ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής


Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Στις 26 Απριλίου το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ανακοίνωσε κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα για την κρίση με ομιλητές τους Αλ. Αλαβάνο, Χρ. Κατσούλα, Μ. Μπόλαρη.

Στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ της 29ης Απριλίου από τον ΣΥΝ και άλλα μέλη της Γραμματείας προτάθηκε κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα με ομιλητή τον Α. Τσίπρα. Εμείς καλέσαμε να γίνει μια μόνο συγκέντρωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τους Αλ. Αλαβάνο και Α. Τσίπρα και να ματαιώσουμε τη συγκέντρωση του Μετώπου. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αρνήθηκε.

Στη Γραμματεία της 4ης Μαΐου, παρουσία του Αλ. Αλαβάνου και Α. Τσίπρα, επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Προτείναμε για δεύτερη φορά κοινή συγκέντρωση με τους δύο ομιλητές και ο ΣΥΝ για δεύτερη φορά αρνήθηκε. Με βάση τον κανόνα της ομοφωνίας θα μπορούσαμε να μη δεχθούμε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάναμε όμως.

Μετά από αυτό έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του ΣΥΝ, προχωράει σε συγκέντρωση στις 14 Μάη στην Κλαυθμώνος. Το Μέτωπο θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ στις 20 Μαΐου. Χάνεται έτσι, παρά τις προσπάθειές μας, μια μοναδική ευκαιρία για ένα ισχυρό σήμα ενότητας, αγώνα και νέου ξεκινήματος που απαιτούν οι ιστορικές στιγμές, οι ανάγκες μιας πολιορκούμενης κοινωνίας, η υποχρέωση υπέρβασης των ανεπαρκειών του ΣΥΡΙΖΑ κι η έντονη επιθυμία των μελών και φίλων μας.

Κάνουμε σήμερα, 11 Μαΐου, για τρίτη φορά, ύστατη έκκληση προς τον ΣΥΝ να προχωρήσουμε σε κοινή εκδήλωση, οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Μάη στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ είτε σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία και οποιοδήποτε άλλο χώρο, φτάνει να είναι ενωτική.

Αθήνα, 11 Μαΐου 2010

Αντώνης Νταβανέλος
Γαλάνης Νίκος
Θεωνάς Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Τσακνιάς Δήμος

5 σχόλια :

  1. http://wp.me/pPn6Y-RI
    διαβάστε το τέλος της τριλογίας των κειμένων μου για τις 5 ΜΑΗ και το τρόμερο έγκλημα που έκανε το παρακράτος για να αποτρέψει μια νικηφόρα εξέγερση...
    (συγγνώμη για το σπαμ αλλά το θέμα αυτό είναι τρομερά σοβαρό και ασχολιούνται όλοι με αυτό και επιπλέον το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι αποκλειστικά με αυτα τα τρομερά γεγονότα προσπαθώντας να τα αποκωδικοποιήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδιά ο Αλαβάνος σαν τι θα μιλήσει, σα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου;
    Ας αποφασίσει. Ειναι κεντρικό στέλεχος, πρώην Πρόεδρος ΚΟ, μέλος της Γραμματείας, επικεφαλής του Μετώπου, που δεν είναι συνιστώσα, αλλά μπορεί και να ναι, ή σαν απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Αν έχει όπως κατά τα λεγόμενά του διαλέξει το τελευταίο,ας μη παραπονιέται!
    Να μιλήσω κι εγώ;
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κακό συναπάντημα13 Μαΐου 2010 στις 7:54 π.μ.

    @Θωμά, ξύπνα!

    1. Άμα θέλεις να μιλήσεις, να ρωτήσεις τον Τσίπρα. Αν σου το επιτρέψει θα μιλήσεις. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσεις.

    2. Τώρα λοιπόν που λύσαμε το προσωπικό σου πρόβλημα, ας δούμε και το πολιτικό που έχει προκύψει. Ποίος σου είπε ότι θα πρέπει κάποιος ομιλητής να είναι εκπρόσωπος κάποιας συνιστώσας για να μιλήσει;Υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία ή καταστατική διάταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν την γνωρίζουμε. Το κάθε μέλος της γραμματείας μπορεί να προτείνει όποιον θέλει και να αιτιολογήσει την θέση του. Ήδη πέντε μέλη της Γραμματείας, εκφράζοντας πέντε διαφορετικές συνιστώσες προτείνουν να μιλήσει ο Α. Αλαβάνος. Άρα, ήδη αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο.

    3. Προχθές 11/5 και ο Μ. Γλέζος έβαλε το ζήτημα να μιλήσει ο Α. Αλαβάνος, αλλά ο Α. Τσίπρας δεν το δέχτηκε...

    Επομένως τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχουν καμία σχέση με αν ο Αλαβάνος είναι πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή απλό μέλος του. Θα μπορούσε να μην είναι μην είναι καν μέλος του και να είναι προσκεκλημένος ομιλητής του. Π.χ. ο Κώστας Βεργόπουλος που του παίρνουν συνέχεια συνεντεύξεις τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος του και δεν το ξέρουμε;

    Ασε λοιπόν τις γελοίες προφάσεις. Όσο για το θέμα το www.tvxs.gr και τις γκεμπελικές μεθόδους της κουμουνδούρου δεν έχεις πάρει χαμπάρι; Γι αυτό το ζήτημα δεν λες κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν για μια δεκαετία δεν ξεκαθαρίζουν βασικότατα σημεία στη λειτουργία ενός σχήματος,με ευθύνη όλων των συνιστωσών και κυριότερα του ΣΥΝ, αυτές θα είναι οι εξελίξεις.Όταν στα ΜΜΕ από τα οποία κυρίως ενημερώνεται ο κόσμος,που δεν έχει χρόνο να διαβάσει τον ΔΡΟΜΟ ή την ΕΠΟΧΗ κλπ,αλωνίζουν αδιαμαρτυρητα οι δήθεν ανανεωτικοί, η μη εμφάνιση του Αλαβάνου είναι παρωνυχίδα.
    ΥΓ1..υποτίθεται πως ο ΣΥΝ θα αποφασίσει στο συνέδριό του το αν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης. Να τολμήσω την πρόβλεψη πως η τελική απόφαση θα παραπεμφεί στο επόμενο συνέδριο..
    ΥΓ2 ..Τι έγιναν, αλήθεια, η κάρτα μέλους και το δημοψήφισμα..;

    ANTE ΓEIA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @κακό συναπάντημα
    1. κανένα προσωπικό πρόβλημα...άλλοι έχουν τα προβλήματα...και φαίνεται! Αλήθεια με τι διαδικασίες αποφασίστηκαν οι ομιλητές στην εκδήλωση του Μετώπου;
    2.αυτό που περιγράφεις οτι μπορεί να γίνει με τους ομιλητές στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται μπάχαλο και ως ένα σημείο το χετε βάλει το χεράκι σας να γίνει.Ωραίοι οι λεκτικοί ακροβατισμοί σου αλλά δε μπορούν να ισχύσουν ούτε καν σε ένα σωματείο, πόσο μάλλον σε ένα κόμμα
    3.διαβασα και τους ελιγμούς Γραμμου-Βιτσι που επιδιώκουν οι επαναστάτες μέσω εξαρχείων και έβαλα τα γέλια.Επειδή ήμουν εκεί Ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν έως τη βουλή...τα υπόλοιπα που λέτε μάλλον από ακραία.
    4. Δε χρειάζομαι το Tvxs, δε κρύβεστε, δε κρύβεστε
    5. Όσο για τον Αλαβάνο...είναι λυπηρή η κατάσταση. Ποιος το περίμενε ο Αλαβάνος που έκανε πρόταση το Τσίπρα να κάνει αντάρτικο με περιοδείες και ξεχωριστές συγκεντρωσεις. Λυπάμαι, απλά λυπάμαι!
    6. Περιμένω έντιμη πρόταση από το μέτωπο. Ας αφήσει τις μπαλωθιές και ας πει αν θέλει την ενότητα, αν όχι ας μας πει γεια.Τώρα όμως! μέ θάρρος και τόλμη! Μη φέρεστε σαν την ανανεωτική πτέρυγα που λεει,λέει και άλλα κάνει...
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ