ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ο “πατριωτικός” πόλεμος ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη...

Τα “γεγονότα” στην φετινή έκθεση της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκαν σε φόντο πατριωτικό και γαλανόλευκο. Την παράσταση έκλεψε ένα παπούτσι. Το σκηνικό είχε οργανωθεί σε συνεργασία με το BBC και κινηματογραφήθηκε ακόμα και η προπόνηση για την εκτόξευσή του.

Οι δυνάμεις καταστολής στοχοπροσηλωμένες στην εκκαθάριση κάθε μαυροκόκκινης παρουσίας δεν πήραν χαμπάρι τα σχέδια του “πατριωτικού μετώπου”. Η επιχείρηση “παπούτσι” ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς καν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα παλαιών παπουτσιών που είχαν συλλεχθεί με ιδιαίτερη φροντίδα τις τελευταίες ημέρες...
Από την Δευτέρα αρχίζουν πάλι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό φαίνεται να φοβίζει την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς της περισσότερο από τις διαδηλώσεις που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, παρ όλο τον αντικαπιταλιστικό και αντιευρωπαϊκό παλμό που είχαν. Γι αυτό άρχισαν ήδη να στρέφουν τα πυρά εναντίον τους. To MEGA εκτελώντας χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου τύπου, αναδεικνύει ως κύριο θέμα στο δελτίο των ειδήσεων, ένα ασήμαντο διαπληκτισμό κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων ανάμεσα στον κ. Κ. Μίχαλο και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων. Παρακολουθήστε το παρακάτω video για να δείτε πως κατασκευάζονται οι ...μεγάλες” ειδήσεις από το “μεγάλο” κανάλι:

7 σχόλια :

  1. Οπως διαμορφώνεται η κατάσταση θα υποχρεώθει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την θέση του.
    Το τμήμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, που πάντα του ήταν Σοσιαλ-δημοκρατικό πήρε τον δρόμο του.
    Το υπόλοιπο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αν τραβήξει τον δρόμο προς τον Σοσιαλισμό θα πρέπει να το προβάλλει ιδεολογικά, να ετοιμάσει την τακτική του και την στρατηγική του και το σπουδαιότερο πρέπει να έχει μια ηγεσία αποφασιστική και ξεκάθαρη, με συνέπεια λόγων και έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άνθρωπος με το παπούτσι δεξιός νεοφιλελεύθερος είναι, απόψεις αγγλοσαξόνων οικονομολόγων αναμασά (πτώχευση κτλ), αλλά στο δια ταύτα, συμφωνεί με τους πολύ "αριστερούς" - "αριστερούς" (φοβάμαι και του Αλαβάνου και του Τσίπρα).
    Παιδιά, τους μπλέξαμε τους μηρούς μας με τα περί "στάσης πληρωμών", πτώχευσης κτλ : Ντρέπομαι να πώ ότι είμαι αριστερός, όταν το ακούν, όλοι νομίζουν ότι έχω βγάλει τις (ανύπαρκτες) καταθέσεις μου σε Λονδρέζικες Τράπεζες ή έχω επενδύσει σε Ελληνικά CD's.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ντροπή σύντροφοι να υπερασπίζεστε τος φασίστες ιδιοκτήτες φορτηγών. ολοι είδαμε το βίντεο. Τον Μίχαλο τον κτυπάνε με τα κοντάρια των ελληνικών σημαιων που κρατάνε οι χουντικοί. Είναι μάλιστα μπλε άσπρα (όπως αυτά που έχει και η Χρυση Αυγή). Πρόκειται για τραμπούκους. Θα σας θυμίσω ότι παλαιότερα όταν οι Αγρότες έκλειναν τους δρόμους οι φορτηγατζήδες έκαναν φασαρίες λέγοντας ότι "χαλάνε" τα προϊόντα τους.
    Δεν είναι δυνατόν να είμαστε με αυτούς. Πότε κατέβηκαν στο δρόμο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Ποτέ. Μόλις τους έθιξε τα συμφέροντα και κυρίως το μονοπώλιο. Το βασικότερο βέβαια είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εργαζόμενοι. Είναι ιδιοκτήτες. Αν αύριο κάνει απεργία ο Ψυχάρης ενάντια στο μνημόνιο αθ είμαστε μαζί του; Το ίδιο ισχύει με τους ιδιοκτήτες φορτηγών.
    Αλήθεια τους εργαζόμενους οδηγούς στα φορτηγά τους ρωτάνε για την αποχή που ξεκινανε από αύριο; Θα τους πληρώνουνε όσο κρατα η αποχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Εργαζόμενο Αριστερό,

    " Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
    Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
    δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
    Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
    αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... "
    Μπέρτολ Μπρεχτ



    Το γεγονός ότι η πολιτική του κεφάλαιου οδηγεί στην εξαθλίωση μικρομεσαία στρώματα και συμπιέζει τα εισοδήματά τους είναι γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Επίσης είναι γεγονός ότι η ίδια η πολιτική προσπαθεί με πολλούς τρόπους να οξύνει και να αναπαράγει τις αντιθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες που θίγονται από αυτή την επίθεση του κεφάλαιου. Το λαϊκό κίνημα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές θα πρέπει να είναι ενωμένο και να μην μπερδεύει ποίος είναι ο πραγματικός αντίπαλος. Χθες που ήταν οι αγρότες στον δρόμο, ήθελε η κυβέρνηση και τα τσιράκια της να τους φέρει αντιμέτωπους με την κοινωνία και να τους αποδυναμώσει. Σήμερα κάνει το ίδιο με τους φορτηγατζήδες. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν γίνονται όπως τους φανταζόμαστε ή όπως θα θέλαμε εμείς να γίνονται. Τα “ιουλιανά” του 2010 έγιναν από τους φορτηγατζήδες και όχι από τους εργαζόμενους που τους έκοψαν τον 14ο και 13ο μισθό και που έχασαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα...

    Το γεγονός που καταγγέλλουμε είναι ο τρόπος που κατασκευάζουν τα ΜΜΕ γεγονότα. Ένα ασήμαντο περιστατικό το έκαναν πρώτο θέμα για να εκθέσουν τους φορτηγατζήδες. Και δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια απέναντι σε αυτές τις πρακτικές ανάλογα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτούς οι οποίοι τις υφίστανται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μάλιστα μπλε άσπρα (όπως αυτά που έχει και η Χρυση Αυγή). Πρόκειται για τραμπούκους. ''

    αν είναι εστι δεν προκειται για ασημαντο περιστατικο αλλά για ενδεικτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εργαζόμενε Αριστερέ 4:12

    Κανέναν δεν χειροκροτήσαμε ούτε υποστηρίξαμε, ξέρουμε καλά τι καπνό φουμάρει έκαστος. Αν όμως αποδεδειγμένα πρόκειται για τραμπούκους, όπως λέει ο Νοσφεράτος, δυό φορές καταδικαστέες οι πράξεις τους.

    Όμως όταν έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο απο την μιά μεριά Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ και από την άλλη όλης της κοινωνίας, με τις όποιες μικρές ή μεγάλες (όπως λες) διαφορές μεταξύ, δεν είναι αυτό το πρωτεύον, ούτε και ο πιό κατάλληλος χρόνος να κάνουμε επιτόπιο "ξεσκαρτάρισμα".

    Άλλωστε, δες τους πιό πάνω (ΣΕΒ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ-ΛΑΟΣ) πως είναι σαν γροθιά ενωμένοι...

    Παράδειγμα: Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ έχουν μέσες αποδοχές πολύ υψηλότερες και συνθήκες εργασίας πολύ καλύτερες του μέσου όρου του ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει να μας κάνει να χειροκροτάμε την κυβέρνηση που με σχέδιο τον "Μεσαίωνα" του ΔΝΤ, τους πετσοκόβει αγρίως και ετοιμάζεται για δεύτερο γύρο περικοπών (και σε άλλους ακόμη κλάδους και επαγγέλματα);

    Ή μήπως μετά τον πρώτο γύρο κέρδισε τίποτε ο ιδιωτικός τομέας, που με σημαία τη σύγκριση του με τους "τεμπέληδες" και τους "ρετιρέδες" του δημοσίου δεν προχώρησαν σε μπαράζ περικοπών σ'αυτόν;

    Θυμίζω : Βροχή απολύσεων, βδομάδα 2-3 ημερών, άγριες μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, εργασιακό Νταχάου και δεν συμμαζεύεται στο Ιδ.Τομέα.

    Συμπέρασμα: Ας μη "τσιμπάμε" στο παιχνίδι του "διαίρει και βασίλευε" που παίζεται με πρωταγωνιστές τα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης.

    Ας δώσουμε όλοι τον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και στα συνεταιράκια της συμφοράς και μετά βλέπουμε και τις δικές μας ιδιαιτερότητες, στο νέο πιά τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εργαζόμενε Αριστερέ,
    Θέλω επίσης να καταγγείλω ότι αυτη την ίδια μπλε ασπρη σημαία ( .. της Χρυσης Αυγης !!!) την κρατουσε ο πατέρας Ανυπόμονος, δίπλα στον Αρη Βελουχιώτη...
    Ελεος, συνέλθετε μερικοί μερικοί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ