ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ο «Καλλικράτης» είναι δημοψήφισμα...

Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο συνήλθε για να εκλέξει νέο γραμματέα του κόμματος το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές του Νοεμβρίου και τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών, απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν εγκλωβισμένη την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη σαν μοίρασμα προνομίων. Ζήτησε από όλους να στηρίξουν τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα πρόσωπα που πιστεύουν στις αρχές του “Καλλικράτη”. Το ΜΕΤΩΠΟ Α-Α σε απάντηση αυτών των δηλώσεων που πρωθυπουργού, εδέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»

Από την αρχή του χρόνου το Μέτωπο πρώτο έχει ρίξει το γάντι για τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών. Πάνω στο κεντρικό δίλημμα της χώρας : Μνημόνιο ή Ανάπτυξη; Χαιρόμαστε που ο πρωθυπουργός, ενθαρρυμένος ίσως από τον ξένο παράγοντα και το σύστημα, σήκωσε το γάντι στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για «δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών». Παντού, αλλά κατά κύριο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει η μισή σχεδόν Ελλάδα, θα διεξαχθεί αυτό το δημοψήφισμα. Και η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι στην περίπτωση του «όχι» στην κυβερνητική πολιτική, πρέπει αμέσως να ετοιμάσει τις βαλίτσες της.

                                                                                                Αθήνα, 15/9/2010

2 σχόλια :

  1. Εστω και μέσω του ΓΑΠ, διατυπώθηκε το πραγματικό περιεχόμενο των εκλογών της 7ης/11/2010.
    "Ψηφίστε μας για να εφαρμόσουμε παντού την (έξωθεν/έσωθεν)επιβληθείσα πολιτική απάλειψης του κοινωνικού κράτους".
    Γι΄ αυτό λοιπόν οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να έχουν σαφή χαρακτηριστικά ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν την ψήφο του λαού για την "κάθετη" εφαρμογή του αντιλαϊκού μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν η γνώση και η εμπειρία ερμηνεύουν, με τη βοήθεια της υποψίας πίσω από τις γραμμές η ανάγνωση μπορεί να παρουσιάσει μια άλλη πρωτεύουσα πραγματικότητα. Η μεταστροφή του ΓΑΠ και του συστήματος μάλλον βασίζεται στην ασφάλεια που τους προκύπτει από "εσωτερικές" βεβαιότητες που οφείλονται σε δημοσκοπικά τους στοιχεία για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στις προσεχείς ελογές. Μια δημοσκοπική εκτίμηση για νίκη του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ ( ίσως και οχι μόνο ) θα αποτελούσε μια απόλυτα αξιοποιήσιμη ευκαιρία για να τους πάει χαμένη. Φυσικά κάποιοι λένε πως οι εκλογές είναι σαν την έγκυο.., ας μην αρκούμαστε όμως σε απλά συνθήματα μιάς και στους σχεδιασμούς για τις πολιτικές συγκυρίες πέρα από τη "γραμμή" ο συνυπολογισμός πολλαπλών πλευρών της πραγματικότητας είναι παραπάνω από αναγκαίος.
    pantaz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ