ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου της "Πρωτοβουλίας"....

 Εκδόθηκε το 1o δελτίου τύπου της "πρωτοβουλίας για τον διάλογο και την κοινή δράση της Αριστεράς" το οποίο και δημοσιεύουμε παρακάτω. Απέκτησε πλέον και όνομα:


ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
Διαλόγου και Κοινής Δράσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας και ο προγραμματισμός των πρώτων δημοσίων παρεμβάσεών της ήταν το αντικείμενο της πρώτης ανοιχτής, γενικής συνέλευσης του Αριστερού Βήματος Διαλόγου και Κοινής Δράσης, το οποίο συγκροτήθηκε την περασμένη Τρίτη, 6 Ιουλίου, με τη δημοσιοποίηση έκκλησης 77 (ήδη, έχουν αυξηθεί σε 172) διανοουμένων, καλλιτεχνών, συνδικαλιστών και αγωνιστών του ευρύτερου αριστερού χώρου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδας και κατέδειξε την ευρύτατη ανταπόκριση της πρωτοβουλίας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ανοίξει η διαδικασία συλλογής υπογραφών, χωρίς περιορισμούς, με τη δημιουργία ιστοσελίδας του «Αριστερού Βήματος», η οποία θα αποτελέσει και βασικό μέσο ανάπτυξης του διαλόγου. Παράλληλα, θα επιδιωχθούν συναντήσεις αντιπροσωπείας του «Βήματος» με όλα τα κόμματα της Αριστεράς.
Για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των συντελεστών του «Αριστερού Βήματος» και την οργάνωση των πρωτοβουλιών του, η συνέλευση όρισε ομάδα συντονισμού από τους: Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργο Ζιόβα, Γρηγόρη Καλομοίρη, Γιώργο Μανιάτη, Ευτύχη Μπιτσάκη, Σπύρο Σακελλαρόπουλο και Αλέξανδρο Χρύση. Στο διάλογο παρενέβησαν, πλην των προαναφερθέντων, οι Διονύσης Τσακνής, Θανάσης Μπαρτζώκας, Κώστας Τζιαντζής, Κατερίνα Γεωργαντά, Παναγιώτης Σωτήρης, Θανάσης Καψαμπέλης, Δημήτρης Τσίτκανος, Δημήτρης Μπελαντής, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Μιχάλης Βασιλάκης, Δημήτρης Σεβαστάκης και Σωτήρης Δημητρίου

Στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε από την παρθενική εμφάνιση της πρωτοβουλίας μας, η κυβερνητική πλειοψηφία, με τη στήριξη του πιο νεοφιλελεύθερου τμήματος της Δεξιάς και την ηθική συμπαράσταση του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, πέρασε το νομοσχέδιο εκθεμελίωσης των κοινωνικών ασφαλίσεων και των εργασιακών κατακτήσεων. Κοινή ήταν η εκτίμηση των συμμετεχόντων στη συνέλευση του «Αριστερού Βήματος» ότι τα σφαγιαστικά μέτρα που επιβάλλει η τρόικα κυβέρνηση- Ε.Ε.- ΔΝΤ στο πλαίσιο του διαβόητου μνημονίου μπορούν και πρέπει να ανατραπούν από ένα ανασυγκροτημένο, ενωμένο και ανεξάρτητο λαϊκό κίνημα, πέρα από την κηδεμονία οποιασδήποτε γραφειοκρατίας. Ότι ο κοινωνικός πόλεμος που κηρύχθηκε από τις δυνάμεις της ιδιόμορφης «κατοχής» στο εργαζόμενο ελληνικό έθνος δεν κρίθηκε, δεν τέλειωσε, αλλά μόνο τώρα αρχίζει! Δεν αναγνωρίζουμε κανένα τετελεσμένο! Στη νέα περίοδο της παρατεταμένης λαϊκής αντίστασης που αρχίζει, με προοπτική την πλήρη ανατροπή του μνημονίου, η αλληλεγγύη, η δημιουργική αλληλεπίδραση και η ενωτική δράση όλων των αριστερών δυνάμεων και ευρύτερα όλων των αδιάφθορων, ανυπότακτων δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη νικηφόρα προοπτική του κινήματος.


Η συνέλευση του «Αριστερού Βήματος» καταγγέλλει την επικίνδυνη διολίσθηση της κυβέρνησης και ισχυρών υποστηρικτών της σε ακραία αντικομμουνιστικές- αντιαριστερές επιθέσεις, οι οποίες αποτελούν οιωνούς αυταρχικών εξελίξεων, σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση του απεργιακού δικαιώματος, τη συστηματική χρήση βίαιων μεθόδων εναντίον διαδηλωτών (συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά επικίνδυνων χημικών ουσιών) και τις εκκλήσεις του ακροδεξιού ΛΑΟΣ για «ομάδες αυτοπροστασίας πολιτών», που θυμίζουν τη ζοφερή εποχή των «αγανακτισμένων πολιτών». Σ’ αυτό το φόντο, το θέμα της δημοκρατίας, των λαϊκών ελευθεριών αναδεικνύεται σε σημαντικό ζήτημα λαϊκής συσπείρωσης και ενιαίας, μετωπικής δράσης.

Η αναγγελία της συγκρότησης του «Αριστερού Βήματος» συνάντησε διάφορα σχόλια από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Αριστεράς. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι σεβόμαστε το σύνολο των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, ανεξαρτήτως των μεγεθών τους και ότι δεν εννοούμε να αποτελέσουμε προθάλαμο δημιουργίας νέας πολιτικής κίνησης ή εκλογικών σχημάτων, ούτε να εμπλακούμε στις εσωτερικές διαμάχες του αριστερού χώρου. Θα επιμείνουμε στην ανάπτυξη δημιουργικών προσπαθειών για να οικοδομηθούν γέφυρες αλληλεγγύης και κριτικού διαλόγου ανάμεσα σε όλες τις αριστερές δυνάμεις. Επιπλέον, θα επιδιώξουμε την κοινή δράση με τις μετωπικές κινήσεις των αριστερών δυνάμεων στο επίπεδο του εργατικού κινήματος, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της αντιπολεμικής δράσης κ.α. Ιδιαίτερα θα επιδιώξουμε τον συντονισμό με άλλες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον του μνημονίου και της τρόικας, όπως εκείνες των οικονομολόγων- επιστημόνων και των καλλιτεχνών. 

Με αφορμή την άφιξη, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, θα συμμετάσχουμε στη συνδιοργάνωση, με άλλες πρωτοβουλίες από τη χώρα μας και το εξωτερικό, διεθνούς διάσκεψης στην Αθήνα με επίκεντρο το πρόβλημα του επαχθούς χρέους- μηχανισμού καταλήστευσης και ομηρίας της εργαζόμενης Ελλάδας, τον κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί και την επεξεργασία αριστερής, εναλλακτικής απάντησης, έξω από τα ασφυκτικά όρια που καθορίζουν η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η πειρατική, ελληνική ολιγαρχία. Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν γνωστοί ξένοι διανοητές του αριστερού χώρου, ριζοσπάστες οικονομολόγοι και κοινωνικοί αγωνιστές. Θα επιδιώξουμε η διάσκεψη να συνοδευτεί από σειρά κινηματικών και καλλιτεχνικών γεγονότων εναντίον της τρόικας κυβέρνησης- ΔΝΤ- Ε.Ε.

Στην προσπάθεια τεκμηριωμένης απάντησης στο εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η καλύτερη μελέτη του σύγχρονου ελληνικού καπιταλισμού, υπό το φως των νέων δεδομένων που δημιούργησαν η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και η ιμπεριαλιστική ολοκλήρωση (Ε.Ε.- ΟΝΕ). Σ’αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί πρωτοβουλία συλλογικής μελέτης του ελληνικού, κοινωνικού σχηματισμού με προοπτική την έκδοση των συμπερασμάτων της και τη διοργάνωση συζητήσεων. 

Τέλος, διατυπώθηκαν σκέψεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών δημοσίου διαλόγου γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της σοσιαλιστικής προοπτικής μεταξύ όλων των δυνάμεων της αντισυστημικής Αριστεράς, που θεωρούν ότι ο καπιταλισμός, πολύ περισσότερο ο ανοιχτά κανιβαλικός καπιταλισμός των κλιμακούμενων κοινωνικών και περιβαλλοντικών καταστροφών, που απειλεί με ιστορική οπισθοδρόμηση τον ίδιο τον πολιτισμό του κοινωνικού ανθρώπου, δεν μπορεί να αποτελεί τον αξεπέραστο ορίζοντα της ανθρωπότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, χαιρετίζουμε τη διάθεση στράτευσης και συμμετοχής σημαντικού τμήματος της ελληνικής διανόησης, το οποίο, αν και γνωρίζει ότι ειδικά στις μέρες μας η σιωπή είναι χρυσός, τολμά να προτιμήσει «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών τα δύσκολα και τ’ ανεκτίμητα Εύγε» από τις κάθε είδους Σατραπείες.

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2010

9 σχόλια :

 1. Με ιδιαίτερη χαρά βλέπω στην ίδια προσπάθεια συντρόφους που έχουμε δώσει μαζί μάχες. Όπως ο Κ. Τζιατζής, Π. Σωτήρης κοκ. Ελπίζω να πάνε έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια όχι γιατί το έχουμε ανάγκη ως αριστεροί αλλά πάνω από όλα και πρώτα από όλα ως εργαζόμενοι.
  Ν. Χρυσάφης
  Μυτιλήνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Κ. Τ έκανε μια πολιτική παρέμβαση στην εκδήλωση της Δευτέρας, δεν σημαίνει ότι συμμετέχει στην Πρωτοβουλία. Ο Π.Σ υπέγραψε αλλά δεν σημαίνει ότι όλη η Αριστερή Ανασύνθεση (η συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι η τάση του ΣΥΝ)στηρίζει την κίνηση. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το Μέτωπο Α.Α και τις αριστερές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μου αρέσει ο τίτλος "Πρωτοβουλία για τον διάλογο και την κοινή δράση της Αριστεράς". Η Ν. Βαλαβάνη μίλησε πολύ σωστά για ένα "μέτωπο" (έμμεση αναφορά στο Μέτωπο Α.Α αλλά δεν έχει σημασία), μέσα στην κοινωνία με αιχμή την ανατροπή του Μνημόνιου". Γιατί δεν ονομάστηκε η κίνηση "Βήμα διαλόγου και κοινής δράσης για την ανατροπή του Μνημονίου", όπως έθεσαν και άλλοι φίλοι; Νομίζω ότι με τον πολύ γενικό τίτλο και χωρίς αναφορά στον κοινό στόχο αδυνατίζει κάπως το μήνυμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αριστερό Ρεύμα ΣΥΝ, δηλαδή ενα κομμάτι απο το ΚΚΕ που τώρα καταλαβαίνει τ' αδιέξοδο εντός ΣΥΝ και εκτός εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφασίζει να κάνει κάτι υπό την πίεση των εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα.
  ΝΑΡ, δηλαδή ενα ακόμη κομμάτι από το ΚΚΕ, που αφού περιπλανήθηκε από τον αναρχοσυνδικαλισμό ως το ΜΕΡΑ και από το ΜΕΡΑ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ βλέπει ότι κάτι πρέπει να κάνει μιας και η κατάσταση όπως πάει ακυρώνει σημειο προς σημειο κάθε σχεδιασμό που είχε και με διαλυτικό τρόπο μεταφέρει το πρόβλημα στο εσωτερικό του.
  Εξωκοιν. Αριστερά, με διάφορες αναφορές... σε διάφορα ρεύματα, που από το δεν συμμετέχουμε πήγε στο ΕΝΑΝΤΙΑ για να πάει στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  Το ΝΑΡ γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο να συνομιλεί (κοινή γαρ η μήτρα του ΚΚΕ) και να συνυπάρχει (βλέπε ΕΑΑΚ, κλπ) "κουτσά στραβά" και με τις δύο άλλες "συνιστώσες", άρα μπορεί και να διαμεσολαβεί και να γεφυρώνει.
  Το μέλλον θα δείξει πόσο ανταγωνιστική θα είναι η πρωτοβουλία αυτή απέναντι στο "Μέτωπο" ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ (Αλ. Αλαβάνου, ΚΟΕ, κλπ).
  Εκτός αν όλα αυτά αποτελούν απλά την εξωτερίκευση των αδιεξόδων των επιλογών που έκαναν όλοι οι συμμετέχοντες και σήμερα ψάχνουν να βρουν μια διέξοδο. Λίγο ΜΕΡΑ, λίγο ΕΝΑΝΤΙΑ, λιγο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λίγο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο ΣΥΝ, λίγο το "μαγαζί μας" πρώτα απ' όλα. Πως όλοι αυτοί σήμερα "συνασπίζονται"; Να είναι άραγε μόνο η "κρίση" που τους αναγκάζει και τους επιβάλει την κίνηση αυτή ή απλά η "κρίση" επιτάχυνε τ' αδιέξοδα τους και τα κατέστησε εσωτερική κρίση των ίδιων των οργανώσεων, κινήσεων, ρευμάτων κλπ;
  Λείπει ειλικρείνια και αυτοκριτική αλλά ας μην ζητάμε και πάρα πολλά. Βέβαια στα ψιλά γράμματα που κρυβεται και ο διαβολος όλοι καταλαβαίνουμε ότι τελικά μπορεί απλά να στήνεται το γνωστό παζάρι μηχανισμών.
  Αν η αριστερά ήθελε να δώσει μια πειστική απάντηση προς την κοινωνία θα ήταν να στηρίξει την πρόταση του "Αλαβάνου".
  Ο υπαρκτός κίνδυνος είναι αυτή η αριστερά με ή χωρίς πρωτοβουλίες και μέτωπα να καταγράψει τα γνωστά ποσοστά στις επόμενες εκλογές και να ξανανοίξει το γνωστό φαυλο κύκλο των ομφαλοσκοπήσεων και των αλληλοκατηγοριών.
  Προφανώς αγαπητοί και σεβαστοί συντροφοι ειμαστε πια όλοι καχύποπτοι. Μακάρι να μας διαψεύσετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να μην το κουραζουμε.
  Νοεμβρης 2010, εκλογες στην περιφερεια Αττικης. Μετωπο Α.Α.-ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στηριξη απο αριστερο ρευμα και πρωην ΠΑΣΟΚους κατεβαζουν Αλεκο Αλαβανο και ο Τσιπρας αρχιζει τα αντικαταθλιπτικα χαπια,...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. υπάρχει κάποιο βίντεο με τις παρεμβάσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για το σχόλιο του Σωτήρη. Η Πρωτοβουλία δεν έχει εκλογικό χαρακτήρα, νομίζω ότι όλοι το έχουν ξεκαθαρίσει αυτό. Αν ο ορίζοντας είναι μια εντυπωσιακή κίνηση στις δημοτικές εκλογές νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσουν οι φίλοι που συμμετέχουν σε αυτή κα. Μια κοινή κάθοδος Μετώπου Α.Α-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αριστερού Ρεύματος ΣΥΝ και Σοφίας Σακοράφα και απογοητευμένων ΠΑΣΟΚΩΝ χωρίς τον ΣΥΝ και με υποψήφιο τον Αλέκο Αλαβάνο. Δεν νομίζεις ότι πρώτα θα έπρεπε να αποχωρήσει το Μέτωπο Α.Α και κάποιες άλλες δυνάμεις από το ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει αυτό; Και ο Αλέκος (συγνώμη για την οικειότητα, δεν σημαίνει έλλειψη σεβασμού) οπωσδήποτε είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς αλλά ήδη παραχώρησε τη θέση του στην αρχηγία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολύ νεότερο σύντροφο. Νομίζω ότι και στις δημοτικές θα προτιμούσε κεντρικό πρόσωπο στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας να είναι κάποιο άλλο πρόσωπο, ίσως μια έξυπνη γυναίκα με εντυπωσιακή πολιτική και καλλιτεχνική διαδρομή και όπως η Ν.Β, ίσως κάποιος ικανός εκπρόσωπος που έχει ιστορία και μεγάλο κύρος στο χώρο της Αριστεράς μιας άλλης συνιστώσας όπως ο Ρ.Ρ, ή κάποια χαρισματική προσωπικότητα με επικοινωνιακές ικανότητες και διείσδυση και σε άλλους χώρους όπως ο Π.Π. Αλλά η κίνηση ακούγεται ενδιαφέρουσα. Θεωρώ απίθανο πάντως να συμμετάσχουν στην παρούσα φάση σε κάτι τέτοιο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Α.Ρ ΣΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επειδή πολλοί εδώ μέσα λογαριάζουν το ΝΑΡ χωρίς το ίδιο να το έχει αποφασίσει, σας παραθέτω κομμάτι από την τελευταία απόφαση του Γραφείου του ΝΑΡ που είναι αναρτημένη και στο www.prin.gr
  "......Το ΝΑΡ, στο πλαίσιο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα συμβάλει σε μια προωθητική πολιτικά ενωτική παρέμβαση, την ώρα που εμφανίζονται πρωτοβουλίες κοινής δράσης από διάφορες πλευρές. Το ΝΑΡ βεβαίως δεν συμμετέχει στο «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης», η συγκρότηση του οποίου ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, εκτιμώντας ότι από πλευράς περιεχομένου αλλά και τρόπου συγκρότησης δεν είναι επαρκές, παρά το ότι εκφράζει γνήσιες διαθέσεις υπέρ της κοινής δράσης. Σε συνολικό επίπεδο, το ΝΑΡ τονίζει την αναγκαιότητα αντικαπιταλιστικής απάντησης, παλεύοντας για τη συγκρότηση του αντίστοιχου μετώπου.
  Οι διάφορες τάσεις του κατακερματισμένου χώρου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη διάθεση για κοινή δράση ως συνδετική ύλη μίας χρήσης για την ανασυγκρότησή του, επιδιώκοντας τη δορυφοροποίηση αγωνιστών και ομάδων της ευρύτερης Αριστεράς. Από την άλλη, το ΚΚΕ παραμένει στη λογική του πολιορκημένου φρουρίου. Η ανάγκη για ανατρεπτική κοινή δράση θα αναμετρηθεί και με αυτές τις δυσκολίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τρέχουμε μόνοι μας και τερματίζουμε τελευταίοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολύ πρώην, πολλοί πρώην και ως συνήθως και πολύ μακριά από την κοινωνία. Από όλα έχει ο μπαχτσές. Μέχρι και τον πρόεδρο του ευρηματικού σε αφίσες, Α.Κ.Ε.Π. Όλη η γενιά της ήττας. Αυτό ήταν συνοπτικά το 2ο re-union παλαιών συμμαθητών και φίλων που έχουν είτε ως χόμπι, είτε ως επαγγελματική ενασχόληση την αριστερά «τους». Αυτό που λέγεται και αριστερό βήμα διαλόγου για την ενότητα(χωρίς κοινή δράση).

  Την ώρα που μιλούσαν ενότητα για την ενότητα(η μεγαλύτερη μπαρούφα και θα σχολιαστεί παρακάτω με μία κλασσική ρήση), για τους φίλους τους καλλιτέχνες, και γενικά συζητήσεις που θα ταίριαζαν είτε σε χαβαλοπαρέες, είτε σε συζητήσεις για την τέχνη τον 19ο αιώνα, είτε σε γκρουπ θέραπι..

  ..εκείνη την ώρα, 200 μέτρα ποιο κάτω, οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008 είχαν κάνει κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για όσους μίλησαν μαζί τους, εκεί ήταν η αριστερά.

  Και όχι στους δημοσιοσχεσίτες, αιχμάλωτους του κοινωνικού τους κύκλου. Που νομίζουν ότι η κοινωνία κρέμεται από τα χείλη τους και τους περιμένει. Η κοινωνία είναι ήδη αρκετά μπροστά και δεν περιμένει κανένα.

  Ούτε στους απογοητευμένους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που θέλοντας να αφήσουν κάποια πολιτική κληρονομιά για τις άλλες γενιές, παγιδεύονται σε εφήμερα σχήματα αποτυχημένων-συμβιβασμένων γραφειοκρατών.

  Ούτε στους διάφορους καλλιτέχνες, οι οποίοι μακρυά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τα φτωχά στρώματα ψάχνουν να βρουν νέο ακροαστήριο με “πολιτική” χροιά.

  Η αριστερά επίσης δεν βρίσκεται ούτε στους γραφειοκράτες με τις περιφερόμενες κοιλιές τους που «αγωνιούσαν» για το ενότητα για την ενότητα της «αριστεράς» τους. Κοινώς στο «άλλοθι» τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους( το όριο του 3% γαρ..μακρινό όνειρο για τον ΣΥΡΡΙΖΑ). Ποιος άραγε δεν ξεχνά το σλόγκαν «κοιτάξτε μας στα μάτια και ψηφίστε» του τότε προέδρου του ΣΥΝ και νυν πρόεδρου του ΠΑΟ; Με μουσική Φοίβου και ερμηνεία Πασχάλη Τερζή θα είχε γίνει φοβερή επιτυχία!

  Δεν είμαστε αδύναμοι γιατί είμαστε διασπασμένοι. Είμαστε διασπασμένοι γιατί είμαστε αδύναμοι(Λένιν).

  Όταν κυρίες και κύριοι της ενότητας για τον διάλογο της αριστεράς(και τη σωτηρία του ΣΥΡΡΙΖΑ) θα καταλάβετε το νόημα της φράσης ελάτε να συζητήσουμε. Όχι στα γραφειάκια σας και στις γιορτούλες σας. Αλλά στις αγωνιστικές απεργίες, κάτω στους αγώνες των κατοίκων κατά της ακρίβειας και των διοδίων, στις πορείες των μεταναστών, στα λιμάνια μέσα στον καπνό των δακρυγόνων. Εκεί «χτίζεται» η αριστερά. Εκεί που οι περισσότεροι από εσάς είτε είστε ανεπαρκείς είτε τραγικά απόντες..

  Και για να μην λέτε ότι δεν προτείνεται κάτι, υπάρχουν δύο μη συνεκτικά ιδεολογικά στρατόπεδα.

  Το ένα είναι με την μη αναγνώριση, μη πληρωμή του δημόσιου χρέους.

  Το άλλο με την αποπληρωμή, ή την επιμήκυνση της πληρωμής, ή το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους.

  Όπως λέει και ο Σαίξπηρ «δεν μπορείς να υπηρετείς ταυτόχρονα 2 αφέντες». ‘Η ποιο απλά «δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη»..

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ