ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: Γιατί ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ από το ΚΚΕ


Ούτε κουράστηκα, ούτε βαρέθηκα.
Αποχώρησα από το ΚΚΕ γιατί είμαι πλέον βαθιά πεισμένος οτι τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια σοβαρή έκτροπή του, από τη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού, το Πρόγραμμα του και τις αρχές λειτουργίας του. Εκτροπή που εκφράζεται πλέον στην καθημερινή λειτουργία και δράση του Κόμματος, στην επικοινωνία του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, στο ρόλο του στους αγώνες τους.
Ενάντια σε αυτή την εκτροπή, κατανοώντας βαθμιαία το βάθος της στην πορεία του χρόνου, προσπάθησα να κάνω ότι περνούσε από το χέρι μου σύμφωνα πάντα με τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος. Δηλαδή έλεγα ανοιχτά, θαρρετά, επίμονα και όσο πιο τεκμηριωμένα μπορούσα τη γνώμη μου εκεί που έπρεπε, με βάση το Καταστατικό ενώ παράλληλα εφάρμοζα μαχητικά όλες τις αποφάσεις ακόμα και αν διαφωνούσα.
Δεν θα αποχωρούσα από το ΚΚΕ αν η εκτροπή του ήταν απλώς και καταρχάς ιδεολογικοπολιτική, αποτέλεσμα των δυσκολιών της ταξικής πάλης, των πιέσεων του αντιπάλου. Αποδεικνύεται όμως πλέον μέσα από σωρεία παραδειγμάτων οτι η εκτροπή αυτή υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό μέσω και σοβαρών παραβιάσεων των αρχών λειτουργίας του, της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στη χειρότερη και κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του.
Ακόμα και έτσι δεν θα αποχωρούσα αν δεν εξαντλούσα όλα τα περιθώρια, φτάνοντας να απευθυνθώ έως και στην Κεντρική Επιτροπή για να εισπράξω μια ακόμα ατεκμηρίωτη και απόλυτη απόρριψη …και κάτι παραπάνω.
Βέβαια εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα η εξέλιξη αυτή δε με ξάφνιασε ιδιαίτερα.

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:  Για να ξεκινήσουμε…

11 σχόλια :

  1. δυστυχως φιλε και συντροφε αλεκο δεν εισαι ο μονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι νόημα έχει αυτό; Ο τέως σύντροφος Αλέκος λέει ότι το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε εκτροπή από τις αρχές του μαρξισμού λενινισμού και αυτό εκφράζεται και στην δημοκρατική λειτουργία και δεν εξηγεί τι εννοεί. Πολύ βαριές κατηγορίες, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες. Κρίμα που αυτά αξιοποιούνται από αυτούς που θέλουν να κάνουν ζημιά στο κόμμα και δεν έχουν καμία διάθεση βελτίωσης του και ενίσχυσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσα χρόνια πρέπει να είσαι στο ΚΚΕ για να πάρεις την ιδιότητα του κομμουνιστή όπως ο Σ.Χ; Από τη συμμετοχή σε άλλες μη ορθόδοξες οργανωσεις όπως ΝΑΡ, Μ-Λ, ΚΟΕ, μπορείς να πάρεις την ιδιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα μπορούσε να έξηγεί δημοσίως τι εννοεί ο σ.Αλέκος όταν μιλά για εκτροπή από τις αρχές του μ-λ και ότι αυτό εκφράζεται και στη δημοκρατική του λειτουργία.
    Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος δεν έγινε αντιΚΚΕς όπως πολλοί εκτός, για λόγους κουτσομπολιού,αλλά πιθανόν και εντός "ΚΚΕ", για λόγους "90ετούς δικαίωσης",θα ήθελαν.
    Από την άλλη, η μη δημοσιοποίηση των διαφωνιών, πάντοτε βοηθούσε στο να κερδίζει πόντους το "ΚΚΕ". Ακόμα και όταν διαγράφτηκε η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ, την περίοδο 1956-58, από τη μια πλευρά έμεινε η σφραγίδα, από την άλλη έμειναν οργανώσεις ή μονάδες, στην παρανομία μάλιστα, ανθρώπων που καλούνταν να χτίσουν ολόκληρο Κ.Κ.Ε. από το μηδέν.
    Πάντως, κομμουνιστής χωρίς οργάνωση ή κόμμα (για να μην παρεξηγιόμαστε) δεν πολυγίνεται επί μακρό χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "..λέει ότι το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε εκτροπή από τις αρχές του μαρξισμού λενινισμού και αυτό εκφράζεται και στην δημοκρατική λειτουργία και δεν εξηγεί τι εννοεί."

    Μάλλον θα εννοεί αυτό ...
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    κι αυτό..
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    μιας αιτίας που η λαϊκή αγανάκτηση δεν εκφράζεται από το ΚΚΕ ΕΔΩ!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Ευτυχώς που ο Ε.Ο.Σ. κι ΑΝΤΑΡΣΥΑ ....μη κατανοώντας ξεπέρασαν το αυτό δίλημμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορείς να είσαι πιο σαφής κύριε Χαλβατζή. Τι εννοείς όταν λες "μια σοβαρή έκτροπή του, από τη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού, το Πρόγραμμα του και τις αρχές λειτουργίας του" "η εκτροπή αυτή υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό μέσω και σοβαρών παραβιάσεων των αρχών λειτουργίας του, της εσωκομματικής δημοκρατίας".
    . Χωρίς κάτι πιο αναλυτικό, που πότε, σε ποιο σημείο, με ποιον τρόπο η δήλωση σου για την αποχώρηση σου απο το ΚΚΕ δε λέει τίποτα το ουσιαστικό, εκτός απο την υπερίσχυση των ατομικών σου πεποιθήσεων έναντι της συλλογικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα φωτογραφίζει στο σάιτ του το μπλογκ ΕΟΣ ως προβοκάτορες. Πρώτα η ψυχή μετά το χούι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπαρχουν καποιοι που προδιδουν στο κομμα ο αλεκος εχει δικιο δεν θελουν να προχωρησει το κκε το εχουμε καταλαβει ολοι σωστα τα λεει ο αλεκος και μπραβο στο σπυρο που εβγαλε τετοιο παιδι να λεει αληθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΛΕΚΟ ΧΑΛΒΑΤΖΗ...ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ..ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΗΤΗ......ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ...ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ '"ΞΕΧΑΣΕΣ" ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο Αλέκος επέλεξε το δύσκολο δρόμο της πίεσης,διαφωνίας με την ηγεσία για να αναδείξει το απροχώρητο του εκφυλισμού της ηγεσίας του Κόμματος που μόνο Μαρξιστικό Λενινιστικό δεν είναι σήμερα.
      Που είναι η εσωκοματική δημοκρατία, που είναι ο σεβασμός στα κινήματα,στην διαφορετικότητα που εκφράζουν άλλοι αριστεροί πολιτικοί χώροι ( ΣΥΡΙΖΑ )που βάζουν το ζήτημα της ενότητας για να πάρει την υπόθεση στα χέρια της μια ενωμένη αριστερά.
      Η ηγεσία του ΚΚΕ κινείται στην λογική ΄΄Πας μη Έλλην Βάρβαρος΄΄.
      Η ηγεσία του είναι κατώτερη των περιστάσεων τόσο που να οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα από τις πρακτικές του,να το κατατάσει στο συστημικά κόμματα.
      Λυπάμε....

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ