ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μια δήλωση μελών της συντονιστικής του ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Μια αναγκαία δήλωση για την αποκατάσταση της αλήθειας μελών της συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Οι «Πολίτες σε Δράση» και η επικεφαλής τους κ. Ε. Αυλωνίτου έχουν μετατρέψει την προεκλογική τους εκστρατεία σε μια συστηματική επίθεση ψευδολογιών και συκοφαντιών σε βάρος του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος». Στις 15/10 δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο της πόλης μας ένα απαράδεκτο συκοφαντικό δημοσίευμα με την υπογραφή της κ. Αυλωνίτου.
Το κείμενο αυτό προκάλεσε τις προφορικές διαμαρτυρίες πολλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου αλλά και απλών ανθρώπων της Αριστεράς που βλέπουν με θλίψη το διχασμό της Αριστεράς και επιζητούν οι διαφορές που υπάρχουν να λύνονται με πολιτικό τρόπο, να μην τορπιλίζουν δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών, ιδιαίτερα σήμερα μπροστά στις δύσκολες μέρες που έρχονται για το λαό και τους εργαζόμενους. Προτιμήσαμε, σαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουμε καμιά δημόσια δήλωση, θέλοντας να προστατεύσουμε την αξιοπιστία της Αριστεράς. Από στελέχη των «Πολιτών σε Δράση» εισπράξαμε διαβεβαιώσεις ότι το δημοσίευμα στηρίχθηκε σε «λανθασμένες πληροφορίες» και ότι δεν θα επαναληφθεί τέτοια μορφής αντιπαράθεση.
Δέκα μέρες μετά, στις 27/10, με δημοσίευμα στην εφημερίδα Αυγή, η κ. Αυλωνίτου επαναλαμβάνει τους ίδιους ψευδείς ισχυρισμούς.
Εκείνο όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το δημοσίευμα στην «Ηχώ» Γαλατσίου ότι τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΑ. Πρόκειται για προκλητικό ψέμα, καταστρατηγεί την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ της πόλης να διαφυλάξει την συνοχή του και την αξιοπιστία του αποφεύγοντας να πάρει θέση για αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις.
Αν επρόκειτο για μια «αντιπαράθεση» ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς της Αριστεράς θα σιωπούσαμε για άλλη μια φορά.
Πρόκειται όμως για κάτι πολύ πιο σοβαρό. Η κ. Αυλωνίτου και ο κύκλος της μέσα στους «Πολίτες σε Δράση»  επιτίθενται συκοφαντικά σε μια κίνηση πολιτών που συγκροτήθηκε δημοκρατικά από πολίτες της πόλης που
συμμετέχουν για χρόνια στα κινήματα της πόλης, που συσπειρώνει ενεργούς πολίτες από διαφορετικούς χώρους, που απευθύνεται στη τοπική κοινωνία με ριζοσπαστικό λόγο συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με τις πολιτικές του Μνημονίου και τις τρόικα. Πρόκειται για μια κίνηση πολιτών που ξεπερνά τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις σε μια κρίσιμη περίοδο.
Είναι δικαίωμα Της κας Αυλωνίτου και των «Πολιτών σε Δράση» να επιλέξουν μια μοναχική πορεία.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτίθενται με ψέματα σε προοδευτικές, ριζοσπαστικές κινήσεις πολιτών και μάλιστα με τη δύναμη των μέσων πληροφόρησης που τους στηρίζουν ή με  πληρωμένες δημοσιεύσεις.
Θεωρώντας χρέος μας την υποστήριξη των κινημάτων των πολιτών και κυρίως θέλοντας να διαφυλάξουμε την δυνατότητα  να βρεθούμε μετά τις εκλογές μαζί με παλιούς και νέους φίλους στους αγώνες της πόλης αναγκαζόμαστε να δώσουμε στην δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο για την αποκατάσταση τα αλήθειας.


Όταν περισσεύει το θράσος
Τελικά η κ. Αυλωνίτου δεν άκουσε τη «συμβουλή της γιαγιάς της» να λέει πάντα την αλήθεια. Τα ψέματα αποδείχθηκαν πιο γλυκά. Έστω και αν ακριβοπληρώνονται στα πάντα πρόθυμο για «αποκαλύψεις» τοπικό τύπο.
Άλλωστε οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται. «Αλήθεια είναι ότι εξυπηρετεί τη μικρότητα της στάσης μου».
Ψέμα πρώτο! Η κ. Αυλωνίτου χρησιμοποιεί ς δηλώσεις του  σ. Μ. Γλέζος, από το 2006, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υποστηρίζει και σήμερα τον συνδυασμό της. Την ίδια στιγμή  που γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» τις δημόσιες τοποθετήσεις του σ. Γλέζου για το πώς πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7/11. «Έλα μωρέ! Ποιος τα γνωρίζει αυτά;» σκέφτηκε.  Όταν η κομπίνα αποκαλύφθηκε δημόσια αντί να δ΄ψσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις άλλαξε τον τίτλο στο video και νόμισε ότι έτσι έκλεισε το θέμα. Μάλιστα, με νέες δηλώσεις της, περηφανεύεται για την «συνάντηση» της με τον Μ. Γλέζο. Ξεχνά ότι η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνά τις προσπάθειες του Γλέζου για ένα ΣΥΡΙΖΑ των μελών, με δημοκρατία χωρίς εκβιασμούς και χειραγωγήσεις. Κυρίως αποσιωπά ότι η ίδια και η παρέα της πρωταγωνίστησαν για να μην εφαρμοστούν οι απόψεις του Γλέζου και της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη μας. Πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ της πόλης, να μην μπορεί να πάρει ούτε μια απόφαση, να μετατραπεί σε αυλή του κόμματος της.
Ψέμα δεύτερο! Σε πρόσφατη επιστολή της στην εφημ. «Γραμμή» παρουσιάζει τον επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» Άρη Παπαδοκωστόπουλο σαν μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Νομίζει ότι έτσι θα φθείρει το «Άλλο Δρόμο».
 Κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συμμετέχει στον συνδυασμό. Το σπουδαιότερο, αντί να προβληματιστεί για τους λόγους που δεν έγινε δυνατή η συνεύρεση ευρύτερων δυνάμεων αυτές τις κρίσιμες στιγμές για όλους μας, χρησιμοποιεί την «αποκάλυψη» σαν απαξιωτική κατηγορία.
Η κ. Αυλωνίτου και η παρέα της κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τον Άρη. Δεν έμαθαν τίποτα για την  συμμετοχή του, σαν ανεξάρτητου  αγωνιστή της Αριστεράς, στην αποστολή του στολίσκου για τα «σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας» που συγκίνησαν όχι μόνο την πόλη αλλά κάθε σκεφτόμενο πολίτη.
Δεν «θυμάται» τους δημόσιους εναγκαλισμούς στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου σε εκδήλωση μετά την προσωρινή του αιχμαλωσία από τους Ισραηλινούς. Τότε μέτραγε η δημοσιότητα.
Δεν έφθασε στα αυτιά της τίποτε από τα τριάντα χρόνια συμμετοχής του σε ότι μικρό ή μεγάλο πρόβλημα αφορούσε την πόλη χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς δήθεν, χωρίς απαιτήσεις για «εξαργύρωση».
«Στελέχη» σαν την  κ. Αυλωνίτου είναι υπεράνω από τέτοιες στάσεις των απλών καθημερινών αγωνιστών της Αριστεράς.
Ψέμα τρίτο!  Στο ίδιο άρθρο, με τον ίδιο απαξιωτικό τόνο λέει ότι το συνδυασμό « Άλλο Δρόμο» υποστηρίζει «μέρος του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν κατάλαβε η κ. Αυλωνίτου ότι συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέχασε ότι ένα μεγάλο μέρος των « Πολιτών σε Δράση», του ΣΥΡΙΖΑ της πόλης αλλά και μελών του κόμματος της αλλά και υποστήριζαν την ανάγκη μιας ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων που άλλωστε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στην πόλη σαν ισχυρή δυνατότητα. Ξέχασε ότι στελέχη της ομάδας της συμμετείχαν στις επιτροπές του σημερινού « Άλλου Δρόμου» ελπίζοντας ότι εκβιαστικά θα επιβάλλουν την υποψηφιότητας της σαν επικεφαλής. Και όταν αυτό δεν φαινόταν δυνατό αποχώρησε.  
Τίποτα δεν τη δίδαξε ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών των «Πολιτών σε δράση» αλλά και στελεχών του ΣΥΝ δεν συμμετέχουν πια στον νέο συνδυασμό της. Της είναι αρκετό που οι«αλήθειες» πορεύονται μοναχικά.
Ψέμα τέταρτο! Υποστηρίζει η κ. Αυλωνίτου ότι ο «Άλλος Δρόμος» είναι κόλπο του Αλαβάνου. Επιχειρεί έτσι να μετατρέψει μια πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Αριστεράς σε «ενοχή». «Τιμά» λέει τον Αλαβάνο γιατί κατάφερε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «αποτελεσματικό εκλογικό μηχανισμό». Αυτό κατάλαβε η κ. Αυλωνίτου από μια ολόκληρη περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατραπεί στην μοναδική αποτελεσματική αντιπολίτευση χαρίζοντας οράματα, ελπίδα και αισιοδοξία σε χιλιάδες Αριστερούς. Αυτή την αντίληψη συνεχίζει στήνοντας νέους μηχανισμούς για να περισωθούν οι εγωπαθείς βλέψεις της.
Ψέμα πέπτο! Με δημοσίευμα στην Αυγή, στις 27/10, η κ. Αυλωνίτου ισχυρίζεται ότι τον «Άλλο Δρόμο» στηρίζουν η ΚΟΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν προσβάλλει μόνο την αλήθεια η κ. Αυλωνίτου. Επαναφέρει την λογική των «υποκινητών» του «δακτύλου». Προσπαθεί να συκοφαντήσει ένα κίνημα πολιτών που συγκροτήθηκε δημόσια, δημοκρατικά, που αποτελείται από ενεργούς πολίτες της πόλης με μακροχρόνια προσφορά στο κίνημα. Δεν χρειάζονται οι δικές μας διαψεύσεις. Το μαρτυρά το ψηφοδέλτιο του «Άλλου Δρόμου» οι εκατοντάδες πολιτών που συμμετέχουν στις διαδικασίες του.
Η κ. Αυλωνίτου και η ομάδα της ούτε θέλουν ούτε μπορούν να καταλάβουν ότι ο «Άλλος δρόμος» επιχείρησε και επιχειρεί να ξεπεράσει τα όρια ενός στενού πολιτικού χώρου. Ότι παρακολουθεί με προσοχή και σεβασμό τις εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς. Ότι, σαν συμβολή, επέλεξε να προσπαθήσει, και ως ένα βαθμό να έχει καταφέρει, να συσπειρώσει σκεπτόμενους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της περιόδου  που άνοιξε η κυριαρχία της τρόικα, του Μνημονίου και του ΔΝΤ για το λαό και την πόλη μας. Να συμβάλλει στην συγκρότηση ενός κινήματος ανατροπής της νέας κατοχής που έχει επιβληθεί στην χώρα και στο Δήμο μας.

Τα ψεματάκια της κ. Αυλωνίτου, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ηθική της Αριστεράς,  θα ήταν ανάξια σχολιασμού αν δεν έκρυβαν συμπεριφορές και στάσεις πολύ πιο επώδυνες και επικίνδυνες.
Η κ. Αυλωνίτου και η παρέα της εχθρεύτηκε μια ιστορική δυνατότητα συγκρότησης μιας ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων, που θα μπορούσε από θέσεις ριζοσπαστικές – προοδευτικές, να αμφισβητήσει και, γιατί όχι, να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς που δυναστεύουν για δεκαετίες την πόλη.
Μέτρησε το μπόι της με τον ίσκιο της για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες και δικαιώσεις. Προβάλει τον εαυτό της σαν «σωτήρα» της πόλης παίρνοντας τιμητική θέση ανάμεσα σε Τσίρους και Τούντες. Με εκβιασμούς προς όλες τις κατευθύνσεις, με την πιο αντιδημοκρατική συμπεριφορά, με την αμφισβήτηση ακόμα και του δικαιώματος λόγου επέβαλλε την υποψηφιότητα της προσδοκώντας αποκλειστικά, μέσα από την εκλογική καταγραφή, την προσωπική της δικαίωση. Πρόσφερε  έτσι τις χειρότερες υπηρεσίες στην πόλη. Θα βαραίνει αυτή η στάση, της ίδιας και της παρέας της, και στο μέλλον.
Η κ. Αυλωνίτου έμαθε πολλά από τις έως τώρα θητείες της. Έμαθε πως πλασάρονται, πως φτιάχνονται μηχανισμοί, πως κτίζονται καριέρες. Και το χειρότερο χρησιμοποιεί την Αριστερά για να φτιάξει την δίκη της καριέρα.
Τέτοιες αντιλήψεις δεν έχουν θέση στην Αριστερά. Από τέτοια «στελέχη», από τέτοιες συμπεριφορές έχει οδηγηθεί η Αριστερά στην σημερινή αναξιοπιστία.
Η κ. Αυλωνίτου αντί να συναισθανθεί τις ευθύνες της έχει το θράσος να επιτίθεται σε απλούς αγωνιστές της Αριστεράς. Να λέει ψέματα, να τους «δείχνει» να τους «ενοχοποιεί». Αφιερώνει την προεκλογική της εκστρατείες σε μικροπρέπειες σε συκοφαντίες. Νομίζει ότι έτσι θα περισώσει την κατάντια της.
Όταν λιγοστεύει η ηθική, χάνεται η αξιοπρέπεια, περισσεύει το θράσος.

Τα μέλη της συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

Θεοδωρίδης Στέργιος - Ανένταχτος
Καλαντζή Ράνια - Ανένταχτος
Καρατζαφέρη Νέλη - ΚΟΚΚΙΝΟ
Νικολέας Δημήτρης - Ανένταχτος
Παπαζαφειρόπουλος Παναγιώτης - ΚΟΕ
Τσόλης Δημήτρης – ΑΚΟΑ

6 σχόλια :

  1. Πάντα κάτι δεν μας πήγαινε καλά με την Αυλωνίτου. Και θυμόμαστε κάποιες ανοησίες που έγραφε παλιότερα στην αθλητική σελίδα της Κυριακάτικης Αυγής... Ας προσέχουμε περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλης Στεργιόπουλος3 Νοεμβρίου 2010 στις 10:19 μ.μ.

    Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, μέλος της ΠΚ του Συνασπισμού Γαλατσίου και υποψήφιος με τον συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο Γαλάτσι, θέλω να απαντήσω σε όσα απαράδεκτα γράφονται εδώ πιό πάνω.

    Από τα μέσα Φεβρουαρίου 2010, όταν συγκροτήσαμε στο Γαλάτσι τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών και εκλέξαμε εσάς και άλλους στη συντονιστική γραμματεία, ορίζοντας ότι μόνο η συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις, γιά πρώτη φορά τώρα θυμηθήκατε ότι είστε η συντονιστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου! Μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες όμως ξεχάσατε να συγκαλέσετε έστω και μία φορά συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, καταργώντας στην ουσία με τον τρόπο αυτό κάθε λόγο υπάρξης του ΣΥΡΙΖΑ των μελών στο Γαλάτσι. Ολα τα θέματα που βάζετε εδώ, όπως το πως θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, έπρεπε να είχαν πρώτα συζητηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, που εσείς αρνηθήκατε να συγκαλέσετε. Αντί γιά αυτό ξεκίνησε κάποια στιγμή με πρωτοβουλία της ΚΟΕ μία κίνηση συγκρότησης νέου δημοτικού σχήματος, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί καν ο Συνασπισμός Γαλατσίου και η υπάρχουσα δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!

    Οπως ξέρετε, ακόμα και μετά από αυτό το δείγμα κακοπιστίας, καθυστερήσαμε γιά 2 μήνες την έναρξη της προεκλογικής μας εκστρατείας μήπως και καταφέρουμε να τα βρούμε. Δεν τα βρήκαμε και έτσι μετά από τρείς (3) διαδοχικές συνελεύσεις των μελών της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών ήθελε να συνεχίσουμε την λαμπρή και καθόλου μοναχική πορεία μας, ξεκινήσαμε χωρίς εσάς. Γιά τα συγκεκριμένα σημεία που έχετε παράπονα, απαντώ εδώ με συντομία:

    1. Το βίντεο είναι ιστορικό, δείχνει τη πορεία των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ επί 4 χρόνια. Επειδή υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών από την αρχή, θεωρώ υπονομευτές αυτής της ιδέας εκείνους ακριβώς που έχουν αδρανοποιήσει τη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι επί 8 μήνες. Εχω πάντα τη κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένω να δω πότε θα μου χρειαστεί...

    2. Το κείμενο στη «ΓΡΑΜΜΗ» δεν αναφέρει τον Αρίστο ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, αναφέρει ότι το δημοτικό σχήμα «Αλλος Δρόμος» συγκροτείται από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν αλήθεια όταν γράφτηκε το κείμενο, μετά άκουσα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στηρίζει επίσημα. Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρείται υποτιμητική η τυχόν συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, οπότε δεν βλέπω πουθενά τη προσβολή που βλέπεις εσύ.

    3. Το επίμαχο απόσπασμα από τη «ΓΡΑΜΜΗ» γράφει: «...ενώ ο ένας που προέρχεται από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μάλλον προσπαθεί να προωθήσει το μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής...». Τώρα αυτό γιά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδίδεται στον Αρίστο, ετούτο γά το ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται στα μέλη; Εστω, αλλά τότε γιατί να μην συγκληθούν όλοι αυτοί σε συνέλευση να αποφασίσουν τη στήριξη του συνδυασμού; Μάλλον γιατί τους μετρήσατε και δεν σας έβγαιναν τα νούμερα...

    4. Φίλε μου, αν ήταν κόλπο του Αλαβάνου θα ήταν πιό έξυπνα φτιαγμένο και θα δούλευε καλύτερα.

    5. Τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ τους στηρίζει ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Αριστερά. Κατόπιν τούτου οι κ.κ. Α. Τσίπρας και Φ. Κουβέλης αναγορεύονται σε «υποκινητές» και «δάκτυλοι»; Με τέτοιες ενοχές δεν πάμε πουθενά! Εγώ παραδέχομαι ότι η ΚΟΕ από το 2006 ως το καλοκαίρι του 2009 συνέβαλλε στη επιτυχία των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ στο Γαλάτσι. Μην ντρέπεσαι που είσαι Αριστερός, ψηλά το κεφάλι!

    Γιά το κείμενο στην ΑΥΓΗ ισχύουν τα ίδια με το κείμενο της ΓΡΑΜΜΗΣ. Το κείμενο που αναφέρεις στην ΗΧΩ δεν το γράψαμε εμείς ούτε αποτελεί πληρωμένη καταχώρηση, έχει μπεί στο ειδησεογραφικό μέρος και αποτελεί λάθος της εφημερίδας. Εμείς πουθενά δεν δηλώσαμε ότι μας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουμε ρητά ότι μας στηρίζει ο ΣΥΝ και η ΔΑ, ενώ αναφέρουμε επίσης ρητά ότι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι με μας και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού.

    Οφείλω όμως να επισημάνω Στέργιο ότι αφού μας πληροφόρησες ότι υπάρχει πρόβλημα με δημοσιεύματα, ορίστηκα από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ εγώ υπεύθυνος γιά να συζητήσω το θέμα μαζί σας και να βρούμε λύση. Μέχρι τώρα έχεις απλά αρνηθεί κάθε επαφή μαζί μου!

    Βασίλης Στεργιόπουλος
    Μέλος ΠΚ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Γαλατσίου
    Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέργιος Θεοδωρίδης5 Νοεμβρίου 2010 στις 11:33 π.μ.

    Αγαπητέ Βασίλη
    Προσωπικά να σε ευχαριστήσω για το άκρως αποκαλυπτικό σχόλιό σου όπου ο πόνος και η αντίληψή εσού και μέρους των «Πολιτών σε δράση» συμπυκνώνεται στην φράση «να τα βρούμε»

    Όχι αγαπητέ Βασίλη. Δεν έχουμε να βρούμε τίποτα. Δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τα πράγματα . Αυτός ο τρόπος άσκησης πολιτικής («να τα βρούμε» ), αυτές οι παλιές συνήθειες που έφεραν την αριστερά στην σημερινή κατάσταση είναι έξω και μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

    Γνωρίζεις καλά ότι ξεκίνησε μια προσπάθεια στο Γαλάτσι που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, μια προσπάθεια από πολίτες του Γαλατσίου που συμμετέχουν χρόνια στα τοπικά κινήματα, πολίτες που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους με στόχο κοινά να απευθυνθούμε στην κοινωνία με ριζοσπαστικό τρόπο συνδέοντας τα τοπικά προβλήματα με την γενικότερη εν μέσω ΔΝΤ κατάσταση.

    Το γνωρίζατε από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη «κλειστή» συνεύρεση όπου είχαν ενημερωθεί και καλεστεί εκτός των άλλων και τα μέλη του ΣΥΝ που συμμετέχουν στη συντονιστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου . Το γνωρίζατε γιατί συμμετείχατε στις μετέπειτα ανοιχτές συνελεύσεις της κίνησης. Το γνωρίζατε γιατί συμμετείχατε μέχρι και στην επιτροπή σύνταξης του δημοτικού προγράμματος που δημιουργήθηκε. Σταματήσατε να το γνωρίζετε όταν ετέθει το θέμα ο επί κεφαλής του δημοτικού σχήματος να εκλεγεί από την ανοιχτή συνέλευση πολιτών. Προτιμούσατε βλέπεις «να τα βρούν» κάποιοι «ειδικοί» σε ένα αραχνιασμένο δωμάτιο μακριά από τις βουλές της τοπικής κοινωνίας. Δηλαδή ή επί κεφαλής η Ελένη Αυλωνίτου ή τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

    Το θέμα το γνωρίζατε από την πρώτη μέρα και θα είχε λυθεί με μια δημόσια ανακοίνωσή σας για να αποφευχθούν οι κατ’ εσένα παρερμηνείες.

    Δεν το πράξατε , και εξακολουθείτε ακόμη και σήμερα με αστειότητες τύπου «..Αυτό ήταν αλήθεια όταν γράφτηκε το κείμενο, μετά άκουσα ότι…» να δικαιολογήσετε την κουτοπονηριά σας.
    Χωρίς ίχνος ντροπής ακόμη και σήμερα λέτε: «..Γιά το κείμενο στην ΑΥΓΗ ισχύουν τα ίδια με το κείμενο της ΓΡΑΜΜΗΣ..” τι δηλαδή ότι ήταν αλήθεια και μετά άκουσες ?

    Με κουτοπονηριά σηκώνετε βίντεο με τίτλο “Glezos new 2010” παρουσιάζοντας παλιές δηλώσεις του σαν τωρινές. Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα με το χαρούμενο «το βίντεο είναι ιστορικό». Ας βάζατε τίτλο “Glezos old 2006” . Γιατί δεν το κάνατε ?

    Βαυκαλιζόμενοι αναφέρεστε σε « λαμπρές πορείες» και λέτε «δεν σας έβγαιναν τα νούμερα..» , «..μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι με μας και μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού..».Μέχρι και το όνομα «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ντρέπεστε να πείτε. Και μέτρησε αγαπητέ. Πόσα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου στηρίζουν τους «Πολίτες σε δράση». Μέτρησε ….Τα δάχτυλα του ενός χεριού σου φτάνουν και ..περισσεύουν.

    Το θέμα δεν είναι προσωπικό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μου απευθύνεσαι προσωπικά. Υπάρχουν άλλες πέντε υπογραφές μελών της συντονιστικής γραμματείας κάτω από το παραπάνω κείμενο. Εικάζω ότι τις είδες. Καλεστήκατε σε συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας όπου θα συζητιόταν το θέμα που δημιουργήθηκε και επικαλεστήκατε «προεκλογικό φόρτο εργασίας» ..!!

    Εν κατακλείδι προσωπικά δεν με εκφράζει μια «αριστερά» των «λαμπρών πορειών», του «να τα βρούμε», του «μετά άκουσα», της ίντριγκας και του ψεύδους και των προσωπικών υστεροβουλιών. Όλα αυτά έχουν αποτύχει και είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

    Στέργιος Θεοδωρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασίλης Στεργιόπουλος5 Νοεμβρίου 2010 στις 11:08 μ.μ.

    Αγαπητέ Στέργιο,

    Αυτή η «προσπάθεια στο Γαλάτσι που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκίνησε ίσως από την ΚΟΕ και κάποιους άλλους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεκίνησε όμως με απόφαση της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Εγώ και τα περισότερα μέλη του Συνασπισμού πληροφορηθήκαμε ότι ξεκίνησε αφού είχε ήδη ξεκινήσει. Ακόμα και μέλη της συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου τα έμαθαν όλα αυτά εκ των υστέρων. Ουσιαστικά όμως επιβεβαιώνεις ότι επι 8 μήνες έχετε αδρανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, αν και γιά πρώτη φορά δηλώνεται ξεκάθαρα ότι αυτό έγινε συνειδητά με σκοπό «το ξεπέρασμα κατά πολύ των ορίων του ΣΥΡΙΖΑ».

    Η ονομαστική αναφορά σε σένα αφορά ειδικά και μόνο το θέμα της συννενόησης για τα κείμενα, εσύ μας έθεσες το θέμα, με σένα επικοινώνησα γιά να το λύσω.

    Οφείλω πάντως να ευχαριστήσω θερμά το site της Ενωσης Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εξασφαλίζει τη δυνατότητα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου να επικοινωνούν με την συντονιστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου και να παίρνουν ουσιαστικές απαντήσεις μέσα σε εύλογο χρόνο!

    Βασίλης Στεργιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ποιος έχει αδρανοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (όχι Γαλατσίου αλλά γενικώς) είναι γνωστό τοις πάσει σύντροφε Στεργιόπουλε. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι.

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στέργιος Θεοδωρίδης6 Νοεμβρίου 2010 στις 6:13 μ.μ.

    Βασίλη

    Όντως θέλει τέχνη να πετάς την μπάλλα στον αέρα και να ψευδεσαι.
    Στο ξαναλέω και το ξέρεις: τα μέλη του ΣΥΝ που βρίσκονται στην συντονιστική γραμματεία ήταν από την πρώτη στιγμη ενήμερα και καλέστηκαν στην πρωτη "κλειστή" συνάντηση.
    Έκτοτε οι συνελεύσεις ήταν ανοιχτές για όλους και υπήρχε ανοιχτή λίστα email μέχρι αρχές Σεπτέμβρη για όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και για όλους όσους εκδηλωσαν ενδιαφέρον.Έτσι ενημερωνόντουσαν για τα πάντα. (διαδικασίες που , ειρήσθω εν παρόδω, για τους "πολίτες σε δράση" βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας.)

    Τώρα θέλει περισσό θράσος να κανετε τον τιμητή του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου όταν τα βασικά στελέχη των "Πολιτών σε δράση" ήταν και οι βασικοί πολέμιοι της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι. Αυτοί που απαξίωναν και λοιδωρούσαν την οποιαδήποτε δραστηριότητα αυτός ο χώρος αποτολμούσε να πράξει.

    Άστα λοιπόν αυτά.
    Πέρα βέβαια από τις ευχαριστίες σου προς τον ΕΟΣ για το βήμα που μας παρέχουν, θα μπορούσες να ζητήσεις και την συμβολή του για την επικοινωνία μεταξύ τους των "Πολιτών σε δράση" που μέχρι πρότινος είχαν 2 χρονια να συνεδριάσουν....
    Φαντάζομαι να συνδράμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ