης:

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Ανάλογου περιεχομένου είναι και η συνθηματολογία στον ηλεκτρονικό τύπο που στηρίζει αυτό το κίνημα, όπως αυτός ο τίτλος: “Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μέτωπο, μια μεγάλη συνάντηση που στη θέση του «Δεξιού» και του «Αριστερού» να μπει ο άνθρωπος.”

Από μια παρόμοια πολιτική κίνηση δεν ήταν δυνατό να λείπουν και εξέχοντες άνθρωποι του πνεύματος και της επιστήμης. Και είναι ήδη πολλοί! Εμείς θα αρκεστούμε  να παρουσιάζουμε δύο απ' αυτούς. Ο ένας είναι ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, διαπρεπής σύμβουλο της βρετανίδας βασίλισσας, όπως αρέσει στον ίδιο να συστήνεται. Στην πρωτοεμφανιζόμενη επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης, εκτός των κειμένων του "αρχηγού", δημοσιεύονται προς το παρόν άλλα τρία κείμενα. Το ένα από αυτά αναφέρεται στην “ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ” και φέρει την υπογραφή του. Ο άλλος είναι ο Κ. Ζουράρις. Απολαύστε τον στο παρακάτω video που εξηγεί μερικά ζητήματα για την ΣΠΙΘΑ:


Η Αριστερά στην καλύτερη περίπτωση στέκεται παθητική κι αμήχανη απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Και το βουλώνει!... Όμως υπάρχει και η Αριστερά που μετράει το μπόι της με τον ίσκιο της και  στηρίζει είτε φανερά είτε υπογείως αυτή την κίνηση.  Είναι η Αριστερά που πιστεύει πως θα αποκτήσει την πολιτική ηγεμονία σε αυτό το εθνικοσοσιαλιστικό ρεύμα, προβάλλοντας τον δικό της αριστερό "πατριωτισμό". Θα είναι όμως αργά, όταν θα ανακαλύψει τις αυταπάτες της. Το φίδι έχει βγει απ' τ αυγό του και είναι δίπλα μας...

32 σχόλια :

  1. ''Είναι η Αριστερά που πιστεύει πως θα αποκτήσει την πολιτική ηγεμονία σε αυτό το εθνικοσοσιαλιστικό ρεύμα''

    U MAD BRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Δημοκρατία της Βαιμάρης σάπισε!
    Το αυγό τού φιδιού εσπασε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ πλήρως με την ανάλυση. Το ανάθεμα είναι εύκολο. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο μόνος μεγάλος διανοούμενος που σηκώνει σήμερα την φωνή του απέναντι στην κατεδάφιση της χώρας από την κυβέρνηση Παπανδρέου και την τρόικα είναι ο Μίκης. Ο Μίκης της Νεολαίας Λαμπράκη, ο Μίκης του Κάντο Χενεράλ και της αντίστασης στη Χούντα,ο Μίκης του "Καραμανλής ή τα τανκς", ο Μίκης του Βραβείου Λένιν, ο Μίκης του βραβείου Ιπεκτσι, ο Μίκης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Μίκης των απέλπιδων προσπαθειών για ενότητα της Αριστεράς, ο Μίκης όμως και του σήμερα που προσπαθεί με τον τρόπο του να βάλει ζήτημα αντίστασης στην κατοχή της χώρας από τις χρηματαγορές και τους δανειστές. Είναι βαριά κουβέντα το "εθνικοσοσιαλιστικό ρεύμα". Τώρα εάν συμμετέχει σε αυτό και ο ανεκδιήγητος Ζουράρις, τι να κάνουμε. Μην ξεκινάμε με αποκλεισμούς. Έτσι δεν φανταζόμαστε αγαπητή ΕΟΣ και το Μέτωπο που θέλουμε εμείς να οικοδομήσουμε; Αποκλείουμε κανέναν από αυτό το Μέτωπο; Δεν απευθυνόμαστε σε όλους; Ας κάνουμε και εμείς το κουμάντο μας για να γειωθούμε με τον κόσμο. Ας βγούνε μπροστά οι διανοούμενοι της Αριστεράς. Το παρακαλάμε και το θέλουμε, αντί να μπουρδολογούνε με κατεβατά ολοκληρα που κανείς δεν τα καταλαβαίνει. Το κενό υπάρχει, η ευκαιρία για την Αριστερά υπάρχει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο σύντροφε. Καλό θα ήταν να μελετήσουν οι αριστεροί που εισάγουν έναν "αριστερό πατριωτισμό" στις διάφορες "σπίθες", τα διδάγματα από τη στρατηγική του ΚΚ Γερμανίας από το '29 ως το '33 και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία - ιδιαίτερα η στάση τους στο "Κόκκινο Δημοψήφισμα" (που το στήριζε βέβαια και ο Χίτλερ, αλλά το ονόμαζε "μαύρο"). Στο ρεύμα αυτό που διαμορφώνεται, η κοινή συνισταμένη είναι η απέχθεια προς το εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του (που θα είναι το πρώτο που θα χτυπήσουν μόλις αναλάβουν κάποια εξουσία).
    Στο βιβλίο "Κείμενα για το Σταλινισμό" (Εκδόσεις Μαρξιστική Φωνή) έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ένα σημαντικό κείμενο του Τρότσκι για αυτό το ζήτημα, εξαιρετικά διδακτικό. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέβαια το ζήτημα δεν είναι ο Μίκης, ο οποίος είναι διαποτισμένος έτσι κι αλλιώς με την ιδεολογία του σταλινισμού (όσο σπουδαίος κι αν ειναι), αλλά οι κοινωνικές δυνάμεις που κινητοποιεί...έχει απόλυτο δίκιο ο ΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως το 'πε?

    "Βορβορωδη κατασταση";!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tελικα υπαρχει εργατικη ταξη στην αμεση δημοκρατια? Καπιταλιστες?

    Η μονο σκλαβοι που δεν θα κληρωνονται και θα συνισφερουν εις την αμεση δημοκρατια δια της αναγνωρισεως των της ανωτεροτητας του γενους και του καλους των αγνων πατριωτων?
    Διοτι οπως καλουμαστε να πιστεψουμε οτι οι σκλαβοι εχουνε φριξει με αυτη τη "βορβορωδη κατασταση" που καθιστα αναγκαια την υποταγις των εις την ανωτεροτηταν του γενους και του πολιτευματος των πραγματικα αριστων ευγενων πατριωτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρομάξατε, λουλούδια μας.

    Ενάμισι χρόνο η κοινωνία περιμένει την "αριστερά",να αποφασίσει άν θα ρίξει ή δεν θα ρίξει τον Παπανδρέα, και η "αριστερά" μας κάνει πλάκα και ασκείται στους ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και τη χειραγώγηση της κοινωνικής απόγνωσης.

    Αυτό έμαθε να κάνει, κι αυτό κάνει.

    Και ακόμα πιστεύει πως η κοινωνία είναι η φανταστική κατηγορία που κατασκεύασε στα μυαλά της μικροαστικής της φαντασίωσης, και θα κάθεται να περιμένει την "αριστερά"μέχρι τον ολοκληρωτικό της αφανισμό.

    Το περιθώριο σας δώθηκε. Και η εμπιστοσύνη.(κακώς). Αλλά σας δώθηκε απλόχερα.
    Κι εσείς, βολεμένοι και μοιραίοι χειραγωγοί, την ξεσκίσατε και την στείλατε στα αζήτητα.

    Τί φωνάζετε τώρα;

    Ποιός σας έφταιξε εκτός από την παρανοϊκή φιλοδοξία σας να ηγηθείτε δήθεν μιάς κοινωνικής ανατροπής που όμως ποτέ δεν θέλατε να πραγματοποιήσετε!!!

    Αν κάποιος στήριξε τελικά τον παπανδρέα ήταν ίσα ίσα η λεγόμενη "αριστερά" σε όλες τις εκδοχές της, αφού ήταν η μόνη που θα μπορούσε να τον ρίξει, και που για μάς τους αριστερούς υπήρξε όλο το τελευταίο διάστημα η απόλυτη απογοήτευση, ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ.

    Α. Και όταν τελειώσετε με τη μάχη των μαχών των διοδίων και των άλλων συναφών αντικαπιταλιστικών στόχων, ξαναφωνάξτε τον αλέκο γιατί προβλέπω εκλογές στον ορίζοντα, και χωρίς χαρισματική ηγεσία και αμεσοδημοκρατική ρητορία, χαμένες μάχες δέν δίνονται.

    καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πικρή αλήθεια είναι ότι ακόμα και στο πιο οργανωμένο κομμάτι της Αριστεράς (ΚΚΕ)να δινόταν η εξουσία, αυτό δεν θα ήξερε τι να τη κάνει. Η αριστερά έχει την ιδεολογία και τα επιχειρήματα για την ανατροπή αλλά δεν έχει την απάντηση για το τι θα ακολουθήσει μετά την ανατροπή, γι’ αυτό και διστάζει. Δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια που έπρεπε να είχαν λυθεί αυτά τα προβλήματα δεν ήταν αρκετά και το χειρότερο είναι ότι αυτό αφορά την παγκόσμια και όχι μόνο την Ελληνική Αριστερά.

    Είναι πιθανό να φάμε στη μάπα και τη ΣΠΙΘΑ ή τέλος πάντων κάποια άλλη παρόμοια γελοιότητα, είναι λογικό, η κοινωνία είναι στα όρια της και δεν μπορεί να μας περιμένει!

    Τα περί αυγών του φιδιού είναι μάλλον υπερβολικά, ας μην το παρακάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το τσουβάλιασμα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ τώρα πια, όπως το θέσατε, σύντροφοι. ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει π.χ. ο Δημήτρης Καζάκης με... εθνικοσοσιαλισμό ή τις μπούρδες του Ζουράρι. Ο δε Μίκης Θεοδωράκης είναι εμφανώς σωστότερος από άλλες φορές, ανανεωμένος και με τις σωστές ιδέες. Μάλιστα στην εκδήλωση μίλησε τόσο ήρεμα ώστε κατεύνασε και τις αγριεμένες φωνές του πλήθους (που ζητούσε κρεμάλες για τον ΓΑΠ, κλπ).

    Οι παλιοί συσχετισμοί και συσπειρώσεις δυνάμεων ΔΕΝ ΙΣΧΟΥΝ, ακυρώθηκαν ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ προ πολλου. Σήμερα υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ δυνάμεις.
    1) η ΚΑΤΟΧΙΚΗ κυβέρνηση και οι γλύφτες της
    2) το ΕΥΡΥ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εναντίον της, και
    3) η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και λοιπές... λαλημένες δυναμεις

    Και ΣΙΓΟΥΡΑ το [2] ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να περιλαμβάνει το [3], άσχετα αν μερικοί δεν το καταλαβαίνουν.

    Κάτι καραγκιόζηδες όπως ο Ζουρ(λ)άρις απλώς κάνουν ΖΗΜΙΑ και καλό είναι να την κοπανήσουν.

    Στηρίζω το Δημήτρη Καζάκη. Χαιρομαι και για το Μίκη, αλλά π.χ. ο Δημαράς είναι κατάλληλος μόνο για διαφήμιση απορρυπαντικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι δυνατόν να μπερδεύουμε το μικροαστικο σοσιαλισμό με τον εθνικοσοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνω με τον απο πανω. Δεν ειναι δυνατον να βαζουμε στο ειδιο τσουβαλι τον Καζακη και τη Σακοραφα με τους υπολοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρω ότι δεν θα το ανεβάσετε αλλά τα γραφω για να τα διαβασει ο καραγκιόζης, βαστάζος του (Π) Αλαβάνου (καλό το 1% στις περιφερειακές μανιοκαταθληπτικέ Αλαβάνε;). Πόσο καραγκιόζης μπορείς να είσαι ρε Κνιτόβλακα που χαρακτηρίζεις τον Μίκη θεοδωράκη εθνικοσοσιαλιστή; Πόσο; Οταν θα διαλύσει ο συν το μαγαζακί που λεγετε σ(φ)υριζα τότε θα σας δούμε όλους. Γελοίοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά είχα άδικο. Το δημοσιεύσατε... ΟΚ. Τα υπόλοιπα ισχύουν... Ο Μίκης θεοδωράκης εθνικοσιαλιστής; και οι διαχειριστές αυτού του μπλογκ αριστεροί; Γελάει η κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαλημένε "Πατριωτη Αριστερέ", αριστερός είναι σίγουρο ότι δεν είσαι με αυτά που γράφεις και με αυτά που υποστηρίζεις! Επίσης ο πατριωτισμός του είναι αρκετά "βρώμικος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @OMADEON

    Γιατί ο Καζάκης εκφράζει πιο σωστά την ΣΠΙΘΑ από τον Ζουράρι; Αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί. Το πιθανότερο είναι - αν κρίνουμε από τον Σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, ο οποίος έχει το χρίσμα του Μίκη - ο Καζάκης μάλλον κάνει ζημιά στην ΣΠΙΘΑ και όχι ο Ζουράρις...

    Η Σ.Σακοράφα και ο Π.Καμμένος χαιρετίζουν και οι δύο εκδήλωση της ΣΠΙΘΑΣ με επιστολές τους. Εσύ πως το κρίνεις αυτό; Γιατί είναι από την λάθος μεριά ο Καμμένος και δεν είναι η Σακοράφα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο OMADEON Γράφει, μιμούμενος τον Ν. Ζαχαριάδη, όταν έστελνε το γράμμα από την φυλακή και καλούσε τους κομμουνιστές να τεθούν στις διαταγές της κυβέρνησης του Μεταξά ενάντια για να υπερασπίσουν την πατρίδα:

    Σήμερα υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ δυνάμεις.
    1) η ΚΑΤΟΧΙΚΗ κυβέρνηση και οι γλύφτες της
    2) το ΕΥΡΥ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εναντίον της, και
    3) η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και λοιπές... λαλημένες δυνάμεις

    1. Όμως, ξεχνάει ότι δεν έχουμε κυβέρνηση που την διόρισαν οι κατακτητές, αλλά κυβέρνηση που την έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

    2. Ναι στο ευρύ λαϊκό μέτωπο για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αλλά το μέτωπο αυτό θα πρέπει να συγκροτείται από σε ένα πρόγραμμα και κάποιους στόχους και όχι σε ένα ασαφές πολιτικό πλαίσιο γαρνιρισμένο με φασίζουσες ιδεολογικές αναφορές.

    Αν υπάρχουν αυτές οι 3 δυνάμεις εκ των οποίων, η 1η και η 3η,όπως φαίνεται από τον ορισμό του OMADEON, δεν έχουν καμία δύναμη, γιατί δεν έχει πέσει ακόμα αυτή η κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κυβέρνηση δεν έχει πέσει καλέ μου φίλε γιατί απλά η αριστερά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗ ΡΗΞΕΙ.

    Και ξέρεις, οι αστικές κυβερνήσεις έχουν ένα ελάττωμα:

    Ποτέ δεν εγκαταλείπουν οικειοθελώς το θέατρο της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε, καλά... ο ανώνυμος που με τσουβάλιασε με τον... Ζαχαριάδη θέλει ΠΟΛΥ καζούρα.
    Ρε παιδιά, σοβαρολογούμε τώρα?
    "την κυβέρνηση την επέλεξε ο λαός", ω ναι...
    ...μόνο που η κυβέρνηση ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ το λαό, ο οποίος την είχε επιλέξει με βάση ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πρόγραμμα και ιδέες από όσα εφάρμοσε στην πράξη.

    Εγω επεσήμανα κάτι πολύ γνωστο κι οφθαλμοφανές.
    Οι τρεις γενικές κατηγορίες που είπα είναι πολύ γνωστές και άλλωστε οι φίλοι εδώ του μπλογκ, που διαβάζουν τόσο συχνά και το δικό μας, μάλλον τις ξέρουν πολύ καλά.

    Εμείς, ως αριστεροί, ΚΑΘΕ είδους, εφόσον δεν συμφωνούμε με το ΠΑΣΟΚ, με την υπακοή στο ΔΝΤ και με τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των τοκογλύφων σε βάρος του λαού, ανήκουμε ΟΛΟΙ, παρά τις τυχόν διαφωνίες μας, στη 2η κατηγορία, το "ευρύ λαϊκό μέτωπο" (ή -αν θέλετε- πατριωτικό).

    Το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.ΟΣ., η ΝΔ (με την υποκρισία της ότι είναι ΔΗΘΕΝ "κατά του μνημονίου") ο Μητσοτάκης, η Ντόρα και ορισμένοι... κάλπικοι αριστεροί είναι σαφέστατα στην 1η κατηγορία. Κοντολογίς δωσίλογοι. Και η χώρα είναι κάτω από κατοχή.

    Υπάρχει βέβαια κι η 3η κατηγορία, Χρυσαυγουλίτες και λαλημένοι εθνο-μαϊντανοί κλπ. Ε, συγνωμη αλλά ο Μίκης ΜΑΖΙ με όλα τα λάθη του ΔΕΝ χωράει σε αυτή την κατηγορία, όσο κι αν ορισμένοι θα θέλανε.

    Επιστολές συμπαράστασης, ή μπουρδολογίες, ο καθένας μπορεί να στείλει. Ομως θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα στην πράξη, όπως και η "Σπίθα", την οποία απλώς εγκρίνω, δεν υποστηρίζω κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υ.Γ. Για τον ανώνυμο... που είπε 3 πράματα, στο πρώτο ήδη απάντησα (περί "εκλεγμένης κυβέρνησης" - σιγά τ' αυγά)...
    Στα υπολοιπα 2 που είπες, φιλε...

    2. Ναι στο ευρύ λαϊκό μέτωπο για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αλλά το μέτωπο αυτό θα πρέπει να συγκροτείται από σε ένα πρόγραμμα και κάποιους στόχους και όχι σε ένα ασαφές πολιτικό πλαίσιο γαρνιρισμένο με φασίζουσες ιδεολογικές αναφορές.

    Το πολιτικό πλαίσιο δεν είναι πλέον "ασαφές". Ειναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ και ΕΠΑΚΡΙΒΕΣ, [1] έξω το ΔΝΤ, [2] παύση πληρωμών με αναδιαπραγμάτευση, [3] εθνικοποίηση τραπεζών _και_ ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων. Τα υπόλοιπα είναι... φιλολογίες. Δείτε και το άρθρο του Βεργόπουλου:
    Κώστας Βεργόπουλος: Για τον κόσμο η εξέγερση είναι μονόδρομος

    τέλος το 3,
    Αν υπάρχουν αυτές οι 3 δυνάμεις εκ των οποίων, η 1η και η 3η, όπως φαίνεται από τον ορισμό του OMADEON, δεν έχουν καμία δύναμη, γιατί δεν έχει πέσει ακόμα αυτή η κυβέρνηση;

    Μα... ΔΕΝ "φαίνεται" από ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΙΣΜΟ ή άλλο στοιχείο ότι "δεν έχουν δύναμη".
    Ισα-ίσα, το ΔΝΤ και οι παρατρεχάμενοι έχουν ΚΤΗΝΩΔΗ δύναμη, ελέγχουν και τα πιο πολλά ΜΜΕ και αποτελούν σύμμαχο της άρχουσας τάξης, τόσο εδώ όσο και διεθνώς.

    Το γιατί δεν έχει "πέσει ακόμη" είναι καλό ερώτημα. Προσπαθούμε να το απαντήσουμε... εδώ και κάποιες δεκαετίες. Αλήθεια, ΤΙ προσόν έχει ο καπιταλισμός κι επιβιώνει, τόσα χρόνια? Υπόσχεται κέρδη στο λαϊκο λαχείο?
    (ε, ελπίζω πως ΔΕΝ θα μπορεί, σε λίγο -χαχαχα)

    Οσο για την 3η δύναμη ειναι δυστυχώς ανερχόμενη (όπως οι ναζί στη δημοκρατία της Βαϊμάρης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κομμάτια του συστήματος.
    Φασαρία, διαμαρτυρία, τοιχοκόλληση ψηφίσματος, αναρτήσεις, εξυπνάδες, συναυλία συμπαράστασης,
    φωτογράφηση στα διόδια, δημιουργία blog, SMS,
    υπογραφή διαμαρτυρίας/συμπαράστασης σε καμμιά ιστοσελίδα, χολή εναντίον "αλλήλων"...και είσπραξη της κρατικής χορηγίας.
    Πέραν τούτου τι άλλο έχει κάνει η Αριστερά, για
    όσα έχει πράξει η κυβέρνηση?
    Μην απορείτε λοιπόν (αδρανείς) για το που θα "καταλήξει" η μεγάλη ή η πιο περιορισμένη "μάζα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενώ η ΑΝΤΣΥΑ, τα ΜΛ και οι αντιεξουσιαστικές ομάδες κάνουν πολύ διαφορετικά πράγματα, γιαυτό πλέουν μέσα στις λαϊκές μάζες και είναι οι μπροστάρηδες του μαζικού κινήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε συριζαίοι, δε βλέπετε τα χάλια σας, που οι δικοί σας στους μαζικούς χώρους (βλέπε εκπαίδευση), έχουν πουλήσει τους αγώνες και τρέχουν πίσω από τις 24ωρες της ΑΔΕΔΥ... Η κυβέρνηση μας ξεσκίζει και σεις ψάχνετε "διακλαδικά" μέτωπα.. Ουστ απο δω φαρισαίοι υποκριτές, εσείς και τα μαγαζάκια σας...
    Ενας δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!!ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΙΑΡΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι συζητάμε, αν στην Ελλάδα με αρχηγό τον Θοδωράκη θα στηθεί το 4ο ράιχ; έλεος; μια χαψιά θα μας κάνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. βρομοκομουνια ετσι να φαγωνεστε για να γελαμε!! 5,8 ρε απατριδες και οταν θα μπουμε στη βουλη εσεις σε ξερονησι θα τρωτε σφαλιαρα ζβουριχτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διαφωνώ με την ανάλυσή σας σύντροφοι της ΕΟΣ. Το κενό της Αριστεράς θα γεμίσει με διάφορα, γιατί το κενό πάντα γεμίζει, ιδιαίτερα σε έκτακτες περιστάσεις.
    Η Αριστερά σε όλο το φάσμα της καλά θα κάνει να ξεπεράσει τη γενετήσια αρρώστια της που είναι ο δογματισμός-αυτός που την έσπασε σε κομμάτια και θρύψαλα-να βάλει κάτω το κεφάλι και να δημιουργήσει η ίδια ένα πνευματικό και πολιτισμικό κίνημα.
    Δυστυχώς, εκτός από το Μίκη, δε βλέπω άλλους διανοούμενους ή πνευματικούς ηγέτες να σηκώνουν φωνή. Και χωρίς πολιτισμική ταυτότητα, είμαστε χαμένοι...
    Οι παλιές δόξες της Αριστεράς στηρίχτηκαν σε μια ιδεολογία και μια κουλτούρα παγκόσμιας εμβέλειας που ενέπνευσε τον κοσμάκη. Τώρα θα πρέπει η Αριστερά να ξαναφτιάξει μια νέα επαναστατική κουλτούρα και ιδεολογία για να εμπνεύσει. Προς το παρόν τρεκλίζει με το κεφάλι γυρισμένο προς τα πίσω, να βλέπει την πόλη να καίγεται σαν τη γυναίκα του Λώτ...

    ΑΛΚΜΗΝΗ-TOUAREG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έλεος! Μη μας διώχνετε εμας τους "ανώνυμους φίλους"!
    Ναι εμάς που το 07 σας δώσαμε τη δυναμική (επί Αλαβάνου κυρίως)
    Όταν κάποιος μιλάει για Ελλάδα ή για πατρίδα, δεν είναι φασίστας ούτε εθνικιστής ούτε ξενοφοβικός.
    Εξάλλου πίσω από την αριστερή (σωστή κατά τ αλλα) διεθνιστική ρητορεία, κρύφτηκε η Παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου που βιώνουμε σήμερα. Και αυτή η εμετική παγκοσμιοποίηση δε στάθηκε μόνο στην οικονομική πολιτική.
    Έφτιαξε και ένα πολιτισμικό-κοινωνικό υπόβαθρο, της ομογενοποίησης των λαών, στο οπόιο λόγω της πρότερης ρητορείας μας εγκλωβιστήκαμε για καιρό και εγώ και εσείς.
    Επιτέλους ρε συντρόφια, δε θα σας πει κανείς φασίστες ή οπισθοδρομικούς ή αντιδραστικούς αν αρθρώσετε τη λέξε "πατρίδα".
    Και η Σπίθα μου φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, γιατί ξεφεύγει από τα παραδεδομένα κομματικά πρότυπα και στοχεύει στη δραστηριοποίηση του ελληνικού λαού, πράγμα που δεν κατάφερε και δε θα καταφέρει ουτε το διχαστικό ΚΚΕ ούτε ο μονίμως ευρισκόμενος σε ιδεολογική αναζήτηση ΣΥΡΙΖΑ.
    Ας υπάρξει και κάποιος αγώνας που δε θα καπελωθεί από κανένα κόμμα ή χώρο.
    Πρώτα πρεπει να πολεμηθεί η Κατοχή των ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ και μετά θα αναζητήσουμε τις διαφορές μας σαν λαός.
    Μας ενώνουν περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
    Αυτό δε φωνάζετε και στο ΠΑΜΕ σε κάθε διαδήλωση;
    Με τη δική σας λογική και το ΕΑΜ έπρεπε να κάνει ξεσκαρτάρισμα εν ώρα αγώνα των μη κομμουνιστών για να μη "σταμπαριστεί".
    Και σας δηλώνω ότι οι παππούδες μου ήταν στο ΕΑΜ και δεν υπήρξαν κομμουνιστές και όμως τους δέχτηκαν για να πολεμήσουν πλάι-πλάι!
    Και για όποιον έχει όρεξη, έχω γράψει το παρακάτω κειμενάκι με τίτλο "Αντέχει η Ελλάδα την Αριστερά; ή... Αντέχει η Αριστερά την Ελλάδα;" http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

    Γιατί θέλω να πω πολλά αλλά προσπαθώ να αποφύγω (χωρίς επιτυχία) το "σεντόνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιατί αργεί τόσο να αναρτηθεί το σχόλιό μου;
    Περνάει κάποιου είδους έγκριση;
    Δεν είναι αυτόματη η ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σας παιδιά,
    Νομίζω οτι η Αριστερά στα εθνικά ζητήματα δείχνει πολύ κόμπλεξ. Γιατί να ντρέπεται κανείς να μιλάει για τη πατρίδα και να αφήνει τους πιο προδότες και πουλημένους ανθέλληνες τύπου μπουμπούκου και καράτζ να σε λένε και προδότη από πάνω; Εσένα που είχες στις τάξεις σου κοτζαμ Γλέζο. Έ, αν δεν είναι αυτό βλακεία, τί είναι;

    Υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα όμως. Σας στέλνω ένα σχόλιό μου που έκανα κόπυ-πέιστ από το TVXS, με αφορμή ένα πολύ λάθος άρθρο της Αυγής για το Φαλμεράγιερ( του Θεοδωρίδη):

    "...Ωραία, για τα εθνικά ζητήματα, τα θέματα εθνικής ταυτότητας και κουλτούρας απαξιούμε να προβάλλουμε θέσεις.


    Τα καθαρά πολιτικά;
    Έχει σαφείς θέσεις η Αριστερά σήμερα; Ας δοκιμάσει κάποιος οργανωμένος να απαντήσει:

    -Πως θα είναι η Άλλη κοινωνία;
    -Σε πόσες διακριτές Εξουσίες θα στηρίζεται,τρεις, όπως η νυν, ή άλλο αριθμό;
    -Θα υπάρχει ελεύθερο εμπόριο;
    -Θα υπάρχει χρήμα;
    -Θα υπάρχει αστυνομία ή λαϊκή πολιτοφυλακή;
    -Το προλεταριάτο θα παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο;
    -Τα μμε θα είναι ιδιωτικά ή κρατικά;
    -Η ελευθερία του συναθροίζεσθαι και η ελευθεροτυπία θα κατοχυρώνονται;
    -Θα υπάρχει σύνταγμα;Σε τί θα διαφέρει από το τωρινό;
    -Και σε τι διαφέρει η Αριστερά με την Σοσιαλδημοκρατία;

    Ας μου απαντήσει κάποιος.
    ______________________________

    Ξέρω, θα μου πείτε, Εεεεε, τώρα, τι ψάχνεις ψύλλο στά άχυρα...Ποιός νοιάζεται για αυτά...

    Συγνώμη εγώ νοιάζομαι.

    Και ο κοσμάκης που επίσης δεν νοιάζεται, αν κάποιος του έδινε ένα σαφές όραμα, θα νοιαζόταν.

    Γιατί μπορεί να νομίζει ότι θέλει άλλα πράγματα, όμως ακριβώς αυτό χρειάζεται:Το όραμα και την ελπίδα..."

    Λοιπόν, αν δεν τα λύσετε αυτά τα ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΑ, μήν περιμένετε τίποτα.



    Και κάτι άλλο. Η αποπάνω Αλ-Τουαρεγκ έχει δίκιο.
    Που είναι η γμμένη θεωρία που θα σε οδηγήσει στο όραμα;

    Από το TVXS:

    "...Ο Μαρξ κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα μελετώντας όχι μόνο την αρχαία φιλοσοφία και τον Χέγκελ, αλλά και τις επιστήμες του καιρού του. Ένας σύγχρονος θαυμαστής του δεν θα έπρεπε να παπαγαλίζει απλώς τα πέντε τσιτάτα του που γράφτηκαν άλλους αιώνες, αλλά να κάνει ότι έκανε κι εκείνος: Να μελετήσει, αν όχι όλες τις επιστήμες του καιρού μας, πράγμα πια αδύνατο, τουλάχιστον τα αποτελέσματά τους , και ισως τότε θα μπορέσει να χαράξει μια καινούρια φιλοσοφία και μια καινούρια πολιτική.

    Αλλά όλοι τώρα εδώ, μιλάνε για τα μικρά, τα μικροκομματικά, τα μικροπολιτικά,τα προσωπικά, και κανείς για το μεγάλο όραμα..."

    Α,ναι.Και όλοι έχουν γίνει αδιάφοροι...Αλλά, τι με νοιάζει εμένα;

    Καπεταν Ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και ακόμα:

    ΠΡΩΤΟΝ

    Πάντα η Αριστερά, λόγω αντι-ιμπεριαλισμού και στροφής προς το λαό, υποστήριζε τη λαική κουλτούρα. Ε, δεν είναι η υπέρτατη μαλακία να δωρίζεις στην άκρα δεξιά όλα τα πολιτιστικά επιτεύγματα του κινήματος και να τους αφήνεις να τους αφήνεις να τελούν usurpatio σε ένα αξίωμα που δεν τους ανήκει και να ποζάρουν για"Έλληνες", οι ανθέλληνες;
    Δε βλέπετε τι γίνεται στο ΥouTube; Της πουτάνας.
    Ακούνε "Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί" και πορώνονται και φωνάζουν ;"Ναιαιαι, να πάρουμε πίσω την Πόλη".Ακούνε "Πέτρινα χρόνια" και νομίζουν, οτι λέει για την αρχαία Ελλάδα και τα αγάλματα. Ακούνε: "Όταν σκοτώνονται, η ζωή τραβάει την ανηφόρα" και κάποιοι τους έπεισαν οτι μιλάει για τους "Έλληνες" γενικά.

    Τους χάρισε η αριστερά τα κλαρίνα και τους κεμετζέδες...Και τα παιδιά των δοσίλογων ποζάρουν καλύτερα για Έλληνες.

    ΔΕΥΤΕΡΟ

    Το να εμφανίζεσαι πατριωτικός δεν αναιρεί την ταξική ανάλυση. Πότε εξήγησε στα παιδάκια αυτά με απλότητα τι είναι έθνος και τί κοινωνική τάξη; Και δεν είναι δύσκολο:

    -Ζούμε σε ένα Κράτος.
    Τα Κράτη σήμερα, τα περισσότερα είναι εθνικά κράτη.
    -Στο δικό μας υπάρχει ένα Έθνος, το Ελληνικό (και κάποιες μειονότητες)στο οποίο ανήκουμε.
    -Το Έθνος αποτελείται από κοινωνικές τάξεις.
    -Μία τάξη αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχη, η καπιταλιστική.
    -Όλες οι άλλες τάξεις πλήν της κυρίαρχης είναι ο Λαός.
    -Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
    -Όμως αν κάποιο άλλο κράτος επιτεθεί στο δικό μας, όλες οι τάξεις ενώνονται και πολεμάνε.
    -Αλλά σε περίοδο ειρήνης οι τάξεις έχουν εντελώς αντίθετα συμφέροντα.
    -Όπως η άρχουσα τάξη βάζει πάνω από τα εθνικά συμφέροντα τα δικά της συμφέροντα, έτσι κι ο λαός οφείλει να υπερασπίζει τον εαυτό του -απέναντί της με όλα τα μέσα.
    Τελεία.

    Έτσι, σχολικά του νηπιαγωγείου. Δύσκολο είναι;

    Φυσικά θα μπορούσε κανείς να πει και ότι η δική μας αστική τάξη στο παρελθόν ,πχ, την κατοχή είχε συνεργαστεί με τους κατακτητές κλπ. κλπ. Οτιδήποτε, αρκεί να μην αφεθούν οι πιτσιρικάδες να πιστεύουν, ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική ανάλυση χωρίς ταξικά κριτήρια, μόνο με εθνικά. Γιατί αλλιώς θα μας φταίνε οι Εβραίοι κι ο Σόρος, που μας μισεί .

    Όμως όλα αυτά ΔΕΝ αντίκεινται στο ότι εμείς, ο Ελληνικός λαός ανήκει και σε κάποιο έθνος, με τη γλώσσα του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του,την ιστορία του και την κουλτούρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για ποια αριστερα μιλατε? .Που την ειδατε την αριστερα? Που ειναι οι διανοουμενοι?Σας πειραξε το λογοτυπο της σπιθας που εχει την Ελληνικη σημαια?
    Αντι να κανετε τις χαζες μαρξιστικες σας αναλυσεις ,που δεν οδηγουν πουθενα ή μικροεξεγερσεις της πλακας,καντε μια ενωτικη κινηση εστω και σαν της σπιθας ,κουνηστε τον λαο κουνηστε τον κωλο σας κουνηστε την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ