ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πρωτοβουλία για ένα ενιαίο Αριστερό μέτωπο για ανατροπή του μνημονίου

 Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το www.tvxs.gr:

Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής Αριστεράς οργανώνονται και πραγματοποιούν έκκληση για κοινή δράση όλων των κομμάτων κι οργανώσεων του αριστερού.

Ανάμεσα στους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για μία ενωμένη και δυναμική Αριστερά είναι και ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο πανεπιστημιακός Γιώργος Χουρμουζιάδης, ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής και η συγγραφέας Νάντια Βαλαβάνη.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού λαϊκού ρεύματος ανατροπής του μνημονίου. Οι στόχοι της πρωτοβουλίας θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ.

Θα μιλήσουν οι Γιώργος Μανιάτης, Ευτύχης Μπιτσάκης, Χρήστος Κορτζίδης και Κώστας Ήσυχος.

7 σχόλια :

  1. κακό συναπάντημα2 Ιουλίου 2010 στις 11:53 μ.μ.

    Κάποιοι πίσω απ' όλα βλέπουν τον Α. Αλαβάνο! Φαίνεται ότι τους έχει γίνει εφιάλτης τους. Διαβάστε το σχόλιο της "ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ" για να καταλάβετε τι εννοούμε:
    Κινητικότητα στην ευρύτερη Αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακό συναπάντημα δεν μου απάντησες στο σχολιο περι "περιπατητικής Αλαβανου στο Α/Α μπλοκ.."

    Παρακαλώ εξηγείστε μου .. γιατί ;
    (όχι οτι έχει και πολύ σημασία τελικά ..)
    (Ανώνυμος ή ... επώνυμος παίζει ρόλο τελικά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κακό συναπάντημα3 Ιουλίου 2010 στις 12:55 μ.μ.

    @Ανώνυμο 11:27

    Δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι και τι εξηγήσεις περιμένεις. Θα σου πω όμως την γνώμη μου για αυτό το θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά.

    Όπως συμβαίνει συνήθως όλος ο φυσιολογικός κόσμος στις διαδηλώσεις δεν κάθεται σε ένα μπλοκ - όπως κάνουν τα στρατιωτικά τμήματα στις εθνικές παρελάσεις - αλλά κάνει και τις βόλτες του για να δει και τι γίνεται γενικότερα. Το ίδιο έκανε και ο Αλαβάνος. Μόνον όταν βρέθηκε στο Α/Α μπλοκ δεν έστριψε από την γωνία και πήγε άκρη - άκρη από το πεζοδρόμιο αλλά πέρασε από μέσα και ίσως πορεύθηκε και για λίγο με αυτόν το κόσμο. Μετά πέρασε και από άλλα μπλοκ άλλων χώρων που είχαν κατέβει στην πορεία.

    Ούτε έβγαλε κανένα δελτίου τύπου για αυτό ούτε βγήκε στα κανάλια να κάνει δηλώσεις. Μια φυσιολογική συμπεριφορά γίνεται όμως γεγονός και συζητείται επειδή δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση. Ποίος άλλος πολιτικός αρχηγός έχει είχε αυτή την άνεση να κυκλοφορεί πέρα δώθε και να ανακατεύεται με τον κόσμο; Η Παπαρήγα μήπως ή ο Τσίπρας;

    Και το θέμα δεν αφορά μόνον "αρχηγούς" αλλά και απλά στελέχη κομμάτων της Αριστεράς. Μήπως ο Δ. Χατζησωκράτης ή ο Καλύβης ή ο θ. Μαργαρίτης θα τολμούσαν να ..ακολουθήσουν μια τέτοια διαδρομή στην πορεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "κακό συναπάντημα", γεια στο στόμα σου!
    Λυπάμαι μόνο που η αφασία και η στραβομάρα πολλών αριστερών μας έχει οδηγήσει στο να θεωρούμε σοφίες τα αυτονόητα.
    Τέλος πάντων, ίσως καταφέρουμε να "ξεκολλήσουμε", να ξεπεράσουμε τους τσιπρες, τις τσούπρες και τα καμώματά τους και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
    Εγώ βλέπω ότι πολύς κόσμος, "άσχετος", αγωνιά για την κατάσταση και περιμένει κάτι ελπιδοφόρο.
    Αντε να δούμε.....

    Δ.Π. (από ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νέο γκάλοπ...

    ΣΥΡΙΖΑ 2.3%....

    είπατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά έβαλες ανώνυμε τα εισαγωγικά στο "άσχετος" κόσμος. Αναρωτιέμαι εάν εσείς οι "σχετικοί", οι περιχαρακωμένοι στις ταμπέλες σας μπορείτε να διανοηθείτε τον αριθμό των αριστερών που έχουν απογοητευθεί από τον ναρκισισμό σας, την πολιτική ανωριμότητά σας, την ανασφάλεια και την αγωνία σας να διατηρήσετε τα κομματίδιά σας. Πρόσεξε: όχι μόνο των ηγεσιών αλλά και των κάθε λογής ηγετίσκων που με τη στάση τους διώχνουν κόσμο από αυθόρμητες πρωτοβουλίες όπου εμφανίζονται πάντα σαν φωστήρες να κατουρήσουν/περιφρουρήσουν το χώρο τους. Όποιος δεν είναι "δικός" σας αποβάλλεται με εύσχημο τρόπο. Κι έτσι εύκολα διατηρούν τις συλλογικότητες σε επίπεδο περιπατητικών συλλόγων του 19ου αι. Αυτοί οι άσχετοι, λοιπόν, είναι πολύ φυσικό να βλέπουν θετικά και με ελπίδα αυτή την πρωτοβουλία. Ερχεται σαν φως. Προφανώς επειδή κάποιοι έχουν πανοπτική άποψη της ιστορίας και ξέρουν τι διακυβεύεται. Ελπίζω αυτά τα ανασφαλή γκρουπούσκουλα να μη προσπαθήσουν να τη μιζεριάσουν ή να τη φέρουν στα μέτρα τους. Μα είναι δυνατόν; Το έχετε κάψει εντελώς; Κάνετε κριτική στο πού περπατάει ο Αλαβάνος; Ποιος θα μας σώσει από σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακομοιριά. Μάταιες προσπάθειες. Οι ομάδες, οι πρωτοβουλίες, οι κινήσεις, τα κόμματα και χίλιοι ακόμη διασπαστικοί λόγοι.
    Κάτι μεταξύ της "Πυραμίδας" του Ισμαήλ Κανταρέ και του "Κιβωτίου" του Αρη Αλεξάνδρου.
    Μάταιες προσπάθειες ημών/υμών των συμφοριασμένων.
    Κι αμά βάλει μυαλό η Αριστερά να μου το γράψετε με e-mail στο ismail@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ